Prospect Cleonita 3 mg/0,020 mg comprimate filmate

Substanța activă: combinatii
Producator: Actavis Group PTC Islanda
Clasa ATC: [G03AA]: aparatul genito-urinar si hormonii sexuali >> hormonii sexuali si modulatorii sistemului genital >> contraceptive hormonale sistemice >> progesteron si estrogeni combinatii fixe
Înainte de a începe să luaţi Cleonita, medicul dumneavoastră vă va pune câteva întrebări despre istoricul dumneavoastră de sănătate personală şi a rudelor apropiate. De asemenea, medicul vă va măsura tensiunea arterială, şi în funcţie de situaţia dumneavoastră personală, poate efectua şi alte teste.

În acest prospect sunt descrise numeroase situaţii în care trebuie să întrerupeţi administrarea Cleonita, sau în care eficacitatea Cleonita poate fi scăzută. În astfel de situaţii nu trebuie să aveţi contact sexual sau trebuie să utilizaţi metode contraceptive nehormonale suplimentare, de exemplu să utilizaţi prezervativul sau o altă metodă contraceptivă de barieră. Nu utilizaţi metoda calendarului sau a temperaturii bazale. Aceste metode pot fi nesigure, deoarece Cleonita influenţează fluctuaţiile lunare ale temperaturii bazale şi ale mucusului cervical.

Similar altor contraceptive hormonale, Cleonita nu protejează împotriva infecţiei cu HIV (SIDA) sau împotriva altor boli cu transmitere sexuală.

În timp ce utilizaţi acest medicament trebuie să vă prezentaţi regulat la medic, cel puţin de două ori pe an. Dacă aveţi orice simptome neobişnuite, cum sunt dureri inexplicabile în piept, abdomen sau picioare, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră.

Indicații Cleonita 3 mg/0,020 mg comprimate filmate:

Cleonita este un comprimat contraceptiv şi este utilizat în prevenţia sarcinii.

Fiecare comprimat conţine o cantitate mică din doi hormoni feminini diferiţi, numiţi drospirenonă şi etinilestradiol.

Comprimatele contraceptive care conţin doi hormoni sunt denumite “contraceptive orale combinate”.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Cleonita:
- dacă aveţi (sau aţi avut vreodată ), un cheag de sânge într-un vas de sânge de la picior (tromboză), plămâni (embolie pulmonară) sau alte organe
- dacă aveţi (sau aţi avut vreodată ) un atac de cord sau un accident vascular cerebral
- dacă aveţi (sau aţi avut vreodată ) o boală care poate fi un predictor al unui atac de cord (de exemplu, angină pectorală, care determină durere severă în piept) sau al unui accident vascular cerebral (de exemplu, un accident vascular cerebral uşor şi tranzitor, fără efecte reziduale)
- dacă aveţi o afecţiune care poate creşte riscul de apariţie a cheagurilor de sânge în artere.

Aceasta se aplică pentru următoarele boli:
- diabet zaharat, asociat cu afectare a vaselor de sânge
- tensiune arterială foarte mare
- cantitate foarte crescută de grăsimi în sânge (colesterol sau trigliceride)
- dacă aveţi o tulburare de coagulare a sângelui (de exemplu, deficit de proteina C)
- dacă aveţi (sau aţi avut) o anumită formă de migrenă (cu aşa-numitele simptome neurologice focale)
- dacă aveţi (sau aţi avut), o boală de ficat şi funcţia ficatului nu s-a normalizat încă
- dacă rinichii dumneavoastră nu funcţionează bine (insuficienţă renală)
- dacă aveţi (sau aţi avut vreodată) o tumoare la ficat
- dacă aveţi (sau aţi avut), sau dacă sunteţi suspectată de cancer de sân sau cancer al organelor genitale
- dacă aveţi sângerări vaginale inexplicabile
- dacă sunteţi alergică la etinilestradiol sau drospirenonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Acest lucru poate determina mâncărime, erupţii trecătoare pe piele sau umflături.

Administrare Cleonita 3 mg/0,020 mg comprimate filmate:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigură.

