Prospect Sylvina 150 micrograme/30 micrograme comprimate filmate

Substanța activă: combinatii
Producator: Laboratorios León Farma, Spania
Clasa ATC: [G03AA]: aparatul genito-urinar si hormonii sexuali >> hormonii sexuali si modulatorii sistemului genital >> contraceptive hormonale sistemice >> progesteron si estrogeni combinatii fixe
Informaţii generale
Înainte de a putea începe să luaţi Sylvina, medicul dumneavoastră vă va pune câteva întrebări despre istoricul dumneavoastră de sănătate personală şi cea a rudelor apropiate. De asemenea, medicul vă va măsura tensiunea arterială, şi în funcţie de situaţia dumneavoastră personală, poate efectua alte teste.

În acest prospect sunt descrise numeroase situaţii în care ar trebui să întrerupeţi administrarea Sylvina, sau în care eficacitatea Sylvina poate fi scăzută. În astfel de situaţii nu ar trebui să aveţi contact sexual sau ar trebui să utilizaţi metode contraceptive nehormonale suplimentare, de exemplu să utilizaţi prezervativul sau o altă metodă contraceptivă de barieră.

Nu utilizaţi metoda calendarului sau temperatura bazală. Aceste metode pot fi nesigure, deoarece Sylvina modifică temperatura bazală şi mucusul cervical care apare în timpul perioadei de sângerare menstruală.

Ca toate contraceptivele, Sylvina, nu protejează împotriva infecţiei HIV (SIDA) sau a altor boli cu transmitere sexuală.

Indicații Sylvina 150 micrograme/30 micrograme comprimate filmate:

• Sylvina este un comprimat contraceptiv şi este utilizat pentru prevenirea sarcinii.
• Fiecare comprimat conţine o cantitate mică din doi hormoni feminini diferiţi denumiţi levonorgestrel şi etinilestradiol.
• Comprimatele contraceptive care conţin doi hormoni sunt denumite comprimate “contraceptive orale combinate”.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Sylvina
• dacă aveţi (sau aţi avut vreodată), un cheag de sânge (tromboză) într-un vas de sânge de la picior, plămâni (embolie) sau alte organe
• dacă aveţi (sau aţi avut vreodată) un atac de cord sau accident vascular cerebral
• dacă aveţi (sau aţi avut vreodată), o boală care poate fi un predictor al unui atac de cord (de exemplu, angină pectorală, care determină durere severă în piept) sau a unui accident vascular cerebral (de exemplu, un accident vascular cerebral tranzitor uşor fără efecte reziduale)
• dacă aveţi un factor de risc cheaguri de sânge în artere.
Aceasta se aplică pentru următoarele boli:
- dacă aveţi diabet zaharat cu vasele de sânge deteriorate
- tensiune arterială foarte mare
- nivel foarte crescut de grăsimi în sânge (colesterol sau trigliceride)
• dacă aveţi o tulburare de coagulare a sângelui (de exemplu, deficit de proteina C)
• dacă aveţi (sau aţi avut vreodată), o boală de ficat şi funcţia ficatului nu este încă normală
• dacă aveţi (sau aţi avut vreodată) o tumoră la ficat
• dacă aveţi (sau aţi avut vreodată), sau dacă sunteţi suspectate de cancer de sân sau cancer al organelor genitale
• dacă aveţi sângerări vaginale inexplicabile
• dacă aveţi (aţi avut) o anumită formă de migrenă (cu aşa-numitele simptome neurologice focale)
• dacă sunteţi alergică la etinilestradiol, levonorgestrel sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

O reacţie alergică poate cauza mâncărime, erupţie pe piele sau umflături.

Administrare Sylvina 150 micrograme/30 micrograme comprimate filmate:

Luaţi întotdeauna Sylvina exact aşa cum v-a spus medicul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Reamintiți-vă să luați Sylvina exact așa cum v-a fost prescris, deoarece dacă nu luați unele comprimate, acest lucru poate reduce eficacitatea medicamentului.
Cum și când trebuie utilizat Sylvina:
O folie conţine 21 comprimate.
Luaţi un comprimat de Sylvina în fiecare zi, dacă este necesar, cu o cantitate mică de apă. Puteţi să luaţi comprimatele cu sau fără alimente, dar trebuie să luaţi comprimatele în fiecare zi aproximativ la aceeaşi oră.

