Prospect Magnerot 500 mg, cp

Substanța activă: magnezium oroticum
Producator: Worwag Pharma GmbH & Co. KG Germania
Clasa ATC: [A12CC]: tractul digestiv si metabolism >> substante minerale >> alte substante minerale >> magneziu si combinatii
Categoria: Protectoare cardiovasculare
Grupa farmaceutică: alte substante minerale, magnesium si combinatii, magnesii orotas

Indicații Magnerot 500 mg, cp:

Magnerot este indicat in profilaxia infarctului miocardic si necrozei miocardice, in tratamentul anginei pectorale, daca aceste afectiuni sunt determinate de carenta de magneziu, arteroscleroza, stenocardie, arterita si arteriolita, tulburari ale metabolismului lipidic, crampe musculare.

Contraindicații:

Magnerot nu trebuie utilizat daca exista hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa si la oricare dintre excipientii produsului. De asemenea, Magnerot nu trebuie utilizat daca functia renala este afectata sau in prezenta diatezei litiazice renale (calculi urinari alcatuiti din fosfat de calciu, magneziu, amoniu).

Administrare Magnerot 500 mg, cp:

Daca nu va este prescris altfel, administrarea, timp de o saptamana, a cate 2 comprimate Magnerot (1g orotat de magneziu dihidrat) de 3 ori pe zi, trebuie sa fie suficienta pentru refacerea depozitelor de magneziu. in continuare, trebuie administrate 2-3 comprimate Magnerot (1-1,5g orotat de magneziu dihidrat) pe zi, cu putin lichid. Durata tratamentului trebuie sa fie de cel putin 6 saptamani, insa Magnerot poate fi administrat si timp mai indelungat.

Compoziție Magnerot 500 mg, cp:

Un comprimat contine orotat de magneziu dihidrat 500 mg (echivalent a 2,7 mEq, 1,35 mmol sau 32,8 mg magneziu) si excipienti: dioxid de siliciu coloidal anhidru, croscarmeloza sodica, celuloza microcristalina, amidon de porumb, povidona K 30, lactoza monohidrat, ciclamat de sodiu, talc, stearat de magneziu.

Precauții:

Nu sunt necesare.

Reacții adverse ale Magnerot 500 mg, cp:

Administrarea unor doze mari poate cauza aparitia scaunelor moi sau a diareei, ce dispar dupa reducerea dozei zilnice administrate.

Supradozajul:

Daca functia renala este indemna, intoxicatiile cu magneziu apar foarte rar, iar in cazul administrarii Magnerot sunt putin probabile. in cazul producerii intoxicatiei cu magneziu s-au observat simptome centrale (greata, varsaturi, letargie, bloc vezical, constipatie, paralizie respiratorie) si cardiace (afectarea conducerii atrio-ventriculare si propagarii excitatiei ventriculare) precum si efecte asemanatoare curarizantelor asupra conducerii neuromusculare. Intoxicatia cu magneziu trebuie tratata prin administrare intravenoasa de calciu (100-200 mg Ca2+ timp de 5-10 minute). Hemodializa, dializa peritoneala si ventilatia mecanica pot fi, de asemenea, necesare.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Daca este utilizat concomitent cu produse ce contin fer, trebuie luat in considerare faptul ca magneziul poate afecta absorbtia de fer. in acest caz se indica respectarea unui interval de 2-3 ore intre administrarea de produse ce contin magneziu sau fer. Acelasi lucrul este valabil pentru administrarea concomitenta a tetraciclinelor si a florurii de sodiu.

Administrarea de Magnerot 500 mg, cp în sarcină / alaptare:

Utilizarea Magnerot in perioada de sarcina sau alaptare nu este contraindicata. Dimpotriva, administrarea de produse ce contin magneziu este indicata in aceaste perioade.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu 5 blistere PVC-PVdC/Al a cate 10 comprimate.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare .
A nu se lasa la indemana copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă magnezium oroticum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Magnerot 500 mg, cp(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Magnerot 500 mg, cp vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.