Prospect SYNAROME, compr.

Substanța activă: atenololum
Producator: Faran
Clasa ATC: [C07AB]: sistem cardiovascular >> betablocanti >> agenti betablocanti >> betablocanti selectivi

Indicații SYNAROME, compr.:

Hipertensiune arteriala in caz de insuficienta renala, posologia se adapteaza in functie de nivelul creatininei. Tulburari de ritm cardiac.

Contraindicații:

Majore: insuficienta cardiaca congestiva latenta; soc cardiogen; bradicardie importanta; bloc atrioventricular stadiu I; asocieri cu IMAO. Relative: astm, asociere cu amiodarona.

Administrare SYNAROME, compr.:

Doza uzuala este de 100 mg/zi priza unica sau fractionata. In cazuri severe se poate majora. In insuficienta renala doza se reduce in functie de creatinina serica: < 25 mg/l =100 mg atenolol/zi; < 50 mg/l = 50 mg atenolol/zi; > 50 mg/l = 50 mg atenolol/ 2 zile.

Acțiune:

Beta blocantele sunt inhibitori ai catecolaminelor la nivelul receptorilor beta adrenergici ai cordului, vaselor si bronhiilor. Synarome blocheaza specific actiunea catecolaminelor la nivelul receptorilor beta adrenergici; nu prezinta efect simpatomimetic intrinsec, nici efect anestezic local sau depresor miocardic direct.

Compoziție SYNAROME, compr.:

1 comprimat contine: Atenolol 100 mg. Excipienti q.s.

Precauții:

Se recomanda intreruperea progresiva a tratamentului (in special la pacientii cu insuficienta coronariana) pentru a impiedica hiperactivitatea simpatica. Nu se va intrerupe brusc tratamentul la anginosi, deoarece exista risc de tulburari grave de ritm, infarct miocardic si moarte subita. Se va atrage atentia sportivilor, ca principiul activ poate induce o reactie pozitiva in cazurile de control antidoping. Beta blocantele trec in laptele matern si de aceea nu se recomanda alaptarea in timpul tratamentului.

Reacții adverse ale SYNAROME, compr.:

Sunt cu incidenta mica si reversibile la intreruperea tratamentului: astenie, sensibilitatea extremitatilor la frig, insomnie, bradicardie severa cu hipotensiune, insufienta cardiaca, criza de astm, hipoglicemie, eruptii cutanate.
Alte medicamente cu substanța activă atenololum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu SYNAROME, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul SYNAROME, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.