Prospect TRIDERM 0,5 mg + 10 mg + 1 mg / gram unguent

Substanța activă: combinații
Producator: SCHERING-PLOUGH LABO NV, Belgia
Clasa ATC: [D07CC]: preparate dermatologice >> corticosteroizi de uz dermatologic >> corticosteroizi in combinatie cu antibiotice >> corticosteroizi puternici

Indicații TRIDERM 0,5 mg + 10 mg + 1 mg / gram unguent:

TRIDERM unguent conţine o combinaţie a trei substanţe active: betametazonă, clotrimazol şi gentamicină indicate pentru ameliorarea simptomelor inflamatorii ale dermatozelor, complicate cu infecţii secundare sau când este suspectată posibilitatea apariţiei unei infecţii

Contraindicații:

Nu utilizaţi TRIDERM unguent:
- dacă sunteţi alergic la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Administrare TRIDERM 0,5 mg + 10 mg + 1 mg / gram unguent:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Se recomandă aplicarea unei pelicule fine de TRIDERM unguent astfel încât să acopere complet întreaga suprafaţă de tegument afectat şi suprafeţele învecinate, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Pentru ca tratamentul să fie eficace, TRIDERM unguent trebuie aplicat în mod constant.
Durata tratamentului variază în funcţie de mărimea şi localizarea afecţiunii şi de răspunsul pacientului la tratament. Cu toate acestea, dacă după trei sau patru săptămâni nu se obţine o ameliorare clinică, diagnosticul trebuie reevaluat.

Experienţa utilizării la copii este limitată.

Dacă utilizaţi mai mult TRIDERM unguent decât trebuie
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. Utilizarea excesivă sau prelungită a medicamentelor care conţin gentamicină poate conduce la suprainfectarea cu microbi rezistenţi. În acest caz se impune întreruperea tratamentului.
Administrarea locală excesivă sau prelungită a glucocorticoizilor poate suprima funcţia hipofizocorticosuprarenaliană determinând insuficienţă suprarenaliană secundară şi manifestări de hipercorticism, incluzând boala Cushing.

Dacă uitaţi să utilizaţi TRIDERM unguent
Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă încetaţi să utilizaţi TRIDERM unguent
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție TRIDERM 0,5 mg + 10 mg + 1 mg / gram unguent:

- Substanţele active sunt: betametazonă, clotrimazol, gentamicină.
- Celelalte componente sunt: parafină lichidă, vaselină albă.

Precauții:

Înainte să utilizaţi TRIDERM unguent, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- dacă dumneavoastră aveți hipersensibilitate la antibiotice deoarece utilizarea îndelungată a acestora poate determina înmulţirea microorganismelor nespecifice.
- când TRIDERM unguent este utilizat la copii poate determina supresie corticosuprarenaliană, care se manifestă prin întârzieri în creştere, încetinire în creşterea greutăţii şi hipertensiune intracraniană.
- Trebuie evitată aplicarea gentamicinei pe răni deschise sau pe leziuni cutanate.
- Nu se recomandă utilizarea gentamicinei timp îndelungat
- TRIDERM unguent nu este destinat utilizării oftalmice.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
TRIDERM unguent nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale TRIDERM 0,5 mg + 10 mg + 1 mg / gram unguent:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cazuri rare, când peste TRIDERM unguent s-au aplicat pansamente ocluzive, au apărut următoarele reacţii adverse locale: arsuri, iritaţie, senzaţie de uscăciune a pielii, erupţie acneiformă, modificarea culorii pielii, dermatită alergică de contact, infecţii secundare, foliculită (inflamaţie la nivelul rădăcinii firului de păr), hipertricoză (prezenţa de păr excesiv la nivelul întregului corp), dermatită periorală (inflamaţia pielii în jurul gurii), macerarea pielii, atrofia pielii, vergeturi şi miliarie.

Foarte rar s-au raportat reacţii adverse după administrarea TRIDERM unguent şi acestea includ modificări de culoare la nivelul pielii, hipocromie (decolorarea pielii), senzaţie de arsură, eritem (roşeaţă la nivelul pielii), exudat (secreţii la nivelul pielii) şi prurit (mâncărime).

Unele dintre aceste manifestări au fost doar tranzitorii şi nu a fost necesară întreruperea tratamentului. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

TRIDERM unguent împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

TRIDERM unguent împreună cu alimente, băuturi şi alcool
Nu este cazul.

Administrarea de TRIDERM 0,5 mg + 10 mg + 1 mg / gram unguent în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţivă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament.

Deoarece nu s-a stabilit siguranţa utilizării topice a glucocorticoizilor la gravide, acest tip de medicamente trebuie utilizate în timpul sarcinii numai dacă beneficiul matern justifică riscul potenţial pentru făt. Medicamentele din această clasă nu trebuie folosite în cantităţi mari sau perioade îndelungate la gravide.
Deoarece nu se cunoaşte dacă administrarea topică a glucocorticoizilor poate avea ca rezultat o absorbţie sistemică suficientă pentru a produce cantităţi detectabile în laptele matern, trebuie luată o decizie în sensul întreruperii alăptării sau a tratamentului, luându-se în considerare importanţa tratamentului pentru mamă.

Prezentare ambalaj:

Se prezintă sub formă de unguent omogen, de culoare albă până la uşor gălbuie.
Cutie cu un tub de aluminiu cu 15 g unguent.

Condiții de păstrare:

Nu lăsați acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
Nu utilizaţi TRIDERM unguent dacă observaţi semne vizibile de deteriorare.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă combinații:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu TRIDERM 0,5 mg + 10 mg + 1 mg / gram unguent(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul TRIDERM 0,5 mg + 10 mg + 1 mg / gram unguent vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.