Prospect Anagrelidă Mylan 1 mg capsule

Substanța activă: anagrelidum
Producator: Synthon Hispania SL, Spania; Synthon BV, Olanda
Clasa ATC: [L01XX]: antineoplazice si imunomodulatoare >> citostatice >> alte citostatice >> alte citostatice

Indicații Anagrelidă Mylan 1 mg capsule:

Anagrelidă Mylan conţine substanţa activă anagrelidă. Anagrelida este un medicament care intervine în dezvoltarea trombocitelor. Acesta reduce numărul trombocitelor produse de măduva osoasă, ceea ce duce la reducerea numărului de trombocite în sânge la o valoare mai aproape de valoarea normală. Din acest motiv, medicamentul este utilizat în tratamentul pacienţilor cu trombocitemie esenţială.

Trombocitemia esenţială este o afecţiune care apare când măduva osoasă produce prea multe dintre celulele sanguine cunoscute sub numele de trombocite. Un număr mare de trombocite în sânge poate cauza probleme grave ale circulaţiei sângelui şi cheaguri de sânge.

Contraindicații:

Nu luaţi Anagrelidă Mylan
• Dacă sunteţi alergic la anagrelidă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. O reacţie alergică poate fi recunoscută prin apariţia unei erupţii pe piele, mâncărimi, umflarea feţei sau buzelor sau senzaţie de lipsă de aer;
• Dacă aveţi afecţiuni hepatice moderate sau severe;
• Dacă aveţi afecţiuni renale moderate sau severe.

Administrare Anagrelidă Mylan 1 mg capsule:

Luaţi întotdeauna Anagrelidă Mylan exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Cantitatea de anagrelidă pe care o iau pacienţii poate fi diferită, iar acest lucru depinde de starea dumneavoastră. Medicul vă va prescrie cea mai bună doză în cazul dumneavoastră.

Doza iniţială uzuală de anagrelidă este de 1 mg. Luaţi această doză sub formă de o capsulă de 0,5 mg de două ori pe zi, timp de cel puţin o săptămână. După această perioadă, medicul dumneavoastră poate fie să crească, fie să reducă numărul de capsule pe care să le luaţi, pentru a găsi cea mai potrivită doză pentru dumneavoastră, care să fie cât mai eficace în tratarea afecţiunii.

Capsulele trebuie înghiţite întregi, cu un pahar de apă. Nu zdrobiţi capsulele şi nu diluaţi conţinutul în lichid. Puteţi lua capsulele cu mâncare, după o masă sau pe stomacul gol. Cel mai bine este să luaţi capsula (capsulele) la aceeaşi oră în fiecare zi.

Nu luaţi mai multe capsule decât v-a recomandat medicul dumneavoastră.

Medicul vă va cere să vă faceţi analize de sânge la intervale regulate pentru a verifica dacă medicamentul acţionează eficace şi dacă ficatul şi rinichii dumneavoastră funcţionează bine.

Dacă luaţi mai mult Anagrelidă Mylan decât trebuie
Dacă luaţi mai mult Anagrelidă Mylan decât trebuie sau dacă altcineva a luat medicamentul dumneavoastră, anunţaţi imediat un medic sau farmacist. Arătaţi-le cutia de Anagrelidă Mylan.

Dacă uitaţi să luaţi Anagrelidă Mylan
Luaţi capsulele imediat ce vă aduceţi aminte. Luaţi următoarea doză la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Compoziție Anagrelidă Mylan 1 mg capsule:

Substanţa activă este anagrelidă. Fiecare capsulă conţine anagrelidă monohidrat, echivalent cu anagrelidă 1 mg.
Celelalte componente sunt lactoză (vezi pct. „Anagrelidă Mylan conţine lactoză”), croscarmeloză sodică, povidonă, celuloză microcristalină, stearat de magneziu, gelatinăă, dioxid de titan (E172) şi oxid negru de fier (E172).

Precauții:

Înainte să luaţi Anagrelidă Mylan, adresaţi-vă medicului dumneavoastră:
• Dacă dumneavoastră aveţi sau credeţi că aveţi probleme cu inima;
• Dacă aţi prezentat la naştere sau aveţi în familie antecedente de prelungire a intervalului QT (observată pe ECG, înregistrarea electrică a inimii) sau dacă luaţi alte medicamente care determină modificări anormale ale ECG sau dacă aveţi concentraţii scăzute de electroliţi, de exemplu potasiu, magneziu sau calciu (vezi pct. „Anagrelidă Mylan împreună cu alte medicamente”);
• Dacă aveţi probleme cu ficatul sau rinichii.

În asociere cu acid acetilsalicilic (o substanţă prezentă în multe medicamente utilizate pentru calmarea durerii şi scăderea febrei, ca şi pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge, cunoscută de asemenea sub numele de aspirină), există un risc crescut de apariţie a unor hemoragii (sângerări) majore (vezi pct. „Anagrelidă Mylan împreună cu alte medicamente”).