Pe blister, fiecare comprimat este marcat cu ziua din săptămână în care trebuie administrat. Dacă, de exemplu, veţi începe într-o zi de miercuri, luaţi un comprimat cu MI lângă el. Urmaţi direcţia săgeţii pe banda până când toate cele 21 comprimate au fost luate. În următoarele 7 zile nu veţi mai utiliza comprimate. În decursul acestor 7 zile de pauză trebuie să apară menstruaţia (sângerare de întrerupere). De obicei, aceasta va apare după 2 – 3 zile de la administrarea ultimului comprimat.

Începeţi următorul blister în a 8-a zi după ultimul comprimat de Sylvina (după 7 zile de pauză), chiar dacă menstruaţia continuă. Aceasta înseamnă că veţi începe întotdeauna un blister nou în aceeaşi zi a săptămânii şi, de asemenea, că sângerarea de întrerupere va apare aproximativ în aceeaşi zi, în fiecare lună.
Dacă utilizaţi Sylvina în acest fel, sunteţi, de asemenea, protejată împotriva sarcinii în timpul celor 7 zile când nu luaţi comprimate.

Când puteți începe să luați Sylvina
• În cazul în care nu aţi utilizat contracepţie hormonală în ultima lună Administrarea comprimatelor Sylvina trebuie să înceapă în prima zi a ciclului (adică în prima zi a sângerării menstruale). Dacă începeţi să luaţi Sylvina în prima zi a ciclului menstrual sunteţi imediat protejată împotriva unei sarcini. Puteţi începe, de asemenea, şi în zilele 2-5, însă, în acest caz, asiguraţi-vă că folosiţi o metodă contraceptivă suplimentară (de exemplu, un prezervativ) pentru primele 7 zile.
• Trecerea de la un contraceptiv hormonal oral sau contraceptiv oral combinat, inel vaginal sau plasture transdermic Puteţi începe administrarea Sylvina după ce aţi utilizat ultimul comprimat din blisterul actual (ultimul comprimat ce conţine substanţă activă) din comprimatele luate anterior, sau cel târziu în ultima zi a intervalului de pauză. În cazul în care utilizaţi ca metoda contraceptivă inel vaginal sau plasture urmaţi sfatul medicului dumneavoastră.
• Când se trece de la o metodă doar cu progesteron (comprimate numai cu progestativ, soluţie injectabilă, implant sau dispozitiv intrauterin (DIU) cu eliberare de progestativ) Puteţi trece de la o metodă doar cu progesteron (de la un implant sau de la DIU din ziua în care laţi scos, de la soluţie injectabilă în ziua în care trebuia să faceţi următoarea injecţie), dar în toate aceste cazuri trebuie să utilizaţi măsuri de protecţie suplimentare (de exemplu, un prezervativ) pentru primele 7 zile de utilizare a comprimatelor, dacă aveţi contact sexual.
• După un avort Urmaţi sfatul medicului dumneavoastră.
• După ce aţi născut După ce aţi născut puteţi să începeţi să luaţi Sylvina după 21 până la 28 de zile. Dacă începeți mai târziu de 28 de zile, trebuie să utilizaţi o metodă suplimentară (de exemplu, un prezervativ) în primele 7 zile după începerea utilizării Sylvina. Dacă după ce aţi născut aţi avut ciclu menstrual înainte de a începe să luaţi Sylvina (din nou), trebuie să vă asiguraţi că nu sunteţi gravidă sau trebuie să aşteptaţi până la următorul ciclu menstrual înainte de a lua acest medicament.
• În timpul alăptării Dacă alăptaţi şi doriţi să luaţi Sylvina (din nou) după ce aţi născut citiţi pct. “Sarcina şi alăptarea“.
Întrebați medicul cum să procedați dacă nu știți sigur când să începeţi să luați Sylvina.
Dacă aţi luat mai mult Sylvina decât trebuie Nu există raportări legate de apariția vreunor efecte grave dacă luați prea multe comprimate Sylvina. Dacă aţi administrat mai multe comprimate odată puteţi prezenta greaţă sau vărsături. Fetele tinere pot să aibă sângerări vaginale. Dacă aţi luat prea multe comprimate de Sylvina sau constataţi că un copil a înghiţit Sylvina, adresaţivă medicului sau farmacistului pentru sfaturi.
