Prospect Prozac 20 mg comprimate orodispersabile

Substanța activă: fluoxetinum
Producator: PATHEON FRANCE, Franţa
Clasa ATC: [N06AB]: sistemul nervos >> psihoanaleptice >> antidepresive >> derivati biciclici
Prozac aparţine unui grup de medicamente antidepresive numite inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS).

Indicații Prozac 20 mg comprimate orodispersabile:

Acest medicament este utilizat pentru tratamentul următoarelor afecţiuni:
Adulţi:
- Episoade depresive majore;
- Tulburare obsesiv-compulsivă
- Bulimia-nervoasă: Prozac este utilizat împreună cu psihoterapia pentru reducerea poftei excesive de mâncare şi a vărsăturilor;

Adolescenți și copii (cu vârsta peste 8 ani):
- Episod depresiv major moderat până la sever, dacă nu apare răspuns după 4-6 sesiuni de psihoterapie. Prozac va fi administrat unui copil sau adolescent cu episod depresiv major moderat până la sever doar în combinaţie cu psihoterapia.

Contraindicații:

Nu luaţi Prozac dacă:
- sunteţi alergic (hipersensibil) la fluoxetină sau la oricare dintre celelalte componente ale Prozac. Dacă faceţi eruptie cutantă sau o alergie(cum ar fi mâncărime, faţă sau buze umflate sau scurtarea respiraţiei) încetaţi să luaţi comprimatele imediat şi contactaţi imediat medicul dumneavoastră;
- luaţi alte medicamente denumite inhibitori tip A neselectivi de monoaminooxidază, numiţi şi IMAO care sunt utilizaţi pentru tratamentul depresiei, deoarece pot apărea reacţii grave sau chiar fatale. Exemple de IMAO: nialamidă, iproniazidă, selegilină, moclobemid, fenelezină, tranilcipromină, isocarboxazid şi toloxatonă.

Tratamentul cu fluoxetină va fi început doar la 2 săptămâni după întreruperea tratamentului cu un IMAO nereversibil (de exemplu tranilcipromină).

Totuşi, tratamentul cu fluoxetină poate fi început a doua zi după întreruperea tratamentului cu anumiţi IMAO numiţi IMAO-A reversibili (de exemplu moclobemid).

Nu luaţi nici un IMAO timp de 5 săptămâni după ce întrerupeţi tratamentul cu Prozac. Dacă Prozac va fost prescris pentru o perioadă lungă de timp şi/sau în doză mare, medicul dumneavoastră trebuie să aibă în vedere un interval de timp mai mare.

Administrare Prozac 20 mg comprimate orodispersabile:

Luaţi întotdeauna Prozac exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Instrucţiunile vor fi de asemenea pe eticheta de pe pachet. Nu luaţi mai multe comprimate decât vă spune medicul dumneavoastră.

Înghiţiţi comprimatele cu o jumătate de pahar de apă, sau dizolvate în jumătate de pahar de apă ce trebuie băut imediat şi în întregime. Nu mestecaţi comprimatele.

Adulţi
Doza uzuală:
Depresie: Doza recomandată este de 1 comprimat (20 mg) zilnic. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră va revizui şi ajusta dozele la 3-4 săptămâni de la începerea tratamentului. Dozele pot fi crescute treptat până la un maxim de 3 comprimate ( 60 mg) zilnic. Doza va fi crescută cu atenţie pentru a se asigura faptul că primiţi doza minimă eficace.Este posibil ca la începutul tratamentului pentru depresie să nu vă simţiţi mai bine imediat. Acest lucru este normal deoarece îmbunătăţirea simptomatologiei depresive poate apare doar după primele săptămâni de tratament. Pacienţii cu depresie trebuie să urmeze tratament pentru o perioadă de cel puţin 6 luni.

- Bulimie nervoasă. Doza recomandată este de 3 comprimate (60 mg) zilnic.

- Tulburarea obsesiv-compulsivă. Doza recomandată este de 1 comprimat (20 mg) zilnic. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră va revizui şi ajusta dozele la 2 săptămâni de la începerea tratamentului. Dozele pot fi crescute treptat până la un maxim de 3 comprimate ( 60 mg) zilnic. Dacă nu se observă o îmbunătăţire după 10 săptămâni de tratament, doctorul dumneavoastră va reconsidera tratamentul cu Prozac..