Luaţi un comprimat de Cleonita în fiecare zi, cu o cantitate mică de apă dacă este necesar. Puteţi să luaţi comprimatele cu sau fără alimente, dar trebuie să luaţi comprimatele în fiecare zi aproximativ la aceeaşi oră.

Blisterul conţine 21 de comprimate. Lângă fiecare comprimat este imprimată ziua din săptămână în care trebuie administrat. Dacă, de exemplu, veţi începe într-o zi de miercuri, luaţi un comprimat cu “MI” lângă el. Urmaţi direcţia săgeţii de-a lungul blisterului până când toate cele 21 comprimate au fost luate.

În următoarele 7 zile nu mai luaţi comprimate. În decursul acestor 7 zile în care nu luaţi comprimate (numite şi săptămâna de pauză) trebuie să apară menstruaţia. Această aşa-numită “sângerare de întrerupere” apare de obicei în a 2-a sau a 3-a zi a săptămânii de pauză.
Începeţi următorul blister în a 8-a zi după ultimul comprimat de Cleonita (adică după cele 7 zile de pauză), indiferent dacă sângerarea s-a oprit sau nu. Aceasta înseamnă că veţi începe întotdeauna un blister nou în aceeaşi zi a săptămânii şi, de asemenea, că sângerarea de întrerupere va apărea în aceleaşi zile, în fiecare lună.

Dacă utilizaţi Cleonita în acest fel, sunteţi de asemenea protejată împotriva sarcinii în timpul celor 7 zile când nu luaţi comprimate.
Când puteţi începe să luaţi primul blister? În cazul în care nu aţi utilizat contracepţie hormonală în luna anterioară Începeţi administrarea Cleonita în prima zi a ciclului (adică în prima zi a sângerării menstruale). Dacă începeţi să luaţi Cleonita în prima zi a ciclului menstrual sunteţi imediat protejată împotriva unei sarcini. Puteţi începe, de asemenea, în zilele 2-5 ale ciclului, însă în acest caz trebuie să utilizaţi o metodă contraceptivă suplimentară (de exemplu, un prezervativ) pentru primele 7 zile.

Trecerea de la un contraceptiv oral combinat, inel vaginal sau plasture transdermic Puteţi începe administrarea Cleonita după ce aţi utilizat ultimul comprimat activ din blisterul actual (ultimul comprimat care conţine substanţele active) din comprimatele luate anterior, sau cel târziu în ziua după intervalul de pauză al contraceptivului utilizat anterior (sau după ultima zi de administrare a comprimatelor inactive din contraceptivul utilizat anterior). În cazul în care schimbaţi de la un contraceptiv combinat sub formă de inel vaginal sau plasture urmaţi sfatul medicului dumneavoastră.
Când se trece de la o metodă care conţine doar progestativ (comprimate numai cu progestativ, injecţie, implant sau dispozitiv intrauterin (DIU) cu eliberare de progestativ) Puteţi trece oricând de la un comprimat care conţine doar progestativ (de la un implant sau de la DIU din ziua în care l-aţi scos, de la soluţie injectabilă în ziua în care trebuia să faceţi următoarea injecţie) dar în toate aceste cazuri trebuie să utilizaţi măsuri de protecţie suplimentare (de exemplu, un prezervativ) pentru primele 7 zile de utilizare a comprimatelor.

După un avort
Urmaţi sfatul medicului dumneavoastră.

După ce aţi născut
După ce aţi născut puteţi să începeţi să luaţi Cleonita după 21 până la 28 de zile. Dacă începeţi mai târziu de 28 de zile, trebuie să utilizaţi o metodă de barieră (de exemplu, un prezervativ) în primele 7 zile de utilizare a Cleonita.

Dacă după ce aţi născut aţi avut contact sexual înainte de a (re)începe să luaţi Cleonita, trebuie să vă asiguraţi că nu sunteţi gravidă sau trebuie să aşteptaţi până la următorul ciclu menstrual.

