Prospect Votubia 10 mg comprimate

Substanța activă: everolimus
Producator: Novartis Pharma GmbH, Germania
Clasa ATC: [L01XE]: >> >> >>
Votubia este un medicament antitumoral care poate bloca dezvoltarea anumitor celule din organism. Conţine o substanţă activă numită everolimus care poate reduce dimensiunea tumorilor renale numite angiomiolipoame renale şi tumorilor de la nivelul creierului, numite astrocitome subependimale cu celule gigant (ASCG). Aceste tumori sunt cauzate de o tulburare genetică numită complexul sclerozei tuberoase (CST).

Indicații Votubia 10 mg comprimate:

Votubia comprimate este utilizat pentru:
- CST cu angiomiolipom la nivelul rinichilor la adulţi care nu necesită intervenţie chirurgicală imediată.
- tratamentul ASCG asociate cu CST la adulţi şi copii şi adolescenţi, pentru care intervenia chirurgicală nu este adecvată.

Contraindicații:

Nu luaţi Votubia
- dacă sunteţi alergic la everolimus, la substanţele înrudite cum ar fi sirolimus sau temsirolimus, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
Dacă aţi avut reacţii alergice înainte, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru recomandări.

Administrare Votubia 10 mg comprimate:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Votubia este disponibil sub formă de comprimate și comprimate pentru dispersie orală. Luați întotdeauna numai comprimatele sau numai comprimatele pentru dispersie orală și niciodată o combinație a acestora. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Cât Votubia trebuie luat
Dacă vi se administrează Votubia pentru tratamentul CST cu angiomiolipom al rinichiului, doza uzuală este de 10 mg, administrată o dată zilnic.

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda o doză mai mare sau mai mică în funcţie de nevoile dumneavoastră de tratament, de exemplu, dacă aveţi probleme cu ficatul sau dacă luaţi alte medicamente pe lângă Votubia.

Dacă vi se administrează Votubia pentru tratamentul CST cu ASCG, medicul dumneavoastră va stabili doza de Votubia pe care trebuie să o luaţi în funcţie de:
- vârsta dumneavoastră
- mărimea corpului dumneavoastră
- starea ficatului dumneavoastră
- alte medicamente pe care le luaţi.

Vi se vor face analize ale sângelui în timpul tratamentului cu Votubia. Acestea vor măsura cantitatea de Votubia din sângele dumneavoastră şi pentru a identifica doza potrivită pentru dumneavoastră.

Dacă prezentaţi anumite reacţii adverse (vezi punctul 4) în timp ce luaţi Votubia, medicul dumneavoastră vă poate reduce doza sau întrerupe tratamentul, pentru scurt timp sau definitiv.

Administrarea acestui medicament
- Luaţi Votubia o dată pe zi.
- Luaţi-le la aceeaşi oră în fiecare zi.
- Le puteţi lua cu sau fără alimente, dar trebuie să luaţi medicamentul la fel în fiecare zi.

Înghiţiţi comprimatul(ele) întreg(i) cu un pahar cu apă. Nu mestecaţi sau sfărâmaţi comprimatele. Dacă luaţi Votubia comprimate pentru tratarea CST şi ASCG şi dacă nu puteţi să înghiţiţi comprimatele, le puteţi amesteca într-un pahar cu apă:
- Puneţi numărul necesar de comprimate într-un pahar cu apă (aproximativ 30 ml).
- Amestecaţi uşor conţinutul paharului până când comprimatul(ele) se dizolvă (aproximativ 7 minute), apoi beţi imediat amestecul.
- Reumpleţi paharul cu acelaşi volum de apă (aproximativ 30 ml), amestecaţi uşor conţinutul rămas şi beţi întreaga cantitate pentru a vă asigura că aţi administrat întreaga doză de Votubia comprimate.
- Dacă este necesar, beţi apă pentru a spăla orice resturi de medicament rămase în gură.

Informaţii speciale pentru aparţinători
Aparţinătorilor li se recomandă să evite contactul cu suspensiile Votubia comprimate. Spălaţi-vă pe mâini bine înainte şi după prepararea suspensiei.

Dacă luaţi mai mult Votubia decât trebuie
- Dacă aţi luat prea mult Votubia sau dacă altcineva ia din greşeală comprimatele dumneavoastră, adresaţi-vă unui medic sau mergeţi la spital imediat. Poate fi necesar tratament de urgenţă.
- Luaţi cu dumneavoastră cutia şi acest prospect, astfel încât medicul să ştie ce anume aţi luat.

