Prospect DIAZEPAM, compr.

Substanța activă: diazepamum
Producator: Terapia
Clasa ATC: [N05BA]: sistemul nervos >> psiholeptice >> anxiolitice >> benzodiazepine si derivati

Indicații DIAZEPAM, compr.:

Stari de tensiune, neliniste si agitatie, labilitate emotionala, tulburari neurovegetative functionale, insomnie, nevroze anxioase, stari reactive, boli psihosomatice: tulburari de comportament la pacientii cronici psihopatizati, sindrom acut de abstinenta la alcoolici, tulburari de comportament la epileptici; status epilepticus si accese convulsive severe recurente (forma injectabila); stari de contractura a musculaturii striate de natura reflexa (inflamatii locale, traumatisme) sau de cauza neurologica; premedicatie in anestezie si interventii chirurgicale si linistire postoperator, iminenta de avort, iminenta de nastere prematura sau dirijarea travaliului in hipertonie uterina (forma injectabila).

Contraindicații:

Nu se administreaza in caz de alergie la diazepam, miastenia gravis, soc, coma, intoxicatiile acute cu alcool, sau alte deprimante centrale, glaucom.

Administrare DIAZEPAM, compr.:

Oral: Adulti, un comprimat a 2 mg sau 10 mg de 2-4 ori/zi (dupa situatie), la batrani cate 1 comprimat a 2 mg de 1-2 ori/zi (la nevoie se poate creste cu prudenta); copii (peste 6 luni) cate 1/2-1 comprimat a 2 mg de 2 ori/zi (la nevoie se poate creste cu prudenta pana la cel mult 0,30 mg/kg corp/zi). Intramuscular sau intravenos (lent, cu prudenta), la adulti si copii mari 2-20 mg o data (dupa situatie), se poate repeta la nevoie dupa 3-4 ore; la sugari (mai mari de 1 luna) 1-2 mg (0,25 mg/kg corp) o data; se poate repeta la nevoie pana la 2 mg/kg corp/zi.

Acțiune:

Tranchilizant, miorelaxant, anticonvulsivant si antispastic uterin.

Compoziție DIAZEPAM, compr.:

1 comprimat contine 2 mg sau 10 mg diazepam

Precauții:

Se administreaza cu prudenta la batrani cu stare generala alterata (doze mici), insuficienta renala si hepatica.

Sarcina si alaptare: Nu se administreaza in sarcina in primul trimestru.
Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: Prudenta in tratamentul ambulator, deoarece diazepamul diminueaza performantele psihomotorii ale bolnavului.

Reacții adverse ale DIAZEPAM, compr.:

Relativ frecvent oboseala, somnolenta, ameteala, ataxie, cefalee, stare confuziva, depresie, disartrie, tremor, tulburari de vedere, diplopie, hipotensiune, greata, greutate in mictiune, tulburari de libido; foarte rar leucopenie, icter; ocazional hiperexcitabilitate. La bolnavii cu mic rau epileptic poate produce crize de mare rau sau instalarea unui status epilepticus tonic. Administrarea in doze mari, timp indelungat poate dezvolta dependenta de tip alcool-barbiturice. Injectia intravenoasa (mai ales la batrani, cand starea generala este alterata sau cand se asociaza alte deprimante centrale) poate produce apnee si/sau sincopa cardiaca (sunt recomandate dozele mici, injectare lenta si foarte prudenta, conditii de asistenta a respiratiei); local sunt posibile fenomene de iritatie si tromboza.
Alte medicamente cu substanța activă diazepamum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu DIAZEPAM, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul DIAZEPAM, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.