Dacă alăptaţi şi doriţi să (re) începeţi Cleonita după ce aţi născut Citiţi pct. “Alăptarea“.
Întrebaţi medicul ce trebuie să faceţi dacă nu sunteţi sigură când trebuie să începeţi.
Dacă utilizaţi mai mult Cleonita decât trebuie Nu există raportări de efecte nocive grave ca urmare a supradozajului cu Cleonita.
Dacă aţi luat mai multe comprimate o dată puteţi prezenta greaţă sau vărsături. Fetele tinere pot să aibă sângerări vaginale.
Dacă aţi luat prea multe comprimate de Cleonita sau constataţi că un copil a înghiţit comprimate, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări.

Dacă uitați să utilizaţi Cleonita
- Dacă aţi întârziat mai puţin de 12 ore, eficacitatea în prevenția sarcinii se păstrează. Luaţi comprimatul imediat ce vă amintiţi şi administraţi următorul comprimat la ora obişnuită.
- Dacă aţi întârziat mai mult de 12 ore, eficacitatea în prevenția sarcinii poate fi redusă. Cu cât aţi uitat să utilizaţi mai multe comprimate, cu atât riscul de reducere a efectului contraceptiv este mai mare.
Riscul de protecție incompletă împotriva unei sarcini este cel mai mare dacă uitaţi să utilizaţi comprimatele de la începutul sau de la sfârşitul blisterului. Ca urmare, trebuie să urmaţi următoarele reguli (vezi diagrama de mai jos):
Mai mult de un comprimat omis din blister Adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Un comprimat omis în săptămâna 1 Luați comprimatul omis imediat ce v-aţi amintit chiar dacă aceasta înseamnă să luați două comprimate odată. Continuaţi cu celelalte la ora obişnuită, iar în următoarele 7 zile utilizaţi metode contraceptive suplimentare, de exemplu un prezervativ. Dacă aţi avut contact sexual în săptămâna dinaintea omiterii administrării comprimatului, există posibilitatea să fiți gravidă. În acest caz, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Un comprimat omis în săptămâna a 2-a Luaţi comprimatul omis imediat ce v-aţi amintit, chiar dacă aceasta înseamnă să administraţi două comprimate odată. Continuaţi cu celelalte la ora obişnuită. Eficacitatea contraceptivului se menţine şi nu sunt necesare metode contraceptive suplimentare.
Un comprimat omis în săptămâna a 3-a Puteţi alege una dintre următoarele opţiuni:
1. Luaţi comprimatul omis imediat ce v-aţi amintit, chiar dacă aceasta înseamnă să luaţi două comprimate odată. Continuaţi cu celelalte la ora obişnuită. Începeţi următorul blister imediat, în locul pauzei dintre blistere. Cel mai probabil, veţi prezenta sângerarea menstruală la sfârşitul celui de-al doilea blister, dar puteţi avea sângerări uşoare sau asemănătoare menstruaţiei în zilele în care luaţi comprimatele din al doilea blister.
1. De asemenea puteţi să nu mai luaţi comprimatele din blisterul actual şi să faceţi direct o pauză de 7 zile (numărând şi ziua când aţi omis administrarea comprimatului). Dacă doriţi să începeţi un blister nou în ziua în care începeţi întotdeauna, lăsaţi o perioada de pauză mai mică de 7 zile.
Dacă aţi urmat una dintre cele două recomandări, veţi rămâne protejată împotriva unei sarcini.
Dacă aţi omis să luaţi un comprimat şi nu aţi avut sângerare menstruală în prima perioadă de pauză, puteţi fi gravidă. Adresaţi-vă medicului înainte de a începe un nou blister.
Mai mult de un comprimat omis într-un ciclu
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră
Da
Aţi avut contact sexual în săptămâna precedentă omiterii comprimatului
Nu
- luaţi comprimatul omis - folosiţi metode contraceptive suplimentare pentru următoarele 7 zile (prezervativ) şi - terminaţi blisterul
- luaţi comprimatul omis - terminaţi blisterul
- luaţi comprimatul omis - terminaţi blisterul - nu mai faceţi pauza de 7 zile - începeţi blisterul următor
sau
- întrerupeţi administrarea blisterului actual - luaţi pauza de 7 zile (nu mai mult de 7 zile incluzând şi comprimatele omise) - continuaţi cu blisterul următor
Săptămâna 1
Săptămâna 2
Săptămâna 3
Doar 1 comprimat omis (luat după mai mult de 12 ore)