Dacă uitaţi să luaţi Votubia
Dacă uitaţi o doză, luaţi următoarea doză conform programului. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatele uitate.

Dacă încetaţi să luaţi Votubia
Nu încetaţi administrarea Votubia comprimate decât dacă medicul dumneavoastră vă spune să faceţi acest lucru.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Votubia 10 mg comprimate:

- Substanţa activă este everolimus.
Fiecare comprimat Votubia 10 mg conţine everolimus 10 mg.
- Celelalte componente sunt hidroxitoluen butilat (E 321), stearat de magneziu, lactoză monohidrat, hipromeloză, crospovidonă tip A şi lactoză anhidră.

Precauții:

Dacă sunteţi tratat pentru CST cu angiomiolipom al rinichiului, Votubia vă va fi prescris numai de un medic cu experienţă în tratamentul pacienţilor cu CST.

Dacă dumneavoastră sunteţi tratat(ţi) pentru ASCG asociat cu CST, Votubia va fi prescris numai de către un medic cu experienţă în tratamentul pacienţilor cu ASCG şi care are acces la efectuarea de analize de sânge care vor măsura cantitatea de Votubia din sângele dumneavoastră.

Urmaţi cu atenţie toate instrucţiunile medicului. Acestea pot fi diferite de informaţiile generale conţinute în acest prospect. Dacă aveţi întrebări referitoare la Votubia sau motivul pentru care acest medicament v-a fost prescris, adresaţi-vă medicului.

Atenţionări şi precauţii
Înainte să luaţi Votubia, adresaţi-vă medicului dumneavoastră:
- dacă aveţi orice problemă cu ficatul sau dacă aţi suferit vreodată de vreo boală care este posibil să vă fi afectat ficatul. În acest caz, este posibil ca medicul dumneavoastră să trebuiască să vă prescrie o doză diferită de Votubia sau întrerupeţi tratamentul fie un interval scurt de timp, fie definitiv.
- dacă suferiţi de diabet zaharat (nivel ridicat de zahăr în sânge). Votubia poate creşte nivelurile de zahăr din sânge şi poate agrava diabetul zaharat. Aceasta poate conduce la necesitatea administrării de insulină şi/sau tratamentului cu medicamente antidiabetice orale. Spuneţi medicului dacă prezentaţi senzaţie excesivă de sete sau frecvenţă crescută a urinării.
- dacă trebuie să vi se facă un vaccin în timpul administrării Votubia deoarece vaccinarea poate fi mai puţin eficientă. La copiii cu ASCG, este important să aibă loc o discuţie cu medicul cu privire la programul de vaccinare specific copilăriei înainte de a se începe tratamentul cu Votubia.
- dacă aveţi un nivel crescut de colesterol. Votubia poate creşte concentraţiile de colesterol şi/sau alte grăsimi din sânge.
- dacă aţi fost supus recent unei intervenţii chirurgicale majore sau dacă aveţi încă o rană nevindecată după intervenţia chirurgicală. Votubia poate creşte riscul de complicaţii legate de vindecarea rănilor.
- dacă aveţi o infecţie. Tratamentul infecţiei poate fi necesar înainte de începerea tratamentului cu Votubia.
- dacă aţi avut hepatită B pentru că aceasta poate apărea din nou în timpul tratamentului cu Votubia (vezi punctul „Reacţii adverse posibile”).

De asemenea, Votubia poate:
- cauza ulceraţii la nivelul cavităţii bucale (leziunii în interiorul gurii).
- slăbi sistemul imunitar. Prin urmare, puteţi prezenta risc de infecţii pe durata tratamentului cu Votubia. Dacă aveţi febră sau alte semne ale unei infecţii, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Unele infecții pot fi severe și pot avea consecințe letale la adulți, adolescenţi și copii.
- afecta funcţia rinichilor. Prin urmare, medicul dumneavoastră vă va monitoriza funcţia rinichilor în timpul tratamentului cu Votubia.
- provoca scurtarea respiraţiei, tuse şi febră (vezi punctul „Reacţii adverse posibile”).
Spuneţi imediat medicului dacă prezentaţi aceste simptome.

Vi se vor efectua analize ale sângelui înainte de tratament şi periodic în timpul tratamentului. Acestea vor verifica numărul de celule din sânge (leucocite, eritrocite şi trombocite) pentru a vedea dacă Votubia are un efect nedorit asupra acestor celule. Se vor efectua, de asemenea, analize ale sângelui pentru a verifica funcţia rinichilor (nivelurile creatininei, azotului din sânge sau proteinelor din urină), funcţia ficatului (nivelul transaminazelor), precum şi concentraţiile de zahăr şi grăsimi din sânge deoarece şi acestea pot fi afectate de Votubia.