Dacă uitaţi să luaţi Sylvina
• Dacă aţi întârziat mai puţin de 12 ore, eficacitatea Sylvina se păstrează. Utilizaţi comprimatul imediat ce vă amintiţi şi administraţi următorul comprimat la ora obişnuită (chiar dacă aceasta înseamnă că veți lua două comprimate în aceeași zi). În acest caz nu este necesar să utilizați nicio metodă contraceptivă suplimentară.
• Dacă aţi întârziat mai mult de 12 ore, eficacitatea Sylvina poate fi redusă. Cu cât aţi uitat să utilizaţi mai multe comprimate consecutiv, cu atât riscul de reducere a efectului contraceptiv este mai mare.
• Există îndeosebi un risc crescut de a rămâne gravidă dacă uitaţi să utilizaţi comprimatele de la începutul sau de la sfârşitul blisterului.
Urmați instrucțiunile de mai jos dacă ați uitat să luați un comprimat:
• Dacă ați uitat mai mult de un comprimat din această folie Adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
• Dacă ați uitat un comprimat în săptămâna 1 Administraţi comprimatul omis imediat ce v-aţi amintit chiar dacă aceasta înseamnă să administraţi două comprimate odată. Continuaţi cu celelalte la ora obişnuită. În următoarele 7 zile utilizaţi metode contraceptive suplimentare, metode de barieră, de exemplu un prezervativ. Dacă aţi avut contact sexual în săptămâna dinaintea omiterii administrării comprimatului, există posibilitatea să fiţi gravidă. În acest caz, contactaţi medicul dumneavoastră.
• Dacă ați uitat un comprimat în săptămâna 2 Administraţi comprimatul omis imediat ce v-aţi amintit, chiar dacă aceasta înseamnă să administraţi două comprimate odată. Continuaţi cu celelalte la ora obişnuită. Eficacitatea contraceptivului se menţine şi nu sunt necesare metode contraceptive suplimentare.
• Dacă ați uitat un comprimat în săptămâna 3 Puteţi alege una dintre următoarele opţiuni:
1. Administraţi comprimatul omis imediat ce v-aţi amintit, chiar dacă aceasta înseamnă să administraţi două comprimate odată. Continuaţi cu celelalte la ora obişnuită. Începeţi următorul blister imediat ce aţi terminat blisterul curent, fără pauză între blistere.
Nu veţi prezenta sângerarea menstruală până la sfârşitul celui de-al doilea blister, dar puteţi avea mici pete sau sângerări neregulate în zilele în care administraţi comprimatele.
2. De asemenea, puteți să nu mai luați comprimatele din folia respectivă și să începeți imediat perioada de pauză de 7 zile. (numărând şi ziua când aţi omis administrarea comprimatului). Dacă doriţi să începeţi un blister nou în ziua de start fixată, lăsaţi perioada de pauză mai mică de 7 zile.
Dacă aţi urmat una dintre cele două recomandări, veţi rămâne protejată împotriva unei sarcini.
• Dacă aţi omis să administraţi un comprimat şi nu aţi avut sângerare menstruală în prima perioadă de pauză, puteţi fi gravidă. Adresaţi-vă medicului înainte de a începe un nou blister.
Mai mult de un comprimat omis într-un blister Adresaţi-vă medicului dumneavoastră
Aţi avut contact sexual în săptămâna precedentă omiterii administrării comprimatului
Săptămâna 1
• administraţi comprimatul omis·
• folosiţi metode contraceptive suplimentare următoarele 7 zile · • terminaţi blisterul
Da
Nu
• administraţi comprimatul omis · • terminaţi blisterul
Săptămâna 2
• administraţi comprimatul omis
• terminaţi blisterul
• nu mai faceţi pauza de 7 zile
• începeţi blisterul următor
• întrerupeţi administrarea din blisterul actual
• luaţi pauza de 7 zile (nu mai mult de 7 zile incluzând şi comprimatele omise)
• continuaţi cu blisterul următor
Sau Săptămâna 3
Doar un comprimat omis (mai mult de 12 ore)

