Prospect Duzallo 200 mg/200 mg comprimate filmate

Substanța activă: lesinurad + allopurinol
Producator: Grünenthal GmbH, Germania
Clasa ATC: [M04AA]: sistemul muscular-scheletic >> antigutoase >> antigutoase >> produse ce inhiba formarea de acid uric

Indicații Duzallo 200 mg/200 mg comprimate filmate:

Duzallo conține substanțele active alopurinol și lesinurad. Este utilizat în tratamentul gutei la pacienți adulți, în cazul în care tratamentul numai cu alopurinol nu controlează guta. Guta este un tip de artrită cauzată de acumularea de cristale de acid uric în jurul articulațiilor. Prin reducerea cantității de acid uric din sânge, Duzallo oprește acumularea și poate preveni afectarea viitoare a articulației.

Contraindicații:

Nu luați Duzallo:
- dacă sunteți alergic la alopurinol, lesinurad sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
- dacă aveți sindrom de liză tumorală – distrugerea rapidă a celulelor canceroase, care determină creșterea cantității de acid uric.
- dacă aveți sindrom Lesch-Nyhan – o boală genetică rară, care se manifestă din copilărie și în care dacă există o cantitate prea mare de acid uric în sânge.
- dacă rinichii dumneavoastră funcționează foarte precar sau dacă aveți boală renală în stadiu terminal (când rinichii nu mai funcționează suficient de bine pentru a răspunde necesarului corpului)
- dacă v-a fost efectuat un transplant de rinichi
- dacă vi se efectuează dializă renală.

Administrare Duzallo 200 mg/200 mg comprimate filmate:

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Alegerea concentrației de doză pentru Duzallo depinde de doza de alopurinol administrată deja sub formă de comprimat(e) individual(e) și va fi decisă de medicul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă va spune dacă sunt în continuare necesare dozele suplimentare de alopurinol.

Duzallo este un comprimat care se administrează pe cale orală. Doza recomandată este 1 comprimat o dată pe zi dimineața.

Nu luați mai mult de un 1 comprimat pe zi.

Înghițiți comprimatul întreg cu apă și după micul dejun, dimineața. Beți multă apă în timpul zilei pentru a reduce riscul de pietre la rinichi.

Dacă luați mai mult Duzallo decât trebuie
Dacă luați mai mult medicament decât trebuie, discutați cu medicul sau mergeți la cel mai apropiat spital imediat. Se poate să aveți o senzație de rău sau o stare de rău, amețeli sau diaree.

Dacă uitați să luați Duzallo
Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Așteptați și luați următoarea doză de Duzallo în dimineața următoare.

Dacă încetați să luați Duzallo
Nu încetați să luați Duzallo fără a discuta cu medicul dumneavoastră mai întâi, chiar dacă vă simțiți mai bine.
Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Duzallo 200 mg/200 mg comprimate filmate:

Substanțele active sunt alopurinol și lesinurad.
Fiecare comprimat filmat de Duzallo 200 mg / 200 mg conține alopurinol 200 mg și lesinurad 200 mg.

Celelalte componente sunt:
- nucleul comprimatului: hidroxipropilceluloză, celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, crospovidonă, stearat de magneziu
- filmul comprimatului: hipromeloză, dioxid de titan (E171), triacetină, oxid galben de fer (E172), oxid roșu de fer (E172)

Precauții:

Înainte să luați Duzallo, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:

- aveți sau ați avut insuficiență cardiacă sau alte probleme la nivelul inimii
- guta se agravează
Unele persoane pot avea mai multe crize gutoase acute (durere și umflare bruscă și severă a unei articulații, numite și episod acut de gută) atunci când încep să ia Duzallo și în primele săptămâni sau luni de tratament. Dacă aceasta se întâmplă, continuați să luați Duzallo și discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul. Medicamentul acționează în continuare pentru reducerea acidului uric. În timp, crizele gutoase acute vor fi mai puțin frecvente dacă continuați să luați Duzallo așa cum ați fost sfătuit de medicul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă poate da alte medicamente care să ajute la prevenirea sau tratarea simptomelor crizelor gutoase acute și vă va spune cât timp să luați aceste medicamente.
- aveți tulburări ale glandei tiroide

Erupție trecătoare pe piele și simptome la nivelul pielii
La pacienții care au luat alopurinol au apărut erupții trecătoare pe piele grave (sindrom de hipersensibilitate, sindrom Stevens-Johnson și necroliză epidermică toxică). Erupția trecătoare pe piele poate presupune ulcerații ale gurii, gâtului, nasului, organelor genitale și conjunctivită (înroșirea și umflarea ochilor). Aceste erupții trecătoare pe piele grave apar deseori după simptome similare gripei precum febră, durere de cap, dureri în corp. Erupția trecătoare pe piele poate acoperi părți extinse ale corpului, fiind însoțită de apariția de vezicule și descuamări ale pielii. Aceste reacții grave la nivelul pielii pot fi mai frecvente la:
• persoane de origine chineză Han, thailandeză sau coreeană
• persoane care au probleme cu rinichii și iau acest medicament și un diuretic (un medicament care crește cantitatea de urină) în același timp
Dacă manifestați o erupție trecătoare pe piele sau oricare dintre aceste simptome la nivelul pielii, opriți administrarea acestui medicament și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

