Prospect FLAGYL, sol.perf.

Substanța activă: metronidazolum
Clasa ATC: [J01XD]: antiinfectioase de uz sistemic >> antibiotice >> alte antibacteriene >> derivati de imidazol

Indicații FLAGYL, sol.perf.:

Vaginita si uretrita tricomonazica, giardioza, dizenterie amebiana acuta, abcese hepatice amebiene.

Infectii cu bacterii anaerobe: infectii sistemice, infectii ale tractului genital la femei, colpita nespecifica, gingivite acute, pulpite.

Contraindicații:

Discrazii sanguine, boli active ale sistemului nervos central, afectiuni hepatice grave, alergie la metronidazol; prudenta si doze mici (cel mult 500 mg la 12 ore, la adult) in insuficienta renala; se va evita in primele 3 luni de sarcina si prudenta in continuare; nu se administreaza in timpul alaptarii.
Se vor evita bauturile alcoolice (reactii toxice); nu se asociaza cu anticoagulante orale (risc de hemoragii).

Tratamentul cu metronidazol se face sub control medical.

Administrare FLAGYL, sol.perf.:

In tricomonaza, la femeie, cate un comprimat oral (250 mg) de 3 ori/zi (dupa mese) si un comprimat vaginal in fiecare seara,timp de 10 zile; la barbat, cate un comprimat oral de 2 ori/zi, timp de10 zile (in caz de esec se poate repeta dupa 4-6 saptamani). In giardioza la adulti, cate un comprimat de 2 ori/zi, 5 zile sau 8 comprimate (2 g) o data/zi, 3 zile; la copii, 1-2 comprimate/zi (dupa varsta), 5-10 zile.
In amebiaza, la adulti, 3 comprimate (750 mg) de 3 ori/zi (la mese), 5-10 zile; la copii de 2-5 ani: 1 comprimat/zi, 5-10 ani: 1 1/2 comprimat/zi, 10-15 ani :2 comprimate/zi, 5-7 zile.
In infectiile cu anaerobi, profilactic (interventii chirurgicale colo-rectale sau ginecologice), la adulti, oral, 2 comprimate (500 mg) la fiecare 8 sau 12 ore, timp de 3-4 zile sau 100 ml (500 mg) in perfuzie intravenoasa, inaintea interventiei, apoi la intervale de 8 ore, pana cand devine posibila administrarea orala; curativ la adulti, oral, initial 3 comprimate, apoi cate 1 comprimat de 2-3 ori/zi, la nevoie se incepe cu perfuzia intravenoasa, cate 100 ml la 8 ore; la copii, 7,5 mg/kilocorp la fiecare 8 ore, oral sau intravenos. Durata tratamentului este obisnuit de 7 zile, uneori mai mult, fara a depasi 10 zile si fara a se repeta (in masura posibilului). Solutiile perfuzabile de tip A - cu glucoza sau B - cu clorura de sodiu se aleg in functie de situatia clinica.

Acțiune:

- chimioterapic activ fata de Trichomonas vaginalis si Giardia intestinalis;
- amebocid - este mai activ fata de parazitii care au invadat tesuturile (inclusiv peretele intestinal) decat fata de cei din lumenul intestinal.
Bactericid fata de Bacteroides, Clostridia, Fusobacteria, Eubacteria, cocii anaerobi, Gardenerella vaginalis; actioneaza sinergic cu acidulnalidixic si unele antibiotice (tetraciclina, eritromicina etc.).

Compoziție FLAGYL, sol.perf.:

Solutie perfuzabila tip A continand metronidazol 500 mg glucoza 5,4725 g, clorura de sodiu 0,0287 g, acid clorhidric 0,1 N 0,2487 g, apa distilata 100 g; Solutie perfuzabila tip B continand metronidazol 500 mg, clorura de sodiu 0,780 g, apa distilata 100 mg.

Reacții adverse ale FLAGYL, sol.perf.:

Anorexie, greata, gust amar metalic, limba incarcata, cefalee (relativ frecvent); voma, diaree, uscaciunea gurii, neplacere epigastrica, arsuri vaginale, eruptii cutanate, ameteli, sudoratie, somnolenta sau insomnie si excitatie, stare confuzionala, depresie, leucopenie, febra, congestie nazala, disurie, cistita, incontinenta urinara, scaderea libidoului, suprainfectii genitale cu Candida (rareori); dozele mari si tratamentul indelungat pot provoca tulburari neurologice - slabiciune, nevrita cu parestezii, vertij, ataxie, convulsii - mai frecvente in cazul introducerii intravenoase (cand durata tratamentului depaseste 10 zile este obligatoriu controlul clinic si biologic).

Au fost semnalate, in conditii experimentale, proprietati cancerigene si mutagene (implicatiile clinice nu sunt evidente).

Administrarea de FLAGYL, sol.perf. în sarcină / alaptare:

Sarcina: nu reprezinta o contraindicatie in utilizarea metronidazolului in caz de necesitate.
Alaptare: a se evita administrarea metronidazolului in timpul alaptarii din cauza trecerii in laptele matern.

Respectati riguros recomandarile medicului sau ale farmacistului.

Prezentare ambalaj:

Flacon cu 100 ml.
Alte medicamente cu substanța activă metronidazolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu FLAGYL, sol.perf.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul FLAGYL, sol.perf. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.