Copii şi adolescenţi cu vârste între 8 şi 18 ani, cu depresie:
ratamentul trebuie iniţiat şi supravegheat de către medicul specialist. Doza iniţială este de 10 mg/zi (administrată ca 2,5 ml de Prozac forma de prezentare lichidă). După una sau două săptămâni, medicul vă poate creşte doza până la 20 mg/zi. Doza va fi crescută cu precauţie pentru a se asigura că primiţi cea mai mică doză eficace. Copiii cu greutate scăzută pot avea nevoie de doze mai mici. Dacă este un răspuns satisfăcător la tratament, medicul dumneavoastră trebuie să evalueze necesitatea continuării tratamentului mai mult de 6 luni. Dacă starea dumneavoastră nu s-a îmbunătăţit pe parcursul a 9 săptămâni, medicul dumneavoastră va reevalua tratamentul dumneavoastră.

Vârstnici:
Medicul dumneavoastră va creşte dozele cu precauţie şi doza zilnică nu va fi în general mai mare de 2 comprimate ( 40 mg). Doza maximă este de 3 comprimate ( 60 mg) zilnic.

Insuficienţă hepatică
Dacă aveţi probleme cu ficatul sau utilizaţi alte medicamente ce pot influenţa Prozac, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă prescrie o doză mai mică sau să vă recomande să luaţi Prozac o dată la două zile.

Dacă luaţi mai mult Prozac decât trebuie
- Dacă luaţi prea multe comprimate, mergeţi la cel mai apropiat spital de urgenţă , sau anunţaţi imediat medicul dumneavoastră.
- Dacă puteţi, luaţi cu dumneavoastră cutia de Prozac.

Simptomele de supradozaj includ: greaţă, vărsături, ameţeli, probleme cardiace (ca de exemplu bătăi neregulate ale inimii şi insuficienţă cardiacă), probleme cu plămânii şi alterări ale stării mentale variind de la agitaţie până la comă.

Dacă uitaţi să luaţi Prozac
- Dacă uitaţi să luaţi Prozac, nu vă îngrijoraţi. Luaţi următoarea doză în ziua următoare, la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
- Se recomandă să luaţi medicamentul zilnic la aceeaşi oră din zi; acest lucru vă poate ajuta să vă amintiţi să-l luaţi zilnic.

Dacă încetaţi să luaţi Prozac
- Nu încetaţi să luaţi comprimatele de Prozac, fără avizul medicului dumneavoastră, chiar dacă vă simţiţi mai bine. Este important să continuaţi să vă luaţi tratamentul.
- Asiguraţi-vă că nu rămâneţi fără comprimate.

Este posibil să remarcaţi următoarele efecte(de întrerupere) atunci când opriţi administrarea Prozac: ameţeală, senzaţie de înţepături, tulburări ale somnului (vise intense, coşmaruri, insomnie), senzaţie de nelinişte sau agitaţie, senzaţie de oboseală sau slăbiciune; senzație de anxietate; greaţă/vărsături (senzaţie de rău), frisoane (tremurături), dureri de cap.

La majoritatea persoanelor simptomele la oprirea tratamentului cu Prozac sunt uşoare şi dispar pe parcursul a câtorva săptămîni. Dacă aveţi simptome la oprirea tratamentului, luaţi legătura cu medicul dumneavoastră.

La oprirea tratamentului cu Prozac, medicul dvs.vă va ajuta să vă reduceţi doza pe parcursul a una sau două săptămâni- acest lucru va scădea şansele de a avea simptomele întreruperii tratamentului.

Dacă aveţi orice întrebări cu privire la utilizarea Prozac, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Compoziție Prozac 20 mg comprimate orodispersabile:

Substanţa activă este clorhidrat de fluoxetină.
Fiecare comprimat dispersabil conţine clorhidrat de fluoxetină echivalentul a 20 miligrame (mg)fluoxetină.

Alţi excipienţi sunt: celuloză microcristalină, zaharină sodică, manitol, sorbitol, aromă de anason, aromă de mentă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidon de porumb pregelatinizat, stearil fumarat de sodiu, crospovidonă.

