Prospect EMLA CREAM, plasture

Substanța activă: combinații (lidocainum+prilocainum)
Producator: Astra
Clasa ATC: [N01BB]: sistemul nervos >> anestezice >> anestezice locale >> amide

Indicații EMLA CREAM, plasture:

Anestezia topica a pielii intacte, pentru procedurile de mica chirurgie, cum ar fi: tratamente injectabile, punctii venoase, tratamentul chirurgical al leziunilor localizate.

Contraindicații:

Hipersensibilitatea la anestezice locale de tip amidic sau la alt component al produsului. Methemoglobinemie congenitala sau idiopatica.

Administrare EMLA CREAM, plasture:

Procedurile minore (ex: tratamente injectabile, punctii venoase): se aplica plasturele pe suprafata dorita. Durata minima de aplicatie: o ora. Folosirea la copiii intre 3-12 luni: se aplica plasturele pe suprafata dorita. Durata de aplicatie: aproximativ o ora. Pe baza studiilor clinice cu EMLA crema, nu se recomanda aplicarea a mai mult de 2 plasturi EMLA in acelasi timp. Nu s-au observat cresteri ale nivelului methemoglobinei dupa aplicarea a 2 g EMLA crema timp de 4 ore. Folosirea la copii sub 3 luni: Vezi ?Precautii?.

Compoziție EMLA CREAM, plasture:

Un plasture EMLA contine lidocaina 25 mg, prilocaina 25 mg.

Precauții:

EMLA nu trebuie aplicata pe plagi deschise, datorita insuficientelor informatii legate de absorbtia in aceste conditii. Se recomanda atentie sporita atunci cand se administreaza EMLA pacientilor cu dermatita atopica. In aceste cazuri, poate fi suficienta aplicatia pe o durata de doar 15-30 minute (Vezi "Proprietati farmacodinamice"). Este necesara o atentie deosebita cand se aplica EMLA in vecinatatea ochilor, deoarece poate produce iritatie corneana. Pana cand vor fi disponibile noi date clinice, este contraindicata folosirea EMLA la: copiii sub 3 luni; copiii intre 3-12 luni, aflati in tratament cu agenti methemoglobinizanti (Vezi "Efecte secundare").
Sarcina si alaptare: Lidocaina si prilocaina traverseaza bariera placentara si pot fi absorbite in tesuturile fetale. Este foarte posibil ca lidocaina si prilocaina sa fi fost folosite de un mare numar de femei insarcinate sau fertile. Nu au fost raportate efecte daunatoare asupra proceselor reproductive umane, ex: cresterea incidentei malformatiilor sau alte efecte negative asupra fatului, directe sau indirecte. Lidocaina si, dupa toate probabilitatile, prilocaina se secreta in laptele matern, dar in cantitati foarte mici, incat, in general, la dozele terapeutice, nu exista riscul afectarii sugarului.

Reacții adverse ale EMLA CREAM, plasture:

La locul de aplicare (ex: intreaga suprafata de piele acoperita de EMLA plasture), pot aparea frecvent reactii locale, precum: paloare, eritem (roseata) si edem . Reactiile sunt tranzitorii si in general usoare. Mai putin frecvent, poate aparea o reactie initiala de usoara arsura sau prurit. Reactiile alergice (in cazurile cele mai severe - soc anafilactic) la anestezicele locale de tip amidic sunt rare. Prilocaina in doze mari poate produce o crestere a nivelului de methemoglobina (a fost raportat un caz de methemoglobinemie, la un copil de 3 luni, aflat in tratament concomitent cu sulfonamide si EMLA crema, in cantitati mari, pe pielea intacta).
Alte medicamente cu substanța activă combinații (lidocainum+prilocainum):
Medicamente cu indicații asemănătoare cu EMLA CREAM, plasture(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul EMLA CREAM, plasture vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.