Prospect BROFIMEN, compr.

Substanța activă: bromhexinum
Producator: Antibiotice-Iasi
Clasa ATC: [R05CB]: aparatul respirator >> preparate pentru tratamentul tusei >> expectorante fara combinatii cu antitusive >> mucolitice

Indicații BROFIMEN, compr.:

Bronsite (acute, subacute, cronice), astm bronsic, bronho-pneumopatii obstructive cronice, supuratii bronhopulmonare (abcese, bronsiectazie).

Contraindicații:

Insuficienta cardiaca, emfizem pulmonar cu hiperinflamatie importanta, astmul bronsic sever in crize subintrante.

Administrare BROFIMEN, compr.:

Comprimate: La adulti si copii peste 10 ani doza uzuala este de 3 x 1-2 comprimate pe zi. Nu se recomanda sa se depaseasca 6 comprimate pe zi. La copii sub 10 ani se administreaza de 2-4 ori pe zi cate 1/2 comprimat, in functie de varsta. Solutie: Adulti si copii peste 10 ani: cate o lingurita de 3 ori pe zi. Copii 5-10 ani: cate o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi. Copii sub 5 ani: cate 20 picaturi de 3 ori pe zi. Sugari: cate 10 picaturi de 3 ori pe zi. In timpul tratamentului cu Brofimen este necesara o hidratare suficienta a pacientului pentru a se putea realiza o buna fluidificare a expectoratiei.

Acțiune:

Derivat sintetic al vascinei (principiu activ al plantei Adhododavasica), bromhexinul diminueaza polimerizarea mucopolizaharidelor, scazand astfel vascozitatea secretiei bronsice. Brofimenul fluidifica secretia bronsica, favorizand expectoratia.

Compoziție BROFIMEN, compr.:

Solutie continand: clorhidrat de bromhexin 0,200 g, acid tartric 0,100 g, nipagin 0,07 g, nipasol 0,03 g, apa distilata pana la 100 g. Comprimate continand: 0,008 g clorhidrat de bromhexin.

Reacții adverse ale BROFIMEN, compr.:

Rareori tulburari gastrointestinale.
Alte medicamente cu substanța activă bromhexinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu BROFIMEN, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul BROFIMEN, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.