Precauții:

Spuneţi medicului sau farmacistului dacă:

- Aveţi epilepsie sau convulsii; dacă aveţi o convulsie sau constataţi o creştere a frecvenţei convulsiilor contactaţi imediat medicul; s-ar putea să fie necesară întreruperea tratamentului cu Prozac;
- Suferiţi sau aţi suferit în trecut de manie; dacă aveţi un episod maniacal luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră; s-ar putea să fie necesară întreruperea tratamentului cu Prozac;
- Aveţi diabet; s-ar putea ca medicul dumneavoastră să modifice doza de insulină sau de antidiabetic oral;
- Aveţi probleme cu ficatul (s-ar putea ca medicul dumneavoastră să modifice dozajul);
- Aveţi probleme cu inima;
- Suferiți de glaucom (presiune intraoculară crescută)
- Urmaţi un tratament cu diuretice (medicamente care elimină apa), în special dacă sunteţi vârstnic;
- Urmaţi o terapie electroconvulsivantă;
- Aveţi un istoric de sângerări sau faceţi uşor vânătăi sau sângerări neobişnuite
- Utilizaţi medicamente ce afectează coagularea sângelui (vezi pct. Utilizarea altor medicamente);
- Urmaţi tratament cu tamoxifen (utilizat pentru a trata cancerul mamar) (vezi pct. “Utilizarea altor medicamente”);
- Începeţi să vă simţiţi neliniştit şi nu puteţi sta jos sau în picioare (acatizie). Creşterea dozei de Prozac poate să vă înrăutăţească simptomele;
- Aveţi febră, rigiditate musculară sau frisoane, dacă suferiţi schimbări ale stării mentale ca de exemplu confuzie, iritabilitate sau agitaţie extremă; s-ar putea să aveţi aşa numitul sindrom serotononergic sau sindrom neuroleptic malign. Cu toate că acest sindrom survine rar, poate determina situaţii care pun viaţa în pericol. Luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră; s-ar putea să fie necesară întreruperea tratamentului cu fluoxetină.

Gânduri de sinucidere şi agravarea stării dvs. de depresie sau de anxietate
Depresia şi/sau tulburările de anxietate de care suferiţi vă pot provoca uneori idei de auto-vătămare sau sinucidere. Acestea se pot accentua la începerea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece acţiunea acestor medicamente se produce în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni şi câteodată şi mai mult.
Sunteţi mai înclinat spre astfel de idei:
- Dacă aţi avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare.
- Dacă sunteţi de vârstă adultă tânără. Informaţia rezultată din studiile clinice arată existenţa unui risc crescut de comportament suicidar la adulţii în vârstă de mai puţin de 25 de ani, care suferă de o afecţiune psihică şi au urmat un tratament cu un antidepresiv.
În cazul în care aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, indiferent de moment, contactaţi-vă imediat medicul sau adresaţi-vă fără întârziere unui spital.

Poate fi util să vă adresaţi unei rude sau unui prieten apropiat, căruia să-i spuneţi că vă simţiţi deprimat sau că suferiţi de o tulburare de anxietate şi pe care să-l rugaţi să citească acest prospect. În acelaşi timp, puteţi ruga persoana respectivă să vă spună dacă nu consideră că starea dvs. de anxietate s-a agravat sau dacă o îngrijorează vreo modificare apărută în comportamentul dvs.

Utilizarea la copii şi adolescenţi cu vârsta între 8 şi 18 ani:
Trebuie să ştiţi că, atunci când iau medicamente aparţinând acestei clase, pacienţii cu vârsta sub 18 ani au un risc crescut de efecte secundare ca de exemplu tentative de suicid, ideaţie suicidară şi ostilitate (predominant agresivitate, comportament de opoziţie şi furie). La copii şi adolescenţi cu vârsta între 8 şi 18 ani Prozac trebuie utilizat doar pentru tratamentul episoadelor depresive majore moderate până la severe (în combinaţie cu psihoterapia) şi nu trebuie utilizat în alte indicaţii.

