Prospect Escitalopram PharmaSwiss 20 mg comprimate filmate

Substanța activă: escitalopramum
Producator: Synthon BV, Olanda
Clasa ATC: [N06AB]: sistemul nervos >> psihoanaleptice >> antidepresive >> derivati biciclici

Indicații Escitalopram PharmaSwiss 20 mg comprimate filmate:

Escitalopramul aparţine unui grup de antidepresive denumit inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS). Aceste medicamente acţionează asupra sistemului serotoninergic din creier prin creşterea concentraţiei de serotonină. Tulburările de la nivelul sistemului serotoninergic sunt considerate un factor important în dezvoltarea depresiei şi a tulburărilor asociate.
Escitalopram Pharmaswiss conţine escitalopram şi este utilizat în tratamentul depresiei (episoadelor depresive majore) şi al tulburărilor de anxietate cum ar fi atacurile de panică repetate (tulburări de panică) însoţite sau nu de teama de a suferi un atac de panică într-un loc sau o situaţie din care ieşirea este dificilă sau jenantă, de exemplu în locuri publice sau în spaţiu deschis (agorafobie), teama de a fi judecat de ceilalţi şi/sau de a se comporta în public într-un mod jenant (tulburare de anxietate socială), anxietatea cronică (tulburare de anxietate generalizată) şi obsesii sau sentimente de nevoie stringentă care interferează cu desfăşurarea normală a vieţii, manifestate spre exemplu prin spălarea repetată a mâinilor sau verificarea încuietorilor (tulburare obsesiv-compulsivă).

Contraindicații:

Nu luaţi Escitalopram Pharmaswiss
* dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la escitalopram sau la oricare dintre celelalte componente ale Escitalopram Pharmaswiss.
* dacă luaţi alte medicamente care aparţin unui grup denumit inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO), incluzând medicamente utilizate în tratamentul depresiei (moclobemidă), un medicament pentru tratamentul bolii Parkinson (selegilină) şi un antibiotic (linezolid)

Administrare Escitalopram PharmaSwiss 20 mg comprimate filmate:

Luaţi întotdeauna escitalopram exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Nu încetaţi utilizarea medicamentului şi nu modificaţi dozele fără să discutaţi mai întâi cu medicul dumneavoastră. Trebuie să vă luaţi comprimatele atâta timp cât vă spune medicul dumneavoastră, chiar dacă începeţi să vă simţiţi mai bine. Dacă nu începeţi să vă simţiţi mai bine după câteva săptămâni , discutaţi din nou cu medicul dumneavoastră. Medicul va decide creşterea treptată a dozei dumneavoastră până la o doza zilnică maximă de 20 mg. Siguranţa dozelor zilnice mai mari de 20 mg nu a fost demonstrată.

Doza uzuală de escitalopram este prezentată mai jos. Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp trebuie să luaţi comprimatele. Tratamentul poate dura mai multe luni sau chiar mai mult.
Puteţi lua comprimatele cu sau fără alimente. Luaţi-vă medicamentul o dată pe zi. Înghiţiţi comprimatele cu apă. Comprimatele pot fi divizate în două jumătăţi egale. Nu le mestecaţi.
Adulţi
Doza uzuală zilnică pentru tratamentul depresiei, tulburărilor de anxietate generalizată sau tulburare obsesiv-compulsivă este de 10 mg pe zi.
Pentru tratamentul tulburărilor de panică şi a fobiei sociale (tulburări de anxietate socială), medicul dumneavoastră poate decide reducerea dozei (5 mg pe zi).
Medicul dumneavoastră poate creşte doza dumneavoastră până la un maxim de 20 mg.
Vârstnici
Tratamentul poate fi iniţiat cu o doză de 5 mg pe zi iar doza maximă zilnică poate fi mai mică de 20 mg.
Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani
Escitalopramul nu trebuie utilizat în tratamentul copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani
Pacienţi cu insuficienţă hepatică
Dacă suferiţi de insuficienţă hepatică, medicul dumneavoastră poate decide să vă micşoreze doza la 5 mg pe zi în primele două săptămâni de tratament. Medicul dumneavoastră vă poate creşte doza la 10 mg pe zi.
Pacienţi cu insuficienţă renală
Nu este recomandată utilizarea de escitalopram dacă suferiţi de insuficienţă renală severă. Dacă suferiţi de insuficienţă renală uşoară până la moderată, puteţi utiliza doza normală de escitalopram.
Dacă aţi luat mai mult decât trebuie din Escitalopram Pharmaswiss
Niciodată nu luaţi mai multe comprimate decât v-a prescris medicul dumneavoastră. Dacă consideraţi că dumneavoastră sau altcineva aţi luat prea mult escitalopram, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. Procedaţi astfel chiar dacă nu aveţi niciun semn de disconfort. Simptomele unui supradozaj pot include ameţeli, tremor, agitaţie, convulsii, comă, greaţă, vărsături, modificări ale ritmului inimii, scăderea tensiunii arteriale şi modificări ale echilibrului lichidelor/sărurilor din organism. Luaţi cu dumneavoastră cutia de escitalopram.

