Prospect Antrend 15 mg, comprimate

Substanța activă: meloxicamum
Producator: Niche Generics Limited, Irlanda
Clasa ATC: [M01AC]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> oxicami

Indicații Antrend 15 mg, comprimate:

Meloxicamul aparţine unui grup de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) care sunt utilizate pentru a reduce: umflarea, înroşirea, căldura locală şi durerea la nivelul încheieturilor sau a muşchilor.
Antrend comprimate este utilizat pentru tratamentul de scurtă durată (acut) al acutizărilor din osteoartrită şi pentru tratamentul de lungă durată (cronic) al afecţiunilor de la nivelul încheieturilor (poliartrita reumatoidă) şi al afecţiunilor coloanei vertrebrale, cunoscută sub numele de spondilită anchilozantă.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Antrend comprimate şi spuneţi medicului dumneavoastră dacă:
-sunteţi gravidă, intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau alăptaţi;
-sunteţi alergic (hipersensibil) la meloxicam sau la oricare dintre celelalte componente ale ANTREND
-sunteţi alergic la acid acetilsalicilic sau la alte AINS, sau aţi avut simptome ca: respiraţie şuierătoare (astm), obstrucţie nazală (polipi nazali) însoţită de secreţie nazală, umflături la nivelul pielii sau erupţie trecătoare pe piele în timpul utilizării acestui medicament;
-aveţi sau aţi avut ulcer gastric sau duodenal;
-aveţi o afecţiune care poate interfera cu proprietăţile de coagulare ale sângelui în aşa fel încât să vă producă sângerări;
-aţi suferit vreodată de sângerări la nivelul stomacului sau intestinelor(sângerări gastrointestinale), inclusiv sângerări datorate antiinflamatoarelor nesteroidiene sau sângerări la nivelul creierului (sângerări cerebrovasculare);
-aveţi afecţiuni grave ale ficatului;
-aveţi afecţiuni grave ale rinichiului şi nu faceţi dializă;
-aveţi insuficienţă cardiacă congestivă;
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur în legătură cu vreuna din afecţiunile descrise mai sus.

Administrare Antrend 15 mg, comprimate:

Luaţi întotdeauna ANTREND exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. În funcţie de afecţiunea pentru care utilizaţi acest medicament, doza uzuală recomandată este de 7,5 mg sau 15 mg. Medicul vă poate recomanda cea mai mică doză, precum şi o perioadă de administrare suficient de scurtă în încercarea de a reduce riscul apariţiei reacţiilor adverse.
Comprimatele de 15 mg pot fi împărţite în două părţi egale, fiecare parte conţinând o doză de 7,5mg.
Antrend comprimate se administrează pe cale orală. Trebuie administrat cu apă sau alte lichide şi cu alimente.
Crize acute de osteoartrită:
Doza uzuală este de 7,5 mg pe zi. Medicul poate creşte doza la 15 mg pe zi când consideră necesar.
Poliartrită reumatoidă şi spondilită anchilozantă:
Doza uzuală este de 15 mg pe zi. Medicul poate să scadă doza la 7,5 mg pe zi.
Vârstnici şi pacienţi cu risc crescut de apariţie a reacţiilor adverse:
Doza recomandată pentru tratamentul poliartritei reumatoide şi a spondilitei anchilozante la pacienţii vârstnici este de 7,5 mg pe zi.
Pacienţi cu insuficienţă renală:
Doza maximă recomandată pentru pacienţii dializaţi cu insuficienţă renală severă este de 7,5 mg pe zi. ANTREND comprimate nu este recomandat pentru administrare la pacienţii cu insuficienţă renală severă care nu fac dializă.
Copii:
ANTREND comprimate NU trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 15 ani.
NU depăşiţi doza maximă recomandată de 15 mg pe zi. Dacă după câteva zile nu simţiţi o îmbunătăţire a stării de sănătate, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din ANTREND comprimate :
Contactaţi cea mai apropiată unitate de primiri urgenţe sau comunicaţi imediat medicului dumneavoastră dacă aţi luat mai multe comprimate decât doza recomandată. Luaţi cu dumneavoastră comprimatele rămase în ambalaj şi acest prospect în aşa fel încât personalul medical să ştie exact câte comprimate aţi utilizat.
Dacă uitaţi să luaţi ANTREND comprimate :
Dacă uitaţi să luaţi un comprimat, luaţi doza recomandată de îndată ce vă amintiţi, dar nu şi în cazul în care este deja momentul să luaţi următoarea doză recomadată. NU luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi ANTREND comprimate:
Nu opriţi tratamentul până nu discutaţi mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Compoziție Antrend 15 mg, comprimate:

Substanţa activă este meloxicamul

Celelalte componente sunt: citrat de sodiu, lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, crospovidonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Precauții:

Aveţi grijă deosebită şi spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului când utilizaţi Antrend comprimate dacă:
-sunteţi o persoană în vârstă; reacţiile adverse apar mai frecvent la această populaţie;
-aveţi tensiunea arterială crescută sau alte probleme ale rinichilor, ficatului sau inimii;
-aţi suferit operaţii recente;
-aţi avut afecţiuni gastro-intestinale, cum ar fi durere şi disconfort la nivelul stomacului sau al esofagului, ulcer, colită ulceroasă, boala Crohn; aceste afecţiuni pot fi agravate de ANTRENDcomprimate;
-sunteţi femeie şi utilizaţi un dispozitiv contraceptiv intrauterin acesta poate să nu fie eficace.
Medicamente precum ANTREND comprimate se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord ("infarct miocardic") sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată.
Nu depăşiţi doza şi durata recomandate pentru tratament.
Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător), trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje până când nu ştiţi în ce fel vă poate afecta ANTREND comprimate. Puteţi simţi stări de confuzie, de ameţeală sau de somnolenţă şi, de asemenea, puteţi vedea neclar.
Dacă aveţi aceste simptome NU conduceţi vehicule şi NU folosiţi utilaje în timpul utilizării acestui medicament.
Informaţii importante privind unele componente ale ANTREND
ANTREND conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Antrend 15 mg, comprimate:

Ca toate medicamentele, Antrend comprimatepoate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Următoarele reacţii adverse sunt cele mai grave, dar sunt rare. Dacă manifestaţi una din aceste reacţii adverse solicitaţi imediat sfatul medicului, în special dacă sunteţi o persoană în vârstă:
-orice reacţie adversă gastro-intestinală la începutul tratamentului(de exemplu durere de stomac, arsuri retrosternale);
-dacă aţi manifestat oricare astfel de reacţii adverse datorate utilizării pe termen lung a altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene;
Dacă manifestaţi una din următoarele reacţii adverse sau simptome, OPRIŢI administrarea medicamentului şi adresaţi-vă imediat unui medic:
-Reacţii alergice (de exemplu, respiraţie şuierătoare apărută în scurt timp de la administrare, dificultate în respiraţie, umflarea pleoapelor, feţei sau buzelor, erupţie pe piele sau mâncărime şi senzaţie de stare de rău).
-Apariţia erupţiei la nivelul pielii sau a oricăror leziuni la nivelul mucoaselor(de exemplu, vezicule sau ulceraţii la nivelul mucoasei bucale)
Unele dintre afecţiunile descrise pot sa nu fie evidente pentru dumneavoastră dar medicul trebuie să monitorizeze cu atenţie posibilitatea de apariţie a acestora.
Reacţii adverse frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10)includ:
- Anemie (reducerea cantităţii de oxigen care circulă în sânge) vă poate face să vă simţiţi obosit şi să aveţi senzaţie de lipsă de aer.
- Confuzie şi durere de cap
- Indigestie, senzaţie de rău (greaţă sauvărsături), durere abdominală, constipaţie,gaze la stomac ( flatulenţă) şi diaree
- Urticarie sau mâncărime pe piele
- Acumularea de lichide în organism, inclusiv la nivelul membrelor inferioare având ca rezultat umflarea acestora
Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 de pacienţi), includ::
-Scăderea numărului celulelor sanguine
-Ameţeală (vertij), zgomote în urechi (tinitus) şi somnolenţă
-Tensiunea arterială crescută, palpitaţii şi înroşirea feţei, cu senzaţie de căldură
- -Sângerări la nivelul stomacului (care determină vărsătură cu sânge) şi intestinului (care determină scaune de culoare neagră); ulcer la nivelul stomacului şi intestinului. Spuneţi IMEDIAT medicului dumneavoastră dacă aveţi orice manifestări neobişnuite la nivelul stomacului după începerea administrării ANTRENDcomprimate.
-Sensibilitate sau durere, discomfort sau umflarea mucoasei cavităţii bucale sau a esofagului
-Urticarie sau blânde (papule)
-Rezultatele analizelor privind funcţionarea ficatului şi a rinichilor vor fi influenţate de administrarea ANTREND comprimate
-În cazuri izolate s-au raportat distrugerea totală a anumitor celule ale sângelui (agranulocitoză).
Reacţii adverse rare (apar la mult mai puţin de 1 din 1000 de pacienţi), includ:
-Reacţii alergice, cum ar fi mâncărime sau alte reacţii adverse severe cum ar fi greaţă sau vărsături, umflareamucoasei cavităţii bucale, a limbii, a căilor respiratorii superioare sau respiraţie şuierătoare
-Stare de confuzie, dispoziţie schimbătoare, incapacitatea de a adormi (insomnie) şi coşmaruri
-Tulburări de vedere, de exemplu vedere neclară. Dacă aveţi tulburări de vedere adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră
-Apariţia crizei de astm la persoanele alergice la acid acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene
-Durere şi disconfort la nivelul ficatului (hepatită)
-Insuficienţă renală
-Pielea poate fi mult mai sensibilă la expunerea la soare
Medicamentele precum meloxicamul se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului, dacă utilizaţi sau aţi utilizat recent vreunul dintre următoarele medicamente, deoarece nu trebuie administrate împreună cu ANTREND comprimate:
-alte AINS, cum ar fi acidul acetilsalicilic, ibuprofen sau naproxen;
-orice medicament diuretic (medicamente care elimină apa din organism), cum ar fi bendroflumetiazidă, furosemid sau acetazolamida; medicul dumneavoastră poate considera necesară monitorizarea nivelului de potasiu din sânge;
-medicamente care împiedică coagularea sângelui cum este warfarina;
-medicamente care dizolvă cheagurile de sânge (trombolitice);
-inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei ( inhibitori ai ECA) cum sunt captoprilul sau ramiprilul şi antagoniştii receptorilor angiotensinei II cum sunt candesartanul sau losartanul, utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute sau insuficienţei cardiace;
-orice alte medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute (de exemplu beta-blocante, cum sunt acebutololul sau oxprenololul);
-ciclosporina utilizată pentru prevenirea şi tratamentul rejetului de transplant, precum şi al afecţiunilor sistemului imunitar;
-litiul, utilizat pentru tratamentul depresiei;
-metotrexatul, utilizat pentru tratamentul unor forme de cancer, al psoriazisului sau al poliartritei reumatoide;
-colestiramina, utilizată pentru reducerea nivelului colesterolului;
-corticosteroizi, acid acetilsalicilic şi antidepresivele cunoscute sub numele de inhibitoare selective ale recaptării serotoninei; acestea pot creşte posibilitatea apariţiei sângerărilor intestinale
Dacă aveţi orice întrebări sau nelămuriri în legătură cu acest medicament întrebaţi medicul sau farmacistul dumneavoastră.
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Utilizarea ANTREND comprimate cu alimente şi lichide
Comprimatele trebuie administrate cu apă sau alt lichid şi cu alimente.

Administrarea de Antrend 15 mg, comprimate în sarcină / alaptare:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Adresaţi-vă DE URGENŢĂ medicului dumneavoastră dacă sunteţi în tratament cu ANTREND şi sunteţi gravidă, rămâneţi gravidă sau alăptaţi.
ANTREND COMPRIMATE NU TREBUIE UTILIZAT de către femeile gravide sau care alăptează.

Prezentare ambalaj:

ANTREND 15 mg: comprimate rotunde, biconvexe, cu margini rotunjite, de culoare galben deschis, marcate pe una din feţe cu "B" şi, cu "19" şi plane pe cealaltă faţă.
Antrend comprimate sunt ambalate în cutii cu blistere din PVC-PVDC/Al a câte 7, 10, 14, 15, 20, 28, 30, 50, 60, 100, 140, 280, 300, 500 sau 1000 de comprimate.
Este posibil să nu fie comercializate toate mărimile de ambalaj.

Condiții de păstrare:

* Nu utilizaţi Antrend comprimate după data de expirare înscrisă pe cutie după "EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective
* Antrend comprimate nu necesită condiţii speciale de păstrare
* A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
* Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă meloxicamum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Antrend 15 mg, comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Antrend 15 mg, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.