Prospect Avamys 27,5mcg/puf spray nazal

Substanța activă: furoat de fluticazona
Clasa ATC: [R01AD]: aparatul respirator >> preparate nazale >> decongestionante nazale de uz topic >> corticosteroidiene
Categoria: Rahitism

Indicații Avamys 27,5mcg/puf spray nazal:

Avamys spray nazal se utilizeaza pentru tratamentul simptomelor de rinita alergica, care includ obstructie nazala, mancarime sau secretie nazala, stranut, lacrimare, mancarime sau roseata oculara. Simptomele alergice pot surveni in anumite momente ale anului si pot fi provocate de alergii la polenul provenit din iarba sau copaci (febra fanului) sau pot fi prezente tot timpul anului si pot fi provocate de alergii la animale, acarieni din praful de casa sau mucegai. Avamys apartine unui grup de medicamente denumite glucocorticoizi.
Avamys actioneaza reducand inflamatia provocata de alergii (rinite).

Contraindicații:

Avamys contine clorura de benzalconiu, substanta care poate provoca iritatie intranazala. Spuneti medicului sau farmacistului daca simtiti disconfort atunci cand utilizati sprayul.
Nu utilizati Avamys daca sunteti alergic (hipersensibil) la furoat de fluticazona sau la oricare dintre celelalte componente ale Avamys.

Daca aveti probleme cu ficatul, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. S-ar putea ca medicul dumneavoastra sa va modifice doza de Avamys.
Administrarea glucocorticoizilor intranazali (cum este Avamys) pentru o perioada lunga de timp poate determina la copii o crestere incetinita. Medicul va controla cu regularitate inaltimea copilului dumneavoastra si se va asigura ca acesta ia cea mai mica doza eficace posibila.

Administrare Avamys 27,5mcg/puf spray nazal:

Produsul trebuie administrata in fucntie de recomandarea medicului. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra daca nu sunteti sigur.
Avamys este administrat in nas sub forma unei pulberi fine. Practic, nu are nici un gust. Trebuie evitat contactul cu ochii.
Produl se utlizeaza o data pe zi, cu aproximatie la aceeasi ora. Acest mod de administrare va trata simptomele dumneavoastra pe toata durata zilei si a noptii. Unele persoane nu vor simti pe deplin efectele decat dupa cateva zile de la inceperea utilizarii Avamys. De regula, produsul este eficace in decurs de 8-24 ore de la prima administrare.

Adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste
•Doza uzuala initiala este de 2 pufuri in fiecare nara, o data pe zi.
•Dupa realizarea controlului simptomelor, este posibil sa puteti reduce doza la 1 puf in fiecare nara, o data pe zi.
Copii cu varsta sub 12 ani
•La copii cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani, doza uzuala initiala este de 1 puf in fiecare nara, o data pe zi.
•Daca simptomele sunt foarte severe, medicul dumneavoastra poate creste doza la cate 2 pufuri in fiecare nara, o data pe zi, pana cand simptomele sunt controlate. Apoi poate deveni posibila reducerea dozei la cate un puf in fiecare nara, o data pe zi.
•A nu se utiliza la copii cu varsta sub 6 ani.

Daca uitati sa utilizati Avamys
•Daca ati uitat o doza, administrati-o atunci cand va amintiti.
•Daca este aproape momentul pentru administrarea dozei urmatoare, asteptati pana atunci. Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Testarea sprayului nazal
Prima data cand utilizati sprayul nazal trebuie sa il testati pentru a verifica daca functioneaza corect. Daca nu ati pus la loc capacul sau nu ati utilizat sprayul timp de aproape o luna, urmati pasii 1-4 descrisi mai jos.
1. Agitati sprayul nazal, acesta fiind acoperit cu capacul.
2. Scoateti capacul apasand cu grija partile laterale ale acestuia intre degetul mare si cel aratator si tragandu-l in sus.
3. Tinand sprayul nazal indreptat in sus, orientati aplicatorul in directia opusa dumneavoastra si apasati ferm butonul lateral de cel putin 6 ori, pana la pulverizarea in aer a unei pulberi fine.
4. Sprayul nazal este acum gata de utilizare.

