Prospect Mixtard 30 Penfill 300UI/3ml, susp. inj.

Substanța activă: insuline
Producator: Novo Nordisk Danemarca
Clasa ATC: [A10AD]: tractul digestiv si metabolism >> terapia antidiabetica >> insuline si alte preparate parenterale >> insuline si analogi actiune intermediara + actiune rapida
Categoria: Scaderea glicemiei

Indicații Mixtard 30 Penfill 300UI/3ml, susp. inj.:

Mixtard 30 Penfill 300UI/3ml este indicat in diabet zaharat.

Administrare Mixtard 30 Penfill 300UI/3ml, susp. inj.:

Urmati instructiunile primite de la medicul dvs privind tipul de insulina, doza si momentul injectarii si asigurati-va ca aveti tipul si concentratia de insulina prescrise. Nu schimbati doza sau preparatul de insulina decat la indicatia medicului.

Pentru a evita transmiterea unor boli, cartusele Penfill si NovoLet-urile se utilizeaza individual.
Urmati cu atentie instructiunile de folosire ale dispozitivelor de injectare tip NovoPen si instructiunile de utilizare a NovoLet-ului.

Pompele de insulina:
Datorita riscului precipitarii in unele catetere de pompa, suspensiile de insulina nu se recomanda a se folosi in pompele de insulina.

Acțiune:

Dupa injectarea subcutanata (valori aproximative): debut la o ora, efect maxim: intre 2-8 ore, durata actiunii 24 ore.

Compoziție Mixtard 30 Penfill 300UI/3ml, susp. inj.:

Mixtard 30 Penfill 300UI/3ml este o suspensie premixata de insulina biosintetica umana.

Gama Mixtard HM ofera mai multe combinatii ce contin 10-50% insulina solubila (insulina cu actiune rapida) si respectiv 90-50% insulina isophane (insulina cu actiune prelungita).

Precauții:

Daca luati prea multa insulina, pierdeti o masa, sau faceti efort fizic mai mult decat de obicei, poate apare o reactie la insulina (hipoglicemie).

Primele simptome ale unei reactii la insulina pot aparea brusc si includ: transpiratie rece, batai rapide ale inimii, nervozitate sau tremuraturi. Aceste simptome pot fi inlaturate daca luati imediat zahar sau un produs indulcit cu zahar.
Deci, purtati intotdeauna la dumneavoastra cateva bucatele de zahar sau dulciuri. Rudele si colegii dumneavoastra de munca apropiati trebuie sa stie ca sunteti diabetic si cum va pot ajuta daca aveti o reactie severa la insulina. Ei trebuie sa stie ca unei persoane inconstiente nu trebuie sa i se dea nimic de mancat sau de baut (deoarece este posibila innecarea), ci trebuie intoarsa pe o parte si solicitat imediat ajutor medical.

Revenirea din starea de inconstienta poate fi grabita prin injectarea de glucagon care poate fi administrat de catre o ruda sau un prieten care a fost instruit(a) sa-l foloseasca. Daca vi se injecteaza glucagon, trebuie deasemenea sa vi se dea zahar sau glucoza pe gura de indata ce v-ati recapatat constienta. In cazul unei supradoze de insulina, pe langa glucagon vi se poate administra glucoza intravenos de catre medicul dumneavoastra.

Consultati-va medicul daca ati avut reactii repetate la insulina, sau o reactie care a dus la inconstienta, deoarece poate fi necesara o modificare a dozei de insulina. Daca hipoglicemia severa nu este tratata, poate cauza afectiune cerebrala temporara sau permanenta si moarte.
Cetoacidoza diabetica este o stare in care zaharul din sange este de obicei foarte crescut. Aceasta este o afectiune foarte serioasa care poate aparea daca luati mai putina insulina decat aveti nevoie.

Aceasta se poate intampla datorita unui necesar de insulina crescut in timpul unei boli sau infectii, neglijarii dietei, omiterii dozelor de insulina sau injectarii unei doze mai mici de insulina decat cea prescrisa de medicul dumneavoastra. O cetoacidoza in curs de dezvoltare va fi evidentiata de testele de urina care arata mari cantitati de zahar si cetone.

Simptomele ca sete, cantitati mari de urina, pierderea apetitului, oboseala, piele uscata, si respiratie adanca si rapida apar in mod gradat, de obicei de-a lungul unei perioade de cateva ore sau zile. Daca recunoasteti aceste simptome, consultati-va imediat medicul. Daca aceste simptome nu sunt tratate, ele pot duce la coma diabetica si moarte.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Unele medicamente influenteaza necesarul de insulina.

Prezentare ambalaj:

Se prezinta sub forma de: Penfill-uri de 1,5 si 3 ml de 100 UI/ml si Mixtard NovoLet 3 ml de 100 UI/ml.

Mixtard 30 HM se prezinta sub forma de flacoane de 10 ml, de 40 si respectiv 100 UI/ml.
Cartusele de insulina HM Penfill 1,5 si respectiv 3 ml sunt fabricate special pentru a fi utilizate cu sistemele de injectare NovoPen, NovoPen II, NovoPen 1,5 si respectiv 3, impreuna cu acele NovoFine.
Alte medicamente cu substanța activă insuline:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Mixtard 30 Penfill 300UI/3ml, susp. inj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Mixtard 30 Penfill 300UI/3ml, susp. inj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.