Prospect Carvedilol Pfizer 6,25 mg, comprimate filmate

Substanța activă: carvedilolum
Producator: Pfizer Service Company, Belgia
Clasa ATC: [C07AG]: sistem cardiovascular >> betablocanti >> agenti betablocanti >> agenti alfa si beta blocanti

Indicații Carvedilol Pfizer 6,25 mg, comprimate filmate:

Carvedilol aparţine grupului de medicamente numite alfa- şi beta-blocante, care acţionează prin relaxarea şi lărgirea vaselor de sânge. În acest fel este mai uşor pentru inima dumneavoastră să pompeze sânge în corp şi, de asemenea, se reduce tensiunea arterială şi efortul inimii.

Carvedilol Pfizer este utilizat în:
* tratamentul tensiunii arteriale crescute (hipertensiunii arteriale),
* tratamentul durerii în piept care apare atunci când arterele ce alimentează inima cu sânge oxigenat sunt îngustate, astfel încât mai puţin oxigen ajunge la muşchiul inimii (angină pectorală),
* tratamentul împotriva slăbirii muşchiului inimii (insuficienţa cardiacă), în combinaţie cu alte medicamente.

Contraindicații:

NU LUAŢI Carvedilol Pfizer dacă:
* dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la carvedilol sau la oricare dintre celelalte componente ale Carvedilol Pfizer (aşa cum sunt prezentate la pct. 6. Informaţii suplimentare),
* dacă aveţi antecedente de respiraţie şuierătoare (wheezing), datorită astmului bronşic sau unei alte boli de plamâni,
* dacă vi s-a spus că suferiţi de insuficienţă cardiacă foarte severă şi aveţi retenţie de lichide (umflare) care este tratată prin injectarea medicamentelor la nivelul venelor (intravenos),
* dacă aveţi afecţiuni hepatice,
* dacă vi s-a spus că aveţi puls foarte scăzut,
* dacă aveţi tensiune arterială foarte scăzută,
* dacă vi s-a spus că suferiţi de o afecţiune numită angina Prinzmetal,
* dacă aveţi feocromocitom (o tumoare a glandelor suprarenale ce determină hipertensiune arterială) care nu este tratat,
* dacă suferiţi de tulburări grave ale echilibrului acido-bazic al organismului (acidoză metabolică),
* dacă aveţi circulaţia sângelui foarte slabă la nivelul mâinilor şi picioarelor,ce determină răcirea acestora şi dureri,
* dacă aveţi o anumită tulburare a sistemului de conducere al inimii (numită bloc atrioventricular tip II sau III (dacă nu este instalat un stimulator cardiac permanent) sau bloc sinoatrial),
* dacă sunteţi tratat în acest moment cu verapamil sau diltiazem administrate injectabil (utilizate în mod curent pentru hipertensiune arterială sau probleme cardiace).

Nu luaţi Carvedilol Pfizer dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus.

Administrare Carvedilol Pfizer 6,25 mg, comprimate filmate:

Utilizaţi întotdeauna Carvedilol Pfizer exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Carvedilol Pfizer comprimate trebuie înghiţite cu un pahar de apă.
Hipertensiune arterială
Adulţi: Doza iniţială uzuală este de 12,5 mg o dată pe zi, în primele două zile.După aceasta, doza este crescută la 25 mg o dată pe zi. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră vă poate creşte doza în continuare, treptat, la intervale de două săptămâni sau mai rar. Doza maximă recomandată pe zi este de 50 mg (doza maximă recomandată pentru o singură administrare este de 25 mg).
Vârstnici: Medicul dumneavoastră vă va iniţia tratamenul cu 12,5 mg o dată pe zi şi va continua cu această doză pe întreaga durată a tratamentului. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră vă poate creşte doza treptat, la intervale de două săptămani sau mai rar.
Angină pectorală
Adulţi: Doza iniţială uzuală este de 12,5 mg de două ori pe zi, în primele două zile.După aceasta, doza este crescută la 25 mg de două ori pe zi. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră vă poate creşte doza în continuare, treptat, la intervale de două săptămâni sau mai rar, pâna la maximum 100 mg pe zi în două doze.
Vârstnici: Doza iniţială recomandată este de 12,5 mg de două ori pe zi, în primele două zile.După aceasta, doza poate fi crescută la 25 mg de două ori pe zi, care este doza maximă recomandată pe zi.

