Prospect NOVOTRACIN, compr.

Substanța activă: nitrendipinum
Clasa ATC: [C08CA]: sistem cardiovascular >> blocanti de calciu >> blocanti de calciu cu efecte preponderent vasculare >> dyhidropyridine derivati

Indicații NOVOTRACIN, compr.:

Hipertensiune arteriala.

Contraindicații:

- sarcina si alaptarea;
- insuficienta hepatica, renala si cardiaca grave.

Reacții adverse ale NOVOTRACIN, compr.:

Cefalee, eritem facial, senzatie de caldura.
Aceste efecte apar cu o probabilitate mai mare in timpul primelor saptamani de tratament, de regula disparand pe parcursul tratamentului.

Edemele gambelor apar ocazional si nu au cauze cardiace sau renale. In cazuri rare: greata, ameteala, senzatie de obseala, prurit, tahicardie, palpitatii.

In cazuri extrem de rare: ca si alte substante vasoactive poate produce dureri de tip anginos, la 15-30 min dupa administrare, cresteri izolate ale fosfatazei alcaline serice.
Alte medicamente cu substanța activă nitrendipinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu NOVOTRACIN, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul NOVOTRACIN, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.