Prospect Fasconal P, comprimate

Substanța activă: combinatii
Producator: Gedeon Richter SA Romania
Clasa ATC: [N02BA]: sistemul nervos >> analgezice >> analgezice antipiretice >> derivati de acid salicilic si combinatii
Categoria: AINS, analgezice, antitermice, corticoizi

Indicații Fasconal P, comprimate:

Cefalee, nevralgii, mialgii, stari febrile, gripa.

Contraindicații:

Alergie sau intoleranta la una din componente, intoleranta gastrica, porfirii hepatice. Prudenta la bolnavii renali, hepatici, anemici, in stari hemogragice si in conditii de hipoxie. Se va evita in ultima luna a sarcinii si la copii mici. Prudenta cand se asociaza cu anticoagulante cumarinice (risc de hemoragii) si cu sulfamide hipogliceminate (risc de hipoglicemie). Fosfatul de codeina continut figureaza pe lista substantelor dopante (interzise pentru sportivi).

Administrare Fasconal P, comprimate:

Adulti - cate un comprimat la nevoie; 3-5 comprimate pe zi.
Copii - 1/4-1/2 comprimat de 1-3 ori pe zi, dupa varsta.
Se va evita administrarea la copii sub 3 ani si tratamente indelungate.

Acțiune:

Analgezic si antipiretic prin acidul acetilsalicilic si paracetamol, analgezic prin codeina, stimulant psihomotor si antimigrenos prin cafeina, sedativ si hipnotic usor prin fenobarbital.

Compoziție Fasconal P, comprimate:

Comprimate care contin acid acetilsalicilic 200 mg, paracetamol 200 mg, cafeina 25 mg, codeina fosforica 10 mg, fenobarbital 25 mg,

Reacții adverse ale Fasconal P, comprimate:

Fenomene de iritatie a mucoasei digestive si mocrohemoragii, eruptii cutanate alergice prin acidul acetilsalicilic; rareori anemie si agranulocitoza prin paracetamol. Dozele mari pot produce: palpitatii, insomnie si tremor, prin cafeina; constipatie, rareori dependenta, prin codeina; usoara somnolenta prin fenobarbital.

Prezentare ambalaj:

20 comprimate
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Fasconal P, comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Fasconal P, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.