Prospect Zelsiglat 100 mg/ 200 mg capsule

Substanța activă: celecoxibum
Producator: Balkanpharma Dupnitsa AD
Clasa ATC: [M01AH]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >>
Zelsiglat conține substanța activă numită celecoxib. Zelsiglat aparţine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidine (AINS) şi mai exact subgrupului de medicamente cunoscuteca “inhibitori de COX-2”.

Indicații Zelsiglat 100 mg/ 200 mg capsule:

Zelsiglat este utilizat la adulți, pentru ameliorarea semnelor şi simptomelor poliartritei reumatoide, osteoartrozei și spondilitei anchilozante.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Zelsiglat:
• dacă sunteţi alergic la celecoxib sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
• dacă aţi avut reacţii alergice la grupul de medicamente denumite "sulfonamide" (antibiotice utilizate pentru tratarea infecţiilor).
• dacă în acest moment aveți ulcer la nivelul stomacului sau intestinului sau sângerări la nivelul stomacului sau intestinelor.
• dacă după ceaţi luat acid acetilsalicilic sau alt medicament antiinflamator şi analgezic (AINS) aţi avut astm bronşic, polipi nazali, congestie nazală severă sau reacţii alergice manifestate prin erupţii la nivelul pielii cu senzaţie de mâncărime, umflături la nivelul feţei, buzelor, limbii sau gâtului, dificultate la respiraţie sau respiraţie şuierătoare
• dacă sunteţi gravidă. Dacă există riscul să rămâneţi gravidă în timpul tratamentului, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră referitor la metodele de contracepţie.
• dacă alăptaţi
• dacă aveţia fecțiuni severe ale ficatului
• dacă aveţia fecțiuni severe ale rinichilor
• dacă aveţi o boală inflamatorie a intestinului, de exemplu colită ulcerativă sau boală Crohn
• dacă aveţi insuficienţă cardiacă, o boală cardiacă ischemică diagnosticată sau o boală cerebrovasculară ,şi anume: aţi fost diagnosticat cu infarct miocardic, accident vascular cerebral sauatacischemic tranzitor cerebral (scăderea temporară a fluxului de sânge în arterele creierului; cunoscut și ca “mini atac vascular cerebral”), angină pectorală sau blocare a vaselorde sânge de la nivelul inimii sau creierului.
• dacă aveţi sau aţi avut probleme cu circulaţia sângelui (arteriopatie periferică), sau dacă vi s-a efectuat o intervenție chirurgicală la nivelul arterelor membrelor inferioare.

Administrare Zelsiglat 100 mg/ 200 mg capsule:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Pentru administrare orală.
Capsulele de Zelsiglat trebuie înghiţite întregi, cu o cantitate suficientă de apă (de exemplu un pahar cu apă [200 ml]). Capsulele pot fi luate în orice moment al zilei, cu sau fără alimente. Cu toate acestea, este recomandabil să luaţi dozele de celecoxib în acelaşi moment al zilei.

Doza recomandată în tratamentul osteoartrozei este de 200 mg în fiecare zi, dacă este necesar putând fi crescută de către medicul dumneavoastră până la maxim 400 mg.
Doza uzuală este:
- o capsulă de 200 mg o dată pe zi; sau
- o capsulă de 100 mg de două ori pe zi.

Doza recomandată în tratamentul poliartritei reumatoide este de 200 mg în fiecare zi, dacă este necesar putând fi crescută de către medicul dumneavoastră până la maxim 400 mg.
Doza uzuală este:
- o capsulă de 100 mg de două ori pe zi.

Doza recomandată în tratamentul spondilitei anchilozante este de 200 mg pe zi, dacă este necesar putând fi crescută de către medicul dumneavoastră până la maxim 400 mg.
Doza uzuală este:
- o capsulă de 200 mg o dată pe zi; sau
- o capsulă de 100 mg de două ori pe zi

Medicul dumneavoastră vă va spune ce doză de medicament să luaţi. Este foarte important să utilizaţi cea mai mică doză care vă poate controla durerea şi să nu luaţi Zelsiglat o perioadă de timp mai lungă decât este necesar pentru a controla simptomele, deoarece riscul apariţiei efectelor adverse asociate problemelor cardiace poate creşte o dată cu doza şi durata utilizării.Dacă aveţi impresia sau simţiţi că efectul Zelsiglat este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă după 2 săptămâni de la începerea tratamentului nu constataţi o ameliorare a bolii, adresați-vă medicului dumneavoastră.
Doza zilnică maximă:
Nu luaţi mai mult de 400 mg pe zi (4 capsule de Zelsiglat 100 mg sau 2 capsule de Zelsiglat 200 mg).