Suplimentar, există doar informaţii limitate referitoare la siguranţa administrării pe termen lung a Prozac din punctul de vedere al efectelor asupra creşterii, pubertăţii, dezvoltării psihice, emoţionale şi comportamentale la acest grup de vârstă. Cu toate acestea, şi dacă sunteţi un pacient sub 18 ani medicul poate prescrie Prozac pentru episoade depresive majore moderate până la severe în combinaţie cu psihoterapia deoarece el/ea decide că acest lucru este în favoarea pacientului.Dacă medicul a prescris Prozac unui pacient cu vârsta sub 18 ani şi vreţi să discutaţi acest aspect, vă rugăm duceţi-vă înapoi la medic. Atunci când pacienţi cu vârsta sub 18 ani sunt trataţi cu Prozac, trebuie să informaţi medicul dacă vreunul din simptomele prezentate mai sus apare sau se agravează.

Prozac nu trebuie utilizat în tratamentul copiilor cu vârsta sub 8 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Acest medicament poate afecta atenţia sau capacitatea de a reacţiona; Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje fără sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastră.

Informaţii importante privind unele componente ale Prozac
Comprimatele orodispersabile de Prozac conţin sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Prozac 20 mg comprimate orodispersabile:

Ca toate medicamentele, Prozac poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
- Dacă aveţi în orice moment gânduri de sinucidere, luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră sau mergeţi direct la spital .
- Dacă aveţi o erupţie cutanată sau reacţii alergice ca de exemplu senzaţie de mâncărime, buze sau faţă umflate, respiraţie şuierătoare/ respiraţie scurtată, nu mai luaţi comprimatele şi anunţaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră.
- Dacă vă simţiţi neliniştit şi nu puteţi sta aşezat sau în picioare este posibil să aveţi acatizie; creşterea dozei de Prozac poate face să vă fie mai rău. Dacă vă simţiţi astfel, luaţi legătura cu medicul dumneavoastră.
- Anunţaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră dacă pielea se înroşeşte şi capătă aspect bulos sau se cojeşte. Aceasta se întâmplă foarte rar.

Unii pacienţi au avut:
- O combinaţie de simptome (cunoscută ca „sindrom serotoninergic”): ce include febră inexplicabilă cu respiraţii sau bătăi cardiace mai frecvente, transpiraţii, frisoane sau rigiditate musculară , stare de confuzie, stare de agitaţie extremă sau somnolenţă (rar);
- Senzaţie de slăbiciune, de ameţeală sau confuzie mai ales la vârstnici şi la pacienţi (vârstnici) care iau diuretice;
- Erecţie prelungită şi dureroasă;
- Iritabilitate şi agitaţie extremă.

Dacă aveţi oricare din efectele prezentate mai sus, anunţaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră.

Următoarele reacţii adverse au fost de asemeni, raportate la pacienţii care iau Prozac:

Foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 pacienţi)
- insomnii
- dureri de cap
- Diaree, senzaţie de rău (greaţă)
- oboseală

Frecvente (apar la 1 până la 10 din 100 de pacienţi)
- lipsa senzaţiei de foame, pierdere în greutate
- nervozitate, anxietate
- nelinişte, tulburări de concentrare
- senzaţie de tensiune
- reducerea libidoului sau afectarea performanţei sexuale (inclusiv dificultăţi în menţinerea erecţiei pentru activitatea sexuală)
- tulburări de somn, vise neobişnuite, oboseală sau somnolenţă
- ameţeli
- alterarea gustului
- mişcări necontrolate
- tulburări de vedere
- senzaţii de bătăi cardiace rapide şi neregulate
- înroşirea feţei
- căscat
- intoleranţă digestivă (indigestie), vărsături
- senzaţie de gură uscată
- erupţie cutanată, uritacarie, mâncărime
- transpiraţie excesivă
- dureri ale încheieturilor
- micţiuni dese
- sângerări vaginale neexplicate
- tremurături sau frisoane

Mai puţin frecvente (apar la 1 până la 10 din 1000 de pacienţi)
- senzaţie de detaşare de sine
- gândire ciudată
- stare de euforie
- dificultăţi în atingerea orgasmului
- scrâşnit din dinţi
- spasme musculare, mişcări involuntare, sau probleme de echilibru şi coordonare
- pupile mărite (dilatate)
- scăderea tensiunii arteriale
- scurtarea respiraţiei
- dificultăţi în înghiţire
- căderea părului
- tendinţă la echimoze („vânătăi”)
- transpiraţii reci
- urinare dificilă
- senzaţie de cald sau rece

