Prospect UNGUENT CU ACICLOVIR 5, ung.

Substanța activă: acyclovirum
Clasa ATC: [D06BB]: preparate dermatologice >> antibiotice si chimioterapice de uz dermatologic >> chimioterapice preparate pentru aplicatii locale >> antivirale

Indicații UNGUENT CU ACICLOVIR 5, ung.:

Pentru tratamentul infectiilor cu virus herpes simplex localizate la nivelul pielii, incluzand herpesul genital initial si recurent si herpesul labial.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la substanta activa sau propilenglicol.

Administrare UNGUENT CU ACICLOVIR 5, ung.:

Se aplica pe leziuni de 6 ori/zi, la interval de aproximativ 3 ore, timp de 7 zile. tratamentul trebuie inceput cat mai curand posibil dupa debutul infectiei, iar pentru episoadele recurente tratamentul trebuie sa inceapa de preferat in timpul perioadei sau cand apar primele leziuni.

Acțiune:

Agent antiviral fata de virusurile herpes simplex tip I si II si virusul Varicella zoster; impiedica replicarea virusurilor prin inhibarea adn-polimerazei specifice si consecutiv a sintezei de ADN viral.

Compoziție UNGUENT CU ACICLOVIR 5, ung.:

Contine aciclovir 5 g in 100 g baza tip emulsie ulei/apa.

Precauții:

Nu se recomanda aplicarea cremei aciclovir pe mucoasa orala, vaginala sau conjunctivala.

Trebuie acordata o atentie deosebita pentru a evita introducerea accidentala in ochi.

Reacții adverse ale UNGUENT CU ACICLOVIR 5, ung.:

Dupa aplicarea cremei pot aparea senzatii de arsura sau intepaturi trecatoare, eritem, prurit, uscarea si descuamarea usoara a pielii.
Alte medicamente cu substanța activă acyclovirum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu UNGUENT CU ACICLOVIR 5, ung.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul UNGUENT CU ACICLOVIR 5, ung. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.