Prospect Sertraline Torrent 100 mg, comprimate filmate

Substanța activă: sertralinum
Producator: Heumann Pharma GmbH&Co. Generica KG, Germania
Clasa ATC: [N06AB]: sistemul nervos >> psihoanaleptice >> antidepresive >> derivati biciclici

Indicații Sertraline Torrent 100 mg, comprimate filmate:

Sertraline Torrent face parte din grupa medicamentelor antidepresive (numite şi inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei, ISRS).
Sertraline Torrent este utilizat în tratamentul:
*Bolilor depresive (episoade depresive majore)
*Tulburărilor obsesiv-compulsive (gânduri obsesiv-compulsive şi acţiuni obsesiv-compulsive)
*Atacuri de panică cu sau fără agorafobie
*Reacţii psihologice după un eveniment de stres emoţional (sindrom de stres post-traumatic)
*Anxietate în relaţia cu alţi oameni (fobie socială)

Contraindicații:

Nu utilizaţi Sertraline Torrent
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la sertralină sau la oricare dintre celelalte componente ale
Sertraline Torrent;
- dacă luaţi medicamente care aparţin grupei inhibitorilor MAO, incluzând selegilină (pentru boala Parkinson) şi moclobemidă (pentru depresie);
- dacă luaţi medicamente care conţin pimozidă;
- dacă suferiţi de afectare hepatică severă.

Administrare Sertraline Torrent 100 mg, comprimate filmate:

Doza va fi determinată de către medicul dumneavoastră şi va fi stabilită doar pentru dumneavoastră.
Luaţi întotdeauna Sertraline Torrent exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, dacă nu sunteţi sigur.

Luaţi Sertraline Torrent comprimate filmate o dată pe zi, cu o cantitate suficientă de lichid. Puteţi să luaţi Sertraline Torrent comprimate filmate atât dimineaţa cât şi seara, indiferent de orarul meselor.

Depresie şi tulburări obsesiv-compulsive
Doza zilnică uzuală este de 50 mg sertralină, echivalent cu un comprimat filmat de Sertraline Torrent 50 mg. Pentru a evalua efectul, în majoritatea cazurilor este necesar un tratament de 2-4 săptămâni, uneori chiar mai mult. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră vă poate mări doza, cu câte 50 mg, la intervale de cel puţin o săptămână. Doza maximă zilnică este 200 mg.
În depresie, tratamentul obişnuit durează 6 luni de la apariţia unei îmbunătăţiri.

Atacuri de panică, sindrom de stres post-traumatic, fobie socială
Doza zilnică uzuală este de 25 mg sertralină. După o săptămână, doza trebuie crescută la 50 mg pe zi.
Dacă este necesar, medicul dumneavoastră vă poate mări doza cu 50 mg, la intervale de cel puţin o săptămână. Doza zilnică maximă este 200 mg.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Sertraline Torrent
Simptomele de supradozaj pot include: somnolenţă, greaţă şi vărsături, bătăi rapide ale inimii, tremor, anxietate şi ameţeală.
Dacă apar aceste simptome, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi Sertraline Torrent
Continuaţi să luaţi doza recomandată, conform orarului obişnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aţi uitat să luaţi mai mult de o doză, trebuie să vă adresaţi medicului.

Dacă încetaţi să utilizaţi Sertraline Torrent
Trebuie să încetaţi tratamentul cu Sertraline Torrent numai atunci când vă spune medicul dumneavoastră. De obicei, medicul vă va sfătui să reduceţi doza treptat, pe durata a mai multe săptămâni. Dacă încetaţi tratamentul cu Sertraline Torrent şi, în special, dacă acest lucru se întâmplă dintr-o dată, există riscul unui sindrom de întrerupere.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Sertraline Torrent 100 mg, comprimate filmate:

Substanţa activă este sertralina.
Sertraline Torrent 100 mg, comprimate filmate: fiecare comprimat filmat conţine sertralină 100 mg, sub formă de clorhidrat de sertralină.