Afecţiuni ale rinichilor sau ficatului:
Asiguraţi-vă că medicul dumneavoastră ştie că aveţi probleme cu rinichii sau ficatul, deoarece s-ar putea să aveţi nevoie de o doză mai mică.

Vârstnici, în special cei cu greutatea sub 50 kg:
Dacă aveţi vârsta peste 65 de ani şi în mod special dacă aveţi greutatea sub 50 kg, poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă consulte periodic.

Utilizarea la copii și adolescenți
Zelsiglat este indicat doar adulţilor; nu trebuie utilizat la copii și adolescenți.

Dacăluați mai mult Zelsiglat decât trebuie
Nu luaţi mai multe capsule decât v-arecomandat medicul dumneavoastră. Dacă aţi luat prea multe capsule, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau unui spital şi luaţi medicamentul cu dumneavoastră.

Dacă uitaţi să luaţi Zelsiglat
Dacă aţi uitat să luaţi o capsulă, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Zelsiglat
Întreruperea bruscă a tratamentului cu Zelsiglat poate duce la agravarea simptomelor. Nu întrerupeţi administrarea Zelsiglat decât dacă aceasta a fost recomandarea medicului. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda reducerea treptată a dozei, pe o perioadă de câteva zile, înainte de a opri definitiv tratamentul.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acțiune:

Organismul dumneavoastră produce prostaglandine care pot determina durere şi inflamaţie. În cazul afecțiunilor cum sunt poliartrita reumatoidă sau osteoartroza, organismul dumneavostră produce prostaglandine în cantități mai mari. Celecoxib acţionează prin scăderea producerii de prostaglandine, reducând astfel durerea şi inflamaţia.

Compoziție Zelsiglat 100 mg/ 200 mg capsule:

Zelsiglat Substanţa activă este celecoxib.
Fiecare capsulă de Zelsiglat 100 mg conţine celecoxib 100 mg.
Fiecare capsulă de Zelsiglat 200 mg conţine celecoxib 200 mg.

Celelalte componente sunt laurilsulfat de sodiu, lactoză monohidrat, crospovidonă, povidonă K29-32, stearat de magneziu. Capsula conține: dioxid de titan (E171), gelatină, laurilsulfat de sodiu.
Cerneala de inscripţionare conţine: shellac, indigotină (E132) (capsula de 100 mg) sau oxid galben de fier (E172) (capsula de 200 mg).

Precauții:

Atenționări şi precauţii
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luaţi Zelsiglat dacă:
- în trecut aţi avut ulcer sau sângerări la nivelul stomacului sau intestinului (Nu luaţi Zelsiglat dacă în acest moment aveți ulcer sau sângerări la nivelul stomacului sau intestinului).
- dacă luaţi acid acetilsalicilic chiar şi la doze mici cu rol protector cardiac
- dacă utilizaţi medicamente pentru reducerea coagulării sângelui (de exemplu warfarină)
- dacă utilizaţi Zelsiglat în acelaşi timp cu un alt AINS, altul decât acidul acetilsalicilic, cum sunt ibuprofen sau diclofenac. Utilizarea concomitentă a acestor medicamente trebuie evitată.
- dacă sunteţi fumător, aveţi diabet zaharat, hipertensiune arterială sau colesterol crescut.
- dacă inima, ficatul sau rinichii dumneavoastră nu funcţionează bine, poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă consulte periodic
- dacăreţineţi lichide (de exemplu aveţi glezne sau picioare umflate)
- dacă sunteţi deshidratat, de exemplu din cauza vărsăturilor sau diareei, sau dacă luaţi medicamente diuretice (pentru a favoriza eliminarea apei prin urină)
- dacă aţi avut o reacţie alergică gravă sau o reacţie adversă gravă la nivelul pielii la orice medicament
- dacă sunteţi bolnav ca urmare a unei infecţii sau credeţi ca aveţi o infecţie, deoarece celecoxib poate masca febra sau alte semne de infecţie şi inflamaţie
- dacă aveţi vârsta peste 65 de ani, poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă consulte periodic.

Similar altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene AINS (de exemplu ibuprofen sau diclofenac), acest medicament poate duce la creşterea tensiunii arteriale şi de aceea, medicul dumneavoastră vă poate solicita monitorizarea regulată a tensiunii arteriale.

