Prospect DIXIDEXTRACAINA, sol.inj.

Substanța activă: combinatii
Producator: Sicomed
Clasa ATC: [N01BB]: sistemul nervos >> anestezice >> anestezice locale >> amide

Indicații DIXIDEXTRACAINA, sol.inj.:

Rahianestezie.

Contraindicații:

Alergie la una din componente, insuficienta cardiaca acuta, tulburari severe de conducere la nivelul miocardului; situatii care contraindica rahianestezia.

Administrare DIXIDEXTRACAINA, sol.inj.:

Intrarahidian lombar (L4 - L5), 0,5-1,2 ml.

Acțiune:

Dixidextracaina-70 este o asociere a doua anestezice locale, care se potenteaza reciproc, dizolvate intr-o solutie apoasa 6% de Dextran, vehicul macromolecular cu dublu rol: accelerarea difuziunii amestecului anestezic in LCR, concomitent cu intarzierea resorbtiei lui in sange si deci cresterea duratei anesteziei pana la 3-7 ore. Densitatea preparatului fiind de 1,025, acesta este hiperbar in raport cu LCR (densitatea LCR este de 1,003 - 1,008). Efectul anestezic al Dixidextracainei este superior celui al fiecarei componente administrare separat. Durata anesteziei depinde de doza administrata, rezultand o anestezie de 3-5 ore pentru etajul abdominal superior, 4-6 ore pentru etajul abdominal inferior, 6-7 ore pentru extremitatile pelvine. Tesiunea arteriala poate scadea brutal la 1-2 minute dupa injectarea solutiei anestezice; scaderile presiunii sistolice cu mai mult de 25% trebuie corectate (cu amine vasopresoare). Durata analgeziei postanestezice depaseste durata paraliziei motorii.

Compoziție DIXIDEXTRACAINA, sol.inj.:

Fiole de 2 ml continand 0,010 g clorhidrat de cincocaina, 0,040 g clorhidrat de lidocaina in 0,120 g Dextran-70.

Reacții adverse ale DIXIDEXTRACAINA, sol.inj.:

Uneori hipotensiune, deprimare respiratorie, cefalee, ameteli, varsaturi.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu DIXIDEXTRACAINA, sol.inj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul DIXIDEXTRACAINA, sol.inj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.