Prospect BUDIAIR 200 mcg JET soluţie de inhalat presurizată

Substanța activă: budesonidum
Producator: Chiesi Farmaceutici S.p.A, Italia
Clasa ATC: [R03BA]: aparatul respirator >> antiastmatice >> alte antiastmatice inhalante >> glucocorticoizi
Budiair Jet este o soluţie de inhalat presurizată care conţine o substanţă activă inhalată prin cavitatea bucală şi eliberată direct în plămâni.
Substanţa activă budesonida şi aparţine unui grup de medicamente denumit corticosteroizi, care sunt adesea numite numai steroizi şi au acţiune antiinflamatorie reducând inflamaţia şi iritaţia pereţilor canalelor mici de trecere a aerului din plămâni.

Indicații BUDIAIR 200 mcg JET soluţie de inhalat presurizată:

Budiair Jet este un medicament care tratează inflamaţia şi este utilizat la prevenirea simptomelor astmului. Nu va întrerupe atacul de astm care a început deja. Pentru a trata simptomele unei crize de astm bronşic trebuie să folosiţi inhalatorul cu acţiune rapidă pe care trebuie să-l purtaţi întotdeauna cu dumneavoastră.

Budiair Jet este folosit pentru tratamentul astmului bronşic şi afecţiunilor obstructive cronice ale căilor respiratorii.

Contraindicații:

Nu utilizaţi BUDIAIR JET

- dacă sunteţi alergic sau credeţi că sunteţi alergic la budesonidă sau oricare dintre celelalte componente ale Budiair Jet
- luaţi legătura cu medicul dumneavoastră pentru recomandări.

Administrare BUDIAIR 200 mcg JET soluţie de inhalat presurizată:

Budiair Jet se utilizează pe cale inhalatorie. Utilizaţi întotdeauna Budiair Jet exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Medicul va efectua controale periodice de rutină pentru a se asigura că utilizaţi doza optimă de Budiair Jet. Medicul va ajusta tratamentul la cea mai mică doză care vă controlează cel mai bine simptomele. În nici un caz nu trebuie să modificaţi doza fără a discuta în prealabil cu medicul dumneavoastră.

Adulţi şi vârstnici:
200 micrograme (un puf) de 2-4 ori pe zi. Doza de menţinere este în general de 200 micrograme (un puf) pe zi.
Doza zilnică maximă este de 1600 micrograme.

Copii cu vârsta înter 6 şi 12 ani
200 micrograme (un puf) pe zi. Doza zilnică maximă este de 400 micrograme.

Dacă copilul dumneavoastră trebuie să utilizeze Budiair Jet, asiguraţi-vă că îl foloseşte corect. Inhalarea la copii trebuie să fie supervizată de un adult.

Administrarea de corticosteroizi
Dacă aţi început să utilizaţi Budiair Jet în loc de corticosteroizi sub formă de comprimate sau dacă inhalaţi doze mai mari de corticosteroizi pe perioade lungi de timp este posibil să aveţi mai multă nevoie de corticosteroizi în situaţii de stres. Situaţiile stresante pot include spitalizarea în urma unui accident, răni grave sau înaintea unei operaţii. În acest caz, medicul care vă tratează va decide dacă este necesar să vă crească doza de corticosteroizi şi vă poate prescrie corticosteroizi sub formă de comprimate sau injecţii.

Cum să utilizaţi Budiair Jet
Vedeţi Instrucţiuni de utilizare a inhalatorului de la sfârşitul acestui prospect. Se recomandă să vă clătiţi bine gura cu apă şi să scuipaţi după fiecare utilizare pentru a reduce riscul unei posibile infecţii cu Candida.

Durata tratamentului
Se recomandă să utilizaţi Budiair Jet pe toată perioada recomandată de medicul dumneavoastră. Acest medicament începe să aibă efect după câteva zile. Este important să îl utilizaţi regulat.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Budiair Jet
Dacă luaţi mai multe doze decât trebuie contactaţi imediat medicul dumneavoastră.
Este important să luaţi doza aşa cum este stabilit pe eticheta medicamentului la farmacie sau aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Nu trebuie să creşteţi sau să scădeţi doza fără să vă sfătuiţi cu medicul.

Dacă uitaţi să utilizaţi Budiair Jet
Luaţi imediat ce vă amintiţi. Dacă este deja timpul pentru administrarea dozei următoare, nu mai administraţi doza uitată şi luaţi următoarea doză în mod obişnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Budiair Jet
Nu reduceţi doza sau întrerupeţi tratamentul. Chiar dacă aveţi impresia că vă simţiţi bine, nu întrerupeţi tratamentul sau nu reduceţi doza. Dacă vreţi să faceţi asta discutaţi cu medicul dumneavoastră.

În cazul în care astmul bronşic se agravează:
În cazul în care simptomele se agravează sau sunt dificil de controlat (de exemplu, dacă folosiţi inhalatorul cu acţiune rapidă mai frecvent) sau acesta nu ameliorează simptomele, adresaţi-vă imediat medicului. Astmul bronşic se poate agrava şi poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să modifice doza de Budiair Jet sau să prescrie un tratament alternativ.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare referitoare la utilizarea acestui produs, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.


Instrucţiuni de utilizare

Scoaterea inhalatorului din cutie
Imaginea 1 când deschideţi cutia inhalatorul spacer Jet este închis cu capacul de protecţie.

Administrarea unei doze din Budiair Jet
Imaginea 2 Se scoate capacul de protecţie de pe piesa bucală a inhalatorului spacer Jet şi se ţine ca în figura de mai jos.
Imaginea 3 a-b Se expiră cât mai încet şi mai profund. (3a) şi se plasează piesa bucală în gură (3b)
Imaginea 4 Se apasă inhalatorul cu degetul şi se inspiră adânc, chiar şi după câteva secunde. (este posibil să inhalaţi mai mult de o dată prin dispozitivul Jet)
Imaginea 5 a-b După inhalare, se ţine respiraţia atât timp cât e posibil (5a), se închide dispozitivul Jet cu capacul de protecţie (5b).