Dacă uitaţi să luaţi Escitalopram Pharmaswiss
Dacă uitaţi să vă luaţi comprimatul, luaţi următorul comprimat la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Escitalopram Pharmaswiss
Nu încetaţi să luaţi escitalopram până când medicul dumneavoastră nu vă spune că puteţi face acest lucru. La terminarea tratamentului cu escitalopram, medicul dumneavoastră vă v-a reduce treptat doza, pe parcursul mai multor săptămâni sau luni. Aceasta poate reduce posibilitatea apariţiei efectelor de întrerupere. Dacă resimţiţi efecte de întrerupere la oprirea tratamentului cu escitalopram, medicul dumneavoastră poate decide că doza dumneavoastră trebuie redusă mai lent. Dacă efectele de întrerupere sunt severe, discutaţi din nou cu medicul dumneavoastră.
Majoritatea pacienţilor observă că simptomele de întrerupere sunt uşoare şi dispar de la sine după 2 săptămâni; totuşi, acestea pot fi uneori severe şi/sau prelungite.

Efectele de întrerupere care pot apărea la oprirea tratamentului pot include ameţeală, tulburări ale somnului, anxietate, tremurături, greaţă, dureri de cap, confuzie, agitaţie, tulburări senzoriale (de exemplu senzaţie de furnicături, înţepături sau amorţeală la nivelul pielii, halucinaţii), vise neobişnuite, transpiraţie abundentă, diaree, stări de emoţie sau iritabilitate şi ritm neregulat al inimii.
Dacă aveţi orice alte întrebări cu privire la utilizarea acestui produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Escitalopram PharmaSwiss 20 mg comprimate filmate:

Substanţa activă este escitalopram.
Fiecare comprimat de 20 mg conţine escitalopram oxalat echivalent cu escitalopram 20 mg.

Celelalte componente ale nucleului comprimatului sunt: celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, croscarmeloză sodică şi stearat de magneziu
Celelalte componente ale filmului comprimatului sunt: hipromeloză, macrogol 400 şi dioxid de titan (E 171)

Precauții:

Verificaţi dacă vreunul dintre avertismentele prezentate mai jos vi se aplică sau vi s-a aplicat în trecut.
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă prezentaţi oricare altă situaţie clinică sau afecţiune, deoarece medicul trebuie să ia aceasta în considerare. Spuneţi medicului dumneavoastră în special dacă:
* suferiţi de atacuri de panică repetate (tulburări de panică). Este posibil să resimţiţi o accentuare a simptomelor de anxietate la începutul tratamentului cu escitalopram.
* suferiţi de epilepsie sau aţi avut crize convulsive sau convulsii în trecut. Tratamentul cu escitalopram trebuie oprit dacă apar crize convulsive sau dacă există o creştere a frecvenţei crizelor convulsive (vezi pct. 4 "Reacţii adverse posibile")
* aţi avut episoade de idei care se schimbă brusc, stări de dispoziţie sau comportamente exagerate (mania).
* suferiţi de diabet zaharat. Tratamentul cu escitalopram poate afecta controlul glicemiei. Poate fi necesară ajustarea dozelor de insulină şi/sau antidiabetice orale.
* suferiţi de nelinişte neplăcută sau deranjantă, nevoia imperioasă de a vă mişca des sau nu puteţi sta aşezat sau liniştit.
* prezentaţi concentraţii scăzute de sodiu în sânge
* suferiţi de insuficienţă hepatică sau renală. Este posibil ca medicul dumneavoastră să trebuiască să vă modifice doza.
* aveţi antecedente de tulburări de sângerare sau vânătăi, mai ales dacă luaţi medicamente care măresc riscul de sângerare.
* primiţi tratament electroconvulsivant (TEC).
* utilizaţi preparate pe bază de sunătoare
* suferiţi de probleme cardiace (boală coronariană).