În timpul tratamentului cu Anagrelidă Mylan, trebuie să luați doza exactă prescrisă de medicul dumneavoastră. Nu întrerupeți administrarea medicamentului fără a discuta mai întâi cu medicul dumneavoastră. Nu trebuie să încetați brusc administrarea acestui medicament din proprie inițiativă, întrucât acest lucru poate duce la un risc crescut de accident vascular cerebral.

Semnele și simptomele accidentului vascular cerebral pot include amorțeală sau slăbiciune bruscă la nivelul feței, brațului sau piciorului, în special pe o parte a corpului, confuzie bruscă, dificultăți de vorbire sau dificultăți de înțelegere a vorbirii, probleme bruște de vedere la unul sau la ambii ochi, probleme bruște la mers, amețeli, pierdere a echilibrului sau lipsă de coordonare și durere de cap severă, bruscă, fără o cauză cunoscută. Vă rugăm să cereți imediat ajutor medical.

Copii şi adolescenţi
Există informaţii insuficiente cu privire la utilizarea anagrelidei la copii şi adolescenţi şi de aceea, acest medicament trebuie utilizat cu precauţie.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Unii pacienţi care au luat anagrelidă au raportat ameţeli. Nu conduceţi vehicule sau nu folosiţi utilaje dacă prezentaţi ameţeli.

Anagrelidă Mylan conţine lactoză
Dacă vi s-a spus de către medicul dumneavoastră că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, adresaţi-vă acestuia înainte de a lua acest medicament.

Anagrelidă Mylan conţine sodiu
Acest medicament conține sodiu mai puțin de 1 mmol (23 mg) per capsulă, adică, practic „nu conține sodiu“.

Reacții adverse ale Anagrelidă Mylan 1 mg capsule:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă sunteţi îngrijorat, spuneţi medicului dumneavoastră.

Reacţii adverse grave
Mai puţin frecvente: Insuficienţă cardiacă (semnele includ scurtarea respiraţiei, dureri în piept, umflarea picioarelor din cauza acumulării de lichid), probleme severe cu frecvenţa sau ritmul bătăilor inimii (tahicardie ventriculară, tahicardie supraventriculară sau fibrilaţie atrială), inflamaţia pancreasului, ceea ce cauzează dureri abdominale şi de spate severe (pancreatită), vărsături cu sânge sau scaune cu sânge sau de culoare neagră, reducerea severă a numărului de celule sanguine, ceea ce poate cauza slăbiciune, învineţire, sângerare sau infecţii (pancitopenie), presiune crescută a sângelui în arterele pulmonare (semnele includ dificultăţi la respiraţie şi colorarea în albastru a buzelor şi pielii).
Rare: Insuficienţă renală (atunci când eliminaţi o cantitate mică de urină sau nu eliminaţi deloc urina), infarct miocardic.

Dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Reacţii adverse foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 persoană din 10
Dureri de cap.

Reacţii adverse frecvente: pot afecta cel mult 1 din 10 persoane
Ameţeli, oboseală, bătăi ale inimii rapide, neregulate sau puternice (palpitaţii), senzaţie de rău (greaţă), diaree, dureri de stomac, gaze, stare de rău (vărsături), scăderea numărului celulelor roşii (anemie), retenţie de lichid sau erupţie pe piele.

Reacţii adverse mai puţin frecvente: pot afecta cel mult 1 din 100 persoane
O stare de slăbiciune sau de rău, tensiune arterială mare, bătăi ale inimii neregulate, leşin, frisoane sau febră, indigestie, pierderea poftei de mâncare, constipaţie, învineţire, sângerare, umflături (edem), pierdere în greutate, dureri musculare, articulaţii dureroase, dureri de spate, scăderea sau pierderea senzaţiei sau sensibilităţii, cum ar fi amorţeli, în special la nivelul pielii, senzaţii sau stări anormale, cum ar fi furnicături şi înţepături, insomnie, depresie, confuzie, nervozitate, gură uscată, pierderi de memorie, senzaţie de lipsă de aer, sângerări nazale, infecţii pulmonare grave însoţite de febră, scurtarea respiraţiei, tuse, flegmă; pierderea părului, senzaţie de mâncărime sau modificări de culoare ale pielii, impotenţă, dureri în piept, scăderea trombocitelor sanguine, ceea ce creşte riscul de sângerare sau învineţire (trombocitopenie), acumulare de lichid în jurul plămânilor sau o creştere a valorilor enzimelor hepatice. Medicul vă poate face analiza sângelui, care ar putea arăta o creştere a valorilor enzimelor hepatice.