Probleme cu rinichii

Duzallo poate cauza probleme grave la nivelul rinichilor (vezi pct. 4). Medicul dumneavoastră va verifica cât de bine funcționează rinichii dumneavoastră înainte de a începe administrarea Duzallo și în timpul tratamentului cu Duzallo. Medicul dumneavoastră poate să oprească tratamentul cu Duzallo dacă analizele dumneavoastră de sânge arată modificarea modului în care funcționează rinichii dumneavoastră sau dacă prezentați simptome ale unor probleme ale rinichilor. Medicul dumneavoastră vă poate spune să reluați tratamentul cu Duzallo atunci când funcția rinichilor se îmbunătățește.

Copii și adolescenți
Duzallo nu este recomandat pentru utilizare la copii și adolescenți cu vârsta mai mică de 18 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
Duzallo vă poate face să vă simțiți somnoros, amețit sau instabil. Nu conduceți sau nu folosiți utilaje dacă sunteți afectat.

Duzallo conține lactoză
Comprimatele de Duzallo conțin lactoză (un tip de zahăr). Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat ca aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebați înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Duzallo 200 mg/200 mg comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacții adverse grave

Probleme cu rinichii
Dacă observați oricare dintre următoarele reacții adverse, opriți administrarea Duzallo și mergeți imediat la medic, deoarece pot fi semne ale unei probleme la nivelul rinichilor – puteți avea nevoie de tratament medical de urgență.
Semnele pot include:
Mai puțin frecvente – pot afecta până la 1 din 100 persoane
- durere într-o parte (sub coaste și deasupra osului șoldului),
- greață,
- vărsături,
- modificări ale urinării sau dificultăți la urinare,
- senzație de oboseală sau stare de rău sau pierderea poftei de mâncare.

Hipersensibilitate
Dacă aveți o reacție de hipersensibilitate (alergică), încetați să utilizați Duzallo și adresați-vă imediat unui medic.
Semnele pot include:
Mai puțin frecvente – pot afecta mai puțin de 1 din 100 persoane
- descuamarea pielii, furuncule sau ulcerații la nivelul buzelor și gurii
- foarte rar, semnele pot include respirație șuierătoare bruscă, anomalii ale bătăilor inimii sau senzație de apăsare în piept și colaps.
- febră, erupție trecătoare pe piele, durere de articulații și anomalii ale testelor de sânge și ale funcției ficatului (acestea pot fi semne ale unei tulburări de sensibilitate multi-organ)
Rare – pot afecta până la 1 din 1000 persoane
- erupții trecătoare pe piele care pot pune viața în pericol (sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică), care apar inițial ca niște pete roșiatice în formă de cercuri concentrice sau pete circulare, deseori cu vezicule centrale, pe torace. Alte semne la care trebuie să fiți atent includ:
o ulcerații ale gurii, gâtului, nasului, organelor genitale și conjunctivită (înroșirea și umflarea ochilor)
o vezicule răspândite pe tot corpul sau descuamare extinsă a pielii
o simptome asemănătoare gripei

Foarte rare – pot afecta până la 1 din 10000 persoane
- umflarea buzelor, limbii, feței, gâtului, dificultate la înghițire sau de respirație sau proeminențe roșii pe piele însoțite de mâncărimi/urticarie (angioedem)
- Duzallo poate afecta sângele, ceea ce poate cauza învinețire cu mai multă ușurință decât de obicei, sau puteți avea durere în gât sau alte semne de infecție. Aceste efecte apar, de obicei, la persoanele cu probleme de ficat sau rinichi (agranulocitoză).

Alte reacții adverse

Frecvente – pot afecta până la 1 din 10 persoane
- concentrație crescută a hormonului de stimulare tiroidiană în sânge,
- gripă,
- durere de cap,
- teste de sânge care arată creșterea creatininei (care poate fi un semn de probleme cu rinichii),
- pirozis (reflux de acid din stomac),
- erupție trecătoare pe piele.

Mai puțin frecvente – pot afecta până la 1 din 100 persoane
- pietre la rinichi,
- funcție necorespunzătoare a rinichilor,
- reacții la nivelul pielii, inclusiv roșeață, mâncărimi ale pielii, erupție trecătoare pe piele (urticarie) și erupții pe piele la expunerea la soare,
- deshidratare (pierdere de prea multe lichide din corp),
- senzație de rău (greață) sau stare de rău (vărsături),
- diaree,
- rezultate anormale ale testelor funcției ficatului.

Rare – pot afecta până la 1 din 1000 persoane
- tulburare a ficatului (hepatită).