Ce trebuie să faceţi în caz de vărsături sau diaree severă
Dacă vărsăturile au apărut la 3 sau 4 ore după ce aţi administrat comprimatul este posibil ca substanţele active să nu fie absorbite complet. Situaţia este similară cu a omite uita să luaţi un comprimat.

După vărsături sau diaree, trebuie să luaţi un comprimat dintr-un blister de rezervă, cât mai curând posibil. Dacă este posibil acesta trebuie luat în 12 ore de când trebuia să luaţi normal, comprimatul. Dacă nu este posibil sau au trecut 12 ore, trebuie să urmaţi sfaturile de la pct. “Dacă aţi uitat să luaţi Sylvina”.

Întârzierea ciclului menstrual: ce trebuie să ştiţi
Chiar dacă nu este recomandat, puteţi să amânaţi apariţia sângerării menstruale dacă începeţi cu un nou blister Sylvina (şi să îl terminaţi), în loc să aveţi perioada de pauză. Puteţi avea o sângerare uşoară sau o sângerare asemănătoare menstruaţiei în timp ce luaţi comprimatele din al doilea blister. Începeţi următorul blister după cele 7 zile de pauză.

Adresaţi-vă medicului pentru sfaturi înainte de a decide întârzierea ciclului menstrual.

Schimbarea primei zile a perioadei menstruale: ce trebuie să ştiţi
Dacă administraţi comprimatele conform recomandărilor veţi prezenta sângerarea menstruală în săptămâna fără comprimate. Dacă doriţi să schimbaţi ziua, scurtaţi perioada de pauză (niciodată nu o prelungiţi: 7 este maxim!). De exemplu, dacă sângerarea menstruală începe într-o zi de vineri şi dumneavoastră vreţi să înceapă marţi (trei zile mai devreme) trebuie să începeţi blisterul cu 3 zile mai devreme ca de obicei.

Dacă vreţi să scurtaţi foarte mult perioada de pauză (la 3 zile sau chiar mai puţin) se poate să nu mai prezentaţi deloc sângerare menstruală în această perioadă. Se poate întâmpla să prezentaţi sângerări neregulate sau pete în timpul utilizării următorului blister.

Dacă nu sunteţi sigură cum trebuie să procedaţi, contactaţi medicul pentru sfaturi.
Dacă doriţi să opriţi utilizarea Sylvina Puteţi înceta utilizarea Sylvina oricând doriţi. Dacă nu doriţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru a utiliza alte metode de control al sarcinii. Dacă doriţi să rămâneţi gravidă, întrerupeţi administrarea Sylvina şi aşteptaţi pentru o perioadă înainte de a încerca să rămâneţi gravidă. Veţi fi în măsură să calculaţi data naşterii aşteptată, mai uşor.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Sylvina 150 micrograme/30 micrograme comprimate filmate:

• Substanţele active sunt: şi levonorgestrel şi etinilestradiol. Fiecare comprimat conţine 0,15 mg levonorgestrel şi 0,03 mg etinilestradiol.
• Celelalte componente sunt:
Nucleu: lactoză monohidrat, povidonă K30, crospovidonă tip A și stearat de magneziu.
Film: alcool polivinilic, dioxid de titan (E171), macrogol 3350, talc (E553b), oxid galben de fer (E172)

Precauții:

În unele situaţii trebuie să acordaţi o atenţie specială atunci când administraţi Sylvina sau orice alt contraceptiv hormonal combinat, iar medicul dumneavoastră ar trebui să efectueze controale periodice. Înainte de a începe să luați Sylvina, spuneţi medicului dumneavoastră dacă oricare dintre situaţiile următoare este valabilă în cazul dumneavoastră. Consultaţi medicul şi dacă apar oricare dintre condiţiile următoare sau se înrăutăţesc în timpul utilizării Sylvina:
• o rudă de gradul apropiată are sau a avut cancer de sân
• dacă aveţi o afecţiune a ficatului sau vezicii biliare
• dacă aveţi diabet zaharat
• suferiţi de depresie
• dacă aveţi boala Crohn sau colita ulceroasă (boli inflamatorii cronice ale intestinului)
• dacă aveţi sindrom hemolitic uremic (sau SHU, o tulburare de coagulare a sângelui cauzată de funcţionarea proastă a rinichilor)
• dacă aveţi o boală de sânge denumită siclemie
• dacă aveţi epilepsie
• dacă aveţi lupus eritematos sistemic (o boală a sistemului imunitar)
• dacă suferiți de o boală care a apărut prima dată în timpul sarcinii sau în timpul unei utilizări anterioare de hormoni sexuali (de exemplu pierderea auzului), o boală de sânge numită porfirie, erupții pe piele însoțite de bășici în timpul sarcinii (herpes gestațional), o boală a nervilor care cauzează mișcări bruște ale corpului (coree Sydenham);
• dacă aveţi sau aţi avut vreodată cloasmă (o decolorare a pielii, în special pe faţă sau gât, cunoscute ca „petele sarcinii”). În acest caz, evitaţi expunerea la soare sau la radiaţiile ultraviolete
• dacă aveţi angioedem ereditar, medicamentele care conţin estrogeni pot cauza înrăutăţirea simptomelor. Trebuie să vă adresaţi medicului imediat ce apar simptome ca inflamaţii ale feţei, umflarea limbii şi/sau a faringelui şi/sau dificultăţi la înghiţire sau urticarie alături de dificultăți de respiraţie. Înainte să luați Sylvina, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sylvina şi tromboza venoasă şi arterială Utilizarea contraceptivelor orale combinate la femei, inclusiv Sylvina, creşte riscul de a dezvolta un cheag de sânge (tromboză venoasă) comparativ cu femeile care nu iau comprimate contraceptive.

Riscul de tromboză venoasă creşte la utilizatoarele de contraceptive orale combinate:
• cu înaintarea în vârstă
• dacă sunteţi supraponderală
• dacă una dintre rudele apropiate a avut un cheag de sânge la picior, plămâni (embolie pulmonară) sau la alt organ la o vârstă fragedă
• dacă trebuie să suferiţi o operaţie chirurgicală, dacă aţi avut vreodată un accident grav sau aţi fost imobilizată pentru o perioadă lungă de timp. Este important să spuneţi medicului dumneavoastră în prealabil, că utilizaţi Sylvina, ca tratamentul să poată fi oprit.

Medicul dumneavoastră vă va spune când să începeţi din nou utilizarea Sylvina. Acest lucru se face de obicei în aproximativ două săptămâni după ce v-aţi recuperat

Şansele dumneavoastră de a avea un cheag de sânge sunt crescute în cazul în care luaţi aceste comprimate:
- Într-un an, din 100000 de femei care nu iau comprimate contraceptive şi nu sunt gravide, aproximativ 5-10 pot avea un cheag de sânge.
- Într-un an, din 100000 de femei care iau Sylvina, aproximativ 30-40 pot avea un cheag de sânge, numărul exact nu este cunoscut.
- Într-un an, din 100000 de femei care sunt gravide, în jur de 60 pot avea un cheag de sânge.

Un cheag de sânge din vene poate ajunge la plămâni şi poate bloca vasele de sânge (denumită embolie pulmonară). Formarea de cheaguri de sânge în vene poate fi letală în 1-2% din cazuri.