Insuficienţă cardiacă
Adulţi şi vârstnici: Pentru tratamentul insuficienţei cardiace stabile, comprimatele trebuie luate de două ori pe zi, dimineaţa şi seara şi în prezenţa alimentelor pentru a reduce riscul apariţiei reacţiilor adverse.
Doza de iniţiere este de 3,125 mg de două ori pe zi, timp de două săptămâni. Apoi, medicul dumneavoastră va creşte concentraţia comprimatelor pe care le luaţi treptat, la intervale de două săptămâni sau mai rar, până ce veţi primi doza cea mai potrivită pentru dumneavoastră.
Dacă aveţi o greutate mai mică de 85 kg, doza maximă recomandată de Carvedilol Pfizer este de 25 mg de două ori pe zi, iar dacă aveţi o greutate mai mare de 85 kg, medicul dumneavoastră poate creşte doza până la 50 mg de două ori pe zi.
Pentru tratamentul insuficienţei cardiace, se recomandă ca tratamentul dumneavoastră cu Carvedilol Pfizer să fie iniţiat şi atent monitorizat de către un medic specialist.
Dacă aţi încetat să luaţi Carvedilol Pfizer de mai mult de două săptămâni, va trebui să începeţi din nou cu doza de iniţiere şi să creşteţi din nou, treptat, doza.
În unele cazuri, insuficienţa cardiacă de care suferiţi se poate înrăutăţi în timp ce luaţi Carvedilol Pfizer, în special la începutul tratamentului. Aceasta se poate manifesta prin simptome agravate (de exemplu oboseală, scurtarea respiraţiei) şi prin semne de retenţie a lichidelor (de exemplu creştere în greutate şi umflarea picioarelor).
Trebuie să spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă simptomele sau starea dumneavoastră generală se înrăutăţesc în timp ce luaţi Carvedilol Pfizer, deoarece acesta poate considera necesar modificarea dozei unui alt medicament sau a Carvedilol Pfizer.
În timp ce luaţi Carvedilol Pfizer, asiguraţi-vă că urmaţi în continuare celelalte tratamente recomandate de către medicul dumneavoatră pentru insuficienţă cardiacă.
Pacienţi cu probleme hepatice
În funcţie de starea dumneavoastră, medicul dumneavoastră vă poate reduce doza în comparaţie cu dozele recomandate mai sus.
Copii şi adolescenţi (sub 18 ani)
Carvedilol Pfizer nu este recomandat la această grupă de vârstă.
Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Carvedilol Pfizer
Dacă aţi luat în mod accidental prea multe comprimate, adresaţi-vă imediat unui medic sau mergeţi la cel mai apropiat serviciu de urgenţe al unui spital. Este posibil să simţiţi ameţeală, stare de rău, stare de leşin, dificultăţi în respiraţie/respiraţie şuierătoare, moleşeală sau convulsii.
Dacă uitaţi să luaţi Carvedilol Pfizer
Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu vă îngrijoraţi. Luaţi o altă doză imediat ce vă aduceţi aminte, cu condiţia să nu fie aproape de momentul următoarei doze. Luaţi următorul comprimat la ora normală, dar nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.
Dacă încetaţi să utilizaţi Carvedilol Pfizer
Nu încetaţi brusc tratamentul cu Carvedilol Pfizer înainte de a discuta cu medicul dumneavoastră în acest sens. Puteţi avea reacţii adverse dacă încetaţi brusc să luaţi comprimatele. Medicul dumneavoastră vă va spune cum să reduceţi treptat dozele şi apoi să întrerupeţi acest medicament. Dacă mai luaţi şi un medicament numit clonidină, nu întrerupeţi niciodată nici unul din aceste tratamente decât dacă v-a fost recomandat de către medicul dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Carvedilol Pfizer 6,25 mg, comprimate filmate:

Substanţa activă este carvedilol. Un comprimat conţine carvedilol 6,25 mg carvedilol.

Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, crospovidonă (Tip A şi B), povidonă 30, zahăr, stearat de magneziu, macrogol 400, polisorbat 80, dioxid de titan (E171), hipromeloză.

