Prospect NIFLURIL, supozitoare

Substanța activă: morniflumatum
Producator: Lab. UPSA (Bristol - Myers Squibb)
Clasa ATC: [M01AX]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> alte antiinflamatoare/ antireumatice-nesteroidiene

Indicații NIFLURIL, supozitoare:

In tratamentul de lunga durata al unor tipuri de reumatism cronic inflamator. In tratamentul de scurta durata in anumite tipuri de durere datorata inflamatiei gatului, urechilor sau gurii.

Contraindicații:

Alergie cunoscuta la acest medicament sau la alt antiinflamator sau la acid acetilsalicilic, ulcer gastric sau duodenal activ, tulburare hepatica sau renala severa, proctite, copii sub varsta de 6 luni.

Administrare NIFLURIL, supozitoare:

Administrare intrarectala. In tratamentul bolilor reumatismale: pentru copii cu varste intre 30 de luni si 13 ani: 1 supozitor pe 10 kg greutate corporala si pe 24 de ore, fara a se depasi 3 supozitoare pe zi; ca adjuvant in tratamentul anginei: pentru copii cu varste intre 3-15 ani: 2 supozitoare pe zi, timp de 4-5 zile; ca adjuvant in tratamentul otitei medii: pentru copii cu varste intre 6-30 de luni: 1/2 supozitor de 2 ori pe zi; pentru copii cu varste intre 30 luni si 13 ani: 1 supozitor pe 10 kg greutate corporala si pe 24 de ore, fara a se depasi 3 supozitoare pe zi; tratamentul se va continua maxim 5 zile.

Compoziție NIFLURIL, supozitoare:

Morniflumat 0,400 g. Gliceride semisintetice q.s.pentru un supozitor de 2,07 g.

Precauții:

Din cauza necesitatii ajustarii tratamentului, este important sa fie informat medicul care prescrie medicamentul in urmatoarele cazuri: tulburari digestive in antecedente (hernie hiatala, hemoragie gastro-intestinala, ulcer gastric sau duodenal in antecedente), afectiune cardiaca, hepatica sau renala, astm: la unii pacienti, aparitia crizelor de astm poate fi legata de alergia la aspirina sau la un medicament antiinflamator nesteroidian. Acest medicament este contraindicat in acest caz.

Reacții adverse ale NIFLURIL, supozitoare:

Se recomanda intreruperea imediata a tratamentului si informarea medicului in urmatoarele cazuri: Reactii alergice care afecteaza pielea, de exemplu urticarie, prurit, reactii cutanate severe prin expunere la lumina solara sau la radiatii ultraviolete; rar dermatita buloasa pe mucoase sau piele; crize de astm; soc alergic. Hemoragie gastrointestinala (sange vomat, trecerea sangelui in fecale, innegrirea fecalelor). Aceste efecte sunt mai frecvente cand sunt utilizate doze mari. Aditional, s-au observat unele cazuri de ulceratie duodenala si perforatie. Anumite alte efecte necesita numai sa va informati medicul. Numai el poate decide modul de actiune in cazuri de tulburari digestive ca durere abdominala, voma sau greata. Anumite modificari ale rezultatelor testelor de laborator pot conduce la necesitatea verificarii hemogramei sau efectuarii testelor pentru verificarea functiei hepatice sau renale.
Alte medicamente cu substanța activă morniflumatum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu NIFLURIL, supozitoare(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul NIFLURIL, supozitoare vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.