Prospect KLION, compr.

Substanța activă: metronidazolum
Clasa ATC: [J01XD]: antiinfectioase de uz sistemic >> antibiotice >> alte antibacteriene >> derivati de imidazol

Indicații KLION, compr.:

Klion-D 100 este un medicament eficace in infectiile vaginale provocate de protozoare si/sau fungi. Metronidazolul este eficace in combaterea tricomoniazei, iar nitratul de miconazol este eficace in combaterea si prevenirea infectilor fungice vaginale (provocate frecvent de metronidazol). Tratamentul acestor infectii previne extinderea lor la organele genitale interne ale femeii, respectiv la trompele urerine, ovare sau uter.

Contraindicații:

Nu utilizati Klion-D 100
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la metronidazol, la nitratul de miconazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Klion-D 100,
- daca sunteti in primul trimestru de sarcina.

Administrare KLION, compr.:

Utilizati intotdeauna Klion-D 100 comprimate vaginale exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra si pe durata recomandata de acesta.
Daca medicul nu va recomanda altfel se administreaza zilnic cate un comprimat vaginal Klion-D 100. Acesta trebuie umezit putin cu apa inainte de aplicate si se introduce cat mai adanc in vagin seara, inainte de culcare, timp de 10 zile consecutiv.
Daca este necesar la recomanderea medicului. Tratamentul poate fi suplimentat cu adminisirarea de comprimate orale de metronidazol (2 comprimate a cate 250 mg zilnic, unul dimineata si al doilea seara).
Pentru obtinerea efectului optim, este necesar ca si partenerul sexual sa fie tratati cu comprimate orale de metronidazol.

Compoziție KLION, compr.:

Substantele active sunt metronidazol 100 mg si nitrat de miconazol 100 mg.

Celelalte componente sunt: laurilsulfat de sodi, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, povidona, hidrogenocarbonat de sodiu, acid tartric, amidonglicolat de sodiu tip A, crospovidona, hipromeloza, lactoza monohidrat

Precauții:

Trebuie evitat contactul sexual - pe durata tratamentului cu Klion-D 100.

Reacții adverse ale KLION, compr.:

Ca toate medicamentele, Klion-D 100 poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Rar, Klion-D 100 poate provoca iritatie locala sau reactii de sensibilitate ale mucoasei vaginale.
In cazul utilizarii concomitente de metronidazol comprimate si ovule vaginale pot sa apara urmatoarele reactii adverse:
Gastro-intestinale: greata, varsaturi, lipsa poftei de mancare, crampe abdominale, diaree, limba incarcata si gust metalic.
Hematopoietice: neutropenie reversibila (leucopenie); rar, trombocitopenie reversibila.
Nervos-centrale: rar se poate observa neuropatie periferica (amorteli la nivelul extremitatilor), iar in cazul tratamentelor cu doze mari si pe perioade indelungate pot sa apara dureri de cap, convulsii, somnolenta, ameteli, lipsa coordonarii miscarilor, ataxie si confuzie.
Reactii alergice: erupiii cutanate urticarie, mancarime, eritem polimorf, foarte rar au fost raportate: edem angioneurotic si reactii anafilactice.
Hepatice: ocazional, cresteri ale enzimelor hepatice, colestaza si icter.
Alte reactii: pot sa apara febra, culoare inchisa a urinii determinata de metabolitul metronidazolului, fara importanta clinica suprainfectare fungica (de exemplu Candida).
Dupa reducerea dozelor sau intreruperea tratamentului, aceste manifestari dispar in mod spontan.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Supradozajul:

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Klion-D 100
Klion-D 100 comprimate vaginale se administreaza numai pe cale vaginala. In caz de ingestie accdentala a comprimatelor vaginale, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau prezentati-va la sectia de toxicologie a celui mai apropiat spital.

Interacțiuni cu alte medicamente:

In timpul tratamentlului cu Kion-D 100 si cel putin o zi dupa intreruperea acestuia esre interzis consumul de bauturi alcoolice.

Administrarea de KLION, compr. în sarcină / alaptare:

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte ce a lua orice medicament, inclusiv Klion-D 100.
Klion-D 100 este contraindicat in prmul trimestru de sarcina. in functie de importanta terapiei cu Klion-D 100 pentru dumneavoastra, medicul va poate recomanda fie intreruperea alaptarii la san in timpul administrarii medicamentului si 1-2 zile dupa incetarea acesteia, fie intreruperea tratamentului.

Prezentare ambalaj:

Klion-D 100 se prezinta sub forma de comprimate vaginale, biconvexe, de culoare aproape alba, sub forma de migdala, cu diametrul de 24 x 14 mm, avand inscriptionat pe una dintre fete "100". Medicamentul este ambalat in cutii care contin o folie termosudata din Al/PEJD a 10 comprimate vaginale.

Condiții de păstrare:

A se pastra la temperaturi sub 30ºC, in ambalajul original.
Nu utilizati Klion-D 100 dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A nu se lasa la indemana copilor.
Alte medicamente cu substanța activă metronidazolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu KLION, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul KLION, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.