La pacienţii trataţi cu celecoxib au fost raportate unele reacţii hepatice severe, inclusiv inflamaţie hepatică severă, afectare hepatică, insuficienţă hepatică (uneori letală sau necesitând transplant hepatic). Dintre cazurile pentru care a fost raportat timpul până la debutul reacţiei adverse, cele mai multe reacţii adverse hepatice au apărut în decurs de o lună de la iniţierea tratamentului.

Utilizarea Zelsiglat vă poate crea dificultăți dacă doriți să rămâneți gravidă. Trebuie să îi spuneți medicului dumneavoastră dacă doriți să rămâneți gravidă sau aveți probleme în a rămâne gravidă (vezi punctul privind Sarcina și alăptarea).

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Trebuie să cunoaşteţi felul în care reacţionaţi la Zelsiglat înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Dacă simţiţi ameţeli sau oboseală după ce aţi luat Zelsiglat, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje până nu vă reveniţi.

Zelsiglat conţine lactoză (un tip de zahăr)
Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la anumite glucide, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte să luaţi acest medicament.

Reacții adverse ale Zelsiglat 100 mg/ 200 mg capsule:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse prezentate mai jos au fost observate la pacienţii cu boli reumatice care au luat celecoxib. Reacţiile adverse marcate cu un asterisc (*) sunt prezentate cu frecvenţele cele mai mari raportate la pacienţii care au luat celecoxib pentru prevenţia polipilor de colon. În aceste studii pacienţii au luat celecoxib în doze mari, timp îndelungat.

Nu mai luaţi Zelsiglat şi spuneţi imediat medicului dumneavoastrădacă aveţi:
- o reacţie alergică manifestată prin erupţii la nivelul pielii, umflare a feţei, respiraţie şuierătoare sau dificilă,
- probleme cardiace cum ar fi durere în piept
- durere severă la nivelul stomacului sau oricare semn de sângerare la nivelul stomacului sau intestinului, manifestat prin scaune de culoare neagră sau cu pete de sânge sau prin vărsături care conţin sânge
- reacţii la nivelul pielii cum sunt erupţii trecătoare pe piele, vezicule la nivelul pielii sau descuamare a pielii
- insuficienţă hepatică (simptomele pot include greaţă (senzaţie de rău), diaree, icter (manifestat prin colorarea în galben a pielii sau a albului ochilor).

Foarte frecvente:afectează mai mult de 1 din 10 utilizatori:
• Tensiune arterială mare*

Frecvente:afectează 1 până la 10 utilizatori din 100:
• Infarct miocardic*
• Acumulare de lichide în organism, cu umflare a gleznelor, picioarelor şi/sau mâinilor
• Infecţii urinare
• Scurtare a respiraţiei*, sinuzită (inflamare a sinusurilor, infecţie a sinusurilor, sinusuri blocate sau dureroase), nas înfundat sau secreţie nazală abundentă, dureri în gât, tuse, răceli, simptome asemănătoare gripei
• Ameţeli, dificultate la adormire
• Vărsături*, dureri de stomac, diaree, indigestie, flatulenţă
• Erupţii pe piele, senzaţie de mâncărime
• Rigiditatemusculară
• Dificultăţi la înghiţire*
• Agravareaunoralergiiexistente

Mai puţin frecvente:afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000:
• Accident vascular cerebral*
• Insuficienţă cardiacă, palpitaţii (percepere a bătăilor inimii), bătăi rapide ale inimii
• Agravare a hipertensiunii arteriale deja existente
• Anomalii ale valorilor plasmatice ale testelor ficatului
• Anomalii ale valorilor plasmatice ale testelor rinichilor
• Anemie (modificări ale globulelor roşii din sânge, care pot determina oboseală sau dificultăţi la respiraţie)
• Anxietate, depresie, oboseală, somnolenţă, senzaţie de furnicături (pişcături şi înţepături)
• Valori crescute ale potasiului observate la analizele de sânge (pot determina greaţă (senzaţie de rău), oboseală, slăbiciune musculară sau palpitaţii)
• Afectare a vederii sau vedere înceţoşată, ţiuit în urechi, ulceraţii şi dureri la nivelul gurii, dificultăţi de auz*
• Constipaţie, eructaţie, inflamare a stomacului (indigestie, dureri de stomac sau vărsături), agravare a unei inflamaţii a stomacului sau intestinului.
• Crampe la nivelul picioarelor
• Erupţii pe piele însoţite de mâncărimi (urticarie)