Atenționări:

Vă rugăm să luaţi în considerare
Similar altor medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei, ameliorările nu sunt obţinute imediat. După începerea tratamentului cu escitalopram pot fi necesare câteva săptămâni înainte să remarcaţi o ameliorare. De aceea, este foarte important să respectaţi cu exactitate recomandarea medicului şi să nu opriţi tratamentul sau să schimbaţi doza fără a discuta cu medicul dumneavoastră.
Gânduri de sinucidere şi agravarea stării dumneavoastră de depresie sau de anxietate
Dacă sunteţi deprimat şi/sau aveţi tulburări de anxietate, este posibil ca uneori să aveţi gânduri de a vă auto-vătăma sau a vă sinucide. Aceste simptome se pot accentua la începerea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece acţiunea tuturor acestor medicamente se produce în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni dar câteodată şi mai mult.
Este posibil să fiţi înclinat spre astfel de idei:
- Dacă aţi avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare.
- Dacă sunteţi adult tânăr. Informaţia rezultată din studiile clinice arată existenţa unui risc crescut de comportament suicidar la adulţii tineri (cu vârsta sub 25 de ani) care suferă de o afecţiune psihică şi care au urmat un tratament cu un antidepresiv.
În cazul în care aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, indiferent de moment, contactaţi imediat medicul dumneavoastră sau adresaţi-vă fără întârziere unui spital.
Poate fi util să vă adresaţi unei rude sau unui prieten apropiat, căruia să-i spuneţi că vă simţiţi deprimat sau că suferiţi de o tulburare de anxietate şi pe care să-l rugaţi să citească acest prospect. În acelaşi timp, puteţi ruga persoana respectivă să vă spună dacă nu consideră că starea dumneavoastră de depresie sau anxietate s-a agravat sau dacă o îngrijorează vreo modificare apărută în comportamentul dumneavoastră.
Utilizare la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani
Escitalopramul nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. De asemenea, trebuie să ştiţi că pacienţii cu vârsta sub 18 ani au un risc crescut de reacţii adverse, cum sunt tendinţă de suicid, idei suicidare şi ostilitate (predominant agresivitate, comportament opoziţional şi furie), când utilizează medicamente din această clasă. Cu toate acestea, medicul dumneavoastră poate prescrie escitalopram pentru pacienţi cu vârsta sub 18 ani, dacă decide că acest lucru este cel mai bine pentru pacienţii respectivi. Dacă medicul dumneavoastră a prescris escitalopram pentru un pacient cu vârsta sub 18 ani şi doriţi să discutaţi despre aceasta, vă rugăm să mergeţi înapoi la medicul dumneavoastră. Trebuie să îl informaţi pe medicul dumneavoastră dacă la un pacient cu vârsta sub 18 ani, tratat cu escitalopram, apare sau se agravează vreunul dintre simptomele menţionate mai sus. De asemenea, pentru acest grup de vârstă nu au fost demonstrate efectele privind siguranţa administrării escitalopramului pe termen lung, în ceea ce priveşte creşterea, maturizarea şi dezvoltarea cognitivă şi comportamentală.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Sunteţi sfătuit să nu conduceţi vehicule şi să nu folosiţi utilaje până ce veţi şti cum vă afectează escitalopramul. Escitalopramul poate provoca ameţeli, oboseală, confuzie şi halucinaţii (vederea sau auzirea unor lucruri care nu există). Dacă resimţiţi oricare dintrea aceste reacţii adverse, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

