Prospect ULEI DE PESTE CU VITAMINELE A SI D2

Substanța activă: combinatii
Producator: Biofarm S.A.
Clasa ATC: [A11CB]: tractul digestiv si metabolism >> vitamine >> vitamina a si d (inclusiv combinatii) >> vitamina A si D in combinatii

Indicații ULEI DE PESTE CU VITAMINELE A SI D2:

Profilaxia si tratamentul rahitismului, carente vitaminice A si D la adulti si copii, femei in ultimul trimestru de sarcina si in perioada alaptarii, osteomalacie, osteoporoza, spasmofilie, convalescenta bolilor infectioase, tuberculoza cutanata si osoasa.
Contraindicatii: Hipercalcemie, nefrite, litiaza renala, procese degenerative cardio-vasculare, ateroscleroza.

Administrare ULEI DE PESTE CU VITAMINELE A SI D2:

Copii pentru tratamentul rahitismului: 4 capsule pe zi, 3-4 saptamani cu asociere de calciterapie: (pentru sugari si copiii mici se utilizeaza numai continutul capsulei obtinut prin inteparea cu un ac si evacuarea acestuia). Pentru profilaxia rahitismului: 1 capsula pe zi in special in perioada cu mai putine radiatii solare (septembrie-aprilie). Adulti: 1-2 capsule pe zi. Se recomanda ca doza zilnica sa fie administrata in priza unica intre mese.

Acțiune:

Produsul asigura un aport de cantitati bine cunoscute de vitamina A si D2 (330 U.I. si respectiv 1 000 U.I./capsula) cu o foarte buna absorbtie digestiva si efecte terapeutice corespunzatoare. Vitamina D2 intervine in metabolismul calciului si fosforului favorizand absorbtia intestinala a acestora si diminuandu-le excretia prin fecale; influenteaza metabolismul celular si activeaza procesele respiratorii celulare; stimuleaza depunerea sarurilor minerale in oase in conditii de carenta dar la normali produce o mobilizare a calciului osos. Vitamina A intervine in elaborarea rodopsinei. In functia tiroidei si a glandelor sexuale, in reglarea troficitatii mucoaselor si tegumentelor, in reglarea multiplicarii celulare.

Compoziție ULEI DE PESTE CU VITAMINELE A SI D2:

Capsule gelatinoase continand: Ulei de peste 0,30 g vitamina A 330 U.I. vitamina D2 1 000 U.I. si excipienti.

Reacții adverse ale ULEI DE PESTE CU VITAMINELE A SI D2:

Pot aparea varsaturi si diaree in special la copiii mici la care se administreaza numai continutul capsulei. Atentie! Administrarea prelungita si/sau de cantitati mari de produs poate induce hipervitaminoza D2 si mai putin A cu tulburari in metabolismul calciului. Hidrocefalie. Agitatie. Insomnie.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu ULEI DE PESTE CU VITAMINELE A SI D2(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul ULEI DE PESTE CU VITAMINELE A SI D2 vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.