Prospect BEROCCA CALCIUM, compr.eff.

Substanța activă: combinatii
Producator: F. Hoffmann-La Roche
Clasa ATC: [A12AX]: tractul digestiv si metabolism >> substante minerale >> calcium >> calciu in combinatii

Indicații BEROCCA CALCIUM, compr.eff.:

Carente manifeste si latente de vitamine din complexul B, cat si de vitamina C, mai ales in perioadele de solicitare mai mare - crestere, afectiuni de lunga durata, in anumite forme de tratament cu antibiotice sau cu agenti chimioterapeutici. Ca adjuvant, in cazul neuropatiei alcoolice.

Contraindicații:

Calculi renali, hipercalcemie, insuficienta renala grava, alergie la unul dintre ingrediente (vezi Compozitie).

Administrare BEROCCA CALCIUM, compr.eff.:

1-2 comprimate pe zi. Dizolvate intr-un pahar cu apa, comprimatele efervescente dau o bautura cu gust placut.

Acțiune:

Vitaminele hidrosolubile din complexul B si vitamina C au functii complementare in metabolismul celular. De aceea, este indicata administrarea simultana a acestora in afectiunile datorate carentei de vitamine, care nu sunt definite strict sau individual, acest tratament fiind mai rational decat administrarea separata a diverselor vitamine. Intrucat organismul nu poate practic sa constituie rezerve vitaminice hidrosolubile, in cazul in care aportul alimentar sau absorbtia sunt reduse sau stopate, sau atunci cand necesitatile de vitamine sunt foarte mari, rezerva se situeaza in scurt timp sub limita optima. Calciul este important nu numai pentru formarea oaselor si a dintilor, dar si in metabolism in general si pentru integritatea functionala a nervilor si muschilor. Berocca Calciu compenseaza un aport insuficient de vitamine, in tulburarile de absorbtie a hranei si contracareaza manifestarea unor carente care pot surveni in urma unor eforturi fizice si mentale, in asociatie cu bolile infectioase.

Compoziție BEROCCA CALCIUM, compr.eff.:

Substante active per tableta efervescenta
Vitamina B1 (tiamina) 15 mg
Vitamina B2 (riboflavina) 15 mg
Vitamina B6 (piridoxina) 10 mg
Vitamina B12 (cianocobalamina) 10 mg
Vitamina C (acid ascorbic) 1 000 mg
Biotina 150 mg
Calciu (sub forma de carbonat de calciu si glicerofosfat de calciu) 125 mg
Pantotenat de calciu 25 mg
Nicotinamida (factor PP) 50 mg

Precauții:

Calculi renali, hipercalcemie, insuficienta renala grava, alergie la unul dintre ingrediente (vezi Compozitie).
Sarcina si alaptare: Studiile controlate la femeile gravide nu au demonstrat existenta unor riscuri pentru fat, in cursul primului trimestru de sarcina; nu exista dovezi referitoare la existenta unor riscuri, in cursul trimestrelor ulterioare si posibilitatea ca fatul sa fie afectat este putin probabila. Comprimatele efervescente pot fi luate si in perioada de alaptare.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu BEROCCA CALCIUM, compr.eff.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul BEROCCA CALCIUM, compr.eff. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.