Rare (apar la 1 până la 10 din 10,000 de pacienţi)
- nivele scăzute de sare în sânge
- comportament atipic agresiv
- halucinaţii
- agitaţie
- atacuri de panică
- convulsii
- vasculită (inflamaţia vaselor de sânge)
- umflarea rapidă a a ţesuturilor în jurul gâtului, feţei, gurii şi/sau faringelui
- durere la nivelul tubului (esofag) care duce mâncare şi apă în stomac
- sensibilitate la lumină
- secreţie lactată

Foarte Rare (apar la mai puuțin de 1 din 10,000 de pacienți)
- reducerea numărului de trombocite din sânge, care duce la creșterea riscului de sângerare sau învinețire

Necunoscută (a căror frecvenţă nu poate fi estimată)
- gânduri de sinuciderei sau acte de autoagresiune
- dificultăți de memorare
- afecţiuni pulmonare
- hepatită, alterarea funcţiei hepatice
- dureri musculare
- urinare dificilă
- confuzie
- bâlbâială
- sângerări nazale
- tinitus (perceperea de sunete în ureche atunci când nu există nici un sunet extern)
- sângerări sau echimoze („vânătăi”) neexplicate

Fracturi osoase: la pacienţii care iau acest tip de medicamente a fost observat un risc crescut de fracturi osoase.

Dacă aveţi vreuna dintre reacţiile adverse enumerate, dacă vă deranjează sau au apărut de câtva timp, vă rugăm să-l anunţaţi pe medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Majoritatea acestor efecte secundare este posibil să dispară odată cu continuarea tratamentului.

La copii şi adolescenţi (8-18 ani)- în plus, faţă de reacţiile adverse enumerate mai sus, Prozac poate determina încetinirea creşterii sau o posibilă întârziere a maturării sexuale. Sângerări nazale au fost frecvent raportate la copii.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului sau farmacistului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, (până la 5 săptămâni în urmă) inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Prozac poate afecta felul în care acţionează alte medicamente (interacţiuni) în special următoarele:

- anumiți Inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO-utilizaţi pentru tratamentul depresiei). IMAO neselectivi şi IMAO tip A (moclobemid) nu vor fi utlizaţi împreună cu Prozac deoarece pot apare reacţii grave sau chiar fatale (sindrom serotoninic)(vezi pct. Nu utilizaţi Prozac). Tratamentul cu Prozac ar trebuie inițiat la cel puțin 2 săptămâni după întreruperea tratamentului cu un IMAO ireversibil (de exemplu, tranilcipromină). Tratamentul cu Prozac poate fi inițiat următoare a zi după întreruperea tratamentului cu anumiți IMAO reversibili (de exemplu, moclobemid).IMAO tip B (selegilină) pot fi utilizaţi împreună cu Prozac doar dacă medicul dumneavoastră vă monitorizează îndeaproape.
- Litiu, triptofan; există un risc crescut de sindrom serotoninic atunci când aceste medicamente sunt administrate împreună cu Prozac. Atunci când fluoxetina este administrată împreună cu litiu medicul dumneavoastră vă va face controale medicale mai dese.
- Fenitoină (pentru epilepsie); deoarece Prozac poate influenţa concentraţia din sânge a acestui medicament, s-ar putea ca medicul dumneavoastră să iniţieze tratamentul cu fenitoină cu mai multă precauţie și să facă controale mai dese atunci când se asociază şi Prozac .
- Tramadol (un analgezic) sau triptani (pentru tratamentul migrenei); există un risc crescut de hipertensiune arterială (presiune crescută a sângelui).
- Flecainidă sau encainidă (pentru probleme cardiace), carbamazepină (pentru epilepsie), antidepresive triciclice (de exemplu, imipramină, desipramină şi amitriptilină); deoarece Prozac poate modifica nivelul din sânge al acestor medicamente, este posibil ca la asocierea cu Prozac medicul dumneavoastră să scadă dozele acestor medicamente.
- Tamoxifen (utilizat în tratamentul cancerului mamar), pentru că Prozac poate să modifice nivelul acestui medicament în sânge şi nu poate fi exclusă, o scădere a efectului tamoxifenului, medicul dumneavoastră poate să ia în considerare un tratament antidepresiv diferit.
- Warfarină, AINS sau alte medicamente utilizate pentru subţierea sângelui (inclusiv clozapină, utilizată pentru tratamentul anumitor afecţiuni mentale, și aspirină); Prozac poate modifica efectele acestor medicamente în sânge. Dacă tratamentul cu Prozac este început sau oprit în timp ce luaţi warfarină, medicul dumneavoastră va efectua anumite teste.
- Nu trebuie să luaţi produse pe bază de plante ce conţin sunătoare atunci când faceţi tratament cu Prozac deoarece există un risc crescut de reacţii adverse. Dacă deja luaţi sunătoare atunci când începeţi tratamentul cu Prozac, opriţi administrarea sunătoarei şi spuneţi-i medicului dumneavoastră.

