Prospect Cipralex MELTZ 10 mg, comprimate orodispersabile

Substanța activă: escitalopramum
Producator: H. Lundbeck A/S, Danemarca
Clasa ATC: [N06AB]: sistemul nervos >> psihoanaleptice >> antidepresive >> derivati biciclici

Indicații Cipralex MELTZ 10 mg, comprimate orodispersabile:

Cipralex MELTZ aparţine unui grup de medicamente antidepresive denumit inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS). Aceste medicamente acţionează asupra sistemului serotoninergic din creier prin creşterea concentraţiei de serotonină. Tulburările de la nivelul sistemului serotoninergic sunt considerate un factor important în instalarea depresiei şi afecţiunilor înrudite.

Cipralex MELTZ conţine escitalopram şi este utilizat în tratamentul depresiei (episoade majore de depresie) şi tulburărilor de anxietate (cum sunt tulburările de panică cu sau fără agorafobie, tulburările de anxietate socială, tulburările de anxietate generalizată şi tulburările obsesiv-compulsive).

Contraindicații:

Nu luaţi Cipralex MELTZ
* dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la escitalopram sau la oricare dintre celelalte componente ale Cipralex MELTZ
* dacă luaţi alte medicamente aparţinând unui grup numit inhibitori ai MAO, incluzând selegilina (utilizată în tratamentul bolii Parkinson), moclobemida (utilizată în tratamentul de-presiei) şi linezolid (un antibiotic).

Administrare Cipralex MELTZ 10 mg, comprimate orodispersabile:

Cipralex MELTZ comprimate orodispersabile se administrează în doză zilnică unică. Cipralex MELTZ poate fi administrat cu sau fără alimente. Puneţi comprimatul pe limbă. Comprimatul se va dizolva rapid si astfel poate fi înghiţită fără apă.
Utilizaţi întotdeauna Cipralex MELTZ exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi
Depresie
Doza de Cipralex MELTZ recomandată uzual este de 10 mg pe zi, administrată într-o singură priză. Doza poate fi crescută de către medicul dumneavoastră până la maximum 20 mg pe zi.
Tulburări de panică
Doza iniţială de Cipralex MELTZ este de 5 mg pe zi, administrată într-o singură priză, în prima săptămână, înainte de a creşte doza la 10 mg pe zi. Doza poate fi crescută ulterior de către medicul dumneavoastră până la maximum 20 mg pe zi.
Tulburări de anxietate socială
Doza de Cipralex MELTZ recomandată uzual este de 10 mg pe zi, administrată într-o singură priză. Medicul dumneavoastră poate fie să scadă doza la 5 mg pe zi, fie să o crească până la maximum 20 mg pe zi, în funcţie de cum răspundeţi la medicament.
Tulburări de anxietate generalizată
Doza de Cipralex MELTZ recomandată uzual este de 10 mg pe zi, administrată într-o singură priză. Doza poate fi crescută de medicul dumneavoastră la maximum 20 mg pe zi.
Tulburări obsesiv- compulsive
Doza de Cipralex MELTZ recomandată uzual este de 10 mg pe zi, administrată într-o singură priză. Doza poate fi crescută de medicul dumneavoastră la maximum 20 mg pe zi.
Pacienţi vârstnici (cu vârsta peste 65 ani)
Doza uzuală de început de Cipralex MELTZ este de 5 mg pe zi, administrată într-o singură priză.
Copii şi adolescenţi (cu vârsta sub 18 ani)
De regulă, Cipralex MELTZ nu trebuie administrat copiilor şi adolescenţilor. Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să vedeţi pct. 2 "Înainte să luaţi Cipralex MELTZ".
Durata tratamentului
Pot fi necesare câteva săptămâni înainte de a începe să vă simţiţi mai bine. Continuaţi să luaţi Cipralex MELTZ chiar dacă trece un timp până ce veţi simţi ameliorarea stării dumneavoastră.
Nu modificaţi doza medicamentului dumneavoastră fără a vorbi în prealabil cu medicul dumneavoas-tră.
Continuaţi să luaţi Cipralex MELTZ atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră. Dacă veţi întrerupe tratamentul prea devreme, simptomele pot reveni. Se recomandă ca tratamentul să fie continuat o perioadă de cel puţin 6 luni după ce vă simţiţi din nou mai bine.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Cipralex MELTZ
Dacă aţi luat mai mult Cipralex MELTZ decât doza prescrisă, adresaţi-vă imediat medicului dumnea-voastră sau secţiei de urgenţă a celui mai apropiat spital. Procedaţi astfel chiar dacă nu aveţi încă niciun semn de disconfort. Unele semne de supradozaj pot fi ameţeli, tremor, stare de agitaţie, convulsii, comă, greaţă, vărsături, modificări ale ritmului inimii, scăderea tensiunii arteriale şi modificări ale echilibrului sărurilor şi lichidelor din organismul dumneavoastră. Când mergeţi la medic sau la spital luaţi cu dumneavoastră cutia/flaconul de Cipralex MELTZ.