Rare: afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000:
• Ulcere (sângerări) la nivelul stomacului, esofagului sau intestinelor; sau ruptură a intestinului (poate determina dureri la nivelul abdomenului, febră, greaţă, vărsături, blocaj intestinal), scaune negre sau închise la culoare, inflamație a esofagului (poate determina dificultăţi la înghiţire), inflamație a pancreasului (poate determina dureri abdominale)
• Reducere a numărului celulelor albe din sânge (care ajută la protecţia organismului faţă de infecţii) şi a numărului plachetelor sanguine (risc crescut de sângerare sau învineţire)
• Coordonare dificilă a mişcărilor musculare
• Stare de confuzie, modificări ale gustului
• Sensibilitate crescută la lumina soarelui
• Cădere a părului

Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa lor nu poate fi estimată din datele disponibile
• Sângerări la nivelul creierului, care pot duce la deces
• Reacţii alergice grave (incluzând şoc anafilactic cu potenţial letal) care pot determina erupţii la nivelul pielii, umflare a feţei, buzelor, gurii, limbii sau a gâtului, respiraţie şuierătoare sau dificilă; dificultăţi la înghiţire
• Sângerări la nivelul stomacului sau intestinului (pot determina scaune sau vărsături cu sânge), inflamație a intestinului sau colonului, greaţă (senzație de rău)
• Afecţiuni grave la nivelul pielii cum sunt sindrom Stevens-Johnson, dermatită exfoliativă şi necroliză epidermică toxică (poate determina erupţie la nivelul pielii, apariţia de vezicule sau descuamarea pielii) şi pustuloză exantematoasă acută generalizată (zonă roşie inflamată cu numeroase pustule mici)
• O reacţie alergică întârziată, cu posibile simptome cum sunt erupţie pe piele, umflare a feţei, febră, ganglioni măriţi și rezultate anormale ale analizelor de sânge (de exemplu valori anormale la testele funcției ficatului, testele celulelor de sânge (eozinofilie, un tip de creștere a numărului de celule albe din sânge)).
• Insuficienţă hepatică, afectare hepatică şi inflamație hepatică severă (uneori letală sau necesitând transplant hepatic). Simptomele pot include greaţă (senzaţie de rău), diaree, icter (colorarea în galben a pielii sau a albului ochilor), urină închisă la culoare, scaun decolorat, sângerare uşoară, senzaţie de mâncărime sau frisoane
• Probleme renale (posibil insuficienţă renală, inflamație a rinichilor)
• Cheaguri de sânge în vasele de sânge de la nivelul plămânilor. Simptomele pot include dificultăţi subite la respiraţie, dureri înţepătătoare când respiraţi sau colaps.
• Bătăi neregulate ale inimii
• Meningită (inflamare a membranei care înveleşte creierul şi măduva spinării)
• Halucinaţii
• Agravare a epilepsiei (posibil crize mai frecvente şi/sau severe)
• Vase sanguine inflamate (pot determina febră, dureri, pete vineţii pepiele)
• Blocare a unei artere sau vene de la nivelul ochiului, ducând la pierderea parţială sau totală a vederii, inflamare a conjunctivei, sângerări la nivelul ochiului
• reducere a numărului globulelor roşii şi albe şi a plachetelor sanguine (poate determina oboseală, învineţire cu uşurinţă, sângerări nazale frecvente şi risc crescut de infecţii)
• Durere în piept
• Modificări ale mirosului
• Pete pe piele (vânătăi), dureri şi slăbiciune musculară, dureri la nivelul articulaţiilor
• Tulburări menstruale
• Dureri de cap, bufeuri
• Valori scăzute ale sodiului observate la analizele de sânge (pot determina pierdere a poftei de mâncare, dureri de cap, greaţă (senzaţie de rău), crampe musculare şi slăbiciune)

În studiile clinice care nu au fost efectuate pentru indicaţiile de artritoză sau alte boli artritice, în care celecoxib a fost administrat în doze de până la 400 mg pe zi, timp de până la 3 ani, au fost observate următoarele reacţii adverse suplimentare:

Frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 100):
• Probleme ale inimii: angină pectorală (durere în piept)
• Probleme la nivelul stomacului: sindrom de colon iritabil (poate include dureri la nivelul abdomenului, diaree, indigestie, flatulenţă)
• Pietre la rinichi (care pot determina dureri la nivelul abdomenului sau spatelui, prezenţa de sânge în urină), dificultate la urinare
• Creştere în greutate

