Prospect Anagrelidă Nordic 0,5 mg, 0,75 mg, 1,0 mg comprimate

Substanța activă: anagrelidum
Clasa ATC: [L01XX]: antineoplazice si imunomodulatoare >> citostatice >> alte citostatice >> alte citostatice

Indicații Anagrelidă Nordic 0,5 mg, 0,75 mg, 1,0 mg comprimate:

Anagrelidă Nordic este utilizat pentru scăderea numărului crescut de plachete sanguine (trombocite) la pacienții cu trombocitemie esențială care înseamnă că organismul produce prea multe plachete sanguine. Un număr excesiv de trombocite poate conduce la apariția unor probleme de circulație a sângelui (afecțiuni circulatorii) și de coagulare. Prin scăderea numărului de plachete, se reduce riscul apariției unor probleme grave.

Contraindicații:

Nu utilizați Anagrelidă Nordic:
- dacă sunteți alergic la anagrelidă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
- dacă aveți afecțiuni severe ale inimii;
- dacă aveți afecțiuni moderate sau severe ale ficatului;
- dacă aveți afecțiuni severe ale rinichilor.

Administrare Anagrelidă Nordic 0,5 mg, 0,75 mg, 1,0 mg comprimate:

Adulți
Luați întotdeauna Anagrelidă Nordic exact așa cum v-a spus medicul.

Medicul va stabili care este cea mai potrivită doză pentru dumneavoastră.

Doza inițială uzuală de Anagrelidă Nordic este de 0,5 mg până la 1,0 mg pe zi, timp de cel puțin o săptămână. După această perioadă, medicul dumneavoastră poate fie să crească, fie să reducă numărul de comprimate pe care să le luați, pentru a găsi cea mai potrivită doză pentru dumneavoastră, care să fie cât mai eficace în tratarea afecțiunii. Doza maximă este de 5 mg pe zi.

Comprimatul poate fi divizat în părți (doze) egale.

Nu vă administrați mai multe comprimate decât v-a recomandat medicul dumneavoastră.

Utilizarea la copii și adolescenți
Deoarece experiența utilizării la copii și adolescenți este limitată, Anagrelidă Nordic nu trebuie administrată la copii și la adolescenți cu vârsta sub 18 ani.

Pacienți cu afectare hepatică sau renală
Dacă aveți o boală de ficat sau de rinichi, medicul dumneavoastră va decide dacă veți fi tratat cu Anagrelidă Nordic.

Mod de administrare
Anegrelidă Nordic se administrează întotdeauna cu o cantitate de lichid.

Dacă utilizați mai multă Anagrelidă Nordic decât trebuie
Spuneți imediat medicului sau farmacistului dacă dumneavoastră (sau altcineva) ați luat în mod neadecvat Anagrelidă Nordic. Arătați-le cutia de Anagrelidă Nordic. O supradoză poate determina scăderea presiunii sângelui care eventual poate fi însoțită de amețeli, vărsături și anomalii ale ritmului inimii.

Dacă uitați să utilizați Anagrelidă Nordic
Luați comprimatele imediat ce vă amintiți. Următoarea doză va fi luată conform programării. Doza omisă nu trebuie să fie compensată prin administrarea unei doze duble mai târziu.

Dacă încetați să utilizați Anagrelidă Nordic
Nu întrerupeți administrarea Anagrelidă Nordic înainte de a vă consulta cu medicul dumneavoastră. După oprirea administrării Anagrelidă Nordic, numărul de trombocite din sânge va reveni în interval de 14 zile la valoarea anterioară începerii tratamentului.

Discutați cu medicul și farmacistul, dacă aveți întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament.

Compoziție Anagrelidă Nordic 0,5 mg, 0,75 mg, 1,0 mg comprimate:

- Substanța activă este anagrelidă.
Anagrelidă Nordic 0,5 mg: fiecare comprimat conține anagrelidă 0,5 mg (sub formă de clorhidrat de anagrelidă monohidrat).
Anagrelidă Nordic 0,75 mg: fiecare comprimat conține anagrelidă 0,75 mg (sub formă de clorhidrat de anagrelidă monohidrat).
Anagrelidă Nordic 1,0 mg: fiecare comprimat conține anagrelidă 1,0 mg (sub formă de clorhidrat de anagrelidă monohidrat).
- Celelalte componente sunt lactoza anhidră, povidonă, crospovidonă, celuloză microcristalină și stearat de magneziu.

