Prospect GENTAMICIN SULPHATE, sol.ext.

Substanța activă: gentamicinum
Clasa ATC: [S02DA]: organe senzitive >> preparate pentru urechi >> alte produse pt. urechi >> analgezice si anestezice

Indicații GENTAMICIN SULPHATE, sol.ext.:

Utilizare oftalmica: solutia oftalmica cu gentamicina sulfat este indicata in tratamentul local al infectiilor bacteriene ale polului anterior al ochiului incluzand conjunctivitele, blefarite, keratite, chalasion, ulcere corneene, dacriocistita, profilactic in traumatisme si interventii chirurgicale oftalmologice.

Utilizare auriculara: solutia auriculara cu gentamicina sulfat poate fi utilizata in tratamentul infectiilor conductului auditiv extern determinate de germeni sensibili.

Contraindicații:

Produsul este contraindicat in caz de hipersensibilitate cunoscuta la componentele sale. Utilizarea auriculara este contraindicata daca timpanul este perforat.

Administrare GENTAMICIN SULPHATE, sol.ext.:

Pentru adulti si copii:
Oftalmic: 1 - 3 picaturi se instileaza in sacul blefaro-conjunctival de 3 - 4 ori pe zi sau dupa necesitati.
Auricular: Dupa toaleta conductului auditiv afectat, se instileaza 2 - 4 picaturi de 3 - 4 ori pe zi si o data in cursul noptii.

Acțiune:

Gentamicina este un antibiotic aminoglicozidic cu spectru larg si activitate bactericida asupra majoritatii germenilor gram pozitivi si gram negativi.

Compoziție GENTAMICIN SULPHATE, sol.ext.:

Flacoane cu solutie oftalmica si auriculara continand 0,5% gentamicina sulfat (echivalent la 0,3% gentamicin baza) in solutie apoasa, isotonica, sterila, tamponata.

Reacții adverse ale GENTAMICIN SULPHATE, sol.ext.:

Pot aparea reactii alergice.
Utilizarea prelungita poate favoriza suprainfectiile cu fungi sau alte microorganisme rezistente, situatii in care se initiaza o terapie adecvata.
Alte medicamente cu substanța activă gentamicinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu GENTAMICIN SULPHATE, sol.ext.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul GENTAMICIN SULPHATE, sol.ext. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.