Dacă vi se administrează Votubia pentru tratamentul ASCG asociat cu CST, sunt necesare, de asemenea, analize periodice ale sângelui pentru a măsura cantitatea de Votubia din sângele dumneavoastră deoarece acest lucru îl va ajuta pe medicul dumneavoastră care este doza de Votubia pe care este necesar să o luaţi.

Copii şi adolescenţi
Votubia poate fi utilizat la copii şi adolescenţi cu ASCG asociat cu CST.

Votubia nu se va utiliza la copii sau adolescenţi cu CST care au angiomiolipom al rinichilor în absenţa ASCG deoarece medicamentul nu a fost studiat la aceşti pacienţi.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Dacă vă simţiţi neobişnuit de obosit (oboseala este o reacţie adversă frecventă), aveţi grijă deosebită când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje.

Votubia conţine lactoză
Votubia conţine lactoză (un zahăr din lapte). Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Votubia 10 mg comprimate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

NU mai luaţi Votubia şi solicitaţi imediat asistenţă medicală dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră prezentaţi oricare dintre semnele de mai jos ale unei reacţii alergice:
• dificultate la respiraţie sau înghiţire
• umflarea feţei, buzelor, limbii sau gâtului (semne ale angioedemului)
• mâncărimi severe la nivelul pielii, însoţite de erupţii roşii sau mici umflături pe piele

Reacţiile adverse grave ale Votubia includ:

Reacţii adverse foarte frecvente (pot afecta peste 1 din 10 persoane)
- Febră, tuse, dificultate la respirare, respiraţie şuierătoare (semne ale inflamaţiei plămânilor cauzate de infecție, cunoscută și ca pneumonie)

Reacţii frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)
- Umflare, senzaţie de greutate sau presiune, durere, mobilitate limitată la nivelul părţilor corpului (aceasta poate apărea oriunde în corp şi este un posibil semn al unei acumulări anormale de lichid în ţesuturile moi din cauza unui blocaj al sistemului limfatic, cunoscut şi sub denumirea de limfoedem)
- Erupție trecătoare pe piele, mâncărime, urticarie, dificultate la respirare sau înghițire, amețeli (semne de reacție alergică gravă, cunoscută și ca hipersensibilitate)
- Febră, tuse, dificultate la respirare, respiraţie şuierătoare (semne ale inflamaţiei plămânilor, cunoscută și ca pneumonie)

Reacţii mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)
- Erupţie trecătoare pe piele sub formă de vezicule cu lichid, care apar pe pielea înroșită (semne ale unei infecții virale care poate fi severă, cunoscută și ca herpes zoster)
- Febră, frisoane, respirație rapidă și bătăi rapide ale inimii, erupții trecătoare pe piele și, posibil, confuzie și dezorientare (semne ale unei infecții grave, cunoscută și ca sepsis)

Dacă prezentaţi oricare dintre aceste reacţii adverse, spuneţi imediat medicului dumneavoastră deoarece acestea pot avea consecinţe care să vă pună viaţa în pericol.

Alte reacţii adverse posibile la Votubia includ:

Reacţii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)
- Infecţii la nivelul căilor respiratorii superioare
- Durere în gât şi secreţii nazale (rinofaringită)
- Durere de cap, presiune la nivelul ochilor, nasului sau obrajilor (semne ale inflamaţiei sinusurilor şi căilor nazale, cunoscută și ca sinuzită)
- Infecție a căilor urinare
- Concentraţie mare a lipidelor (grăsimilor) din sânge (hipercolesterolemie)
- Poftă de mâncare scăzută
- Durere de cap
- Tuse
- Ulceraţii la nivelul gurii
- Diaree
- Stare de rău (vărsături)
- Acnee
- Erupţie trecătoare pe piele
- Stare de oboseală
- Febră
- Tulburări de menstruaţie, cum sunt absenţa menstrelor (amenoree) sau menstre neregulate
- Durere în gât (faringită)
- Durere de cap, amețeli, semne ale unei tensiuni arteriale mari (hipertensiune arterială)