Reacții adverse ale Escitalopram PharmaSwiss 20 mg comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, escitalopramul poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
De obicei, reacţiile adverse dispar după câteva săptămâni de tratament. Vă rugăm să reţineţi că unele manifestări pot fi, de asemenea, simptome ale bolii dumneavoastră, şi, ca urmare, se vor ameliora când veţi începe să vă simţiţi mai bine.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră imediat ce prezentaţi unul sau mai multe dintre aceste simptome:
Mai puţin frecvente (afectează între 1 şi 10 utilizatori in 1000):
Sângerări neobişnuite, incluzând sângerări gastro-intestinale
Rare (afectează între 1 şi 10 utilizatori in 10000):
Reacţii alergice cum sunt erupţii trecătoare pe piele, umflarea feţei, pleoapelor, gurii sau limbii şi dificultăţi de respiraţie sau la înghiţire.
Dacă prezentaţi febră mare, agitaţie, confuzie, tremurături şi contracţii bruşte ale muşchilor, acestea pot fi semne ale unui sindrom serotoninergic.
Alte reacţii adverse pot fi:
Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 utilizatori)
Greaţă
Frecvente (afectează între 1 şi 10 utilizatori in 1000):
Creştere în greutate
Reducerea dorinţei de a avea contact sexual
Tulburări sexuale (de exemplu, la bărbaţi, probleme de erecţie sau ejaculare iar la femei, lipsa orgasmului)
Anxietate
Nelinişte
Tulburări ale somnului (inclusiv vise anormale)
Insomnie
Somnolenţă
Căscat
Senzaţie de ameţeală sau tremurat
Pierderea apetitului alimentar (anorexie)
Senzaţie de furnicături sau înţepături
Sinuzită (nas înfundat sau care curge)
Senzaţie de oboseală
Febră
Uscăciune a gurii
Transpiraţie abundentă
Diaree
Constipaţie
Dureri musculare
Dureri articulare
Vărsături
Mai puţin frecvente (afectează între 1 şi 10 utilizatori in 1000):
Scădere în greutate
Erupţii trecătoare pe piele sau mâncărimi
Modificări ale gustului
Probleme ale somnului
Pierderea părului
Atacuri de panică
Scrâşnet al dinţilor
Stare de confuzie
Ţiuit, bâzâit sau bătăi în urechi (tinitus)
Ritm rapid al inimii
Tulburări de vedere
Scaun cu sânge
Sângerări nazale sau vaginale
Sângerări menstruale anormale de abundente
Reţinere de fluide (edeme)
Agitaţie
Nervozitate
Leşin (sincopă)
Mărirea pupilelor (midriază)
Rare (afectează între 1 şi 10 utilizatori in 10000):
Ritm lent al inimii
Agresivitate
Senzaţie de irealitate sau de detaşare de propriul corp (depersonalizare)
Vederea sau auzirea unor lucruri care nu există (halucinaţii)
Alte simptome care au fost raportate includ:
Episoade de schimbări rapide ale ideilor, stări sau comportamente exagerate (manie), producerea de cantităţi anormale de lapte sau producerea de lapte după încetarea alăptării, nelinişte motorie (acatisie)
Convulsii
Tulburări de mişcare, mişcări involuntare
Valori reduse ale concentraţiilor de sodiu din sânge însoţite sau nu de reţinere de lichide care poate provoca umflarea braţelor sau picioarelor (simptomele sunt greaţă însoţită de dureri şi slăbiciune musculară şi confuzie)
Dificultăţi la urinare sau urinare excesivă
Ameţeli la ridicarea în picioare datorate tensiunii arteriale scăzute (hipotensiune arterială ortostatică)
Erecţii dureroase (priapism)
Sângerări, inclusiv sângerări la nivelul pielii sau mucoaselor (echimoze) şi valori reduse ale trombocitelor (trombocitopenie)
Umflare bruscă a pielii sau mucoaselor (edem angioneurotic)
Creşterea cantităţii de urină excretată (secreţie inadecvată de ADH)
Inflamare a ficatului (hepatită) inclusiv îngălbenirea pielii sau a albului ochilor
În timpul tratamentului cu escitalopram sau imediat după încetarea tratamentului au fost raportate cazuri de gânduri/comportamente auto-vătămătoare sau suicidare.
La pacienţii trataţi cu acest tip de medicamente a fost observată o creştere a riscului de fracturi osoase.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Alte medicamente pot fi afectate de escitalopram. La rândul lor, acestea pot afecta modul în care acţionează escitalopramul.
Escitalopramul poate interacţiona cu:
* Inhibitori neselectivi de monoaminooxidază (IMAO) de exemplu fenelzină, iproniazidă, izocarboxazidă, nialamidă şi tranilcipromină (utilizate pentru tratamentul, de exemplu, a depresiei). Dacă aţi luat oricare dintre aceste medicamente, trebuie să aşteptaţi 14 zile înainte de a începe să utilizaţi escitalopram. După întreruperea tratamentului cu escitalopram, trebuie să aşteptaţi 7 zile, înainte de a utiliza oricare dintre medicamentele menţionate mai sus.
* Inhibitori selectivi, reversibili de IMAO-A, de exemplu moclobemidă (utilizată în tratamentul depresiei).
* Linezolid, un antibioticul.
* Selegilină, utilizată în tratamentul bolii Parkinson. Riscul de reacţii adverse este crescut.
* Tramadol (un medicament ce ameliorează durerea) şi medicamente numite triptani, cum este sumatriptanul (utilizat pentru tratamentul migrenei). Aceste medicamente cresc riscul de reacţii adverse.
* Medicamente pentru tratamentul schizofreniei, psihozelor (neuroleptice), alte antidepresive, buproprion (utilizat pentru a ajuta la renunţarea la fumat) şi meflochină (utilizată pentru tratamentul şi profilaxia malariei) - datorită unei posibile reduceri a pragului de producere a convulsiilor.
* Triptofan (un supliment alimentar care este transformat prin metabolizare în serotonină) şi litiu (utilizat în tratamentul afecţiunilor psihice).
* Preparate pe bază de sunătoare (pentru tratamentul depresiei).
* Acid acetilsalicilic, ibuprofen sau alte medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pentru atenuarea durerilor şi inflamaţiilor.
* Warfarină, dipiridamol sau alte medicamente (numite anticoagulante) utilizate pentru fluidizarea sângelui. Medicul dumneavoastră va verifica, probabil, timpul de coagulare al sângelui dumneavoastră la începerea şi oprirea tratamentului cu escitalopram pentru a confirma că doza de anti-coagulant mai este adecvată.
* Cimetidină, omeprazol, esomeprazol şi lansoprazol (utilizate în tratamentul ulcerului gastric), fluvoxamină (antidepresiv), ticlopidină (utilizat pentru reducerea riscului de accident vascular cerebral). Este posibil să fie necesară o reducere a dozei dumneavoastră de escitalopram.
* Flecainidă, propafenonă şi metoprolol (utilizate în tratamentul bolilor cardiovasculare), clomipramină, nortriptilină şi desipramină (antidepresive) şi risperidonă, tioridazină sau haloperidol (utilizate în tratamentul afecţiunilor psihice). Este posibil să fie necesară o modificare a dozei dumneavoastră.
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent oricare dintre medicamentele de mai sus sau orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Escitalopram Pharmaswiss cu alimente şi băuturi
Escitalopram Pharmaswiss poate fi administrat cu sau fără alimente. Nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice în timp ce luaţi escitalopram deoarece simptomele sau reacţiile adverse se pot agrava.