Mai puţin frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000:
• Tromboză venoasă profundă (cheag de sânge, de obicei la nivelul piciorului, care poate produce durere, umflare sau înroşire a gambei sau probleme la respiraţie)
• Probleme la nivelul stomacului: infecţie a stomacului (care poate cauza iritaţie şi ulcere ale stomacului şi intestinului)
• Fracturi ale membrelor inferioare
• Zona Zoster, infecţii ale pielii,eczeme (erupţii cutanate uscate, cu senzaţie de mâncărime), pneumonie (infecţii ale plamânilor (posibil tuse, febră, dificultăţi la respiraţie))
• Prezenţa de particule care plutesc în interiorul ochilor cauzând vedere înceţoşată sau tulburări de vedere, vertij cauzat de probleme la nivelul urechii interne, inflamare sau sângerare a gingiilor, ulceraţii la nivelul gurii
• Urinare excesivă pe timpul nopţii, sângerări ale hemoroizilor, scaune frecvente
• Lipoame în piele sau în alte locuri, chisturi ganglionare (umflarea nepericuloasă la nivelul articulaţiilor şi tendoanelor sau la nivelul zonei din jurul acestora, de la mână sau picior), dificulţăţi de vorbire, sângerări vaginale anormale sau intense, dureri la nivelul sânilor
• Valori crescute ale sodiului la rezultatele testelor de sânge

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http:/www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Zelsiglat împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente, în special dintre următoarele:
- Dextrometorfan (utilizat ca antitusiv)
- Inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei sau antagonişti ai receptorilor pentru angiotensină II (medicamente utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale şi al insuficienţei cardiace)
- Diuretice (utilizate pentru eliminarea apei din organism)
- Fluconazol şi rifampicină (utilizate pentru tratarea infecţiilor cu fungi)
- Warfarină sau alte anticoagulante orale (care subțiază sângele, fiind utilizate pentru reducerea coagulării sângelui)
- Litiu (utilizat pentru tratarea depresiei)
- Alte medicamente pentru tratarea depresiei, tulburărilor de somn, hipertensiunii arteriale sau a bătăilor neregulate ale inimii
- Neuroleptice (utilizate pentru tratarea unor boli psihice)
- Metotrexat (utilizat pentru tratarea poliartritei reumatoide, psoriazisului şi leucemiei)
- Carbamazepină (utilizată pentru tratarea epilepsiei/crizelor convulsive şi a unor forme de durere sau depresie)
- Barbiturice (utilizate pentru tratarea epilepsiei/crizelor convulsive şi a tulburărilor de somn)
- Ciclosporină sau tacrolimus (utilizate pentru supresia sistemului imunitar, de exemplu după transplant)

Zelsiglat poate fi luat în acelaşi timp cu doze mici de acid acetilsalicilic, de maximum 75 mg pe zi. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua aceste două medicamente împreună.

Administrarea de Zelsiglat 100 mg/ 200 mg capsule în sarcină / alaptare:

Sarcina, alăptarea și fertilitatea
Zelsiglat nu trebuie utilizat de către femei gravide sau care pot rămâne gravide (femei aflate la vârsta fertilă care nu utilizează metode de contracepţie eficace) în timpul tratamentului. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu celecoxib, trebuie să întrerupeţi tratamentul şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru stabilirea unui tratament alternativ.

Zelsiglat nu trebuie utilizat în timpul alăptării.

Zelsiglat vă poate crea dificultăți în a rămâne gravidă.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Prezentare ambalaj:

Zelsiglat 100 mg capsule sunt capsule gelatinoase tari, cu cap opac de culoare albă cu o bandă albastră și corp opac de culoare albă, având “100” imprimat în alb pe o bandă albastră, care conțin o pulbere granulară albă.

Zelsiglat 200 mg capsule sunt capsule gelatinoase tari, cu cap opac de culoare albă cu o bandă galbenă și corp opac de culoare albă, având “200” imprimat în alb pe o bandă galbenă, care conțin o pulbere granulară albă.

Zelsiglat 100 mg capsule este disponibil în cutii cu blistere incolore sau alb opace din PVC/Al care conţin 10, 20, 25, 30, 40, 50, 60 sau 100 capsule.

Zelsiglat 200 mg capsule este disponibil în cutii cu blistere incolore sau alb opace din PVC/Al care conţin 10, 20, 25, 30, 50, 60 sau 100 capsule.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister şi cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai utilizaţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă celecoxibum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Zelsiglat 100 mg/ 200 mg capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Zelsiglat 100 mg/ 200 mg capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.