Prospect Thromboreductin 0,5 mg capsule

Substanța activă: anagrelidum
Producator: AOP Orphan Pharmaceuticals AG, Austria
Clasa ATC: [L01XX]: antineoplazice si imunomodulatoare >> citostatice >> alte citostatice >> alte citostatice

Indicații Thromboreductin 0,5 mg capsule:

Thromboreductin este un medicament care intervine în dezvoltarea trombocitelor.

Acesta reduce numărul trombocitelor produse de măduva osoasă, ceea ce duce la reducerea numărului de trombocite în sânge la o valoare mai aproape de valoarea normală. Din acest motiv, medicamentul este utilizat în tratamentul pacienţilor cu trombocitemie esenţială.

Trombocitemia esenţială este o afecţiune care apare când măduva osoasă produce prea multe dintre celulele sanguine cunoscute sub numele de trombocite.

Un număr mare de trombocite în sânge poate cauza probleme grave ale circulaţiei sângelui şi cheaguri de sânge.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Thromboreductin:
- aţi avut o reacţie alergică la anagrelidă (substanţa activǎ din Thromboreductin) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
- reacţie alergică poate fi recunoscută prin apariţia unei erupţii pe piele, mâncărimi, umflarea feţei sau buzelor sau senzaţie de lipsă de aer;
- aveţi afecţiuni cardiace severe;
- aveţi afecţiuni hepatice severe;
- aveţi afecţiuni renale severe;
- sunteţi gravidă sau alăptaţi.

Administrare Thromboreductin 0,5 mg capsule:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Cantitatea de Thromboreductin pe care o iau pacienţii poate fi diferită, iar acest lucru depinde de starea dumneavoastră. Medicul vă va prescrie cea mai bună doză în cazul dumneavoastră.

Doza iniţială uzuală de Thromboreductin este de 1 mg (2 capsule) pe zi, luate o capsulă de două ori pe zi, timp de cel puţin o săptămână. După această perioadă, medicul dumneavoastră poate fie să crească, fie să reducă numărul de capsule pe care să le luaţi, pentru a găsi cea mai potrivită doză pentru dumneavoastră, care să fie cât mai eficace în tratarea afecţiunii.

Capsulele trebuie înghiţite întregi, cu un pahar de apă. Acestea pot fi luate cu mâncare, după o masă sau pe stomacul gol. Cel mai bine este să luaţi capsulele la aceeaşi oră în fiecare zi. Medicul vă va cere să vă faceţi analize de sânge la intervale regulate pentru a verifica dacă medicamentul acţionează eficace.

Dacă utilizaţi mai mult Thromboreductin decât trebuie
Contactaţi imediat medicul dacă dumneavoastră (sau altcineva) ia în mod neadecvat doze prea mari din acest medicament. Arătaţi-le cutia de Thromboreductin. O supradoză poate determina o scădere a tensiunii sanguine care eventual poate fi însoţită de ameţeală, bătăi puternice ale inimii şi probleme vizuale. După o supradoză nu trebuie în nici o circumstanţǎ să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

Dacă uitaţi să utilizaţi Thromboreductin
Doza omisă nu trebuie să fie compensată prin administrarea unei doze duble mai târziu. Aceasta poate duce, în special la începutul tratamentului, la creşterea incidenţei reacţiilor adverse. Terapia trebuie începutǎ conform tratamentului prescris, prin urmare, urmǎtoarea dozǎ va fi luatǎ conform programǎrii. Medicul dumneavoastrǎ trebuie sǎ fie informat despre acest incident.

Dacă încetaţi să utilizaţi Thromboreductin
Dacǎ doriţi sǎ încetaţi tratamentul trebuie sǎ discutaţi înainte cu medicul dumneavoastră. Nu întrerupeţi administrarea înainte de a vǎ consulta cu medicul dumneavoastră. Întreruperea necontrolată a tratamentului poate produce complicaţii.

Compoziție Thromboreductin 0,5 mg capsule:

- Substanţa activă este anagrelidǎ bazǎ sub formǎ de clorhidrat. O capsulǎ Thromboreductin conţine 0,5 mg anagrelidǎ bazǎ sub formǎ de clorhidrat.
- Celelalte componente sunt:- conținutul capsulei-lactozǎ monohidrat, povidonǎ, crospovidonǎ, celulozǎ microcristalinǎ, stearat de magneziu; capsula-dioxid de titan (E171), Indigo carmin (E132), gelatinǎ.

Precauții:

În împrejurǎri de mai jos utilizarea Thromboreductin este legatǎ fie de anumite condiţii fie impune precauţii crescute.
Vă rugăm să informaţi medicul dacă oricare din situaţiile mai sus menţionate sunt valabile sau au fost valabile pentru dumneavoastră.

Femeile care intenţionează să rămână gravide trebuie sǎ citeascǎ pct. Sarcina şi alăptarea. În următoarele condiţii preexistente Thromboreductin trebuie administrat cu precauţie deosebită şi după ce vă consultaţi cu medicul dumneavoastră:
- tulburări cardiovasculare;
- insuficienţe renale şi hepatice.

În perioada de mǎrire a dozei de Thromboreductin se recomandǎ monitorizarea săptămânalǎ a hemoluecogramei, a parametrilor funcţiilor renale şi hepatice.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Unii pacienţi care au luat Thromboreductin au raportat ameţeli. Nu conduceţi vehicule sau nu folosiţi utilaje dacă sunteţi afectaţi.