Dacă uitaţi să luaţi Cipralex MELTZ
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aţi uitat să luaţi o doză şi vă amintiţi înainte de a merge la culcare, luaţi-o imediat. Ziua următoare continuaţi tratamentul ca de obicei. Dacă vă amintiţi când este deja noapte sau a doua zi, nu mai luaţi doza uitată şi continuaţi tratamentul ca de obicei.

Dacă încetaţi să luaţi Cipralex MELTZ
Nu opriţi administrarea Cipralex MELTZ până ce medicul dumneavoastră nu vă spune aceasta. Când aţi terminat cura de tratament, se recomandă, în general, reducerea treptată a dozelor de Cipralex MELTZ pe parcursul unui număr de săptămâni.
Când opriţi administrarea Cipralex MELTZ, în special dacă faceţi aceasta brusc, puteţi manifesta simptome de întrerupere a tratamentului. Acestea sunt frecvente când se întrerupe tratamentul cu Cipralex MELTZ. Riscul este mai mare, când Cipralex MELTZ a fost utilizat o perioadă mai lungă, în doze mari sau dacă dozele sunt reduse prea repede. Multe persoane consideră că aceste simptome sunt uşoare şi continuă pe răspunderea lor în cursul a două săptămâni. Totuşi la unii pacienţi, simptomele pot fi severe în intensitate sau se pot prelungi (2-3 luni sau mai mult). Dacă prezentaţi simptome severe de întrerupere a tratamentului când opriţi administrarea Cipralex MELTZ, vă rugăm să anunţaţi medicul. Acesta poate să vă recomande să reîncepeţi să utilizaţi comprimatele şi să renunţaţi la ele mai lent.
Simptomele de întrerupere a tratamentului includ: ameţeli (instabilitate sau dezechilibru), senzaţii de furnicături şi amorţeli, senzaţii de arsură şi (mai puţin frecvent) senzaţie de şoc electric, inclusiv la nivelul capului, tulburări de somn (vise intense, coşmaruri, incapacitate de a adormi), senzaţii de anxietate, dureri de cap, senzaţie de rău (greaţă), transpiraţii (incluzând transpiraţii nocturne), senzaţie de nelinişte sau agitaţie, tremor (tremurături), stare de confuzie sau dezorientare, stare de emoţie sau iritabilitate, diaree (pierdere de materii fecale), tulburări de vedere, bătăi ale inimii rapide sau puternice (palpitaţii).
Dacă aveţi orice alte întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Cipralex MELTZ 10 mg, comprimate orodispersabile:

Substanţa activă este escitalopramul. Fiecare comprimat de Cipralex MELTZ conţine escitalopram 10 mg.
Celelalte componente sunt:
manitol, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, acesulfam potasic,
neohesperidin-dihidrocalconă, aromă de mentă, pulbere, aromă de grepfrut, pulbere şi stearat de magneziu.

Precauții:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă prezentaţi oricare altă situaţie clinică sau afecţiune, deoarece medicul trebuie să ia aceasta în considerare. Spuneţi medicului dumneavoastră, în special:
* dacă aveţi epilepsie; tratamentul cu Cipralex MELTZ trebuie oprit dacă apar convulsii pentru prima dată sau dacă există o creştere a frecvenţei convulsiilor (vezi şi pct. 4 "Reacţii adverse posibile");
* dacă suferiţi de afectarea funcţiilor hepatice sau renale; poate fi necesar ca medicul dumnea-voastră să vă modifice dozele;
* dacă aveţi diabet zaharat; tratamentul cu Cipralex MELTZ poate afecta controlul glicemiei; poate fi necesară ajustarea dozelor de insulină şi/sau antidiabetice orale;
* dacă aveţi o scădere a valorii sodiului în sânge;
* dacă aveţi tendinţa de a manifesta cu uşurinţă sângerări sau vânătăi;
* dacă primiţi tratament electroconvulsivant;
* dacă aveţi boală coronariană.