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)
- Infecție a urechii medii
- Gingii umflate, care sîngerează (semne ale inflamaţiei gingiilor, cunoscută și ca gingivită)
- Inflamarea pielii (celulită)
- Nivel crescut în sânge al lipidelor (grăsimi) (hipertrigliceridemie, valoare mare a trigliceridelor)
- Nivel scăzut în sânge de fosfat (hipofosfatemie)
- Nivel crescut al zahărului în sânge (hiperglicemie)
- Oboseală, senzaţie de lipsă de aer, ameţeli, paloarea pielii (semne ale unui nivel scăzut al celulelor roşii din sânge, cunoscută și ca anemie)
- Febră, durere în gât sau ulceraţii la nivelul gurii cauzate de infecţii (semn al unui număr scăzut de celule albe, cunoscută și ca leucopenie, limfopenie, neutropenie)
- Sângerare spontană sau învineţire (semne ale unui număr scăzut al trombocitelor, cunoscută și ca trombocitopenie)
- Durere la nivelul gurii
- Sângerare la nivelul nasului (epistaxis)
- Stare de rău la stomac (greaţă)
- Durere de stomac
- Durere severă în partea de jos a abdomenului şi în zona pelviană, care poate fi ascuţită, cu menstruaţie neregulată (chist ovarian)
- Cantitate excesivă de gaze în intestine (flatulenţă)
- Constipaţie
- Durere abdominală, greaţă, vărsături, diaree, umflare şi balonare la nivelul abdomenului (semne ale inflamaţiei mucoasei stomacului, cunoscută și ca gastroenterită sau gastroenterită virală)
- Piele uscată, mâncărimi (prurit)
- Boală inflamatorie a pielii, caracterizată de înroşire, mâncărime şi chisturi umplute cu lichid care supurează şi care se descuamează, devin cruste sau se întăresc (dermatită acneiformă)
- Căderea părului (alopecie)
- Proteine în urină.
- Tulburări de menstruaţie, cum sunt menstre abundente (menoragie) sau sângerări vaginale
- Probleme cu somnul (insomnie)
- Iritabilitate
- Agresivitate
- Concentraţie crescută a unei enzime numite lactat dehidrogenază care furnizează informaţii despre sănătatea anumitor organe
- Nivel crescut al hormonului care declanşează ovulaţia (nivel crescut al hormonului luteinizant din sânge)
- Scădere în greutate

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)
- Spasme musculare, febră, urină de culoare roşu-maronie, care pot fi simptome ale unei tulburări musculare (rabdomioliză)
- Tuse, însoţită de flegmă, durere în piept, febră (semne ale inflamaţiei căilor respiratorii, cunoscută și ca bronşită virală)
- Tulburare a gustului (disgeuzie)
- Tulburări de menstruație, cum sunt mentre întârziate
- Nivel crescut al hormonului reproducător feminin (nivel crescut al hormonului foliculostimulant din sânge).

Dacă aceste reacţii adverse se agravează, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră şi/sau farmacistului. Majoritatea reacţiilor adverse sunt uşoare până la moderate şi, în general, vor dispărea dacă tratamentul este întrerupt timp de câteva zile.

Au fost raportate următoarele reacţii adverse la pacienţii care iau everolimus pentru tratamentul unor afecţiuni altele decât CST:
- Tulburări la nivelul rinichilor: frecvenţă modificată a urinării sau absenţa urinării pot fi simptome ale insuficienţei renale şi au fost observate la unii pacienţi cărora li s-a administrat everolimus. Alte simptome pot include rezultate modificate ale funcţiei rinichilor (creşterea concentraţiei de creatinină).
- Simptome de insuficienţă cardiacă cum sunt senzaţie de lipsă de aer, dificultăţi la respiraţie când vă întindeţi la orizontală, umflarea picioarelor sau gambelor.
- Blocaj sau obstrucţie a unui vas de sânge (venă) la nivelul piciorului (tromboză venoasă profundă). Simptomele pot include umflare şi/sau durere la nivelul unuia dintre picioare, de obicei, la nivelul gambei, înroşire sau senzaţie de căldură la nivelul pielii în zona afectată
- Probleme cu vindecarea rănilor.
- Concentraţii crescute ale zahărului din sânge (hiperglicemie).

