Prospect Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services 75 mg, comprimate

Substanța activă: combinatii
Producator: Jenson Pharmaceutical Services Limited, Marea Brit
Clasa ATC: [C09CA]: sistem cardiovascular >> produse active pe sistemul renina-angiotensina >> antagonisti de angiotensina II >> antagonisti de angiotensina II

Indicații Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services 75 mg, comprimate:

Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services aparţine unui grup de medicamente cunoscut sub denumirea de antagonişti ai receptorilor pentru angiotensină II. Angiotensina II este o substanţă produsă în organism, care se leagă de anumiţi receptori din vasele de sânge, determinând îngustarea acestora. Aceasta are ca rezultat creşterea tensiunii arteriale. Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services împiedică legarea angiotensinei II de aceşti receptori şi determină astfel relaxarea vaselor de sânge şi scăderea tensiunii arteriale. Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services întârzie deteriorarea funcţiei rinichilor la pacienţii cu tensiune arterială crescută şi diabet zaharat de tip 2.
Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services este utilizat:
* pentru a trata tensiunea arterială crescută (hipertensiune arterială esenţială)
* pentru a proteja rinichii la pacienţii cu tensiune arterială crescută, diabet zaharat de tip 2 şi valori ale analizelor care demonstrează afectarea funcţiei rinichilor.

Contraindicații:

Nu luaţi Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services
* dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la irbesartan sau la oricare dintre celelalte componente ale Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services
* dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni. (De asemenea, este mai bine să evitaţi Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services la începutul sarcinii - vezi secţiunea privind sarcina)
Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi (cu vârsta mai mică de 18 ani).

Administrare Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services 75 mg, comprimate:

Luaţi întotdeauna Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Mod de administrare
Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services se administrează pe cale orală. Înghiţiţi comprimatele cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu un pahar cu apă). Puteţi lua Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services cu sau fără alimente. Încercaţi să vă luaţi doza zilnică la aproximativ aceeaşi oră în fiecare zi. Este important să continuaţi să luaţi Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services până
când medicul dumneavoastră vă spune să procedaţi altfel.
Pacienţi cu tensiune arterială crescută (hipertensiune arterială)
Doza uzuală este de Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services 150 mg o dată pe zi. Doza poate fi crescută după aceea până la 300 mg (până la 4 comprimate pe zi) o dată pe zi, în funcţie de tensiunea arterială a dumneavoastră.
Pacienţi cu tensiune arterială crescută şi diabet zaharat de tip 2 cu boală de rinichi
La pacienţii cu tensiune arterială crescută şi diabet zaharat de tip 2, doza de întreţinere recomandată pentru tratamentul bolii renale asociate este de 300 mg (patru comprimate pe zi) o dată pe zi.
La anumiţi pacienţi, cum sunt cei hemodializaţi sau cei cu vârsta peste 75 de ani, medicul poate recomanda o doză mai mică, în special la începerea tratamentului.
Efectul maxim de scădere a tensiunii arteriale ar trebui obţinut la 4-6 săptămâni după iniţierea tratamentului.
Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services
Dacă aţi luat din greşeală un număr prea mare de comprimate, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
Copiii şi adolescenţii nu trebuie să folosească Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services nu trebuie administrat copiilor şi adolescenţilor sub 18 ani.
Dacă un copil a înghiţit câteva comprimate, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
Dacă uitaţi să luaţi Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services
Dacă aţi uitat, din greşeală, să luaţi doza zilnică, luaţi doza următoare ca de obicei. Nu luaţi o dozădublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services 75 mg, comprimate:

Substanţa activă este irbesartan. Fiecare comprimat conţine irbesartan 75 mg.
Celelalte componente sunt lactoză monohidrat, povidonă, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, stearat de magneziu şi dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Precauții:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai jos:
* dacă aveţi vărsături sau diaree în exces
* dacă aveţi probleme cu rinichii
* dacă aveţi probleme cu inima
* dacă vi se administrează irbesartan pentru afectarea rinichiului legată de diabet. În acest caz medicul dumneavoastră poate să vă facă analize de sânge periodic, în special pentru a determina concentraţiile de potasiu din sânge în caz de funcţie anormală a rinichiului.
* dacă urmează să fiţi supus unei operaţii (intervenţie chirurgicală) sau să vi se administreze anestezice
Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea rămâne) gravidă.
Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie luat dacă sunteţi gravidă în 3 luni sau mai mult, deoarece poate determina leziuni grave la făt dacă este utilizat în această fază (vezi secţiunea privind sarcina).