Ce trebuie să faceţi în caz de vărsături sau diaree severă
Dacă vărsăturile apar la 3-4 ore după administrarea unui comprimat sau dacă aveţi diaree severă, este posibil ca substanţele active din comprimat să nu fie absorbite complet. Situaţia este similară cu omiterea unui comprimat. După vărsături sau diaree, trebuie să luaţi un comprimat dintr-un blister de rezervă cât mai curând posibil. Dacă este posibil acesta trebuie luat în curs de 12 ore de când trebuia să luaţi în mod normal comprimatul. Dacă nu este posibil sau dacă cele 12 ore au trecut, urmaţi recomandările de la pct. “Dacă uitaţi să luaţi Cleonita”.

Întârzierea menstruaţiei: ce trebuie să ştiţi Deşi nu este recomandat, puteţi să amânaţi apariţia sângerării menstruale dacă începeţi imediat un nou blister de Cleonita, în locul perioadei de pauză şi îl terminaţi. Este posibil să aveţi sângerări uşoare sau asemănătoare menstruaţiei în timpul administrării comprimatelor din al doilea blister. După pauza obişnuită de 7 zile, începeţi următorul blister.

Vă puteţi adresa medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a decide întârzierea ciclului menstrual.
Schimbarea primei zile a perioadei menstruale: ce trebuie să ştiţi Dacă luați comprimatele conform recomandărilor veţi prezenta sângerarea menstruală în săptămâna în care nu luaţi comprimate. Dacă trebuie să schimbaţi ziua, scurtaţi perioada de pauză (dar nu o prelungiţi niciodată- 7 zile este maximul!). De exemplu, dacă pauza de administrare începe într-o zi de vineri, iar dumneavoastră vreţi să înceapă marţi (trei zile mai devreme), începeţi blisterul cu 3 zile mai devreme ca de obicei.
Dacă vreţi să scurtaţi foarte mult perioada de pauză (la 3 zile sau chiar mai puţin) se poate să nu mai prezentaţi deloc sângerare menstruală în această perioadă. Se poate întâmpla să prezentaţi sângerări uşoare sau asemănătoare menstruaţiei în timpul utilizării următorului blister.

Dacă nu sunteţi sigură cum trebuie să procedaţi, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Dacă încetaţi să utilizaţi Cleonita
Puteţi înceta utilizarea Cleonita oricând doriţi. Dacă nu doriţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări privind alte metode de control al sarcinii. Dacă doriţi să rămâneţi gravidă, întrerupeţi administrarea Cleonita şi aşteptaţi un ciclu menstrual înainte de a încerca să rămâneţi gravidă. Veţi fi în măsură să calculaţi mai uşor data naşterii.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Cleonita 3 mg/0,020 mg comprimate filmate:

- Substanţele active sunt: drospirenonă 3 mg şi etinilestradiol 0,02 mg.
- Celelalte componente sunt:
- Nucleu: lactoză monohidrat, amidon din porumb pregelatinizat, povidonă K-30 (E1201), croscarmeloză sodică, polisorbat 80, stearat de magneziu (E572);
- film: alcool polivinilic parţial hidrolizat, dioxid de titan (E 171), macrogol 3350, talc (E553b), oxid galben de fer (E 172), oxid roşu de fer (E 172), oxid negru de fer (E 172).

Precauții:

În unele situaţii trebuie să acordaţi o atenţie specială atunci când luaţi Cleonita sau orice alt contraceptiv hormonal combinat, iar medicul dumneavoastră trebuie să vă examineze periodic. Dacă oricare dintre condiţiile următoare este valabilă pentru dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Cleonita.
De asemenea, dacă oricare dintre condiţiile următoare este valabilă pentru dumneavoastră sau dacă oricare dintre aceste afecţiuni debutează sau se înrăutăţeşte în timpul utilizării Cleonita, adresaţi-vă medicului dumneavoastră:
- dacă o rudă apropiată are sau a avut cancer de sân
- dacă aveţi o afecţiune a ficatului sau a vezicii biliare
- dacă aveţi diabet zaharat
- dacă aveţi depresie
- dacă aveţi boala Crohn sau boală inflamatorie a intestinului (colită ulceroasă)
- dacă aveţi o afecţiune a sângelui numită SHU (sindrom hemolitic uremic) care determină leziuni ale rinichilor
- dacă aveţi o boală de sânge denumită siclemie
- dacă aveţi epilepsie
- dacă aveţi o boală a sistemului imunitar numită LES (lupus eritematos sistemic)
- dacă aveţi o afecţiune care a apărut pentru prima dată sau s-a agravat în timpul sarcinii sau utilizării anterioare de hormoni sexuali (de exemplu, pierdere a auzului, o boală a sângelui numită porfirie, o erupţie pe piele însoţită de băşici în timpul sarcinii (herpes gestaţional), sau o boală a nervilor determinând mişcări bruşte ale corpului (coreea Sydenham))
- aveţi sau aţi avut vreodată cloasmă (pete pigmentate, în special pe faţă sau pe gât, numite „petele sarcinii”). În acest caz, evitaţi expunerea la soare sau la radiaţiile ultraviolete.
- dacă prezentaţi angioedem ereditar, medicamentele care conţin estrogeni pot induce sau înrăutăţi simptomele angioedemului. Trebuie să vă adresaţi medicului imediat ce apar simptome de angioedem, cum sunt umflare a feţei, a limbii şi/sau a gâtului şi/sau dificultăţi la înghiţire sau urticarie însoţite de dificultăţi de respiraţie.

Cleonita şi tromboza venoasă şi arterială
Utilizarea contraceptivelor orale combinate la femei, inclusiv Cleonita, creşte riscul de apariţie a unui cheag de sânge într-o venă (tromboză venoasă) comparativ cu femeile care nu iau comprimate contraceptive.

Riscul de tromboză venoasă creşte la utilizatoarele de contraceptive orale combinate:
- cu înaintarea în vârstă
- dacă sunteţi supraponderală
- în cazul în care una dintre rudele apropiate a avut un cheag de sânge (tromboză) la nivelul piciorului, plămânului (embolie pulmonară), sau al altui organ, la o vârstă relativ tânără.
- dacă aveţi nevoie de o intervenţie chirurgicală, dacă aţi avut un accident grav sau sunteţi imobilizată pentru o perioadă lungă de timp.

Este important să spuneţi medicului dumneavoastră că utilizaţi Cleonita, deoarece poate fi necesară oprirea tratamentului. Medicul dumneavoastră vă va spune când să începeţi din nou tratamentul. Acest lucru se face de obicei în aproximativ două săptămâni după ce v-aţi recuperat.

Şansele dumneavoastră de a avea un cheag de sânge sunt crescute în cazul în care luaţi aceste comprimate:
- În cursul unui an, din 100000 de femei care nu iau comprimate contraceptive şi nu sunt gravide, aproximativ 5-10 pot avea un cheag de sânge.
- În cursul unui an, din 100000 de femei care iau comprimate de tipul Cleonita, între 30 şi 40 pot avea un cheag de sânge, numărul exact nefiind cunoscut. - În cursul unui an, din 100000 de femei care sunt gravide, în jur de 60 pot avea un cheag de sânge.

Un cheag de sânge din vene poate ajunge la plămâni şi poate bloca vasele de sânge (fapt denumit embolie pulmonară). Formarea de cheaguri de sânge în vene poate fi fatală în 1-2% din cazuri.

Gradul de risc poate varia în funcţie de tipul de comprimate pe care le luaţi. Discutaţi cu medicul dumneavoastră opţiunile disponibile.

Utilizarea contraceptivelor orale combinate a fost asociată cu o creştere a riscului de apariţie a cheagurilor de sânge în artere (tromboză arterială), de exemplu, în vasele de sânge ale inimii (atac de cord) sau creierului (accident vascular cerebral).