Administrarea de Escitalopram PharmaSwiss 20 mg comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Informaţi medicul dumneavoastră dacă sunteţi sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă. Nu luaţi escitalopram dacă sunteţi gravidă, decât dacă aţi discutat cu medicul dumneavoastră riscurile şi beneficiile implicate.
Asiguraţi-vă că moaşa şi/sau medicul ştiu că luaţi escitalopram. Dacă sunt luate în timpul sarcinii, şi în special în ultimele 3 luni de sarcină, medicamentele de tipul escitalopramului pot creşte riscul apariţiei la copii a unei afecţiuni grave, numită hipertensiune pulmonară persistentă a nou-născutului (HPPN), aceasta făcând copilul să respire accelerat şi să capete o culoare vineţie. Aceste simptome apar de obicei în primele 24 de ore de la naştere. Dacă nou-născutul dumneavoastră prezintă aceste simptome, luaţi imediat legătura cu moaşa şi/sau medicul.
Nu trebuie să întrerupeţi brusc tratamentul cu escitalopram. Dacă luaţi escitalopram în timpul ultimelor 3 luni de sarcină, informaţi medicul dumneavoastră deoarece copilul dumneavoastră poate prezenta la naştere anumite simptome. Aceste simptome apar de obicei în primele 24 de ore de la naştere. Aceste simptome pot include incapacitatea de a dormi sau de a se hrăni corespunzător, insomnie, probleme de respiraţie, culoare vineţie a pielii sau temperatură corporală prea mare sau prea mică, plâns excesiv, vărsături, valori scăzute ale glicemiei, rigiditate musculară sau musculatură flască, iritabilitate, letargie, tremurat, reflexe exagerate, mişcări necontrolate sau convulsii. Dacă oricare dintre aceste simptome apar la naştere la copilul dumneavoastră, discutaţi imediat cu medicul dumneavoastră iar acesta vă poate face recomandări.

Alăptarea
Este probabil ca escitalopramul să treacă în laptele matern. Nu luaţi escitalopram dacă alăptaţi, cu excepţia cazului în care aţi discutat cu medicul dumneavoastră riscurile şi beneficiile implicate.

Prezentare ambalaj:

Escitalopram Pharmaswiss 20 mg se prezintă sub formă de comprimate filmate ovale, de culoare albă, marcate pe una dintre feţe cu "E9CM" iar pe cealaltă faţă cu "20" (câte o cifră de fiecare parte a linie mediane).
Escitalopram Pharmaswiss 20 mg este disponibil în cutii cu blistere cu 5, 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 98, 100 sau 200 de comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi după data de expirare înscrisă pe blister şi cutie, după "™EXP.:"™. Primele două cifre reprezintă luna iar ultimele patru cifre reprezintă anul. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă escitalopramum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Escitalopram PharmaSwiss 20 mg comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Escitalopram PharmaSwiss 20 mg comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.