Prospect Piroxicam 3%, crema

Substanța activă: piroxicamum
Producator: Antibiotice SA Romania
Clasa ATC: [M02AA]: sistemul muscular-scheletic >> preparate topice pentru leziuni si algii musculare >> produse topice pentru articulatii si muschi >> antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic
Categoria: Articulatii, oase, muschi
Grupa farmaceutică: produse topice pentru dureri articulare si musculare, asemanatoare nesteroidiene
Tip: Crema

Indicații Piroxicam 3%, crema:

Piroxicam crema este indicat in tratamentul:
- afectiunilor inflamatorii extraarticulare (mialgii, tendinite, tenosinovite, lombalgii acute fara compresie medulara, epicondilite;
- osteoartritelor, periartritelor, poliartrita reumatoida.

Piroxicam crema se poate utiliza si in tratamentul simptomatic al afectiunulor musculo-articulare traumatice (intinderi, contuzii, entorse, luxati).

Contraindicații:

Piroxicam crema este contraindicat in urmatoarele cazuri:
- hipersensibilitate la piroxicam, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare oricare dintre excipientii produsului;
- leziuni cutanate cum sunt dermatite supurative, eczeme, leziuni infectate, arsuri, plagi;
- copii sub 15 ani.

Administrare Piroxicam 3%, crema:

Daca nu se recomanda altfel, la nivelul suprafetei dureroase se aplica 0,5 - 1 g crema (aproximativ 3-4 cm) de 3-4 ori pe zi (preferabil dupa o baie calda) si se maseaza usor.
Nu se recomanda aplicarea unui pansament ocluziv.
Durata tratamentului depinde de tipul afectiuni si de evolutia clinica.
Daca dupa 2 saptamani de la inceperea terapiei simptomatologia nu se amelioreaza, pacientul trebuie sa se adreseze medicului care va reevalua tratamentul.

Compoziție Piroxicam 3%, crema:

100 g crema contin piroxicam 3 g si excipienti: mentol, alcool etilic, alcool cetilstearilic emulgator tip A (Lanette N), propilenglicol, octildodecanol (Eutanol G), p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil, apa purificata.

Precauții:

Pacienti cu astm bronsic, rinita alergica, polipoza nazala si sinuzita cronica prezinta un risc crescut de reactii alergice la acidul acetilsalicilic si alte antiinflamatoare nesteroidiene.
Piroxicam crema nu trebuie aplicat la nivelul mucoaselor si ochilor. In caz de aplicarea accidentala se recomanda spalarea cu apa din abundenta.
Se recomanda evitarea administrarii sub pansament ocluziv. In cazul aparitiei de reactii la locul administrarii, tratamentul trebuie intrerupt imediat.

Atenționări:

Piroxicam crema se administreaza cu prudenta la pacientii:
- cu afectiuni gastro-intestinale, cum sunt iritatii si hemoragiilor digestive;
- cu afectiuni cardiace, renale si tulburarii de coagulare;
- deshidratatii, hipovolemici sau hipotensivi, datorita riscului potential de crestere a toxicitatii renale.

Reacții adverse ale Piroxicam 3%, crema:

Pioxicam crema poate determina reactii adverse tipice antiinflamatoarelor nesteroidiene. In timpul tratamentului cu Piroxicam crema pot sa apara reactii cutanate:
- alergice-eruptii cutanate, prurit, eritem, reactii de fotosensibilizare;
- hiperpigmentare.
Aplicarea Piroxicam crema pe suprafete intinse, timp indelungat, sub pansament ocluziv sau pe leziuni cutanate poate produce reactii adverse sistemice, in functie de cantitatea de piroxicam absorbita: dureri epigastrice, hematurie (accentuata de administrarea concomitenta a unui anticoagulante oral), ameteli, vedere incetosata. In plus, poate sa apara retentie hidrosalina manifestata edeme.
In cazul aparitiei reactiilor adverse tratamentul trebuie intrerupt, si cat mai curand posibil zona pe care a fost aplicata crema va fi spalata cu sapun si apa calda.

Supradozajul:

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj cu Piroxicam crema.

Interacțiuni cu alte medicamente:

In cazul in care Piroxicam crema este utilizat conform recomandarilor, absorbtia sistemica fiind mica, interactiunile medicamentoase semnalate pentru forma orala sunt putin probabile.

Administrarea de Piroxicam 3%, crema în sarcină / alaptare:

La om, nu s-au semnatei efecte malformative. Cu toate acestea, sunt necesare studii epidemiologice suplimentare pentru a confirma absenta oricarui risc.
Administrarea antiinflamatoarelor nesteroidiene (inhibitoare de ciclooxigenaza) in trimestrul III de sarcina poate intarzia tavaliul, de asemenea, prezinta risc potentiel de toxicitate cardiopulmonara la fat (hipertensiune pulmonara cu inchiderea prematura a canalului atrial si disfunctie renala mergand pana la insuficienta renala cu oligohidramnios.
In trimestrele I si II de sarcina folosirea piroxicamului, ca si a altor antiinflamatoare nesteroidiene trebuie facuta cu prudenta si nu numai dupa evaluarea raportului risc potential fetal/beneficiu terapeutic matern.
In ultimul trimestru de sarcina piroxicamul este contraindicat.
Antiinflamatoarele nesteroidiene se excreta in lapte, de aceea este contraindicata Piroxicam crema la femeile care alapteaza.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu un tub din aluminiu a 35 g crema.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă piroxicamum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Piroxicam 3%, crema(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Piroxicam 3%, crema vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.