Prospect Piracetam LPH 800 mg, comprimate filmate

Substanța activă: piracetamum
Producator: LaborMed Pharma Romania
Clasa ATC: [N06BX]: sistemul nervos >> psihoanaleptice >> psihostimulante >> alte produse stimulante SNC
Categoria: Afectiuni neuropsihiatrice
Grupa farmaceutică: alte psihostimulante şi nootrope

Indicații Piracetam LPH 800 mg, comprimate filmate:

- medicaţie adjuvantă in deficitele cognitive şi neurosenzoriale cronice la vârstnici, cu excepţia bolii Alzheimer şi a altor demenţe;
- tratamentul simptomatic al vertijului;
- tratament adjuvant in dislexie, la copii cu greutate mai mare de 30 kg (incepând cu vârsta de 9 ani);
- mioclonii de origine corticală indiferent de etiologie.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la piracetam, la alţi derivaţi de pirolidonă sau la oricare dintre excipienţii
medicamentului;
Insuficienţă renală severă (Cl creatininei< 20 ml/min);
Hemoragie cerebrală.

Administrare Piracetam LPH 800 mg, comprimate filmate:

În terapia deficitelor cognitive şi neurosenzoriale cronice la vârstnici, ca şi in cazul vertijului, doza recomandată este de 3 comprimate de Piracetam LPH 800 mg pe zi (2,4 g ).

În miocloniile corticale tratamentul se incepe cu 6 g piracetam până la 8 g piracetam pe zi până la obţinerea beneficiului clinic. Doza maximă admisă este de 20 g piracetam pe zi.

În dislexie la copii, doza este de 50 mg/kg şi zi, fracţionat in 3 prize.

Comprimatele filmate se administrează intregi, cu apă, după masă.

Compoziție Piracetam LPH 800 mg, comprimate filmate:

Un comprimat filmat conţine piracetam 800 mg şi excipienţi: nucleu-celuloză microcristalină cu dioxid de siliciu coloidal, povidonă K 30, dioxid de siliciu coloidal, ulei hidrogenat din seminţe de bumbac, stearat de magneziu; film- Opaglos 2 97W20520 Blue*)

*)Conţine:carboximetilceluloză sodică (E 466), maltodextrină/dextrină, dextroză monohidrat, dioxid de titan (E 171), lecitină (soia) (E 322), FD & C Blue # 2/ Indigo Carmine

Precauții:

La bolnavii cu mioclonii tratamentul nu trebuie intrerupt brusc deoarece poate declanşa mioclonii sau convulsii generalizate.

Atenționări:

Medicamentul trebuie administrat cu prudenţă la bolnavii cu tulburări ale hemostazei, intervenţii chirurgicale majore, hemoragii severe.

În caz de insuficienţă renală uşoară sau moderată dozele de piracetam trebuie scăzute şi/ sau administrate la intervale de timp mai mari.

Prin reacţiile adverse pe care le produce piracetamul poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale Piracetam LPH 800 mg, comprimate filmate:

Cele mai frecvente reacţii adverse sunt: nervozitate, iritabilitate, insomnie, anxietate, tremor şi agitaţie, rareori, oboseală şi somnolenţă.
Alte reacţii adverse raportate sunt tulburări gastrointestinale: greaţă, vărsături, diaree, epigastralgii.

Supradozajul:

Toxicitatea piracetamului este mică. În caz de supradozaj se recomandă lavaj gastric şi instituirea tratamentului simptomatic.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Nu se cunosc.

Administrarea de Piracetam LPH 800 mg, comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Studii experimentale la animale nu au evidenţiat efecte teratogene. Deoarece riscul la om nu este cunoscut, nu se recomandă utilizarea produsului in timpul sarcinii şi alăptării

Prezentare ambalaj:

Cutie cu 3 blistere din Al/PVC a câte 10 comprimate filmate.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza după data de expirare inscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lăsa la indemâna copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă piracetamum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Piracetam LPH 800 mg, comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Piracetam LPH 800 mg, comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.