Prospect MAGNE-B6®, drajeuri

Substanța activă: combinatii
Producator: Sanofi ~ Synthelabo
Clasa ATC: [A12CC]: tractul digestiv si metabolism >> substante minerale >> alte substante minerale >> magneziu si combinatii

Indicații MAGNE-B6®, drajeuri:

Carentele de magneziu izolate sau asociate. In cazul carentei asociate de calciu, se recomanda tratarea deficitului de magneziu inaintea celui de calciu.

Contraindicații:

Absolute: Insuficienta renala grava (clearance-ul creatininei mai mic de 30 ml/min). Levodopa (vezi "Interactiuni"). Relative: Chinidina.

Administrare MAGNE-B6®, drajeuri:

Drajeuri ? rezervate adultilor si copiilor peste 6 ani: Adulti: 6 pana la 8 drajeuri pe zi. Copii peste 6 ani (20 kg): 10 ? 30 mg/kg/zi (0,4 ? 1,2 mmol/kg/zi) sau 4 pana la 6 drajeuri pe zi. Doza zilnica va fi divizata in 2 - 3 prize, administrate in timpul meselor cu un pahar mare cu apa. Tratamentul se va intrerupe la normalizarea magneziemiei. Solutie buvabila: Adulti: 3 fiole pe zi. Copii si sugari peste 10 kg (aproximativ 1 an): 10 ? 30 mg/kg/zi (0,4 ? 1,2 mmol/kg/zi), sau 1 pana la 3 fiole pe zi. Doza zilnica va fi divizata in 2 - 3 prize, administrate in timpul meselor, dupa diluare intr-o jumatate de pahar cu apa. Fiolele de Magne-B6 pot fi deschise fara pila. Pentru a deschide fiola, prindeti varful acesteia cu un servet si rupeti-l; intoarceti deasupra paharului si rupeti celalalt capat. Tratamentul se va intrerupe la normalizarea magneziemiei.

Compoziție MAGNE-B6®, drajeuri:

Drajeuri:
Magneziu lactat dihidratat 470 mg
Piridoxina clorhidrat (vitamina B6) 5 mg
Excipienti q.s. ad 1 drajeu
1 drajeu contine 48 mg Mg++ (1,97 mmoli)
Solutie buvabila:
Magneziu lactat dihidratat 186 mg
Magneziu pidolat 936 mg
Piridoxina clorhidrat (vitamina B6) 10 mg
Excipienti q.s. ad 10 ml
1 fiola contine 100 mg Mg++ (4,12 mmoli).

Precauții:

Pentru copiii sub 6 ani este adaptata solutia buvabila.
Sarcina si alaptare: Utilizarea magneziului in timpul sarcinii se va face numai in carentele de magneziu confirmate. Experienta clinica pe un numar de sarcini suficient de mare nu a relevat efecte mutagene sau feto-toxice ale magneziului. Datorita trecerii in laptele matern, se va evita utilizarea magneziului in timpul alaptarii.

Reacții adverse ale MAGNE-B6®, drajeuri:

Eventuale manifestari diareice sau dureri abdominale.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu MAGNE-B6®, drajeuri(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul MAGNE-B6®, drajeuri vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.