Nivelul de risc poate varia în funcţie de tipul de comprimate pe care le luaţi. Discutaţi cu medicul dumneavoastră opţiunile disponibile.
Utilizarea contraceptivelor orale combinate a fost asociată cu o creştere a riscului de a face un cheag de sânge în artere (tromboză arterială), de exemplu, în vasele de sânge ale inimii (atac de cord) sau creierului (accident vascular cerebral).

Riscul de tromboză arterială la utilizatoarele de contraceptive orale combinate creşte:
• dacă fumaţi, vă recomandăm să renunţaţi la fumat atunci când utilizaţi Sylvina, mai ales dacă aveţi vârsta peste 35 de ani;
• dacă aveţi un conţinut crescut de grăsimi în sânge (colesterol sau trigliceride);
• dacă sunteţi supraponderală
• în cazul în care una dintre rudele apropiate a avut un atac de cord sau accident vascular cerebral la o vârstă fragedă;
• dacă aveţi tensiune arterială crescută
• dacă aveţi migrenă;
• dacă aveţi probleme cu inima (o boală a valvelor inimii , o perturbare a ritmului inimii).

Opriţi administrarea Sylvina şi contactaţi imediat medicul dumneavoastră dacă observaţi semne posibile de tromboză, cum ar fi:
• dureri severe şi/sau umflarea unuia dintre picioare
• durere bruscă severă în piept care poate ajunge la braţul stâng
• dispnee bruscă
• tuse bruscă fără o cauză evidentă
• orice durere de cap neobişnuită, severă sau de lungă durată sau agravarea migrenei
• orbire parţială sau completă sau vedere dublă
• dificultate sau incapacitatea de a vorbi
• ameţeală sau leşin
• slăbiciune, senzaţii ciudate sau amorţeli în orice parte a corpului

Sylvina şi cancerul
Cancerul de sân a fost diagnosticat puţin mai frecvent la femeile care utilizează contraceptive orale, dar nu se ştie dacă acest lucru este cauzat de tratament. De exemplu, este posibil ca mai multe tumori să fie detectate la femeile care iau contraceptive orale combinate, deoarece acestea sunt examinate mai des de către medicul lor.
Apariţia de tumori de sân devine treptat mai mică după oprirea administrării contraceptivelor orale combinate. Este important să vă verificaţi regulat sânii dumneavoastră şi trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă simţiţi orice nodul (umflătură).

În cazuri rare, la femeile care utilizează contraceptive orale s-au raportat tumori hepatice maligne. Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi dureri abdominale puternice.

Sângerarea între ciclurile menstruale
În timpul primelor luni în care utilizaţi Sylvina, este posibil să aveţi sângerări neaşteptate (sângerare în afara săptămânii de pauză). Dacă această sângerare durează mai mult de câteva luni, sau în cazul în care începe după câteva luni, medicul trebuie să investigheze cauza.

Ce trebuie să faceţi în cazul în care nu apare sângerarea în săptămâna de pauză
Dacă aţi luat toate comprimatele corect, nu aţi avut vărsături sau diaree severă şi nu aţi luat orice alte medicamente, este foarte puţin probabil să fiţi gravidă. Daca sângerarea nu apare de două ori consecutiv, aţi putea fi gravidă. Contactaţi imediat medicul dumneavoastră. Nu începeţi blisterul următor până când nu sunteţi sigură că nu sunteţi gravidă.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu există informaţii care sugerează că utilizarea Sylvina afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Sylvina conţine lactoză
Acest medicament conţine lactoză. Dacă nu puteți tolera anumite categorii de glucide, contactați medicul înainte de a lua Sylvina.