Atenționări:

Unii pacienţi cu boală maniaco-depresivă pot intra într-o fază de manie. Aceasta este caracterizată prin idei neobişnuite şi rapid schimbătoare, stare de fericire exagerată şi activitate fizică excesivă. Dacă manifestaţi astfel de simptome, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Simptome, cum sunt stare de nelinişte sau dificultăţi în a sta aşezat sau în picioare pot să apară şi în primele săptămâni de tratament. Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi astfel de simptome.
Gânduri de sinucidere şi agravarea stării dumneavoastră de depresie sau de anxietate
Depresia şi/sau tulburările de anxietate de care suferiţi vă pot provoca uneori idei de auto-vătămare sau sinucidere. Acestea se pot accentua la începerea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece acţiunea tuturor acestor medicamente se produce în timp, de obicei în aproximativ 2 săptămâni şi câteodată şi mai mult.

Sunteţi mai înclinat spre astfel de idei:
o Dacă aţi avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare.
o Dacă sunteţi de vârstă adultă tânără. Informaţia rezultată din studiile clinice arată existenţa unui risc crescut de comportament suicidar la adulţii în vârstă de mai puţin de 25 de ani, care suferă de o afecţiune psihică şi au urmat un tratament cu un antidepresiv.
În cazul în care aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, indiferent de moment, contactaţi-vă imediat medicul sau adresaţi-vă fără întârziere unui spital.

Poate fi util să vă adresaţi unei rude sau unui prieten apropiat, căruia să-i spuneţi că vă simţiţi deprimat sau că suferiţi de o tulburare de anxietate şi pe care să-l rugaţi să citească acest prospect. În acelaşi timp, puteţi ruga persoana respectivă să vă spună dacă nu consideră că starea dumneavoastră de depresie sau anxietate s-a agravat sau dacă o îngrijorează vreo modificare apărută în comportamentul dumneavoastră.

Utilizare la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani
În mod normal, Cipralex MELTZ nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. De asemenea, trebuie să ştiţi că pacienţii cu vârsta sub 18 ani au un risc crescut pentru reacţii adverse, cum sunt tendinţă de suicid, idei de suicid şi ostilitate (predominând agresivitatea, comportamentul opoziţional şi furia), când utilizează medicamente din această clasă. Totuşi, medicul dumneavoastră poate prescrie Cipralex MELTZ pentru pacienţii cu vârsta sub 18 ani dacă decide că aceasta este cel mai bine pentru pacienţii respectivi. Dacă medicul dumneavoastră a prescris Cipralex MELTZ pentru un pacient cu vârsta sub 18 ani şi doriţi să discutaţi despre aceasta, vă rugăm să mergeţi înapoi la medicul dumneavoastră. Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă la un pacient cu vârsta sub 18 ani tratat cu Cipralex MELTZ apare vreunul dintre simptomele menţionate mai sus. De asemenea, pentru acest grup de vârstă nu au fost demonstrate efectele privind siguranţa administrării Cipralex MELTZ pe termen lung în ceea ce priveşte creşterea, maturizarea şi dezvoltarea cognitivă şi compor-tamentală.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Sunteţi sfătuit să nu conduceţi vehicule şi să nu folosiţi utilaje până ce veţi şti dacă Cipralex MELTZ vă afectează.

Reacții adverse ale Cipralex MELTZ 10 mg, comprimate orodispersabile:

Ca toate medicamentele, Cipralex MELTZ poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate
persoanele.
De obicei, reacţiile adverse dispar după câteva săptămâni de tratament. Vă rugăm să reţineţi că unele din reacţii pot fi, de asemenea, simptome ale bolii dumneavoastră şi, ca urmare, ele se vor ameliora când veţi începe să vă simţiţi mai bine.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă în timpul tratamentului prezentaţi una dintre următoarele reacţii adverse:
Mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000):
* sângerări neobişnuite, incluzând sângerări gastro-intestinale.
Rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000):
* dacă aveţi umflături la nivelul pielii, limbii, buzelor sau feţei, sau aveţi dificultăţi în respiraţie sau la înghiţire (reacţii alergice), adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi imediat la
spital;
* dacă aveţi febră mare, stare de agitaţie, stare de confuzie, tremurături şi contracţii bruşte ale muşchilor, acestea pot fi semne ale unei afecţiuni rare numită sindrom serotoninergic. Dacă simţiţi acestea, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau să mergeţi direct la spital dacă remarcaţi următoarele efecte secundare:
* dificultăţi la urinare;
* convulsii, vezi şi pct. "Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Cipralex MELTZ";
* îngălbenirea pielii şi a albului ochilor care sunt semne de afectare a funcţiei ficatului/hepatită.
În plus faţă de reacţiile adverse menţionate mai sus au fost raportate următoarele:
Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 utilizator din 10):
* stare de rău (greaţă).
Frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100):
* nas înfundat sau cu secreţii (sinuzită);
* scădere sau creştere a poftei de mâncare;
* anxietate, nelinişte, vise neobişnuite, dificultăţi la adormire, somnolenţă, ameţeli, căscat, tremor, senzaţii de înţepături la nivelul pielii;
* diaree, constipaţie, vărsături, uscare a gurii;
* creştere a sudoraţiei;
* durere musculară şi articulară (artralgie şi mialgie);
* tulburări sexuale (întârziere a ejaculării, probleme de erecţie, reducere a dorinţei de a avea contact sexual, iar femeile pot avea dificultăţi de obţinere a orgasmului);
* oboseală, febră;
* creştere a greutăţii corporale.
Mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000):
* erupţie urticariană (urticarie), erupţie trecătoare pe piele, mâncărime (prurit);
* scrâşnet de dinţi, agitaţie, nelinişte, atac de panică, stare de confuzie;
* tulburări de somn, tulburări de gust, leşin (sincopă);
* mărire a pupilei (midriază), tulburări de vedere, sunete în urechi (tinitus);
* cădere a părului;
* sângerări vaginale;
* scădere a greutăţii corporale;
* bătăi rapide ale inimii;
* umflare a braţelor sau picioarelor;
* sângerări nazale.
Rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000):
* agresivitate, depersonalizare, halucinaţii;
* bătăi rare ale inimii.
Unii pacienţi au raportat (cu frecvenţă care nu poate fi estimată din datele disponibile):
* idei de auto-vătămare sau idei de suicid, vezi şi pct. "Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Cipralex MELTZ";
* scădere a valorii sodiului în sânge (simptome de stare de rău şi de boală cu slăbiciune
musculară sau stare de confuzie);
* ameţeli la ridicarea în picioare, datorită tensiunii arteriale mici (hipotensiune arterială
ortostatică);
* valori anormale ale testelor funcţiei ficatului (creştere a valorii enzimelor hepatice în sânge);
* tulburări de mişcare (mişcări involuntare ale muşchilor);
* erecţie dureroasă (priapism);
* sângerări, incluzând sângerări la nivelul pielii şi mucoaselor (echimoze) şi număr mic de
plachete în sânge (trombocitopenie);
* umflare bruscă a pielii sau mucoaselor (angioedem);
* creştere a cantităţii de urină excretată (secreţie inadecvată de ADH);
* secreţie lactată la femei care nu alăptează;
* manie.
* Un risc crescut de fracturi a fost observat la pacienţii care iau acest tip de medicament.
În plus, un număr de reacţii adverse sunt cunoscute că apar în relaţie cu medicamente care acţionează în acelaşi mod cu escitalopramul (substanţa activă din Cipralex MELTZ). Acestea sunt:
* nelinişte motorie (acatizie);
* anorexie.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi oricare dintre următoarele medicamente:
* "Inhibitori neselectivi ai monoaminooxidazei (IMAO)", conţinând ca substanţă activă fenelzină, iproniazidă, izocarboxazidă, nialamidă sau tranilcipromină. Dacă aţi utilizat oricare dintre aceste medicamente trebuie să aşteptaţi 14 zile înainte de a începe să luaţi Cipralex. După oprirea administrării Cipralex MELTZ trebuie să lăsaţi să treacă 7 zile înainte de a utili-za oricare dintre aceste medicamente.
* "Inhibitori selectivi, reversibili ai MAO-A", conţinând moclobemidă (utilizată în tratamentul depresiei).
* "Inhibitori ireversibili ai MAO-B", conţinând selegilină (utilizată în tratamentul bolii
Parkinson). Aceştia cresc riscul de apariţie a reacţiilor adverse.
* Antibioticul linezolid
* Litiu (utilizat în tratamentul tulburărilor maniaco-depresive) şi triptofan.
* Imipramină şi desipramină (ambele utilizate în tratamentul depresiei).
* Sumatriptan şi medicamente similare acestuia (utilizate în tratamentul migrenei) şi tramadol (utilizat împotriva durerilor severe). Acestea cresc riscul de apariţie a reacţiilor adverse.
* Cimetidină şi omeprazol (utilizate în tratamentul ulcerului gastric), fluvoxamină (antidepresiv) şi ticlopidină (utilizată pentru a reduce riscul de apariţie a accidentului vascular cerebral). Acestea pot determina creşterea concentraţiei de Cipralex MELTZ în sânge.
* Sunătoare (Hypericum perforatum)-o plantă care se utilizează împotriva stărilor depresive.
* Acid acetilsalicilic şi antiinflamatoare nesteroidiene (medicamente utilizate pentru ameliorarea durerii sau subţierea sângelui, aşa-numitele anticoagulante). Acestea pot creşte tendinţa la sângerare
* Warfarină, dipiridamol şi fenprocumon (medicamente utilizate pentru a subţia sângele, aşa-numitele anticoagulante). Probabil, medicul dumneavoastră vă va verifica timpul de coagulare al sângelui când va începe sau va opri tratamentul cu Cipralex MELTZ pentru a verifica dacă doza dumneavoastră de anticoagulant a rămas corespunzătoare.
* Mefloquină (utilizată în tratamentul malariei), bupropionă (utilizată în tratamentul depresiei) şi tramadol (utilizat în tratamentul durerilor severe), datorită riscului posibil de a reduce pragul convulsivant.
* Neuroleptice (medicamente pentru tratamentul schizofreniei, psihozelor), datorită riscului posibil de a reduce pragul convulsivant, şi antidepresive.
* Flecainidă, propafenonă şi metoprolol (utilizate în boli cardiovasculare) clomipramină şi nortriptilină (antidepresive) şi risperidonă, tioridazină şi haloperidol (antipsihotice). Poate fi necesară modificarea dozelor de Cipralex MELTZ.
Administrarea Cipralex MELTZ cu alimente şi băuturi
Cipralex MELTZ poate fi administrat cu sau fără alimente (vezi pct. 3 "Cum să luaţi Cipralex MELTZ").
Similar multor medicamente, nu se recomandă administrarea Cipralex MELTZ concomitent cu consumul de alcool etilic, deşi nu este de aşteptat ca Cipralex MELTZ să interacţioneze cu alcoolul etilic.

