Prospect Glurenorm 30 mg, comprimate

Substanța activă: gliquidonum
Clasa ATC: [A10BB]: tractul digestiv si metabolism >> terapia antidiabetica >> antidiabetice orale >> sulfonamide
Categoria: Scaderea glicemiei

Indicații Glurenorm 30 mg, comprimate:

Glurenorm stimuleaza insulele Langerhans pentru a produce insulina endogena si este indicat atunci cand metabolismul hidratilor de carbon nu mai poate fi controlat in mod satisfacator doar prin regim alimentar.

Este indicat in tratamentul diabetului zaharat la pacientii de varst medie si la cei varstnici, adica diabetul care apare si se manifesta la maturitate.

Contraindicații:

Glurenorm nu se va utiliza in tratamentul diabetului insulino-dependent si pre-coma diabetica, in diabetul cu complicatii: acidoza in prezenta corpilor cetonici, in tratamentul pacientilor cu alergie la sulfonamide si in cursul sarcinii.

Administrare Glurenorm 30 mg, comprimate:

Instructiunile medicului referitoare la posologie si regim alimentar, adaptate metabolismului individual al pacientului, vor fi respectate cu strictete. Pacientul nu va intrerupe tratamentul fara a consulta medicul in prealabil.

Inceperea tratamentului: Tratamentul cu Glurenorm se va incepe de obicei cu 1/2 tableta (15 mg), luata la micul dejun. Daca aceasta doza se dovedeste insuficienta, va fi marita treptat, conform instructiunilor medicului. Trebuie avut in vedere ca o doza totala zilnica de mai mult de 4 tablete (120 mg) nu produce, de obicei, un efect mai bun.

Schimbarea tratamentului, inlocuirea altor antidiabetice orale cu un mod de actiune similar). Doza initiala va fi stabilita in functie de starea pacientului diabetic. Atunci cand se trece de la alte medicamente antidiabetice orale, se va avea in vedere ca efectul unei tablete de Glurenorm (30 mg) este echivalent cu cel al unei doze de aproximativ 1000 mg de tolbutamida. Doza initiala de Glurenorm este de obicei de 1/2 pana la 1 tableta.

Doza se va mari numai la indicatia medicului. Atunci cand se prescriu doua tablete (60 mg), doza zilnica de Glurenorm poate fi luata in doza unica, la micul dejun. Totusi, se obtin rezultate mai bune prin administrarea dozei in doua sau trei prize zilnice.

Tabletele de Glurenorm se vor lua la inceputul mesei.

Precauții:

Tratamentul diabetului presupune supraveghere medicala permanenta. Se cere o atentie deosebita, mai ales in perioada de titrare a dozei sau atunci cand se schimba tratamentul, deoarece pana cand se stabileste doza optima, medicamentul poate afecta capacitatea pacientului de a conduce un vehicul sau de a desfasura activitati care presupun o concentrare totala.

Glurenorm este in general bine tolerat de pacientii cu afectiuni renale, dar in situatia unei afectiuni renale grave este necesar un control medical minutios. In cazul in care in timpul tratamentului se manifesta semne de disconfort (semne de hipoglicemie, febra, exantem, greaa), se va consulta medicul fara intarziere. Daca in cursul tratamentului cu Glurenorm se instaleaza sarcina, se va intrerupe tratamentul si se va consulta medicul imediat. Pacientii diabetici sunt predispusi la tulburari cardiovasculare. Aceasta categorie de risc poate fi diminuata numai prin respectarea stricta a regimului prescris de medic.

Tratamentul antidiabetic oral nu poate substitui regimul alimentar specific prescris, intrucat pentru tratamentul diabetului, regimul alimentar are in primul rand rolul de a controla greutatea pacientului si este independent de tratamentul medicamentos pe care il prescrie medicul.
Asa cum este cazul formulelor orale ale tuturor medicamentelor utilizate in tratamentul diabetului zaharat, omisia unei mese sau nerespectarea recomandarilor posologice ale medicului pot duce la o scadere importanta a nivelului glicemiei si eventual la o pierdere a cunostintei.

Hipoglicemia se poate de obicei corecta mancand putin zahar, o bomboana sau band un lichid indulcit. Daca hipoglicemia persista, se va consulta imediat medicul.

Reacții adverse ale Glurenorm 30 mg, comprimate:

S-au raportat cazuri rare de hipoglicemie, reactii cutanate alergice, modificari ale sistemului hematopoietic si intoleranta gastrointestinala.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Actiunea hipoglicemianta a medicamentelor de tipul sulfoniluree poate fi intensificata in urma efortului fizic, a stresului, a consumului de alcool sau a anumitor medicamente ca de exemplu salicilati, sulfonamide, preparate pe baza de fenilbutazona, tuberculostatice, cloramfenicol, ciclofosfamide, inhibitori MAO si agenti beta-blocanti.

Este posibila o reducere a efectului hipoglicemiat prin administrarea concomitenta de clorpromazin, simpaticomimetice, corticoizi, hormoni tiroidieni, anticonceptionale orale si preparate care contin acid nicotinic. Glurenorm poate reduce toleranta pacientilor la alcool.

Prezentare ambalaj:

60 comprimate.

Condiții de păstrare:

Se va pastra intr-un loc uscat, la o temperatura care sa nu depaseasca 25 grade C.

Se va pastra intr-un loc sigur si nu se va lasa la indemana copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă gliquidonum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Glurenorm 30 mg, comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Glurenorm 30 mg, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.