Reacții adverse ale Sylvina 150 micrograme/30 micrograme comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Ceea ce urmează este o listă a reacţiilor adverse care au fost legate de utilizarea Sylvina:
Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
• greaţă
• durere abdominală
• creştere în greutate
• dureri de cap
• stări depresive
• modificarea stării de spirit
• sâni sensibili
• dureri la nivelul sânilor

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):
• vărsături
• diaree
• retenţie de lichide
• migrene
• scăderea libido-ului
• mărirea sânilor
• erupţii pe piele
• mâncărimi pe piele (urticarie)

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):
• intoleranță la lentilele de contact
• hipersensibilitate
• scădere în greutate
• libido crescut
• secreţii ale sânilor
• secreții vaginale
• un timp de inflamație a pielii însoțită de noduli inflamați, dureroși, înroșiți (eritem nodos)
• o afecțiune a pielii care se manifestă prin zone roșii, sub formă de țintă sau iritații (eritem polimorf)

Utilizarea de contraceptive orale a fost asociată cu:
− un risc crescut de formare de cheaguri la nivelul arterelor și venelor și de afecțiuni cauzate de un cheag care se desprinde, incluzând atac de cord, cheaguri pe vene sau cheaguri în plămâni.
− Risc crescut de modificări la suprafața colului uterin (neoplazie intraepitelială) și cancer de col uterin.
− Risc crescut de diagnostic de cancer la sân.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Sylvina împreună cu alte medicamente
Spuneţi întotdeauna medicului care v-a prescris Sylvina dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente din plante. De asemenea, spuneţi oricărui alt medic sau stomatologului care vă prescrie un alt medicament (sau farmacistului) că utilizaţi Sylvina.

Ei pot să vă spună dacă aveţi nevoie să luaţi măsuri contraceptive suplimentare (de exemplu prezervative), şi, dacă da, pentru cât timp.
Anumite medicamente pot împiedica Sylvina să acţioneze eficient în prevenirea sarcinii, sau pot cauza sângerări neaşteptate. Acestea includ o medicamente utilizate în tratamentul: o epilepsiei (de exemplu primidona, fenitoina, barbituricele, carbamazepina, oxcarbazepina), o tuberculozei (de exemplu rifampicina), o infecţiilor HIV (exemplu ritonavir, nevirapina) sau alte infecţii (antibiotice cum ar fi griseofulvină, penicilină, tetraciclină), o presiune arterială ridicată în vasele de sânge din plămâni (bosentan), o medicamente din plante pe bază de sunătoare.

Sylvina poate influenţa efectul altor medicamente de exemplu
- medicamente ce conţin ciclosporină.
- antiepilepticul lamotrigină (acest lucru ar putea duce la o creştere a frecvenţei convulsiilor).

Sylvina împreună cu alimente şi băuturi
Sylvina poate fi luat cu sau fără alimente, dacă este necesar, cu o cantitate mică de apă.

Teste de laborator
Dacă aveţi nevoie de un test de sânge, spuneţi medicului dumneavoastră sau personalului de laborator că luaţi comprimate contraceptive, deoarece acestea pot afecta rezultatele unor teste.

Administrarea de Sylvina 150 micrograme/30 micrograme comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina
Dacă sunteţi gravidă, nu trebuie să luaţi Sylvina. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Sylvina trebuie să opriţi imediat administrarea şi să contactaţi medicul. Dacă doriţi să rămâneţi gravidă, aveţi posibilitatea să întrerupeţi administrarea Sylvina în orice moment.

Alăptarea
Utilizarea Sylvina nu este, în general, recomandată la femeile care alăptează.
Dacă doriţi să luaţi comprimatul în timp ce alăptaţi, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Prezentare ambalaj:

• Fiecare folie de Sylvina conține 21 comprimate filmate de culoare galbenă.
• Comprimatele Sylvina sunt comprimate filmate. Comprimatele sunt rotunde, biconvexe, de culoare galbenă, cu diametrul de 6 mm și cu grosimea mai mică de 4 mm aproximativ.
• Sylvina este disponibil în cutii cu 1, 3, 6 sau 13 folii, fiecare folie conținând 21 comprimate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A nu se păstra la temperaturi peste 30°C.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după „ Nu utilizaţi după” sau „ EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Sylvina 150 micrograme/30 micrograme comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Sylvina 150 micrograme/30 micrograme comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.