Riscul de tromboză arterială la utilizatoarele de contraceptive orale combinate creşte:
- dacă fumaţi. Vă recomandăm să renunţaţi la fumat atunci când utilizaţi Cleonita, mai ales dacă aveţi vârsta peste 35 de ani.
- dacă aveţi un conţinut crescut de grăsimi în sânge (colesterol sau trigliceride)
- dacă sunteţi supraponderală
- în cazul în care una dintre rudele apropiate a avut un atac de cord sau accident vascular cerebral la o vârstă fragedă
- dacă aveţi tensiune arterială crescută
- dacă aveţi migrene
- dacă aveţi probleme ale inimii (o afecţiune a valvelor inimii, o perturbare a bătăilor inimii).

Opriţi administrarea Cleonita şi contactaţi imediat medicul dumneavoastră dacă observaţi semne posibile de tromboză, cum sunt:
- dureri severe şi/sau umflare a unuia dintre picioare
- durere bruscă severă în piept care poate ajunge la braţul stâng
- scurtare bruscă a respiraţiei
- tuse bruscă fără o cauză evidentă
- orice durere de cap neobişnuită, severă sau de lungă durată sau agravare a migrenei
- orbire parţială sau completă sau vedere dublă
- dificultate la vorbire sau incapacitate de a vorbi - ameţeli sau leşin - slăbiciune, senzaţii ciudate sau amorţeli în orice parte a corpului

Cleonita şi cancerul
Cancerul de sân a fost diagnosticat puţin mai frecvent la femeile care utilizează contraceptive orale combinate, dar nu se ştie dacă acest lucru este cauzat de tratament. De exemplu, este posibil ca mai multe tumori să fie detectate la femeile care iau contraceptive orale combinate, deoarece acestea sunt examinate mai des de către medicul lor. Riscul de apariţie a tumorilor de sân devine treptat mai mic după oprirea administrării contraceptivelor orale combinate. Este important să vă verificaţi regulat sânii şi trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă simţiţi orice nodul.
În cazuri rare, la femeile care utilizează contraceptive orale au fost raportate tumori benigne la nivelul ficatului şi în cazuri şi mai rare tumori maligne. Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi dureri abdominale puternice.

Sângerarea între ciclurile menstruale În timpul primelor luni în care utilizaţi Cleonita, este posibil să aveţi sângerări neaşteptate (sângerare în afara săptămânii de pauză). Dacă această sângerare durează mai mult de câteva luni, sau în cazul în care începe după câteva luni, medicul trebuie să investigheze cauza.

Ce trebuie să faceţi în cazul în care nu apare sângerarea în săptămâna de pauză Dacă aţi luat toate comprimatele corect, nu aţi avut vărsături sau diaree severă şi nu aţi luat orice alte medicamente, este foarte puţin probabil să fiţi gravidă. Dacă sângerarea nu apare de două ori consecutiv, aţi putea fi gravidă. Contactaţi imediat medicul dumneavoastră. Nu începeţi blisterul următor până când nu sunteţi sigură că nu sunteţi gravidă.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu există informaţii care să sugereze că utilizarea Cleonita afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cleonita conţine lactoză
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Cleonita 3 mg/0,020 mg comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Următoarea listă conţine reacţii adverse care au fost corelate cu utilizarea Cleonita.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 femei):
- Tulburări de dispoziţie
- Dureri de cap
- Dureri abdominale (de stomac)
- Acnee
- Dureri la nivelul sânilor, mărire a sânilor, sensibilitate a sânilor, menstruaţii dureroase sau neregulate
- Creştere în greutate

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 femei):
- Candida (infecţie cu fungi)
- Herpes labial (herpes simplex)
- Reacţii alergice
- Poftă de mâncare crescută
- Depresie, nervozitate, afecţiuni ale somnului
- Senzaţie de înţepături, ameţeli (vertij)
- Probleme de vedere
- Bătăi neregulate sau neobişnuit de rapide ale inimii
- Un cheag de sânge (tromboză) într-un vas de sânge în picior sau plămâni (embolie pulmonară), tensiune arterială ridicată, tensiune arterială scăzută, migrene, vene varicoase
- Dureri în gât
- Greaţă, vărsături, inflamaţie la nivelul stomacului sau intestinului, diaree, constipaţie
- Umflare burscă a pielii şi/sau mucoaselor (de exemplu a limbii sau gâtului) şi/sau dificultate la înghiţire sau urticarie, asociate cu dificultăţi la respiraţie (angioedem), cădere a părului (alopecie), eczemă, mâncărimi, erupţii trecătoare pe piele, piele uscată, afecţiuni ale pielii grase (dermatită seboreică)
- Dureri la nivelul gâtului, dureri la nivelul membrelor, crampe musculare
- Infecţii ale vezicii urinare
- Noduli la nivelul sânilor (benigni şi canceroşi), producţie de lapte în absenţa unei sarcini (galactoree), chisturi ovariene, bufeuri, absenţă a menstrelor, sângerări menstruale foarte abundente, scurgeri vaginale, uscăciune vaginală, dureri în abdomenul inferior (pelvis), frotiu cervical anormal (test Papanicolau), apetit sexual diminuat
- Retenţie de lichide, lipsă de energie, sete excesivă, transpiraţie excesivă - Pierdere în greutate

