Prospect METRONIDAZOL, compr.vaginale

Substanța activă: metronidazolum
Producator: Antibiotice-Iasi
Clasa ATC: [P01AB]: produse antiparazitare >> preparate antiprotozore >> amoebicide si similare >> derivati de nitroinidazol

Indicații METRONIDAZOL, compr.vaginale:

Profilactic in prevenirea infectiilor cu anaerobi survenite postoperator (interventii chirurgicale pe intestin, aparat urinar sau genital etc.) la bolnavii cu risc crescut (varstnici, tare matabolice etc.). Curativ in infectii cu bacterii anaerobe cu sau fara asocieri de alti germeni, osteomielite, sinuzite, otite, abcese mamare etc.

Contraindicații:

Afectiuni acute sau cronice ale SNC, discrazii sanguine, sarcina.

Administrare METRONIDAZOL, compr.vaginale:

Tratamentul va fi strict individualizat. Adulti: 1 supozitor de 1 g la 8 ore, timp de 5-10 zile. Copii: intre 2-10 ani, 1-2 supozitoare a 0,500 g/24 ore, intre 10-15 ani, 1 supozitor a 0,500 g la 8 ore timp de 5-10 zile. In utilizare profilactica preoperatorie administrarea produsului se incepe cu 12 ore inaintea actului chirurgical. Atentie! In timpul tratamentului si 24 ore dupa incetarea lui se contraindica consumul bauturilor alcoolice

Acțiune:

Prin continutul in metronidazol produsul este activ fata de bacteriile anaerobe, in special in infectiile determinate de germenii proprii. Dupa 5-12 ore de la administrarea intrarectala a produsului se realizeaza in sange o concentratie eficienta de metronidazol (mai mare de 6 gama/ml - concentratie minima inhibitorie pentru anaerobi) care se poate mentine prin repetarea administrarii din 8 in 8 ore. Nivelurile tisulare de metronidazol ce se obtin sunt foarte apropiate de cele serice.

Compoziție METRONIDAZOL, compr.vaginale:

Supozitoare continand 1 g si 0,5 g metronidazol si excipienti.

Reacții adverse ale METRONIDAZOL, compr.vaginale:

Poate favoriza dezvoltarea unor micoze; uneori cefalee, vertij, insomnie, astenie, parestezii.
Alte medicamente cu substanța activă metronidazolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu METRONIDAZOL, compr.vaginale(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul METRONIDAZOL, compr.vaginale vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.