Celelalte componente sunt:
Nucleu - celuloză microcristalină, amidonglicolat de sodiu tip A, hidrogenofosfat de calciu dihidrat, hidroxipropilceluloză, polisorbat 80, stearat de magneziu Film-hipromeloză, propilenglicol, dioxid de titan (E 171)

Precauții:

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Sertraline Torrent
- dacă aţi terminat recent tratamentul cu medicamente care aparţin grupei inhibitorilor MAO (de exemplu, cele pentru tratamentul depresiei). Trebuie să aşteptaţi cel puţin 14 zile înainte de a începe să luaţi sertralină. Pentru unii inhibitori MAO, cum este moclobemidă, timpul de
aşteptare este de 24 ore. Acest lucru se aplică doar dacă medicul dumneavoastră nu vă prescrie altfel. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a trece de la tratamentul cu alt medicament antidepresiv la tratamentul cu sertralină. Trebuie să treacă cel puţin două săptămâni
între întreruperea administrării Sertraline Torrent şi iniţierea terapiei cu oricare inhibitor MAO.
- dacă sunteţi trataţi cu electroşocuri (terapie electroconvulsivantă)
- dacă luaţi medicamente asociate cu un risc crescut de sângerare, de exemplu medicamente care fluidizează sângele (anticoagulante), unele medicamente utilizate pentru tratarea tulburărilor mentale (antipsihotice atipice, fenotiazine şi majoritatea antidepresivelor triciclice),
medicamente pentru tratarea durerii şi inflamaţiei (AINS) şi acid acetilsalicilic.
- dacă aţi avut anxietate, nelinişte sau incapacitatea de a sta aşezat sau de a rămâne liniştit. În aceste cazuri, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră.

Gânduri de sinucidere şi agravarea stării dumneavoastră de depresie sau de anxietate
Depresia şi/sau tulburările de anxietate de care suferiţi vă pot provoca uneori idei de auto-vătămare sau sinucidere. Acestea se pot accentua la începerea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece acţiunea tuturor acestor medicamente se produce în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni şi câteodată şi mai mult. Sunteţi mai înclinat spre astfel de idei:
- Dacă aţi avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare.
- Dacă sunteţi de vârstă adultă tânără. Informaţia rezultată din studiile clinice arată existenţa unui risc crescut de comportament suicidar la adulţii în vârstă de mai puţin de 25 de ani, care suferă de o afecţiune psihică şi au urmat un tratament cu un antidepresiv.
În cazul în care aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, indiferent de moment, contactaţi-vă imediat medicul sau adresaţi-vă fără întârziere unui spital.
Poate fi util să vă adresaţi unei rude sau unui prieten apropiat, căruia să-i spuneţi că vă simţiţi deprimat sau că suferiţi de o tulburare de anxietate şi pe care să-1 rugaţi să citească acest prospect. În acelaşi timp, puteţi ruga persoana respectivă să vă spună dacă nu consideră că starea dumneavoastră de depresie sau anxietate s-a agravat sau dacă o îngrijorează vreo modificare apărută în dumneavoastră.

Înainte să luaţi Sertraline Torrent, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi sau aţi avut vreodată oricare din următoarele tulburări
• Tulburare afectivă bipolară (episod maniacal)
Dacă suferiţi de un episod maniacal, vă rugăm să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră.
Este posibil să fie necesar să opriţi administrarea Sertraline Torrent.
• Epilepsie
Dacă aţi suferit o criză convulsivă, vă rugăm să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră. Este posibil să fie necesar să opriţi administrarea Sertraline Torrent.
• Diabet zaharat
Sertraline Torrent poate afecta controlul zahărului din sângele dumneavoastră realizat de către insulină şi/sau comprimate antidiabetice. Poate fi necesară ajustarea dozei acestor medicamente.
• Risc crescut de sângerare
• Schizofrenie
• Insuficienţă hepatică
Este posibil ca medicul să vă modifice doza.

Sindromul serotoninergic
Trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi temperatura corporală mare, rigiditate/crampe musculare sau dacă începeţi să vă simţiţi confuz, iritabil sau foarte agitat. Aceste manifestări pot fi semne ale aşa numitului sindrom serotoninergic. Acest sindrom apare numai rareori; totuşi, acesta poate pune viaţa în pericol. Este posibil să fie necesar să opriţi administrarea Sertraline Torrent.

Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani
În mod normal, Sertraline Torrent nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. Până în prezent, la copiii şi adolescenţii cu vârsta sub 18 ani, nu au fost studiate efectele pe termen lung asupra creşterii, maturării, dezvoltării percepţiei, gândirii şi comportamentului. Totuşi, medicul poate prescrie Sertraline Torrent unui pacient cu vârsta sub 18 ani, dacă el/ea decide că acest medicament este în interesul pacientului.
Trebuie să ştiţi, de asemenea, că pacienţii cu vârsta sub 18 ani prezintă un risc crescut de reacţii adverse cum sunt încercările de suicid, gânduri de suicid şi ostilitate (în special, agresiune, comportament opoziţional şi furie), dacă utilizează medicamente care aparţin acestui grup.
Dacă medicul dumneavoastră a prescris Sertraline Torrent unui pacient copil sau adolescent şi vreţi să vorbiţi despre acest lucru, mergeţi din nou la medic. Trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă oricare din simptomele menţionate mai sus apar sau se înrăutăţesc în timpul în care acest pacient copil sau adolescent ia Sertraline Torrent.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Sertralina poate reduce, în cazuri individuale, capacitatea de a reacţiona şi poate produce ameţeală sau oboseală. Acest lucru poate afecta capacitatea dumneavoastră de a reacţiona atât de mult, chiar şi atunci când este folosită corect, încât să fie afectată capacitatea de a conduce vehicule, de a folosi utilaje sau de a lucra într-o poziţie fără bază de susţinere. Prin urmare, trebuie să aveţi grijă până când veţi şti cum reacţionaţi la medicament.

Reacții adverse ale Sertraline Torrent 100 mg, comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, Sertraline Torrent poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În evaluarea reacţiilor adverse sunt utilizate următoarele frecvenţe:
Mai puţin frecvente
La mai mult de 1 din 10 pacienţi trataţi
La mai puţin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 pacienţi trataţi
La mai puţin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 pacienţi trataţi
La mai puţin de 1 din 1000, dar la mai mult de 1 din 10000 pacienţi trataţi
La mai puţin de 1 din 10000 pacienţi trataţi, cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

Reacţii adverse semnificative şi semne pe care trebuie să le urmăriţi

Rare:
Reacţii severe de hipersensibilitate (reacţii anafilactice)
Simptome: greaţă, probleme de circulaţie a sângelui, senzaţie de greaţă sau vărsături, gură uscată, senzaţie de arsuri la nivelul limbii, tulburări de vedere, scurtarea bruscă a respiraţiei şi afectarea concentrării. Sunt, de asemenea, posibile reacţii pe piele, mâncărime şi plăci urticariene. În cazuri severe, poate să apară şoc circulator, cu insuficienţe de organ şi chiar cu insuficienţă circulatorie letală.

Umflare a pielii (edem angioneurotic)
Simptome: umflarea pielii, care apare cel mai mult la pleoape, buze, bărbie, obraji sau organe genitale.
Dacă sunt afectate căile respiratorii (în special, laringele) pot să apară dificultăţi de respiraţie care pot să pună viaţa în pericol şi care necesită tratament imediat.

Sindrom Stevens-Johnson
Simptome: febră mare, deteriorare severă a stării generale de sănătate, erupţie trecătoare cu băşici pe piele, afectând în primul rând mucoasele. Pot să apară băşici dureroase la nivelul gurii, gâtului sau zonei genitale. Conjunctivita este, de asemenea, posibilă, necesitând tratament oftalmologic (al ochilor).

Descuamare severă a pielii (sindromul Lyell)
Simptome: băşicarea/descuamarea stratului exterior al pielii (sindromul pielii arse).

Descompunere a ţesutului cutanat (gangrenă)

Sindromul serotoninergic
Simptome: nelinişte, confuzie, transpiraţie puternică, diaree, febră, tensiune arterială crescută, rigiditate şi palpitaţii ale inimii. Pot să apară situaţii care să vă pună viaţa în pericol.
Vă rugăm să luaţi în considerare atenţionările de la subpunctul "Aveţi grijă deosebită când luaţi Sertraline Torrent" menţionat la punctul 2: "ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI SERTRALINE TORRENT".

Gânduri de suicid/comportament de auto-vătămare
Vă rugăm să luaţi în considerare atenţionările de la subpunctul "Aveţi grijă deosebită când luaţi Sertraline Torrent" menţionat la punctul 2: "ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI SERTRALINE TORRENT".

Sindrom de secreţie inadecvată de hormon antidiuretic (SIADH)
Simptome: dureri de cap, iritabilitate crescută sau apatie, greaţă, vărsături, confuzie până la delir, afectarea conştienţei până la comă. Pot să apară slăbiciune musculară, crampe şi convulsii epileptice.
În unele cazuri, reflexele sunt slabe sau crescute.