Thromboreductin conţine lactoză monohidrat.
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Thromboreductin 0,5 mg capsule:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Unii pacienţi au prezentat următoarele reacţii adverse frecvente în timpul utilizării Thromboreductin: dureri de cap, ameţeli (rar, la ridicarea în picioare sau din pat), oboseală, palpitaţii (conştientizarea bătăilor puternice ale inimii, care pot fi rapide sau neregulate), greaţă, diaree, dureri de stomac, indigestie şi gaze, vărsături, anemie (o mică scădere a numărului celulelor roşii şi un deficit de fier), retenţie de lichid (inclusiv umflarea gleznelor) sau erupţie pe piele.

Unii pacienţi au prezentat reacţii adverse grave. Acestea nu au apărut în mod frecvent, dar dacă observaţi una dintre următoarele, contactaţi imediat medicul dumneavoastră: dureri toracice severe, palpitaţii asociate cu ameţeală sau stare de leşin, leşin, dureri abdominale sau gastro-intestinale severe, vărsături cu sânge sau scaune cu sânge sau de culoare neagră, dificultăţi de respiraţie sau senzaţie de lipsă de aer, mai ales dacă buzele sau pielea devine albăstruie.

Alte reacţii adverse mai puţin frecvente includ: o stare de slăbiciune sau de rău, tensiune arterială mare, frisoane sau febră, senzaţie de arsură în capul pieptului, anorexie, constipaţie, învineţire, umflături locale cu lichid (edem), pierdere în greutate, dureri musculare, articulaţii dureroase, dureri de spate, sensibilitate redusă sau furnicături în degetele picioarelor sau mâinilor, insomnie, depresie, confuzie, nervozitate, gură uscată, pierderi de memorie, senzaţie de lipsă de aer, sângerări nazale, infecţii pulmonare, pierderea părului, senzaţie de mâncărime sau modificări de culoare, impotenţă.

Medicul vă poate face analiza sângelui, care ar putea arăta o creştere a valorilor enzimelor hepatice. În cazul în care prezentaţi oricare dintre aceste reacţii adverse, spuneţi medicului dumneavoastră.

Câţiva pacienţi au prezentat următoarele reacţii adverse rare: atac de cord, sângerarea gingiilor, creşterea în greutate, afecţiuni ale muşchiului cardiac, pierderea coordonării, dificultăţi de vorbire, piele uscată, migrene, tulburări de vedere sau vedere dublă, zgomot în urechi, nevoie crescută de eliminare a apei noaptea, dureri, simptome asemănătoare cu cele ale gripei.

Dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-l informaţi pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Thromboreductin împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Pentru un numǎr de medicamente conţinând urmǎtoarele substanţe active nu s-au identificat interacţiuni: acetaminofen, furosemid, fier, ranitidinǎ, hidroxiuree, allopurinol şi digoxinǎ.

În cazul în care sunteţi tratat în mod curent cu heparinǎ (medicament antitrombotic) vǎ rugǎm să-l anunţaţi pe medicul dumneavoastră.
Anunţaţi medicul dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:
- fluvoxamină, utilizată în tratarea depresiei;
- omeprazol, utilizat în tratarea problemelor gastro-intestinale, cum sunt esofagită de reflux şi ulcere duodenale şi gastrice;
- teofilină, utilizată pentru tratarea problemelor respiratorii şi astmului bronşic sever;
- medicamente pentru tratarea tulburărilor cardiace, ca de exemplu milrinonă, enoximonă, amrinonă, olprinonă şi cilostazol;
- acid acetilsalicilic utilizat în tratarea durerilor uşoare până la moderate;
- alte medicamente utilizate pentru tratarea afecţiunilor care afectează trombocitele din sânge.

Thromboreductin împreună cu alimente, băuturi şi alcool
Alimentele întârzie absorbţia anagrelidei, dar nu modifică în mod semnificativ absorbţia anagrelidei în sânge pentru a fi considerate relevante din punct de vedere clinic. S-a arătat că sucul de grapefruit poate reduce eliminarea anagrelidei.

Administrarea de Thromboreductin 0,5 mg capsule în sarcină / alaptare:

Thromboreductin nu trebuie administrat în timpul sarcinii. În timpul tratamentului cu Thromboreductin trebuie aplicate mǎsuri contraceptive adecvate.

Vǎ rugǎm să luaţi aceste mǎsuri dupǎ primirea recomandǎrii din partea medicului dumneavoastrǎ. Dacǎ totuşi rǎmâneţi gravidǎ deşi aţi utilizat contraceptive, contactaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră. Orice sarcină planificată trebuie să fie discutată cu medicului dumneavoastră.

Medicul dumneavoastră vă va recomanda o alternativă terapeutică adecvată în timpul sarcinii şi alăptarii şi va determina cea mai bună soluţie posibilă pentru dumneavoastră. În timpul tratamentului cu Thromboreductin alǎptarea nu este permisǎ.

Prezentare ambalaj:

Se prezintă sub formă de capsule nr. 4 cu capac şi corp albastru, care conţin o pulbere albă.
Cutie cu un flacon din polietilenă, cu sistem de închidere securizat pentru copii, a 42 capsule
Cutie cu un flacon din polietilenă, cu sistem de închidere securizat pentru copii, a 100 capsule

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A nu se lăsa la îndemana şi vederea copiilor. Nu utilizaţi Thromboreductin după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă anagrelidum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Thromboreductin 0,5 mg capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Thromboreductin 0,5 mg capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.