Precauții:

Înainte de a utiliza Anagrelidă Nordic, spuneți medicului dumneavoastră:
- dacă credeți că suferiți de probleme cu inima;
- dacă v-ați născut cu probleme sau aveți în familie probleme legate de prelungirea intervalului QT (care este o afecțiune a inimii observată pe o ECG, înregistrarea electrică a inimii) sau dacă luați alte medicamente care determină modificări anormale ale ECG sau dacă aveți niveluri scăzute de electroliți, de exemplu de potasiu, magneziu sau calciu (vezi pct. “Anagrelidă Nordic împreună cu alte medicamente”);
- dacă aveți orice fel de probleme de ficat sau de rinichi.

În combinație cu acidul acetilsalicilic (o substanță prezentă în numeroase medicamente utilizate pentru a combate durerea sau pentru a scădea febra, precum și în medicamente utilizate pentru a împiedica coagularea sângelui, cunoscută și sub numele de aspirină) crește riscul producerii de hemoragii majore (sângerare) (vezi pct. “Anagrelidă Nordic împreună cu alte medicamente”)

Atenționări:

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
Sub tratamentul cu Anagrelidă Nordic unii pacienți au raportat amețeli. Nu conduceți vehicule sau nu folosiți utilaje dacă aveți amețeli.

Anagrelidă Nordic conține lactoză
Acest medicament conține lactoză. Dacă ați fost atenționat că aveți intoleranță la unele glucide, vă rugăm să întrebați medicul înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Anagrelidă Nordic 0,5 mg, 0,75 mg, 1,0 mg comprimate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă resimțiți orice reacţii adverse sau atunci când observați orice reacţie adversă care nu se află menționată în acest prospect.

Reacții adverse grave:

Mai puțin frecvente ( pot afecta până la 1 din 100 utilizatori ):
• Tulburări severe ale ritmului bătăilor inimii (tahicardie ventriculară, tahicardie supraventriculară)
• Insuficiență cardiacă (semne care includ dificultăți de respirație, durere în piept, umflarea picioarelor din cauza retenției de fluide)
• Insuficiență renală (când urinați puțin sau deloc).

Rare (pot afecta până la 1 din 1.000 utilizatori ):
• Probleme severe ale frecvenței sau ale ritmului bătăilor inimii (fibrilație atrială)
• Atac de inimă (semnele includ durere în piept foarte puternică și dificultăți în respirație)

Dacă observați oricare dintre aceste reacții adverse, luați imediat legătura cu medicul dumneavoastră.

Alte reacții adverse:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 utilizatori):
Dureri de cap (cefalee)

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 utilizatori):
Reducerea numărului de globule roșii din sânge (anemie), vânătăi, tumefiere (edeme), amețeli (vertij), insomnie, senzație anormală de amorțeală și furnicături la nivelul extremităților, bătăi rapide ale inimii, bătăi neregulate sau puternice ale inimii (palpitații), creșterea presiunii sângelui, sângerări nazale, diaree, senzație de greață, indigestie, eczemă, dureri de spate, astenie.

Mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 utilizatori):
Reducerea numărului de plachete (trombocitopenie), sângerări, vânătăi (hematoame), creștere în greutate, depresie, stare de nervozitate, gură uscată, migrenă, infecții ale pleoapei (conjunctivită), tulburări ale vederii, țiuituri în urechi (tinitus), leșin, dificultăți de respirație sau senzație de lipsă de aer, infecție la plămâni, creșterea presiunii sângelui în plămâni care se manifestă de exemplu prin greutate în respirație, stare de oboseală, durere toracică sau tumefieri, vărsături, vânturi, dureri de stomac, constipație, căderea părului, mâncărimi ale pielii, articulații dureroase, dureri de mușchi, infecții ale vezicii urinare, durere, stare de slăbiciune.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 utilizatori):
Durere intensă în piept (angină pectorală), amețeli apărute în poziția verticală (în special la ridicarea în picioare), scăderea poftei de mâncare, inflamația stomacului (include următoarele semne: durere, greață, vărsături), acumulare de fluide în jurul plămânilor, infecție pulmonară (pneumonie), astm, nevoia de a urina în cursul nopții, înroșirea pielii, creșterea nivelului enzimelor ficatului, simptome asemănătoare stării gripale, frisoane stare de rău.