Administrarea de Cipralex MELTZ 10 mg, comprimate orodispersabile în sarcină / alaptare:

Fertilitatea, sarcina şi alăptarea
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă. Nu luaţi Cipralex MELTZ dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, decât dacă aţi discutat cu medicul dumneavoastră riscurile şi beneficiile implicate.
Dacă luaţi Cipralex MELTZ în timpul ultimelor 3 luni de sarcină trebuie să ştiţi că nou-născutul dumneavoastră va putea prezenta următoarele manifestări: probleme în respiraţie, piele albăstruie, convulsii, modificări ale temperaturii corpului, dificultăţi la hrănire, vărsături, concentraţii mici ale zahărului în sânge, rigiditate musculară sau musculatură flască, reflexe exagerate, tremor, neastâmpăr, iritabilitate, letargie, plâns continuu, somnolenţă şi dificultăţi la adormire. Dacă nou-născutul dumneavoastră prezintă oricare dintre aceste simptome, vă rugăm să vă anunţaţi imediat medicul.
Asiguraţi-vă ca moaşa şi/sau doctorul dumneavoastră stiu că utilizaţi Cipralex MELTZ. Atunci când utilizaţi în timpul sacinii în special ultimele 3 luni de sarcină, medicamente cum sunt Cipralex MELTZ pot creşte riscul unei afecţiuni severe la nou-născuţi, numită hipertensiune arterială pulmonară persistentă al nou-născutului (HPPN), determinând ca nou-născutul să respire mai repede şi să apară vineţiu. Aceste simptome apar de obicei în primele 24 de ore de la naştere. Dacă acest lucru se întâmplă copilului dumneavoastră adresati-vă imediat moaşei şi/sau doctorului.
Dacă utilizaţi Cipralex MELTZ în timpul sarcinii, nu trebuie să întrerupeţi niciodată brusc tratamentul.
Adresati-vă medicului dumneavostră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Prezentare ambalaj:

Cipralex MELTZ se prezintă sub formă de comprimate orodispersabile a 10 mg.
Acestea sunt descrise astfel:
Cipralex MELTZ 10 mg: comprimate ovale, nefilmate, de culoare albă, cu o scobitură pe ambele feţe

Cipralex MELTZ este disponibil în următoarele mărimi de ambalaje:
Flacon din polietilenă cu capac de polipropilenă şi desicant 100 comprimate

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Cipralex MELTZ după data de expirare înscrisă pe cutie sau flacon, după EXP.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A nu se păstra la temperaturi peste 30ºC.
A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă escitalopramum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Cipralex MELTZ 10 mg, comprimate orodispersabile(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Cipralex MELTZ 10 mg, comprimate orodispersabile vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.