Prospect OTO-CALM, sol. ext.

Substanța activă: combinatii
Producator: Pharco
Clasa ATC: [S02DA]: organe senzitive >> preparate pentru urechi >> alte produse pt. urechi >> analgezice si anestezice

Indicații OTO-CALM, sol. ext.:

Pentru prompta inlaturare a durerii si disconfortului de la nivelul urechii din otita externa si otita medie acuta. Ca adjuvant terapeutic in timpul tratamentului sistemic cu antibiotice a infectiilor urechii.

Contraindicații:

Perforatia membranei timpanice sau pierderi de lichid prin canalul otic.

Administrare OTO-CALM, sol. ext.:

Instilati 2-4 picaturi in ureche permitand solutiei sa se scurga de-a lungul canalului otic, de 2 sau 3 ori pe zi pana durerea dispare sau la indicatia medicului.

Acțiune:

Otocalm este o solutie otica cu actiune analgezica datorata Phenazonei si actiune antiseptica datorata Clorbutolului. Otocalm inlatura durerea si disconfortul de la nivelul urechii in conditiile in care membrana timpanica este intacta. Phenazona inhiba prostaglandin-ciclooxigenaza ce are ca efect o scadere a formarii prostaglandinelor care sensibilizeaza receptorii la stimulii durerosi. Clorbutolul este un antiseptic potent cu activitate predominant antibacteriana si antifungica. Folosirea Otocalmului solutie pentru urechi nu deformeaza imaginea otoscopica, nu albeste membrana timpanica si nu ascunde reperele din canalul otic.

Compoziție OTO-CALM, sol. ext.:

Phenazona 5%; Clorbutol 1%.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu OTO-CALM, sol. ext.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul OTO-CALM, sol. ext. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.