Curăţarea
Imaginea 6 dispozitivul jet trebuie menţinut curat întotdeauna. Pentru a-l curăţa, scoateţi flaconul presurizat şi clătiţi dispozitivul Jet cu apă caldă. Lăsaţi dispozitivul la uscat într-un loc cald. Evitaţi încălzirea excesivă.

Compoziție BUDIAIR 200 mcg JET soluţie de inhalat presurizată:

Substanţa activă este: budesnida
Fiecare puf eliberat din inhalator conţine 200 micrograme de budesonidă.
Celelalte componente sunt: etanol anhidru, acid clorhidric, norfluran (HFA 134a)

Precauții:

Discutaţi întotdeauna cu medicul dumneavoastră:

-dacă suferiţi de afecţiuni ale ficatului
-dacă suferiţi de ulcer gastrointestinal
-dacă vă trataţi sau v-aţi tratat de tuberculoză (TBC) sau aveţi o infecţie virală sau micotică la nivelul plămânilor.
-dacă sunteţi sau intenţionaţi să rămâneţi însărcinată sau alăptaţi

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Budiair jet nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Budiair Jet
Budiair Jet conţine cantităţi mici de alcool etilic şi glicerol.

Reacții adverse ale BUDIAIR 200 mcg JET soluţie de inhalat presurizată:

Ca toate medicamentele Budiair Jet poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Frecvente (afectează mai puţin de 1 persoană din 10):
Modificarea vocii, răguşeală, dificultăţi de înghiţire, infecţii fungice ale gurii.

Rare (afectează mai puţin de 1 persoană din 1 000)
Vânătăi, urticarie,inflamarea pielii (dermatită), prurit, înroşire anormală a pielii, depresie, reacţii agresive, iritabilitate, anxietate, afecţiuni mentale, nelinişte, dificultăţi în a sta nemişcat, prea mult sau prea puţin cortizol în sânge, bronhospasm, modificări de comportament, retard de creştere la copii şi adolescenţi.

Foarte rare (afectează mai puţin de 1 persoană din 10 000)
Nervozitate, activitate adrenală redusă, afecţiuni ale ochiului (cataractă, glaucom), tulburări ale vocii (disfonii), tulburări ale simţului gustativ (disgeuzie), greaţă, senzaţie de arsură a limbii (glosodinie), inflamarea gurii (stomatită), uscaciunea gurii, densitate osoasă redusă, dureri de spate.

Cu frecvenţă necunoscută: probleme cu somnul, depresie sau sentiment de îngrijorare, nelinişte, nervozitate, supra-excitare sau iritabilitate. Aceste reacţii pot apărea mai ale la copii şi adolescenţi.

Reacţii adverse alergice rare
Dacă reacţii advesre ca mâncărimile, reacţiile alergice cu înroşirea pielii, umflarea feţei, scăderea presiunii sângelui şi bătăi neregulate ale inimii, dificultăţi de respiraţie apar după luarea unei doze trebuie să:
- încetaţi administrarea de Budiair Jet
- cereţi sfatul medicului imediat

În cazul în care respiraţi din ce în ce mai greu:
În cazul în care dificultatea de a respira se agravează sau prezentaţi respiraţie şuierătoare (wheezing), imediat după inhalarea medicamentului, trebuie să
- încetaţi imediat utilizarea inhalatorului Budiair Jet
- utilizaţi bronhodilatatorul cu acţiune rapidă.
- contactaţi imediat medicul.

În cazul în care manifestaţi una dintre reacţiile adverse de mai sus, iar acestea vă provoacă disconfort, sunt severe sau durează mai multe zile, sau dacă nu vă simţiţi bine sau observaţi ceva neobişnuit sau o reacţie adversă, care nu este menţionată în acest prospect sau dacă sunteţi îngrijorat sau nu înţelegeţi ceva, trebuie să luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Este foarte important să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:
- medicamente care conţin corticosteroizi
-antimicotice(medicamente pentru tratarea unor ciuperci), cum ar fi ketoconazolul sau itraconazolul
-medicamente care conţin disulfiram

Dacă luaţi un medicament menţionat mai sus, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă prescrie alt medicament sau să modifice doza de Budiair Jet.

Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă fi prescris alt medicament pentru afecţiuni respiratorii. Este foarte important să utilizaţi aceste medicamente în mod regulat. Nu întrerupeţi tratamentul, nu modificaţi doza după ce aţi început tratamentul cu Budiair Jet.

Administrarea de BUDIAIR 200 mcg JET soluţie de inhalat presurizată în sarcină / alaptare:

Spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a folosi Budiair Jet dacă sunteţi gravidă, bănuiţi că sunteţi sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau dacă alăptaţi. Dacă rămâneţi gravidă în timp ce folosiţi Budiair Jet consultaţi medicul imediat.

Prezentare ambalaj:

Budiair Jet este o soluţie de inhalat conţinută într-un flacon presurizat din aluminiu, prevăzut cu valvă dozatoare şi introdus intr-un dispozitiv de administrare spacer Jet.

Fiecare cutie conţine un flacon care eliberează 200 doze (pufuri).

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.
AVERTISMENT. Flaconul conţine lichid presurizat. A nu se expune la temperaturi mai mari de 50°C. A nu se perfora flaconul.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă budesonidum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu BUDIAIR 200 mcg JET soluţie de inhalat presurizată(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul BUDIAIR 200 mcg JET soluţie de inhalat presurizată vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.