Prospect GLUTAMOLACTAT DE MAGNEZIU+VITAMINA B6, caps.

Substanța activă: combinatii
Producator: Sicomed
Clasa ATC: [A12CC]: tractul digestiv si metabolism >> substante minerale >> alte substante minerale >> magneziu si combinatii

Indicații GLUTAMOLACTAT DE MAGNEZIU+VITAMINA B6, caps.:

Spasmofilie, tetanie cronica, normocalcemica, tetanie idio-patica, tetanie latenta; la persoanele cu hiperexcitabilitate neuro-vegetativa, care prezinta cefalee, dureri precordiale, parestezii, tremuraturi, crampe si contractii musculare fasciculare, diskinezii biliare; la gravide, astenici si hiperemotivi cu deficit de magneziu; pentru compensarea pierderilor de magneziu in cursul tratamentelor cu cortizonice, digitalice, diuretice, extracte de tiroida; in poli-nevritele etilice; la bolnavii cu crize comitiale.

Contraindicații:

Insuficienta renala.

Administrare GLUTAMOLACTAT DE MAGNEZIU+VITAMINA B6, caps.:

Doza zilnica variaza intre 4 si 8 capsule pe zi. Preparatul se administreaza, de preferinta, inainte de masa. Dupa doua sraptamani de tratament este util sa se determine magneziemia pentru o eventuala crestere a dozei. Administrarea trebuie continuata pana la corectarea deficitului in magneziu, res-pectiv, pana la disparitia fenomenelor clinice consecutive.

Acțiune:

Magneziu, cation legat de numeroase procese enzimatice din organism poate fi diminuat prin eliminare excesiva (varsaturi, diaree) sau aport insuficient (malabsorbtie), determinand diferite manifestari clinice de hipomagneziemie care necesita completarea rezervelor de magneziu. Glutamolactatul de magneziu din compozitia preparatului se caracterizeaza printr-o buna absorbtie si o buna toleranta digestiva. Asocierea cu Vitamina B6 realizeaza o actiune sinergica. Administrarea unei caspule este echivalenta cu un aport de 0,025 g Mg++ si 0,062 g de piridoxina.

Compoziție GLUTAMOLACTAT DE MAGNEZIU+VITAMINA B6, caps.:

Capsule continand glutamolactat de magneziu: 0,3040 g; clorhidrat de piridoxina: 0,0625 g.

Reacții adverse ale GLUTAMOLACTAT DE MAGNEZIU+VITAMINA B6, caps.:

Rareori greata, care se amendeaza la suprimarea tratamentului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu GLUTAMOLACTAT DE MAGNEZIU+VITAMINA B6, caps.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul GLUTAMOLACTAT DE MAGNEZIU+VITAMINA B6, caps. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.