Prospect PHYSIOTENS 0.3, compr. film.

Substanța activă: moxonidinum
Producator: Solvay Pharmaceuticals
Clasa ATC: [C02AC]: sistem cardiovascular >> antihipertensive >> antiadrenergice cu actiune centrala >> agonisti ai receptorilor imidazolinici

Indicații PHYSIOTENS 0.3, compr. film.:

Hipertensiunea esentiala sau primara.

Contraindicații:

Physiotens nu este recomandat in urmatoarele situatii: hipersensibilitate la una din componentele produsului, sindromul de sinus bolnav, bloc sino-atrial, bloc A-V de grad II sau III, bradicardie severa, insuficienta cardiaca grava, afectare coronariana severa, afectare renala severa (rata de filtrare glomerulara sub 30 ml/min, creatinina serica peste 160 mol/l).

Administrare PHYSIOTENS 0.3, compr. film.:

Tratamentul trebuie inceput cu doza cea mai mica de Physiotens. Aceasta inseamna o doza zilnica de 0,2 mg moxonidina care corespunde unui comprimat de Physiotens 0,2 dimineata. Daca efectul terapeutic nu este suficient, doza poate fi marita la 0,4 mg dupa 3 saptamani. Aceasta doza zilnica poate fi administrata o singura data sau fractionat, de doua ori pe zi. Physiotens 0,3 si Physiotens 0,4 sunt disponibile pentru usurarea administrarii. Daca dupa alte 3 saptamani rezultatele sunt considerate insuficiente atunci doza zilnica poate fi marita pana la maximum 0,6 mg moxonidina. Doza zilnica de 0,6 mg si cea pentru o singura administrare de 0,4 mg, nu trebuie depasite. La pacientii cu afectare moderata a functiei renale (rata de filtrare glomerulara intre 30 si 60 ml/min), doza maxima pentru o singura administrare este de 0,2 mg iar cea zilnica maxima este de 0,4 mg. Deoarece aportul alimentar nu influenteaza farmacocinetica moxonidinei, Physiotens poate fi administrat inainte, in timpul sau dupa masa. Physiotens nu este recomandat la pacienti sub 18 ani deoarece nu exista suficienta experienta clinica la aceasta grupa de varsta. Comprimatele se inghit cu putin lichid.

Compoziție PHYSIOTENS 0.3, compr. film.:

0,3 mg moxonidina

Precauții:

Daca Physiotens este folosit in combinatie cu un -blocant iar tratamentul trebuie intrerupt, se va intrerupe prima data -blocantul si numai apoi Physiotens. La pacientii cu disfunctie renala moderata (rata filtrarii glomerulare intre 30 si 60 ml/min, creatinina serica intre 105 si 160 mcmol/l), efectul hipotensiv al Physiotens trebuie atent urmarit, mai ales la inceputul tratamentului. Pana acum nu s-a constatat efectul "rebound" la oprirea tratamentului cu moxonidina. Totusi, similar altor antihipertensive, tratamentul cu moxonidina nu trebuie intrerupt brusc. Deoarece nu exista experienta clinica referitoare la administrarea concomitenta cu antidepresivele triciclice sau alcool, aceste asocieri trebuie evitate.
Sarcina si alaptare: Din cauza datelor insuficiente, Physiotens nu este recomandat in timpul sarcinii. Deoarece moxonidina este excretata in laptele matern, Physiotens nu trebuie administrat in timpul alaptarii.
Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de manevrare a utilajelor: Nu exista date care sa sugereze influentarea negativa a capacitatii de conducere auto sau de manevrare a utilajelor. S-au mentionat senzatii de oboseala si ameteala care trebuie luate in considerare in vederea efectuarii acestor activitati.

Reacții adverse ale PHYSIOTENS 0.3, compr. film.:

La inceputul tratamentului sunt adesea raportate cefalee si senzatie de uscaciune a gurii in timp ce oboseala, astenia, ameteala, greata si tulburarile somnului sunt observate ocazional. Frecventa si intensitatea acestor simptome se reduc in timpul tratamentului.
Alte medicamente cu substanța activă moxonidinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu PHYSIOTENS 0.3, compr. film.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul PHYSIOTENS 0.3, compr. film. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.