Daca ati scapat sprayul pe jos, verificati daca nu a fost deteriorat si testati-l din nou (etapele 1-4, de mai sus). Daca sprayul este deteriorat, daca pulverizeaza orice altceva in afara unei pulberi fine (cum ar fi un jet de lichid) sau daca simtiti orice disconfort utilizand sprayul:Returnati-l farmacistului.

Utilizarea sprayului nazal
Suflati-va nasul pentru a curata narile. Agitati usor sprayul inainte de fiecare utilizare.

1. Aplecati capul putin inainte.
2. Tineti sprayul nazal indreptat in sus si introduceti aplicatorul in una dintre nari.
3. Indreptati varful aplicatorului spre partea exterioara a narii, nu spre septul central. Aceasta ajuta la administrarea corecta a medicamentului.
4. In timp ce inspirati pe nas, apasati cu putere butonul pentru a pulveriza medicamentul in nas.Aveti grija sa nu pulverizati sprayul in ochi. In acest caz, spalati ochii cu apa.
5. Scoateti varful aplicator din nara si expirati pe gura.
6. Repetati etapele 1-5 pentru cealalta nara.
7. Daca medicul v-a recomandat sa utilizati cate 2 pufuri in fiecare nara, repetati toate cele 6 etape de mai sus.

Compoziție Avamys 27,5mcg/puf spray nazal:

Substanta activa - furoat de fluticazona
Celelalte componente sunt glucoza anhidra, celuloza dispersabila, polisorbat 80, clorura de benzalconiu, edetat disodic, apa purificata

Atenționări:

1. Dupa fiecare utilizare, curatati aplicatorul si interiorul capacului. Nu utilizati apa pentru aceasta, ci folositi un servetel curat, uscat. Daca sprayul se blocheaza, nu incercati sa deblocati aplicatorul cu un ac sau un obiect cu varf ascutit, deoarece veti distruge mecanismul sprayului: Returnati-l farmacistului.
2.Puneti intotdeauna capacul la loc dupa ce ati terminat de utilizat dispozitivul, pentru a impiedica depunerea prafului.

Reacții adverse ale Avamys 27,5mcg/puf spray nazal:

•Reactii adverse foarte frecvente - pot aparea la mai mult de 1 din 10 persoane - sangerari din nas (in general, minore), in special daca utilizati Avamys mai mult de 6 saptamani consecutiv.
•Reactii adverse frecvente - pot aparea la mai putin de 1 persoana din 10 si la mai mult de 1 persoana din 100 - iritatie sau disconfort in interiorul nasului, de de asemenea, puteti observa striuri de sange atunci cand va suflati nasul. Acestea se pot datora ulceratiilor nazale.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau suparatoare sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv din cele cumparate fara prescriptie medicala. Este deosebit de important sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent oricare dintre urmatoarele medicamente:
•comprimate care contin steroizi sau steroizi injectabili
•creme cu steroizi
•medicamente pentru astm bronsic
•ritonavir, utilizat pentru a trata pacientii infectati cu HIV
•ketoconazol, utilizat pentru tratarea infectiilor fungice.

Administrarea de Avamys 27,5mcg/puf spray nazal în sarcină / alaptare:

Nu utilizati Avamys daca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, decat daca medicul sau farmacistul va recomanda acest lucru.
Nu utilizati Avamys daca alaptati, decat daca medicul sau farmacistul va recomanda acest lucru.

Prezentare ambalaj:

Flaconul din sticla, 120 de pufuri.

Condiții de păstrare:

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Avamys dupa data de expirare inscrisa pe eticheta sau pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Avamys spray nazal ar trebui utilizat in 2 luni dupa prima deschidere a flaconului.
A nu se pastra la frigider sau congela.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Avamys 27,5mcg/puf spray nazal(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Avamys 27,5mcg/puf spray nazal vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.