Reactivarea hepatitei B a fost observată la unii pacienţi trataţi cu everolimus. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă prezentaţi simptome ale hepatitei B în timpul tratamentului cu everolimus. Primele simptome pot include febră, erupţie trecătoare pe piele, durere şi inflamaţie la nivelul articulaţiilor. Alte simptome pot include oboseală, pierderea poftei de mâncare, greaţă, icter (colorarea în galben a pielii) şi durere în partea dreaptă superioară a abdomenului. Scaunele deschise la culoare sau urina închisă la culoare pot fi, de asemenea, semne ale hepatitei.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, aşa cum este menţionat pe www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament

Interacțiuni cu alte medicamente:

Votubia poate afecta modul de acţiune al altor medicamente. Dacă utilizaţi alte medicamente în acelaşi timp cu Votubia, este posibil ca medicul dumneavoastră să trebuiască să modifice doza de Votubia sau a celorlalte medicamente.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Următoarele medicamente pot creşte riscul de reacţii adverse la administrarea de Votubia:
- ketoconazol, itraconazol, voriconazol sau fluconazol şi alte antifungice utilizate în tratamentul infecţiilor micotice.
- claritromicină, telitromicină sau eritromicină, antibiotice utilizate în tratamentul infecţiilor bacteriene.
- ritonavir şi alte medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiilor cu HIV/SIDA.
- verapamil sau diltiazem, utilizate pentru tratamentul afecţiunilor inimii sau tensiunii arteriale crescute.
- dronedaronă, un medicament utilizat pentru reglarea frecvenţei cardiace.
- ciclosporină, un medicament utilizat pentru a împiedica organismul să respingă organele transplantate.
- imatinib, utilizat pentru inhibarea creşterii celulelor anormale.
- inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) (de exemplu, ramipril), utilizaţi pentru tratarea tensiunii arteriale mari sau altor probleme cardiovasculare.

Următoarele medicamente pot reduce eficacitatea Votubia:
- rifampicină, utilizată în tratamentul tuberculozei (TBC).
- efavirenz sau nevirapină, utilizate pentru tratamentul infecţiilor cu HIV/SIDA.
- Sunătoare (Hypericum perforatum), un preparat pe bază de plante medicinale utilizat în tratamentul depresiei şi al altor afecţiuni.
- dexametazonă, un corticosteroid utilizat pentru tratamentul mai multor afecţiuni incluzând afecţiuni inflamatorii sau imunitare.
- fenitoină, carbamazepină sau fenobarbital şi alte antiepileptice utilizate pentru tratamentul crizelor sau convulsiilor.

Toate medicamentele enumerate mai sus trebuie evitate în timpul tratamentului cu Votubia. Dacă luaţi oricare din aceste medicamente, medicul dumneavoastră vă poate trece pe un alt medicament sau poate modifica doza de Votubia.

Dacă luaţi un medicament împotriva crizelor epileptice, o modificare a dozei de medicament împotriva crizelor epileptice (creştere sau reducere) poate determina necesitatea modificării dozei de Votubia. Medicul dumneavoastră va decide acest lucru. Dacă doza dumneavoastră de medicament împotriva convulsiilor se modifică, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.

Utilizarea Votubia împreună cu alimente şi băuturi
Evitaţi consumul de grepfrut şi suc de grepfrut în timpul tratamentului cu Votubia.

Administrarea de Votubia 10 mg comprimate în sarcină / alaptare:

Sarcina
Votubia poate afecta fătul şi nu este recomandat în timpul sarcinii. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă sau credeţi că aţi putea fi gravidă.

Femeile care ar putea rămâne gravide trebuie să utilizeze metode de contracepţie foarte eficace în timpul tratamentului şi până la 8 săptămâni de la oprirea tratamentului. Dacă, în pofida acestor măsuri, credeţi că este posibil să fi rămas gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a continua utilizarea Votubia.

Alăptarea
Votubia poate afecta copilul alăptat. Nu trebuie să alăptaţi în timpul tratamentului și timp de 2 săptămâni de la administrarea ultimei doze de Votubia. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi.

Fertilitatea
Votubia poate afecta fertilitatea pacienţilor de sex masculin şi feminin. Discutaţi cu medicul dacă doriţi să aveţi copii.

Prezentare ambalaj:

Comprimatele de Votubia 10 mg sunt comprimate alungite, de culoare albă până la galben deschis. Acestea sunt marcate cu „UHE” pe una dintre feţe şi cu „NVR” pe cealaltă faţă.

Votubia 10 mg comprimate este disponibil în cutii cu 10 x 1, 30 x 1 or 100 x 1 comprimate în blistere doză unitară, cu 10 x 1 comprimate fiecare.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj sau concentraţiile să fie comercializate în ţara dumneavoastră.

Condiții de păstrare:

- Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
- Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
- A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.
- A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.
- Deschideţi blisterul înaintea să luaţi Votubia comprimate.
- Nu utilizaţi acest medicament dacă ambalajul este deteriorat sau prezintă semne de deschidere anterioară.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă everolimus:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Votubia 10 mg comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Votubia 10 mg comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.