Utilizarea la copii şi adolescenţi
Acest medicament nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi deoarece siguranţa şi eficacitatea administrării nu a fost complet stabilită.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu au fost efectuate studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
Este puţin probabil ca Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, în timpul tratamentului hipertensiunii arteriale pot să apară, ocazional, ameţeli sau oboseală. Dacă observaţi apariţia acestora, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele zaharuri (de exemplu lactoză), adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services 75 mg, comprimate:

Ca toate medicamentele, Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Unele dintre aceste reacţii adverse pot să fie grave şi să necesite supraveghere medicală.
Ca şi în cazul altor medicamente similare, la pacienţii care au luat irbesartan s-au raportat cazuri rare de reacţii alergice pe piele (erupţii trecătoare pe piele, urticarie), precum şi umflarea localizată a feţei, buzelor şi/sau a limbii. Dacă prezentaţi oricare dintre aceste sau dacă simţiţi că nu aveţi aer, întrerupeţi adminsitrarea de Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services şi contactaţi imediat medicul
dumneavoastră.
Frecvenţa reacţiilor adverse menţionate mai jos este definită utilizând următoarea convenţie:
Reacţiile adverse raportate în studiile clinice pentru pacienţii trataţi cu irbesartan au fost:
Foarte frecvente:
* dacă aveţi tensiune arterială crescută şi diabet zaharat tip 2 cu afectare a rinichilor, analizele de sânge pot arăta concentraţie crescută de potasiu în sânge
Frecvente:
* ameţeli
* greaţă/ vărsături
* oboseală
* analizele de sânge pot arăta concentraţii crescute ale unei enzime care funcţia muşchiului şi a inimii (enzima creatinkinază)
* la pacienţii cu tensiune arterială crescută şi diabet zaharat tip 2 cu afectare a rinichilor:
* ameţeli la ridicarea în picioare din poziţia culcat sau aşezat
* tensiune arterială scăzută la ridicarea în picioare din poziţia culcat sau aşezat
* durere la nivelul articulaţiilor sau muşchilor
* concentraţii scăzute ale unei proteine din sânge din celulele sanguine (hemoglobină),
au fost de asemenea raportate.
Mai puţin frecvente:
* frecvenţa bătăilor inimii crescută
* înroşirea feţei
* tuse
* diaree
* indigestie/ arsuri în capul pieptului
* disfuncţii sexuale (probleme cu performanţa sexuală)
* durere în piept
Foarte frecvente: cel puţin 1 din 10 pacienţi sau mai mult
Frecvente: cel puţin 1 din 100 şi mai puţin de 1 din 10 pacienţi
Mai puţin frecvente: cel puţin 1 din 1000 şi mai puţin de 1 din 100 de pacienţi
Unele reacţii adverse au fost raportate după punerea pe piaţă a irbesartanului. Reacţiile adverse cu frecvenţă necunoscută sunt:
* senzaţie de rotire
* durere de cap
* tulburări ale gustului
* ţiuit in ureche (tinitus)
* crampe musculare
* durere la nivelul articulaţiilor şi muşchilor
* funcţie anormală a ficatului
* concentraţii crescute ale potasiului în sânge
* funcţie alterată a rinichilor
* o inflamaţie a vaselor mici de sânge în principal la nivelul pielii (o afecţiune cunoscută ca vasculită leucocitoclastică)
* cazuri mai puţin frecvente de icter (colorarea în galben a pielii şi/sau a albului ochilor) au fost de asemenea raportate
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazÇŽ sau dacă observaţi orice reacţie adversÇŽ nemenţionatÇŽ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.
În general, Irbesartan jenson Pharmaceutical Services nu interacţionează cu alte medicamente.
Este posibil să fie necesar să fectuaţi analize de sânge dacă luaţi:
* suplimente de potasiu
* substituenţi de sare ce conţin potasiu
* medicamente ce economisesc potasiu (cum sunt anumite diuretice)
* medicamente ce conţin litiu
Dacă luaţi anumite medicamente pentru calmarea durerii, numite antiinflamatoare nesteroidiene, efectul irbesartanului poate fi redus.

Utilizarea de Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services împreună cu alimente şi băuturi
Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services poate fi adminsitrat cu sau fără alimente.

Administrarea de Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services 75 mg, comprimate în sarcină / alaptare:

Sarcina
Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi (sau aţi putea rămâne) gravidă; medicul dumneavoastră vă va sfătui în mod normal să întrerupeţi tratamentul cu Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services înainte de a rămâne gravidă sau de îndată ce aflaţi că sunteţi gravidă şi vă va sfătui să luaţi un alt medicament în locul Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services. Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie luat dacă sunteţi gravidă în 3 luni sau mai mult, deoarece poate determina leziuni grave la făt, dacă este folosit după a treia lună de sarcină.

Alăptare
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau sunteţi pe cale să alăptaţi. Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services nu este recomandat pentru mamele care alăptează şi medicul dumneavoastră poate alege un alt tratament pentru dumneavoastră dacă doriţi să alăptaţi, în special în cazul copilului nou-născut sau al celui născut prematur.

Prezentare ambalaj:

Comprimate de 75 mg: rotunde, albe sau aproape albe, biconvexe, cu margini teşite, inscripţionate cu " M" pe o faţă şi cu "IN1" pe cealaltă faţă.

Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services este disponibil în blistere ce conţin 10, 14, 28, 30, 56, 57, 58, 60, 84, 90, 98 şi 100 de comprimate şi în flacoane din PEID cu capac din PP ce conţin 500 sau 1000 de comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Perioada de valabilitate a medicamentului ambalat în flacoane din PEID, după deschidere este de 90 de zile.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services 75 mg, comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Irbesartan Jenson Pharmaceutical Services 75 mg, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.