Prospect BACTROBAN, ung. nazal

Substanța activă: combinatii
Producator: SmithKline Beecham
Clasa ATC: [R01AX]: aparatul respirator >> preparate nazale >> decongestionante nazale de uz topic >> alte decongestionante nazale

Indicații BACTROBAN, ung. nazal:

Eliminarea starii de purtator nazal de stafilococi, inclusiv Staphylococcus aureus meticilino-rezistent (MRSA).

Contraindicații:

Hipersensibilitate la oricare dintre constituentii Bactrobanului unguent nazal.

Administrare BACTROBAN, ung. nazal:

Adulti si copii: Bactroban unguent nazal trebuie aplicat in portiunea anterioara a narinelor, de 2-3 ori pe zi, astfel: o mica cantitate de unguent, de dimensiunea unui varf de chibrit, se depune pe pulpa degetului mic; unguentul se aplica in interiorul unei nari; se repeta aplicarea unguentului si in cealalta nara; se comprima ambele narine concomitent; acest lucru permite difuzarea unguentului in interiorul narinelor. La copiii mici si pacientii aflati in stare grava, pentru aplicarea unguentului se utilizeaza un mic tampon. Starea de purtator nazal dispare in mod normal intr-un interval de 5-7 zile de la inceputul tratamentului.

Compoziție BACTROBAN, ung. nazal:

Bactroban unguent nazal: mupirocina 2% G/G in parafina moale, alba continand un ester de glicerina. Bactroban este un agent antibacterian topic, activ fata de microorganismele responsabile de majoritatea infectiilor cutanate, ex. Staphylococcus aureus, inclusiv tulpinile meticilino-rezistente, alti stafilococi si streptococi. De asemenea, este activ fata de germenii gramnegativi, cum sunt Escherichia coli si Haemophilus influenzae.

Precauții:

Ca si in cazul celorlalte preparate topice, trebuie evitat contactul cu ochii.
Sarcina si alaptare: Studii pe animale de laborator nu au evidentiat efecte teratogene.Totusi, nu exista date clare privind siguranta administrarii de Bactroban in cursul sarcinii. Nu exista studii pe subiecti umani sau animale de laborator privitoare la administrarea in cursul alaptarii.

Reacții adverse ale BACTROBAN, ung. nazal:

Studiile clinice au relevat unele reactii adverse minore limitate la locul aplicarii, cum ar fi o senzatie tranzitorie de arsura.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu BACTROBAN, ung. nazal(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul BACTROBAN, ung. nazal vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.