Prospect Fucicort, crema

Substanța activă: combinatii
Producator: Leo Pharma Danemarca
Clasa ATC: [D07CC]: preparate dermatologice >> corticosteroizi de uz dermatologic >> corticosteroizi in combinatie cu antibiotice >> corticosteroizi puternici
Categoria: Dermatoze, hiperkeratoze, calozitati
Grupa farmaceutică: Glucocorficoizi cu potenta mare in combinatii cu antibiotice, de uz dermatologic.

Indicații Fucicort, crema:

Fucicort este indicat pentru tratamentul dermatitelor suprainfectate cu bacterii sensibile la acidul fusidic, inclusiv al dermatitei atopice si de contact.

Contraindicații:

- hipersensibilitate la oricare dintre componetele produsului;
- infectii cutanate fungice sau virale (exemplu herpes, varicela), ulceratii cutanate, boli cutanate atrofice, dermatita periorala, acnee rozacee si manifestarile cutanate din tuberculoza si sifilis datorita continutului in valerat de betametazona;
- infectii cutanate la nivelul zonei mamare la femeile care alapteaza.

Administrare Fucicort, crema:

Fucicort se aplica de 2 ori pe zi pe zona afectata, dupa spalarea si uscarea zonei afectate. Tratamentul se face timp de 1-2 saptamani.

Compoziție Fucicort, crema:

1 g crema contine acid fusidic anhidru (sub forma de hemihidrar) 20 mg, betametazona (sub forma de valerat) 1 mg si excipienti: cetomacrogol 1000, alcool cetostearilic, clorocrezol, d/hidrogenofosfat de sodiu dihidrat, parafina lichida, vaselina, hidroxid de sodiu si apa purificata.

Precauții:

Produsul este indicat numai pentru aplicatii cutanate. Nu se aplica pe mucoase sau pe plagi. Trebuie evitat contactul cu ochii.
Tratamentul indelungat poate determina selectionarea tulpinilor bacteriene rezistente. Daca in timpul tratamentului apar fenomene de iritatie la locul aplicarii sau reactii alergice, tratamentul trebuie intrerupt.

Atenționări:

La copii se recomanda evitarea tratamentului indelungat cu glucocorticoizi, datorita riscului deprimarii axului hipotalamo-hipofizo-suprarenalian.

Reacții adverse ale Fucicort, crema:

Uneori pot sa apara fenomene de iritatie sau hipersensibilizare la locul aplicarii, manifestate prin eritem, prurit, senzatie de arsura.
Aparitia reactiilor adverse sistemice (toxicitate hepatica) este putin probabila, datorita absorbtiei transdermice foarte mici. Acestea pot sa apara totusi, in cazul aplicarii cremei timp indelungat, pe suprafete intinse (mai ales la sugari) sau pe plagi.
Tratamentul indelungat cu glucocorticoizi provoaca atrofie dermo-epidermica, teleangiectazii, purpura si echimoze, uneori striuri si tulburari de pigmentare. Alte efecte nedorite locale constau in hipertricoza, foliculita, dermatita periorala si intarzierea vindecarii plagilor. Frecventa de aparitie a reactiilor adverse cutanate este mai mare atunci cand se folosesc pansamente ocluzive.

Supradozajul:

Datorita concentratiei mici a substantelor active si a administrarii locale, supradozajul acut este putin probabil.
In cazul ingestiei accidentale, se instituie tratament simptomatic.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Nu se cunosc.

Administrarea de Fucicort, crema în sarcină / alaptare:

Se recomanda ca Fucicort sa nu fie administrat in timpul sarcinii pe suprafete intinse, timp indelungat sau in doze mari.
Aplicarea cremei in infectiile cutanate la nivelul zonei mamare la femeile care alapteaza este contraindicata.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu un tub de aluminiu a 15 g crema.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi intre 15-25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Fucicort, crema(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Fucicort, crema vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.