Reacţii adverse rare: pot afecta cel mult 1 din 1000 persoane
Sângerarea gingiilor, creştere în greutate, dureri în piept severe (angină pectorală), afecţiuni ale muşchiului inimii (semnele includ oboseală extremă, dureri în piept şi palpitaţii), mărire a inimii, acumulare de lichid în jurul inimii, pierdere a coordonării, dificultăţi de vorbire, piele uscată, migrene, tulburări de vedere sau vedere dublă, zgomot în urechi, ameţeli la ridicarea în picioare (în special la ridicarea de pe scaun sau din poziţie orizontală), nevoie crescută de a urina noaptea, dureri, simptome asemănătoare cu cele ale gripei, somnolenţă, lărgire a vaselor de sânge, inflamaţie a intestinului gros (semnele includ: diaree, de obicei cu sânge şi mucus, dureri de stomac, febră), inflamaţie a stomacului (semnele includ: durere, greaţă, vărsături), o zonă cu densitate anormală în plămân, creştere a concentrației de creatinină la analizele de sânge, ceea ce poate fi un semn de probleme cu rinichii.

S-au raportat următoarele reacţii adverse, dar nu se cunoaşte exact cât de frecvent apar:
• bătăi neregulate ale inimii (torsada vârfurilor), care pot pune viaţa în pericol;
• inflamaţie a ficatului, simptomele incluzând greaţă, vărsături, mâncărimi, îngălbenire a pielii şi ochilor, modificări ale culorii scaunului şi urinei (hepatită);
• inflamaţie a plămânilor (semnele includ febră, tuse, dificultăţi la respiraţie, respiraţie şuierătoare, ceea ce cauzează cicatrizare a plămânilor) (alveolită alergică, incluzând boală pulmonară interstiţială, pneumonită);
• inflamaţie a rinichilor (nefrită tubulo-interstiţială).
• accident cerebral vascular.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, aşa cum este menţionat pe www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:
• Medicamente care pot modifica ritmul inimii, de exemplu: sotalol, amiodaronă;
• Fluvoxamină, utilizată în tratarea depresiei;
• Anumite tipuri de antibiotice, cum este enoxacina, utilizată pentru tratamentul infecţiilor;
• Teofilină, utilizată pentru tratarea problemelor severe respiratorii şi de astm bronşic;
• Medicamente pentru tratarea tulburărilor cardiace, de exemplu: milrinonă, enoximonă, amrinonă, olprinonă şi cilostazol;
• Acid acetilsalicilic (o substanţă prezentă în multe medicamente utilizate pentru calmarea durerii şi scăderea febrei, ca şi pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge, cunoscută de asemenea sub numele de aspirină);
• Alte medicamente utilizate pentru tratarea afecţiunilor care afectează trombocitele din sânge, de exemplu: clopidogrel;
• Omeprazol, utilizat pentru a reduce cantitatea de acid produsă în stomac;
• Contraceptive orale: Dacă manifestaţi diaree severă în timp ce luaţi acest medicament, acest lucru poate reduce eficacitatea contraceptivelor orale şi se recomandă utilizarea unei metode suplimentare de contracepţie (de exemplu, prezervativul). Consultaţi instrucţiunile din prospectul pentru pacient al medicamentului contraceptiv pe care îl luaţi.

Anagrelida sau aceste medicamente nu pot acţiona în mod corespunzător dacă sunt luate împreună.

Dacă nu sunteţi sigur, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Administrarea de Anagrelidă Mylan 1 mg capsule în sarcină / alaptare:

Anunţaţi-vă medicul dacă sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă. Anagrelidă Mylan nu trebuie luat de femeile gravide. Femeile care pot rămâne gravide trebuie să se asigure că utilizează metode contraceptive eficace când iau anagrelidă. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări în privinţa contracepţiei.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau intenţionaţi să vă alăptaţi bebeluşul. Anagrelidă Mylan nu trebuie luat în timpul alăptării. Trebuie să întrerupeţi alăptarea dacă luaţi Anagrelidă Mylan.

Prezentare ambalaj:

Capsulele de Anagrelidă Mylan 1 mg au corp şi capac de culoare gri. Capsula este umplută cu o pulbere albă până la aproape albă.
Dimensiunile capsulei sunt de aproximativ 14,3 × 5,3 mm.

Anagrelidă Mylan este disponibil în flacoane de plastic de 30 ml sau 75 ml, cu capac cu elemente de siguranță împotriva desigilării, cu sistem de închidere securizat pentru copii şi cu desicant. Fiecare flacon conţine 100 capsule.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe eticheta flaconului, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină și umiditate.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de temperatură de păstrare.

Dacă medicul vă întrerupe tratamentul, nu păstraţi capsulele rămase, decât dacă medicul vă cere acest lucru. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă anagrelidum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Anagrelidă Mylan 1 mg capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Anagrelidă Mylan 1 mg capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.