Precauții:

Este important să spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua Carvedilol Pfizer dacă:
* dacă vi s-a spus că suferiţi de orice alte afecţiuni cardiace,
* dacă aveţi sau aţi avut probleme cu ficatul, rinichii sau glanda tiroidă,
* dacă aveţi diabet. Carvedilol Pfizer poate masca semnele obişnuite ale scăderii concentraţiei zahărului în sânge,
* dacă aveţi o afecţiune a pielii numită psoriazis,
* dacă aveţi circulaţia sângelui foarte slabă la nivelul mâinilor şi picioarelor sau Sindromul Raynaud,
* dacă aveţi sau aţi avut o reacţie alergică gravă sau dacă sunteţi în cursul unei terapii de desensibilizare la alergeni pentru orice fel de alergie gravă,
* dacă utilizaţi lentile de contact, deoarece Carvedilol Pfizer poate determina ca ochii să fie mai uscaţi decât în mod normal.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Este posibil să simţiţi ameţeală sau oboseală în timpul tratamentului cu Carvedilol Pfizer. Este mai probabil ca acestea să apară la începutul tratamentului sau la creşterea dozei. Dacă apare unul dintre aceste simptome, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje. Trebuie să evitaţi consumul de alcool, deoarece aceste simptome se pot înrăutăţii. Dacă sunteţi îngrijorat sau doriţi mai multe informaţii, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Informaţii importante privind unele componente ale Carvedilol Pfizer
Carvedilol Pfizer conţine lactoză şi zahăr (tipuri de zahăr). Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la anumite categorii de zaharuri, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

Reacții adverse ale Carvedilol Pfizer 6,25 mg, comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, Carvedilol Pfizer poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Frecvenţa reacţiilor adverse posibile este prezentată în tabelul de mai jos:
Foarte frecvente: Apar la mai mult de 1 din 10 utilizatori
Frecvente: Apar la mai puţin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 utilizatori
Mai puţin frecvente: Apar la mai puţin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1 000 utilizatori
Rare: Apar la mai puţin de 1 din 1 000, dar la mai mult de 1 din 10 000 utilizatori
Foarte rare: Apar la mai puţin de 1 din 10 000 utilizatori, incluzând cazurile izolate
Majoritatea reacţiilor adverse sunt dependente de doză şi dispar când se reduce doza sau se întrerupe tratamentul. Unele reacţii adverse pot să apară la începutul tratamentului şi dispar spontan în cursul continuării tratamentului.

Reacţii adverse la pacienţii cu insuficienţă cardiacă:
Foarte frecvente:
* Ameţeli
* Dureri de cap
* Oboseală
Frecvente:
* Creştere în greutate
* Creşterea valorilor colesterolului seric
* Pierderea controlului asupra cantităţii de zahăr din sânge în cazul diabeticilor
* Frecvenţă cardiacă redusă
* Tensiune arterială scăzută. Semnele includ ameţeală (de exemplu la ridicarea rapidă în picioare)
* Edem (incluzând umflarea corpului sau unor părţi ale corpului, de exemplu edemul mâinilor şi picioarelor, edem genital), supraîncărcare cu lichide, volumul de sânge din corp crescut
* Tulburări de vedere
* Diaree
* Stare generală de rău, vărsături
Mai puţin frecvente:
* Leşin
* Tulburări ale sistemului de conducere al inimii
* Agravarea insuficienţei cardiace la începutul tratamentului
Rare:
* Reducerea numărului trombocitelor (trombocitopenie)
* Insuficienţa renală acută şi tulburările funcţionale renale la pacienţii cu îngroşarea pereţilor arterelor şi/sau afectarea funcţiei renale
Foarte rare:
* Reducerea numărului de celule albe ale sângelui
Reacţii adverse la pacienţii cu tensiune arterială crescută sau dureri în piept:
Frecvente:
* Rărirea bătăilor inimii în special la începutul tratamentului (bradicardie)
* Ameţeli (de exemplu la ridicarea bruscă în picioare)
* Dureri de cap
* Oboseală
* Lăcrimare redusă, iritaţia ochilor
* Astm şi tulburări de respiraţie
* Stare generală de rău, dureri de stomac
* Diaree
* Dureri în mâini şi picioare
Mai puţin frecvente:
* Senzaţii anormale
* Leşin
* Tulburări ale circulaţiei sângelui (semnele includ mâini şi picioare reci), înrăutăţirea simptomelor la pacienţi cu sindrom Raynaud (degetele de la mâini şi de la picioare mai întâi se albăstresc, apoi se albesc, după care se înroşesc şi apare durerea) sau claudicaţie (durere în picioare care se înrăutăţeşte în timpul mersului)
* Tulburări ale sistemului de conducere al inimii, angină pectorală (incluzând dureri în piept), simptome de insuficienţă cardiacă şi edem (umflarea a mai mult decât o parte a corpului)
* Tulburări de vedere
* Depresie
* Halucinaţii
* Confuzie
* Impotenţă
Rare:
* Uscăciunea gurii
* Nas înfundat
* Dificultăţi în eliminarea urinii
Foarte rare:
* Psihoză
* Modificarea tabloului sanguin (trombocitopenie, leucopenie)