Utilizarea Prozac cu alimente şi băuturi
Luaţi Prozac cu sau fără alimente, după cum preferaţi. Evitaţi să beţi alcool etilic atunci când luaţi acest medicament.

Administrarea de Prozac 20 mg comprimate orodispersabile în sarcină / alaptare:

Cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau a farmacistului înainte de a lua orice medicament.

Sarcina
Discutaţi cu medicul dvs.cât mai curând posibil, dacă sunteţi însărcinată, aţi putea fi însărcinată sau planificaţi să rămâneţi însărcinată.

În cazul copiilor ale căror mame au utilizat fluoxetină pe parcursul primelor luni de sarcină, au fost unele rapoarte care au sugerat un risc crescut de defecte cardiace. În populaţia generală, 1 din 100 de copii se nasc cu defect cardiac. Acesta a crescut la 2 din 100 de copii ai căror mame utilizau fluoxetină. Dumneavoastră şi medicul dumneavoastră puteţi decide dacă este mai bine pentru dumneavoastră să opriţi treptat Prozac pe parcursul sarcinii. Oricum, în funcţie de necesităţi, medicul dvs. poate să sugereze că este mai bine pentru dvs. să continuaţi tratamentul cu Prozac.

Când sunt administrate în timpul sarcinii, în special în ultimele 3 luni de sarcină, medicamentele de tipul fluoxetină pot creşte riscul de apariţie la copii a unei afecţiuni grave, numită hipertensiune arterială pulmonară persistentă a nou-născutului, care determină la copil o respiraţie rapidă şi un aspect albăstrui al pielii. Aceste simptome apar de obicei în primele 24 ore după naştere. Dacă observaţi acest lucru la copilul dumneavoastră, trebuie să contactaţi imediat medicul şi/sau moaşa dumneavoastră.

Se recomandă prudenţă în cazul utilizării în timpul sarcinii, în special în ultimele luni de sarcină sau chair înainte de naştere deoarce următoarele reacţii au fost raportate la copii nou-născuţi: iritabilitate, tremor, slăbiciune musculară, plâns persistent, şi dificultăţi de supt sau somn.

Alăptarea
Fluoxetina se elimină în lapte şi poate determina reacţii adverse la nou născut. Puteţi alăpta doar dacă este absolut necesar. Dacă se continuă alăptarea, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă prescrie o doză mai mică de fluoxetină.

Fertilitatea
În studiile pe animale s-a arătat că fluoxetina scade calitatea spermei. Teoretic, aceasta poate afecta fertilitatea însă impactul asupra fertilităţii la om nu a fost încă arătat.

Prezentare ambalaj:

Prozac se prezintă sub formă de comprimate orodispersabile, ovale, de culoare albă, având un şanţ median pe o faţă şi inscripţionate „4400” pe cealaltă faţă.

Ambalaj:
Comprimatele orodispersabile sunt disponibile în
-cutii cu un blister a câte 14 comprimate orodispersabile.
-cutii cu 2 blistere a câte 14 comprimate orodispersabile.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Prozac după data de expirare înscrisă pe cutie (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu păstraţi comprimatele la temperaturi peste 30°C.

Dacă aveţi alte întrebări vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă fluoxetinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Prozac 20 mg comprimate orodispersabile(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Prozac 20 mg comprimate orodispersabile vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.