Prospect NIFLURIL, supoz.

Substanța activă: morniflumatum
Producator: Lab. UPSA (Bristol - Myers Squibb)
Clasa ATC: [M01AX]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> alte antiinflamatoare/ antireumatice-nesteroidiene

Indicații NIFLURIL, supoz.:

Nifluril este recomandat adultilor si copiilor cu varsta de 12 ani sau mai mari: in tratamentul de lunga durata al unor tipuri de reumatism cronic inflamator si in anumite tipuri de artroze; in tratamentul de scurta durata al durerii acute datorata artrozei.

Contraindicații:

Nifluril nu trebuie utilizat in urmatoarele cazuri: dupa luna a 6-a de sarcina, hipersensibilitate cunoscuta la acest medicament sau la unul inrudit, in particular la alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene sau la acid acetilsalicilic, ulcer gastric sau duodenal activ, afectiune hepatica severa, afectiune renala severa, copii cu varsta mai mica de 12 ani. Nifluril nu va trebui utilizat in general, exceptand sfatul medicului in cazul tratamentului cu: anticoagulante orale, alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, acid acetilsalicilic in doze mari, heparina injectabila, litiu, metotrexat in doze mari, ticlopidina, in timpul primelor 5 luni de sarcina; in perioada alaptarii.

Administrare NIFLURIL, supoz.:

Se administreaza la adulti si copii cu varsta de 12 ani si mai mari, pe cale rectala. Doza uzuala este 1 supozitor dimineata si seara.

Compoziție NIFLURIL, supoz.:

Morniflumat: 0,700 g. Excipienti: Baza solida de tip Suppocire BM q.S. pentru un supozitor marcat de 3,050 g.

Precauții:

Datorita necesitatii ajustarii tratamentului, este important sa fie informat medicul in urmatoarele cazuri: Tulburari digestive in antecedente (hernie hiatala, hemoragii digestiver, ulcer gastric sau duodenal); afectiuni hepatice, renale sau cardiace; astm bronsic: la unii pacienti, aparitia crizelor de astm poate fi determinata de hipersensibilitatea la acid acetilsalicilic sau la un alt medicament antiinflamator nesteroidian. Nifluril este contraindicat in acest caz. In cazul utilizarii dispozitivelor contraceptive intrauterine.
Sarcina si alaptare: Medicul poate, atunci cand considera necesar, sa prescrie acest medicament in primele 5 luni de sarcina. Oricum, nifluril nu se va administra in nici un caz dupa luna a 6-a de sarcina, deoarece poate avea efecte severe pentru fat, in special asupra sistemului circulator si a rinichilor, chiar daca se ia o singura doza si sarcina este dusa la termen. Nifluril trece in laptele matern. Ca o masura de precautie, se va evita utilizarea in timpul lactatiei.

Reacții adverse ale NIFLURIL, supoz.:

Se recomanda oprirea imediata a tratamentului si informarea medicului in urmatoarele cazuri: reactii alergice care afecteaza pielea, de exemplu urticarie, prurit, reactii cutanate severe prin expunere la lumina solara sau la radiatii ultraviolete; rar dermatita buloasa pe mucoase sau piele; crize de astm; soc alergic; sangerare gastrointestinala (eliminarea sangelui prin gura sau fecale, innegrirea fecalelor). Aceste efecte sunt mai frecvente cand sunt utilizate doze mari. In plus, s-au observat unele cazuri de ulceratie duodenala si perforatie. Anumite alte efecte necesita numai informarea medicului. Numai el poate decide modul de actiune in cazurile de tulburari digestive ca durere abdominala, voma sau greata. Dupa tratamentul cu doze mari timp de mai multi ani s-au observat in unele cazuri modificari osoase (fluoroze). Anumite modificari ale rezultatelor testelor de laborator pot conduce la necesitatea verificarii hemogramei sau a testelor functionale hepatice si renale.
Alte medicamente cu substanța activă morniflumatum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu NIFLURIL, supoz.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul NIFLURIL, supoz. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.