Următoarele reacții adverse au fost raportate, însă frecvența lor nu poate fi estimată din datele disponibile:
Bătăi neregulate ale inimii, cu potențial de a pune viața în pericol (torsada vârfurilor), boală respiratorie în care se formează cicatrici în țesutul care formează plămânii (semnele includ dificultăți de respirație), inflamația rinichilor (nefrită tubulointerstițială).

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: adr@anm.ro.
Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Spuneți medicului dacă luați oricare dintre următoarele medicamente:
- medicamente care pot modifica ritmul bătăilor inimii, de exemplu sotalol, amiodaronă;
- medicamente utilizate pentru tratamentul afecțiunilor inimii, de exemplu milrinonă, enoximonă, amrinonă, olprinonă și cilostazol;
- acid acetilsalicilic (o substanță prezentă în numeroase medicamente utilizate pentru a combate durerea sau pentru a scădea febra, precum și în medicamente utilizate pentru a împiedica coagularea sângelui, cunoscută și sub numele de aspirină);
- alte medicamente utilizate pentru a trata afecțiuni ale trombocitelor din sânge, de exemplu clopidogrel;
- fluvoxamină, utilizată în tratarea depresiei;
- anumite tipuri de antibiotice, cum sunt enoxacina, utilizate pentru a trata infecțiile;
- omeprazol, utilizat pentru a scădea cantitatea de acid produs de stomac;
- teofilină, utilizată pentru tratamentul astmului sever și al afecțiunilor respiratorii;
- contraceptive orale: Dacă prezentați diaree severă în timp ce utilizați acest medicament, este posibil ca efectul contraceptivului oral să fie mai redus și, în acest caz, se recomandă utilizarea unei metode contraceptive suplimentare (de exemplu, prezervativul). Citiți instrucțiunile din prospectul pilulei contraceptive pe care o utilizați.

Anagrelidă Nordic sau aceste medicamente pot să nu acționeze în mod corespunzător dacă sunt utilizate împreună.

Dacă nu sunteți sigur, cereți sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Anagrelidă Nordic împreună cu alimente, băuturi și alcool
Administrarea alimentelor întârzie absorbția substanței active, dar nu are efect asupra eficacității medicamentului Anegrelidă Nordic.

Nu beți suc de grepfrut deoarece acesta poate prelungi timpul de care are nevoie medicamentul pentru a fi eliminat din organism.

Administrarea de Anagrelidă Nordic 0,5 mg, 0,75 mg, 1,0 mg comprimate în sarcină / alaptare:

Spuneți medicului dacă sunteți gravidă sau dacă plănuiți să fiți gravidă. Anagrelidă Nordic nu trebuie administrat în timpul sarcinii. Femeile de vârstă fertilă trebuie să se asigure că aplică o metodă contraceptivă eficientă atunci când utilizează Anagrelidă Nordic.

Spuneți medicului dacă alăptați sau dacă planificați să vă alăptați copilul. Anagrelidă Nordic nu trebuie administrat dacă alăptați. Dacă utilizați Anagrelidă Nordic, trebuie să întrerupeți alăptarea.

Prezentare ambalaj:

Anagrelidă Nordic 0,5 mg comprimate de culoare albă sau aproape albă, rotunde, cu un diametru de aproximativ 6,5 mm și marcate cu ‘0.5’ pe o față și cu o linie mediană pe cealaltă față.
Anagrelidă Nordic 0,75 mg comprimate de culoare albă sau aproape albă, rotunde, cu un diametru de aproximativ 8 mm și marcate cu ‘0.75’ pe o față și cu o linie mediană pe cealaltă față.
Anagrelidă Nordic 1,0 mg comprimate de culoare albă sau aproape albă, rotunde, cu un diametru de aproximativ 9 mm și marcate cu ‘1’ pe o față și cu o linie mediană pe cealaltă față.
Comprimatele se pot împărți în părți (doze) egale.

Flacoane de polietilenă cu sistem de închidere din polietilenă a 100 de comprimate. Folii de PVC-PVdC/Al ambalate cu câte 100 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Păstrați folia în ambalajul de carton pentru a fi protejată de lumină. Păstrați cutia închisă pentru a fi protejată de lumină.

A nu se lăsa acest medicament la vederea sau îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe flacon, pe ambalaj și pe folie cu mențiunea EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă anagrelidum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Anagrelidă Nordic 0,5 mg, 0,75 mg, 1,0 mg comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Anagrelidă Nordic 0,5 mg, 0,75 mg, 1,0 mg comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.