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 femei):
- Astm bronşic
- Afectare a auzului
- Blocare a unui vas de sânge cu un cheag de sânge care s-a format în altă regiune a corpului
- Eritem nodos (caracterizat prin noduli dureroşi, de culoare roşie, la nivelul pielii)
- Eritem polimorf (erupţie trecătoare pe piele, cu pete roşii în formă de ţintă sau leziuni ale pielii)

Interacțiuni cu alte medicamente:

Cleonita împreună cu alte medicamente
Spuneţi întotdeauna medicului ce medicamente sau produse pe bază de plante utilizaţi deja. De asemenea, spuneţi oricărui alt medic sau stomatologului care vă prescrie un alt medicament (sau farmacistului) că utilizaţi Cleonita. Ei pot să vă spună dacă aveţi nevoie să utilizaţi măsuri contraceptive suplimentare (de exemplu prezervative), şi, dacă da, pentru cât timp.

Anumite medicamente pot împiedica Cleonita să acţioneze eficient în prevenţia sarcinii, sau pot cauza sângerări neaşteptate.
Acestea includ:
- medicamente utilizate în tratamentul:
- epilepsiei (de exemplu primidonă, fenitoină, barbiturice, carbamazepină, oxcarbazepină)
- tuberculozei (de exemplu rifampicină)
- infecţiilor cu HIV (de exemplu ritonavir, nevirapină) sau altor infecţii (antibiotice cum sunt griseofulvină, penicilină, tetraciclină)
- tensiunii arteriale ridicate în vasele de sânge din plămâni (bosentan),
- planta sunătoare.

Cleonita poate influenţa efectul altor medicamente, de exemplu:
- medicamente care conţin ciclosporină
- antiepilepticul lamotrigină (acest lucru poate duce la o creştere a frecvenţei convulsiilor).

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru sfaturi înainte de a lua orice medicament.
Cleonita împreună cu alimente şi băuturi
Cleonita poate fi luat cu sau fără alimente, dacă este necesar, cu o cantitate mică de apă.

Teste de laborator
Dacă aveţi nevoie de un test de sânge, spuneţi medicului dumneavoastră sau personalului de laborator că luaţi comprimate contraceptive, deoarece acestea pot afecta rezultatele unor teste.

Administrarea de Cleonita 3 mg/0,020 mg comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Sarcina
Dacă sunteţi gravidă nu luaţi Cleonita. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Cleonita, trebuie să opriţi imediat administrarea şi să contactaţi medicul. Dacă doriţi să rămâneţi gravidă, aveţi posibilitatea să întrerupeţi administrarea Cleonita în orice moment (vezi, de asemenea, „Dacă încetaţi să luaţi Cleonita”).

Alăptarea
Utilizarea Cleonita nu este în general recomandată femeilor care alăptează. Dacă doriţi să luaţi comprimatul în timp ce alăptaţi, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Prezentare ambalaj:

Comprimatele filmate sunt rotunde şi roz.
Cleonita este disponibil în cutii de 1, 2, 3, 6 şi 13 blistere, fiecare conţinând 21 de comprimate filmate.
Cutia pentru blister poate fi dotată cu un suport pentru blister.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai utilizaţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Cleonita 3 mg/0,020 mg comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Cleonita 3 mg/0,020 mg comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.