Prospect INDOMETACIN HYPERION, unguent, 40 mg/g

Substanța activă: indometacinum
Producator: S.C. Hyperion S.A., Romania
Clasa ATC: [M02AA]: sistemul muscular-scheletic >> preparate topice pentru leziuni si algii musculare >> produse topice pentru articulatii si muschi >> antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic
Grupa farmaceutică: antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic
Grupă farmacoterapeutică: antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic

Indicații INDOMETACIN HYPERION, unguent, 40 mg/g:

Indometacin Hyperion este indicat in tratamentul stărilor inflamatorii şi dureroase articulare şi periarticulare de natură reumatismală, traumatică (entorse, contuzii, bursite, tendinite, întinderi musculare) sau circulatorii (tromboze venoase etc.).

Contraindicații:

Hipersensibilitate la indometacin, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre componentele medicamentului.
Ultimele 4 luni de sarcină şi în perioada de alăptare.

Administrare INDOMETACIN HYPERION, unguent, 40 mg/g:

Indometacin Hyperion se aplică local, pe piele de 2 – 3 ori pe zi.

Compoziție INDOMETACIN HYPERION, unguent, 40 mg/g:

100 g unguent conţin indometacin 4 g şi excipienţi: alcool cetilstearilic-emulgator, 2-octildodecanol, vaselină albă, lanolină anhidră, parafină lichidă, p-hidroxibenzoat de metil, apă purificată.

Precauții:

Trebuie evitat contactul medicamentului cu ochii.
Deoarece conţine p-hidroxibenzoat de metil, poate provoca reacţii alergice, chiar întârziate (vezi pct. Reacţii adverse).

Se recomandă prudenţă la pacienţii cu astm bronşic, ulcer gastroduodenal, tulburări de coagulare, insuficienţă cardiacă, hepatică sau renală şi în prezenţa infecţiilor locale.
Nu se recomandă administrarea medicamentului în prezenţa leziunilor cutanate, pe mucoase, pe arii cutanate întinse şi sub pansament ocluziv.

Atenționări:

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
În absenţa datelor complete privind absorbţia transcutanată a indometacinului, pacienţii trebuie avertizaţi că antiinflamatoarele nesteroidiene pot produce reacţii adverse nervos-centrale, cu afectarea capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale INDOMETACIN HYPERION, unguent, 40 mg/g:

După administrare locală, indometacinul poate produce fenomene iritative şi reacţii alergice (urticarie, erupţii cutanate).
În absenţa datelor complete privind absorbţia transcutanată a indometacinului, nu poate fi exclusă apariţia reacţiilor adverse sistemice specifice antiinflamatoarelor nesteroidiene.

Supradozajul:

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj după administrare cutanată a indometacinului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Este necesară prudenţă în cazul administrării medicamentului la pacienţi trataţi cu anticoagulante.

Administrarea de INDOMETACIN HYPERION, unguent, 40 mg/g în sarcină / alaptare:

În cursul ultimului trimestru de sarcină, toţi inhibitorii sintezei de prostaglandină prezintă un risc de toxicitate cardiopulmonară şi de afectare a funcţiei renale pentru făt iar la sfârşitul sarcinii, de alungire a timpului de sângerare; antiinflamatoarele nesteroidiene trec în laptele matern.
În absenţa datelor complete privind absorbţia transcutanată a indometacinului, medicamentul poate fi administrat în primele 5 luni de sarcină doar dacă este absolut necesar, după analiza de către medic a raportului beneficiu matern/risc potenţial fetal. Este contraindicată administrarea medicamentului în ultimele 4 luni de sarcină şi în perioada de alăptare.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu un tub din Al a 25 g unguent
Cutie cu un tub din Al a 40 g unguent

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna si vederea copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă indometacinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu INDOMETACIN HYPERION, unguent, 40 mg/g(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul INDOMETACIN HYPERION, unguent, 40 mg/g vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.