Prospect TRIDERM, ung.

Substanța activă: combinatii
Producator: Schering-Plough
Clasa ATC: [D07CC]: preparate dermatologice >> corticosteroizi de uz dermatologic >> corticosteroizi in combinatie cu antibiotice >> corticosteroizi puternici

Indicații TRIDERM, ung.:

Dermatozele care raspund la tratament corticosteroid topic complicate cu infectie secundara bacteriana si/sau fungica sau cand o asemenea infectie este suspectata.

Contraindicații:

Triderm este contraindicat la pacientii cu antecedente de sensibilitate la compusii produsului.

Administrare TRIDERM, ung.:

Un strat subtire de Triderm crema sau unguent trebuie aplicat astfel incat sa acopere complet suprafata de piele afectata si regiunile alaturate, de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Acțiune:

Triderm combina actiunile sustinute antiinflamatorii, antipruriginoase si vasoconstrictoare ale dipropionatului de betametazona cu activitatea antifungica a clotrimazolului si cu spectrul larg de activitate bactericida a gentamicinei.

Compoziție TRIDERM, ung.:

Betametazona dipropionat (0,05%), clotrimazol (1%) si gentamicina sulfat (0,1%).

Precauții:

Uneori, folosirea prelungita a antibioticelor locale poate duce la dezvoltarea unor microorganisme rezistente la acestea. Daca apare iritatia, sensibilitatea sau se dezvolta o suprainfectie concomitent tratamentului cu Triderm, acesta trebuie oprit si trebuie instituita o terapie corespunzatoare. Absorbtia sistemica a corticoizilor creste daca se administreaza pe suprafete mari de corp sau se foloseste tehnica ocluziva. Administrarea la copii, femei gravide necesita precautii speciale. Aplicarea Triderm pe leziuni cutanate cu lipsa de substante trebuie evitata. Triderm nu este indicat pentru uz oftalmic.

Reacții adverse ale TRIDERM, ung.:

Au fost semnalate rar hipopigmentarea pielii, arsuri, eritem, exsudat si prurit.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu TRIDERM, ung.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul TRIDERM, ung. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.