Prospect Algozone Forte, comprimate

Substanța activă: combinatii
Producator: Ozone Laboratories SRL Romania
Clasa ATC: [N02BE]: sistemul nervos >> analgezice >> analgezice antipiretice >> analide (inclusiv combinatii)
Categoria: AINS, analgezice, antitermice, corticoizi
Grupa farmaceutică: Alte analgezice si antipiretice. Anilide (inclusiv combinatii)
Tip: Comprimate

Indicații Algozone Forte, comprimate:

Tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate moderata-severa: dureri dentare, nevralgii, migrene, cefalee, dureri reumatice din sciatica si lumbago, dismenoree. Tratamentul simptomatic al gripei si al altor stari febrile.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la paracetamol, cafeina, codeina sau la oricare din excipientii medicamentului. Insuficienta renala severa. Boala cronica obstructiva a cailor respiratorii, astm bronsic, insuficienta respiratorie. Primul trimestru de sarcina. Alaptare. Copii sub12ani.

Administrare Algozone Forte, comprimate:

Adulti si adolescenti peste 12 ani
Doza recomandata este de un comprimat Algozone Forte la nevoie, care se poate repeta de 3-4 ori pe zi. Intervalul dintre administrari este de minim 4 ore.

Nu se administreaza copiilor sub 12 ani.
Daca simptomele persista mai mult de 3 zile, este necesara reevaluarea diagnosticului si tratamentului.

Compoziție Algozone Forte, comprimate:

Un comprimat contine: paracetamol 500mg, cafeina anhidra 21,8mg, fosfat de codeina hemihidrat 15mg si excipienti: amidon de porumb, talc, stearat de magneziu.

Precauții:

Dozele recomandate nu trebuie depasite. Nu se vor asocia alte preparate ce contin paracetamol. Codeina poate produce dependenta de tip morfinic in cazul administrarii timp indelungat si in doze mai mari decat cele recomandate.

Atenționări:

Se recomanda prudenta in cazul administrarii paracetamolului la pacientii cu afectiuni hepatice. Se recomanda prudenta in cazul administrarii paracetamolului la pacientii cu afectiuni renale. La pacientii cu alcoolism cronic exista risc de hepatotoxicitate in cazul administrarii prelungite de paracetamol in doze mari.
Riscul toxicitatii paracetamolului poate fi crescut la pacientii in tratament cu alte medicamente potential hepatotoxice sau medicamente inductoare enzimatice. Datorita prezentei cafeinei, medicamentul se va utiliza cu prudenta la pacientii cu afectiuni cardiovasculare (de exemplu: hipertensiune arteriala, aritmii) si gastrice.
Datorita prezentei codeinei in compozitie, se recomanda prudenta in cazul administrarii Algozone Forte la pacientii cu deprimarea functiei respiratorii sau in conditii de hipoxie, precum si la cei cu hipertensiune intracraniana.
Sportivii trebuie atentionati ca produsul poate influenta rezultatele testelor antidoping.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Datorita sedarii si a scaderii reactivitatii reflexe ce se poate manifesta pe durata tratamentului cu Algozone Forte, se va evita administrarea medicamentului la persoanele care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

Reacții adverse ale Algozone Forte, comprimate:

Datorate paracetamolului: rareori eruptii cutanate alergice, trombocitopenie, anemie, agranulocitoza, afectare hepatica sau renala. Datorate codeinei: constipatie, greata, varsaturi, somnolenta, ameteala, bronhospasm, depresie respiratorie, rareori dependenta datorate cafeinei: palpitatii, anxietate, tremor.
Supradozaj: Paracetamol in primele 24 de ore simptomele supradozajului constau in greata, varsaturi, anorexie si dureri abdominale. Afectarea hepatica poate deveni aparenta dupa 12-48 de ore de la ingestie si este manifesta dupa 2-4 zile. Pot sa apara hipoglicemie, acidoza metabolica, aritmii, pancreatita, coagulare intravasculara diseminata. In cazurile grave, afectarea hepatica poate evolua spre insuficienta hepatica, encefalopatie, colaps cardiovascular, coma si deces. Se poate produce necroza tubulara renala cu insuficienta renala, asociata sau nu hepatotoxicitatii.

Afectare hepatica este posibila la adultii care au ingerat 10g paracetamol, datorita formarii unui metabolit toxic (detoxifiat de glutation la dozele recomandate de paracetamol) care se leaga ireversibil de tesutul hepatic. Codeina: Supradozajul se insoteste de deprimare acuta a centrului respirator cu cianoza si bradipnee, somnolenta, ataxie, eruptii urticariene, varsaturi, retentie de urina, rareori edem pulmonar. Cafeina

Supradozajul:

Codeina:
Supradozajul se insoteste de deprimare acuta a centrului respirator cu cianoza si bradipnee, somnolenta, ataxie, eruptii urticariene, varsaturi, retentie de urina, rareori edem pulmonar.
Cafeina:
Supradozajul cafeinei este rar intalnit. Manifestarile precoce includ insomnie, agitatie, nervozitate si pot evolua catre delir, convulsii si tahicardie.

In cazul supradozajului cu Algozone Forte este esentiala initierea imediata a tratamentului. Pacientii trebuie spitalizati pentru o supraveghere medicala atenta. Se recomanda efectuarea imediata a lavajului gastric daca medicamentul a fost ingerat in ultimele 4 ore.

Poate fi necesara administrarea orala sau intravenoasa de N-acetilcisteina care are efect benefic in urmatoarele 48 de ore dupa ingestia produsului, actionand ca antidot prin neutralizarea metabolitului hepatotoxic al paracetamolului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Anticolinergicele si colestiramina intarzie absorbtia paracetamolului; metoclopramida si domperidona o grabesc. Tratamentul prelungit cu doze mari de paracetamol creste riscul hemoragic al anticoagulantelor cumarinice. Efectul depresor al codeinei asupra sistemului nervos central, poate fi potentat de alcool, hipnotice, antidepresive triciclice, fenotiazine. Codeina poate intarzia absorbtia mexiletinei, reducand sau intarziind efectul antiaritmic al acesteia.

De asemenea poate antagoniza efectele gastro-intestinale ale metoclopramidei si domperidonei. Efectul analgetic al codeinei este diminuat in cazul asocierii cu agonisti-antagonisti de tip morfinic si prin urmare asocierea Algozone Forte cu acest tip de medicamente nu este recomandata. Cafeina potenteaza efectul antimigrenos al ergotaminei.

Administrarea de Algozone Forte, comprimate în sarcină / alaptare:

Datorita prezentei codeinei in compozitie, Algozone Forte este contraindicat in primul trimestru de sarcina si pe perioada alaptarii, in trimestrul II si III de sarcina se poate administra cu prudenta si numai la recomandarea medicului.
Este contraindicata inaintea nasterii si in timpul travaliului din cauza riscului de deprimare respiratorie la nou-nascut.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu un blister a 10 comprimate.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Algozone Forte, comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Algozone Forte, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.