Dacă aveţi oricare din reacţiile adverse menţionate mai sus, opriţi administrarea de Sertraline Torrent şi adresaţi-vă imediat unui medic.

Alte reacţii adverse posibile
Foarte frecvente
Greaţă, diaree/scaune moi, gură uscată, tremor, ameţeală, insomnie, somnolenţă, anorexie, tulburări sexuale (în principal, ejaculare întârziată la bărbaţi).

Frecvente
Tulburări digestive, dureri de cap, transpiraţie abundentă, slăbiciune, oboseală, bufeuri, erupţie trecătoare pe piele, dureri în piept, conştientizarea bătăilor inimii (palpitaţii), constipaţie, dureri abdominale, vărsături, ţiuit în urechi (tinitus), tulburări de mişcare (de exemplu mişcări anormale, tensiune musculară crescută, scrâşnirea dinţilor, tulburări de mers), senzaţii anormale, sensibilitate diminuată la stimuli tactili, căscat, agitaţie, anxietate, tulburări menstruale, tulburări de vedere.

Mai puţin frecvente
Stare generală de rău, creştere în greutate, pierdere în greutate, febră, mici hemoragii ale pielii şi ale mucoaselor, tendinţă la sângerare (cum sunt sângerări din nas, hemoragii gastro-intestinale sau sânge în urină), mâncărime, căderea în exces a părului, eritem polimorf (un tip de reacţie pe piele, cu înroşire şi erupţie trecătoare), tulburări severe ale ficatului (incluzând hepatită, icter şi insuficienţă hepatică),
valori crescute ale testelor hepatice, umflare datorată retenţiei de lichid (edem)-de exemplu în jurul ochilor, tensiune arterială crescută, stare de inconştienţă, puls mare, creşterea poftei de mâncare, inflamarea pancreasului, pupile dilatate, migrenă, euforie, simptome depresive, halucinaţii, hiperreactivitate mentală şi fizică (manie), hiperreactivitate patologică, dureri articulare, pierderi involuntare de urină.

Rare
Reacţii alergice, alergie, reducerea numărului de celule albe şi plachete din sânge, mărirea sânilor la bărbaţi, scurgere spontană de lapte din sân (galactoree), tulburări ale tiroidei, iritare a pielii la lumina puternică a soarelui, urticarie, erecţie dureroasă prelungită, crampe musculare involuntare, comă, convulsii, instinct sexual diminuat (la femei şi bărbaţi), coşmaruri, agresivitate, psihoză, bronhospasm,
reducerea valorii concentraţiei sodiului din sânge, valori crescute ale concentraţiei colesterolului din sânge, umflături la nivelul feţei, retenţie de urină, incapacitatea de a sta aşezat sau de a rămâne liniştit (acatizie/nelinişte psihomotorie).

Frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile):
Gânduri de sinucidere sau de auto-vătămare

Simptome care pot să apară la întreruperea tratamentului
Anumite reacţii adverse apar frecvent atunci când tratamentul cu Sertraline Torrent este întrerupt (aşa numitele manifestări de întrerupere). Riscul este crescut dacă sertralina a fost luată pe o perioadă mai mare de timp, a fost urmat tratament cu o doză mai mare sau dacă doza este redusă prea rapid. În majoritatea cazurilor, aceste simptome dispar în două săptămâni.
Atunci când încetaţi să luaţi tratamentul cu sertralină, medicul vă poate sfătui să reduceţi gradat doza.
Dacă doza nu este redusă gradat, riscul manifestărilor de întrerupere este mai mare.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă observaţi reacţii adverse severe după încetarea tratamentului. Este posibil ca medicul să vă ceară să începeţi să luaţi din nou comprimatele şi apoi să întrerupeţi tratamentul mult mai lent.
Dacă aveţi manifestări de întrerupere, aceasta nu înseamnă că sunteţi dependent sau că nu veţi reuşi să întrerupeţi complet utilizarea sertralinei.