Cazuri izolate de reacţii alergice.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripţie medicală sau medicamente pe bază de plante. Este important în special ca medicul sau farmacistul dumneavoastră să afle dacă deja urmaţi tratament cu:
* medicamente pentru tratamentul bătăilor neregulate ale inimii (de exemplu diltiazem, verapamil sau amiodaronă),
* nitraţi pentru tratamentul anginei pectorale (de exemplu izosorbid mononitrat sau gliceril trinitrat),
* medicamente pentru tratamentul insuficienţei cardiace (de exemplu Digoxin),
* orice alte medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale (de exemplu doxazosin, rezerpină, amlodipină sau indoramin),
* medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei sau a altor afecţiuni psihice (de exemplu fluoxetină, antidepresive triciclice, barbiturice, fenotiazine, haloperidol sau inhibitori ai monoaminoxidazei (IMAO)),
* medicamente utilizate pentru prevenirea reacţiilor de respingere după transplantul de organ (de exemplu ciclosporină),
* medicamente care scad cantitatea de zahăr din sânge, precum antidiabetice orale sau insulină,
* medicamente utilizate pentru reducerea tensiunii arteriale sau tratarea migrenei (de exemplu clonidină sau ergotamină),
* anumite medicamente care tratează durerea precum antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) (de exemplu ibuprofen sau diclofenac),
* medicamente utilizate pentru terapia hormonală de substituţie (de exemplu estrogeni),
* corticosteroizi utilizaţi pentru suprimarea reacţiilor alergice sau inflamatoare (de exemplu prednisolon),
* medicamente utilizate pentru tratarea infecţiilor bacteriene (de exemplu rifampicină sau eritromicină),
* medicamente utilizate pentru tratamentul ulcerului de stomac, a senzaţiilor de arsură în capul pieptului şi refluxului acid (de exemplu cimetidină),
* medicamente utilizate pentru tratarea infecţiilor fungice (de exemplu ketoconazol),
* medicamente decongestionante utilizate uneori pentru tratarea tusei şi a răcelii (de exemplu efedrină sau pseudoefedrină).

Daca trebuie să luaţi un medicament anestezic în vederea unei operaţii, spuneţi medicului specialist că luaţi Carvedilol Pfizer.

Utilizarea Carvedilol Pfizer cu alimente şi băuturi
Carvedilol Pfizer trebuie luat cu apă.

Dacă luaţi Carvedilol Pfizer pentru tratamentul insuficienţei cardiace, trebuie să luaţi acest medicament în timpul mesei, cu apă.
Nu consumaţi alcool în timp ce luaţi Carvedilol Pfizer, deoarece acesta poate înrăutăţii efectele alcoolului.

Administrarea de Carvedilol Pfizer 6,25 mg, comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi, nu luaţi acest medicament înainte de a discuta cu medicul dumneavoastră. Dacă rămâneţi însărcinată în timp ce luaţi acest medicament, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Prezentare ambalaj:

Comprimate filmate de formă ovală, albe până la aproape albe, marcate cu "F57" pe o faţă si cu o linie mediană pe cealaltă faţă. Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale.

Cutii cu blistere din PVC/PE/PVDC-Al: 10, 14, 28, 30, 50, 56, 60 şi 100 comprimate filmate.
Flacon din PEÎD: 30 şi 1000 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.
Alte medicamente cu substanța activă carvedilolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Carvedilol Pfizer 6,25 mg, comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Carvedilol Pfizer 6,25 mg, comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.