Prospect FEMODEN (FEMOVAN), draj.

Substanța activă: combinatii
Producator: Schering AG
Clasa ATC: [G03AA]: aparatul genito-urinar si hormonii sexuali >> hormonii sexuali si modulatorii sistemului genital >> contraceptive hormonale sistemice >> progesteron si estrogeni combinatii fixe

Indicații FEMODEN (FEMOVAN), draj.:

Contraceptia orala.

Contraindicații:

Sarcina, tulburari grave hepatice, sindromul Dubin-Johnson si Rotor, tumori hepatice (existente sau in antecedente), procese tromboembolice (existente sau in antecedente), diabet zaharat (grav) cu modificari vasculare, carcinom mamar si uterin (chiar tratate), tulburari ale metabolismului lipidic, forme grave de hipertonie, herpes de sarcina (in antecedente), otoscleroza, cu o inrautatire a sa in cursul unei sarcini. Administrarea se va opri ime-diat in cazul aparitiei pentru prima data a unei dureri de cap de tip migrenos sau a cresterii frecventei unor cefalei deosebit de severe, modificari bruste de perceptie vizuala sau auditiva, simptome incipiente de tromboflebita sau tromboembolie, senzatie de durere sau greutate toracica, operatii planificate (cu 6 saptamani inainte), imobilizare (dupa accidente), instalarea unei hepatite mecanice, prurit generalizat, cresterea frecventei crizelor epileptice, cresterea marcata a tensiunii arteriale, sarcina. Nota: Inainte de inceperea tratamentului, se va face un examen medical riguros (inclusiv ginecologic). Controlul medical se va repeta la 6 luni. In cursul tratamentului se va evita fumatul.

Administrare FEMODEN (FEMOVAN), draj.:

Zilnic cate un drajeu (incepand cu prima zi a menstrei), timp de 21 zile, la aceeasi ora. La terminarea drajeurilor din folia respectiva (21 bucati) urmeaza o pauza de 7 zile, in cursul careia apare o sangerare corespunzatoare menstrei. Dupa cele 7 zile de pauza, incepe administrarea drajeurilor dintr-o noua folie cu 21 drajeuri de Femoden, indiferent daca sangerarea s-a terminat sau inca mai continua. Daca administrarea unui drajeu a fost uitata la ora stabilita, aceasta trebuie luata cel mai tarziu in cursul urmatoarelor 12 ore. Dupa 36 ore de la ultimul drajeu, siguranta contraceptiva nu mai este certa. Ca atare, este necesara introducerea suplimentara a altor metode contraceptive. Drajeurile de Femoden din folia inceputa se vor administra totusi in continuare pentru a se evita aparitia unei sangerari premature (fara a se mai lua insa si drajeurile uitate). Daca in mod exceptional in decursul celor 7 zile de pauza nu a aparut sangerarea asteptata, nu se va mai incepe un alt ciclu de administrare si va fi consultat un medic.

Acțiune:

Contraceptiv oral monofazic.

Reacții adverse ale FEMODEN (FEMOVAN), draj.:

Acestea includ: inhibarea ovulatiei, suprimarea dezvoltarii endometrului facandu-l impropriu nidarii si modificarea vascozitatii mucusului cervical care devine o bariera pentru ascensiunea spermatozoizilor.
Uneori tensiune mamara, greata, cefalee, s.a.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu FEMODEN (FEMOVAN), draj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul FEMODEN (FEMOVAN), draj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.