Manifestări de întrerupere
Vertij (senzaţii de ameţeală, probleme de echilibru), senzaţii anormale, cum sunt furnicăturile (senzaţia că pe piele merg insecte), senzaţii de arsuri şi senzaţii mai puţin obişnuite de şoc electric (incluzând astfel de senzaţii anormale la nivelul capului), tulburări de somn (cu vise puternice, coşmar şi insomnie), sentimente de anxietate, dureri de cap, greaţă, transpiraţie (incluzând transpiraţie noaptea), excitaţie, tremor, confuzie (senzaţie de a fi confuz sau dezorientat), instabilitate emoţională, tulburări vizuale, palpitaţii, diaree, iritabilitate.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte
medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Următoarele medicamente pot influenţa sau efectul lor poate fi influenţat de tratamentul cu Sertraline Torrent:
- inhibitorii MAO (pentru depresie sau boala Parkinson) nu trebuie să fie utilizaţi cu Sertraline Torrent deoarece pot să apară reacţii grave sau chiar deces (sindromul serotoninergic).
- pimozida (pentru sindromul Tourette) nu trebuie utilizată cu Sertraline Torrent.
- triptofan, fenfluramină, dextrometorfan, petidină, tramadol şi alte ISRS: administrarea concomitentă a Sertraline Torrent cu aceste medicamente trebuie să se facă numai cu precauţie deosebită şi, dacă este posibil, să fie evitată, datorită riscului de sindrom serotoninergic
- diazepam (un sedativ)
- tolbutamidă (pentru diabet zaharat)
- cimetidină (pentru arsuri în capul pieptului şi ulcer)
- warfarină (un medicament pentru fluidificarea sângelui)
- medicamente pentru durere şi inflamaţie (AINS) sau acid acetilsalicilic
- fenazonă (pentru durere)
- litiu (pentru boala maniaco-depresivă)
- diuretice (comprimate pentru eliminarea apei)
- fenitoină (pentru epilepsie). Deoarece sertralina poate influenţa concentraţiile din sânge ale acestui medicament, este posibil ca medicul să iniţieze cu atenţie deosebită tratamentul cu fenitoină sau să ajusteze corespunzător doza de fenitoină. Fenitoina poate reduce concentraţiile de sertralină din sânge.
- sumatriptan şi alţi triptani (pentru migrenă)
- medicamente din plante care conţin sunătoare- St. John"™s Wort (Hypericum perforatum).

Utilizarea Sertraline Torrent cu alimente şi băuturi
În timpul tratamentului cu Sertraline Torrent nu este recomandat consumul de alcool etilic.
Sertraline Torrent poate fi luat cu sau fără alimente.

Administrarea de Sertraline Torrent 100 mg, comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Sarcină
Există doar o experienţă limitată în ceea ce priveşte utilizarea sertralinei în timpul sarcinii.
Beneficiile tratamentului în timpul sarcinii trebuie atent comparate cu posibilele riscuri pentru copilul nenăscut.
Nu luaţi Sertraline Torrent dacă sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă. Puteţi să luaţi Sertraline Torrent doar dacă acest lucru v-a fost indicat în mod special de către medicul dumneavoastră.
Nu trebuie să întrerupeţi brusc tratamentul cu Sertraline Torrent. Dacă luaţi Sertraline Torrent în ultimele trei luni de sarcină, spuneţi-i medicului dumneavoastră despre acest lucru, deoarece este posibil ca, după naştere, copilul dumneavoastră să prezinte unele simptome. Aceste simptome apar, de obicei, în primele 24 ore după naşterea copilului şi includ incapacitatea de a dormi sau de a se alimenta corespunzător, probleme de respiraţie, piele vânătă, piele care devine prea fierbinte sau prea rece, stare de rău, plâns mult, muşchi rigizi sau moi, letargie, tremor, excitaţie nervoasă sau convulsii.
Dacă la naştere copilul dumneavoastră are oricare din aceste simptome, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, care va fi în măsură să vă sfătuiască.

Alăptare
Sertralina trece în laptele matern în cantităţi mici. Există riscul unui efect asupra copilului. Dacă luaţi Sertraline Torrent spuneţi despre acest lucru medicului dumneavoastră înainte să începeţi alăptarea la sân.

Prezentare ambalaj:

Comprimatele filmate sunt sub formă de capsule, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, cu o linie mediană pe una dintre feţe.

Sertraline Torrent 100 mg este disponibil în cutii cu blistere din PVC-PVDC/Al, care conţin 30 comprimate filmate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu luaţi Sertraline Torrent după data de expirare înscrisă pe blister şi cutie (după "EXP"). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă sertralinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Sertraline Torrent 100 mg, comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Sertraline Torrent 100 mg, comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.