Foarte rare – pot afecta până la 1 din 10000 persoane
durere în piept, bătăi lente ale inimii, tensiune arterială mare sau puls lent,
- vărsături cu sânge (hematemeză recurentă), prezența excesivă a grăsimilor în scaun (steatoree),
- inflamația membranelor mucoase ale gurii (stomatită), modificarea frecvenței scaunelor (modificări ale mișcărilor intestinale),
- căderea sau decolorarea părului,
- metabolizare anormală a glucozei (diabet zaharat; se poate ca medicul dumneavoastră să vă măsoare nivelurile glicemiei dacă se întâmplă acest lucru),
- concentrații ridicate de colesterol în sânge (hiperlipidemie),
- depresie,
- comă,
- slăbiciune, amorțeală, instabilitate pe picioare, incapacitatea de a vă mișca mușchii (paralizie) sau pierderea cunoștinței,
- incapacitatea de a vă controla mișcările mușchilor (ataxie),
- senzație de furnicături, gâdilat, înțepături sau arsuri pe piele (parestezie),
- durere de cap, amețeală, moleșeală sau tulburări de vedere,
- aspect tulbure al ochiului (cataractă),
- modificare a gustului,
- sânge în urină (hematurie),
- infertilitate masculină sau disfuncție erectilă,
- mărirea sânilor, atât la bărbați cât și la femei,
- acumularea de lichid care conduce la umflare (edem), îndeosebi la nivelul gleznelor,
- dureri musculare,
- furuncul dureros pe piele,
- leziuni ale nervilor care pot cauza amorțeală, durere și slăbiciune.

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare, așa cum este menționat pe www.anm.ro. Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente. Aceasta deoarece Duzallo poate afecta modul în care acționează unele dintre celelalte medicamente. De asemenea, unele medicamente pot afecta modul în care acționează Duzallo.

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați oricare dintre următoarele medicamente:
- acid acetilsalicilic – pentru a calma febra și durerea, în doze mai mari de 325 mg pe zi
- medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale mari, de exemplu, inhibitori ECA, comprimate pentru eliminarea apei (diuretice – medicamente care cresc cantitatea de urină eliminată) și blocante ale canalelor de calciu, de exemplu amlodipină
- medicamente pentru tratamentul colesterolului crescut, de exemplu, simvastatină
- fluconazol – pentru tratamentul infecțiilor fungice
- amiodaronă – pentru tratamentul problemelor de ritm al inimii
- acid valproic, valpromidă, fenitoină sau carbamazepină – pentru prevenirea convulsiilor (crizelor epileptice), tulburărilor de dispoziție și prevenirea migrenelor
- bupropionă – pentru tratamentul depresiei sau pentru a ajuta în renunțarea la fumat
- sildenafil – pentru tratamentul disfuncției erectile la bărbați
- contraceptive – utilizate pentru prevenirea unei sarcini, inclusiv contraceptive orale (cum este „pilula”), injectabile, sub formă de plasturi sau implanturi
- anticoagulante cumarinice – pentru prevenirea și tratamentul cheagurilor de sânge
- antibiotice precum ampicilina sau amoxicilina
- medicamente pentru tratamentul SIDA/HIV, de exemplu didanozină, efavirenz
- clorpropamidă, utilizată pentru tratamentul diabetului zaharat
- teofilină, utilizată pentru tratamentul problemelor de respirație
- medicamente utilizate pentru reducerea răspunsului imunitar (imunosupresoare), de exemplu ciclosporină, azatioprină
- vidarabină, utilizată pentru tratarea herpesului sau vărsatului de vânt
- citostatice (de exemplu, ciclofosfamidă, doxorubicină, bleomicină, procarbazină, agenți alchilanți, mercaptopurină), utilizate pentru tratarea cancerului sau bolilor reumatice
- hidroxid de aluminiu, utilizat pentru tratarea pirozisului și indigestiei acide (trebuie să păstrați un interval de cel puțin 3 ore între administrarea celor două medicamente)

Dacă oricare dintre cele de mai sus este valabilă pentru dumneavoastră (sau nu sunteți sigur), adresați- vă medicului sau farmacistului înainte să luați Duzallo.

Administrarea de Duzallo 200 mg/200 mg comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Este de preferat să evitați utilizarea Duzallo dacă sunteți gravidă. Adresați-vă medicului pentru recomandări.

Duzallo nu este recomandat în timpul alăptării, întrucât alopurinolul trece în laptele uman.

Contracepția hormonală (inclusiv formele farmaceutice orale, injectabile, transdermice și implantabile) se poate să nu fie eficace atunci când luați concomitent Duzallo. Trebuie luate în considerare alte metode contraceptive. Adresați-vă medicului pentru recomandări.

Prezentare ambalaj:

Comprimatele filmate de Duzallo 200 mg/200 mg sunt comprimate oblongi de culoare roz deschis și sunt inscripționate cu „LES200” și „ALO200” pe o parte.

Comprimatele de Duzallo 200 mg/200 mg sunt disponibile în blistere de 30 și 100 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă lesinurad + allopurinol:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Duzallo 200 mg/200 mg comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Duzallo 200 mg/200 mg comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.