Prospect ACTOVEGIN, fiole

Substanța activă: produse naturale
Producator: NYCOMED Austria GMBH - Austria
Clasa ATC: [N07XN]: sistemul nervos >> alte preparate cu actiune asupra sistemului nervos >> alte preparate pentru sistemul nervos >> alte produse pentru sistemul nervos-stimulante

Indicații ACTOVEGIN, fiole:

Actovegin este folosit in:
- tratamentul tulburarilor circulatiei periferice, arteriopatiilor, ulcerului varicos.
- tratamentul tulburarilor circulatorii si metabolice cerebrale, sindromului de deficienta cerebrala, ischemie si traumatisme cranio-cerebrale.
- tratamentul plagilor post-arsuri termice si de iradiere, leziunilor cutanate si mucoase cauzate de radiatii, leziuni ale tesutului nervos si ale sistemului limfatic, produse prin iradiere.

Contraindicații:

Alergie cunoscuta la componentele lui.

Administrare ACTOVEGIN, fiole:

Posologia si modul de administrare se stabilesc in functie de tipul si severitatea tabloului clinic.

Tratamentul injectabil se incepe cu o doza de 5-10-20 ml/zi, administrat intravenos sau intraarterial, apoi tratamentul se continua cu 2-5 ml intravenos sau intramuscular zilnic, de cateva ori pe saptamana.

Injectarea intramusculara se va efectua lent deoarece solutia este hipertona.

Compoziție ACTOVEGIN, fiole:

Solutie injectabila 80 mg/2 ml; 200 mg/5 ml; 1 ml contine hemoderivat deproteinizat din sange de vitel corespunzand unei mase uscate de 40 mg; ct. 5 f. 2 sau 5 ml (P-RF).

Reacții adverse ale ACTOVEGIN, fiole:

Reactii cutanate alergice.

Supradozajul:

In primele saptamani de tratament poate sa apara poliurie.
In cazui unei insuficiente renale se poate produce o inrautatire temporara a functiei renale.

La pacientii cu hipertensiune arteriala sau afectiuni coronariene, intreruperea brusca a tratamentului poate declansa criza hipertensiva sau ischemie miocardica (fenomenul de rebound).

Frecvent, mai ales la inceputul tratamentului pot sa apara tranzitoriu, cefalee, flush (congestia fetei sau a pielii) si senzatie de caldura (eritem, eritromelaglie).
Ocazional, la inceputul tratamentului pot sa apara crize de angina pectorala, la pacientii cu angina pectorala se poate observa cresterea frecventei, duratei si a gradului de severitate a crizelor.
S-au semnalat: obnubilare, palpitatii, tahicardie, scaderea tensiunii arteriale sub valori normale (reactie hipotona), edeme ale membrelor inferioare ca urmare a vasodilatatiei, ameteala, fatigabilitate si parestezii.

Rar in timpul tratamentului se observa tulburari gastrointestinale: greturi, flatulenta si diaree. Au fost observate reactii cutanate ca prurit, urticarie, exantem, dermatita exfoliativa.
In cazul unui tratament de lunga durata la pacientii varstnici s-a semnalat ginecomastie; fenomenul este reversibil dupa intreruperea tratamentului.

Foarte rar, s-au descris modificari ale tabloului sanguin: anemie, leucopenie, trombocitopenie, purpura trombocitopenica.

S-a observat o crestere tranzitorie a glicemiei (hiperglicemie). De aceasta se va tine cont in mod deosebit la pacientii cu diabet zaharat.Doar izolat s-a semnalat infarct miocardic, in special la doze mari pot sa apara mialgii, tremor si o modificare minora, tranzitorie a perceptiei vizuale. In cazul unui tratament de lunga durata pot sa apara modificari gingivale (hiperplazia gingivala); fenomenul este reversibil dupa intreruperea tratamentului.

Au fost semnalate tulburari ale functiei hepatice: colestaza intrahepatica, cresterea transaminazelor (fenomen reversibil dupa intreruperea tratamentului) si o hepatita alergica.
Alte medicamente cu substanța activă produse naturale:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu ACTOVEGIN, fiole(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul ACTOVEGIN, fiole vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.